Home \ relasjoner
 

godta kjærlighet.

 

Det er mange grunner til at du kan finne det ubehagelig å akseptere kjærlighet. Du kan være redd for at du kan bli skadet hvis du godtar andres kjærlighet. Du kan finne det vanskelig å elske deg selv, og du er derfor uverdig for å få andres kjærlighet. Uansett hvorfor du er redd for å akseptere kjærlighet, er det ting du kan gjøre for å åpne deg for mulighetene du elsker og elsker med deg selv.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Godta kjærlighet til deg selv  ,

    
   
 1.            1      Forstå selvmedfølelse. Selvmedfølelse er utvidelsen av aksept og empati for deg selv. Selvmedfølelse er kritisk for din evne til å elske andre og akseptere deres kjærlighet. Ifølge forskerne inkluderer selvmedfølelse tre elementer:  
    
  • selvtillit. Vi blir ofte lært at aksept og forståelse av oss selv er egoistisk eller narcissistisk, men tenk på det: Hvis en venn har gjort en feil, vil du stadig minne ham om hvor forferdelig han er, eller vil du prøve å forstå for feilen være? Gi deg selv den vennligheten du vil bringe til andre.
  •  
  • Humanity. Det er lett å tro at du er den eneste med blemmer og skyld, men å lage feil og oppleve smerte er en del av å gjøre oss menneskelige. Å forstå at du ikke er den eneste personen som gjør feil eller føler seg vond, kan hjelpe deg å føle deg mer knyttet til dine medmennesker.
  •  
  • Mindfulness. Mindfulness har mye til felles med meditasjon: Det er ideen om å gjenkjenne og akseptere en opplevelse uten å dømme som du opplever det. For eksempel, hvis du ofte har ideen, "Jeg er så stygg, ingen vil elske meg", så kan en oppmerksomhetstilnærming være noe som "Jeg føler at jeg er uattraktiv." Dette er bare en av mange følelser jeg har har i dag. " Å anerkjenne, hvis du har negative tanker, hjelper deg å legge merke til hvor du skal gå.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forstå noen myter om selvmedfølelse. Vi blir ofte lært at å akseptere oss selv er rasende eller selvsentrert eller, verre, lat. I stedet fortales vi at perfeksjonisme og selvkritikk er sunn og produktiv. Faktisk er de ikke; de er vanligvis basert på angst.  
    
  • Selvmedlidenhet er forskjellig fra selvmedfølelse. Selvmedlidenhet er følelsen av "fattig meg", som du kan oppleve når ting ikke går din vei; z. B. "Min kollega fikk mer anerkjennelse for vårt prosjekt enn jeg. Ingenting virker for meg i det hele tatt." Selvmedlidenhet fokuserer bare på dine problemer og skaper ofte følelser av utilstrekkelighet. En selvkompetent tanke kan være, "min kollega og jeg jobbet hardt med dette prosjektet, og jeg føler at jeg gjorde en god jobb, jeg kan ikke kontrollere hvordan andre reagerer på arbeidet vårt."
  •  
  • Selvmedfølelse er ikke latskap. Å akseptere seg selv betyr ikke at du ikke vil forbedre deg selv. Det betyr bare at du ikke er grusom mot deg selv hvis du gjør en feil. Å uttrykke kjærlighet for deg selv, hjelper også andre til å uttrykke din kjærlighet.
  •  
  • Å slå deg selv er ikke det samme som å ta ansvar for dine feil. En person med selvmedfølelse kan bekjenne feil han gjør uten å føle at han eller hun er en forferdelig person. Forskning har vist at personer med selvmedfølelse er mer sannsynlig å prøve å forbedre seg selv.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forstå forskjellen mellom selvmedfølelse og selvtillit. Mens disse to lydene ligner, har de betydelige forskjeller. Selvtillit er det du synes og føler om deg, og det er viktig å være en sunn og lykkelig person. Imidlertid har det ofte en tendens til å være motivert av ekstern bekreftelse. For eksempel kan du føle deg attraktiv fordi noen har komplimentert ditt utseende. Selvmedfølelse handler om å akseptere deg selv, behandle dine feil og alt og deg selv med vennlighet og forståelse.  
    
  • Psykologisk forskning har vist at selvtillit ikke er en pålitelig indikator på suksess eller evne. Noen ganger er det folkene med mest selvtillit som er minst klar over situasjonen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Nekte skam. Synden er kilden til smerten, og vi er veldig gode til å produsere den. Skam er den dype, vedvarende overbevisningen om at vi på en eller annen måte er uverdige for det: kjærlighet, tid, oppmerksomhet. Imidlertid er skam ofte ikke direkte knyttet til oss selv eller en feil; det er en intern vurdering.  
    
  • Prøv å være oppmerksom på dine tanker og følelser. Noen ganger er følelsen av skam uttrykt på en slik måte at du tror du ikke ville fortjene kjærlighet. Noen ganger presenterer seg seg som en frykt for at når vi avslører vårt sanne selv, forlater den andre personen oss. Disse følelsene er vanlige, men de er også svært skadelige. Prøv å overbevise deg selv om at du fortjener kjærlighet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Øv selvtillit. Dette er ikke naturlig for mange mennesker fordi vi ofte blir lært å kritisere oss selv for å se noe positivt (for eksempel å jobbe hardere, forbedre osv.). Det er imidlertid noen få skritt du kan ta for å forbedre din evne til å akseptere deg selv.  
    
  • Fremhev dine egne styrker. Vi er vant til å lage lister over feil og folk har en tendens til å huske negative hendelser og følelser, mer enn positive ting. Hver dag tar du tid til å skrive ned noe positivt om deg selv. Det spiller ingen rolle om du tror det i begynnelsen eller ikke. Gjør det til en vane å tenke positivt på deg, og du vil sannsynligvis være mer motstandsdyktig for ikke å tro på dem.
  •  
  • Depersonaliser dine feil. Det kan være lett å tenke "Jeg er en feil" hvis du ikke lyktes i noe, men den tenkemåten ugyldiggjør deg og fremmer skamfølelsen. I stedet, prøv noe som: "Jeg klarte ikke å ___, men jeg gjorde mitt beste."
  •  
  • Husk at du er menneskelig. Perfeksjonisme kan ha ødeleggende konsekvenser på måten vi ser oss selv på. Se på deg selv i speilet og prøv å si, "Jeg er et menneske, folk er ikke perfekte og det er jeg heller ikke. Det er greit."
  •  
         
 10.  
 11.             6      Forstå at feil, svakheter og feil er en del av den menneskelige erfaringen. Noen ganger vil du gjøre noe du ikke vil gjøre. Kanskje du har gjort dårlig i en test eller skadet en venns følelser eller mistet temperamentet til sjefen din. Imidlertid vil det ikke hjelpe deg å se dette som en læringserfaring ved å hengi seg til disse negative hendelsene og skammen.  
    
  • I stedet aksepterer du at det som skjedde skjer, beklager det når du kan, og finne ut hva du gjør annerledes i fremtiden.
  •  
  • Godta feilene dine betyr ikke at du late som de ikke skjedde. Det betyr heller ikke at du ikke føler deg dårlig fordi de skjedde. Ta ansvar for dine handlinger og gjenkjenn feilene, men fokus på hva du kan lære av dem, og hvordan du kan unngå dem i fremtiden, snu skylden til vekst.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      godta kjærlighet fra andre  ,

    
   
 1.             1      Forstå hvor din motvilje mot å akseptere kjærlighet kommer fra. Folk har mange grunner til hvorfor de finner det ubehagelig å godta kjærlighet fra andre. For noen er det bare en funksjon av deres personlighet som de ønsker å endre. For andre, en historie om misbruk eller traumer som krever at personen slår av følelsene for å beskytte seg, noe som gjør det nesten umulig å stole på og akseptere kjærlighet. Å forstå hvorfor du har problemer med å godta kjærlighet, kan hjelpe deg med å overvinne denne vanskeligheten. 
    
  • Noen er iboende mer reservert enn andre. Ikke forveksle følelsesmessig begrensning med manglende evne til å akseptere eller uttrykke kjærlighet.
  •  
  • Hvis du har vært i relasjoner som har gått dårlig, eller vært i et forhold der du ikke hadde samme kjærlighet og tillit du ga, kan det være vanskelig å tenke på å akseptere kjærlighet igjen.
  •  
  • Det er naturlig for folk som har blitt misbrukt for å utvikle en manglende evne til å stole på andre. Stol på er vanskelig å lære, så ta deg tid. Ikke føl deg skyldig fordi du har problemer med å stole på folk.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vær komfortabel med sårbarhet. For å oppnå intimitet i relasjoner, enten med en venn eller romantisk partner, må du føle deg godt om å vise deg selv sårbar overfor den andre personen. Det kan være skremmende å akseptere denne muligheten, men forskere understreker at ingen menneskelig forbindelse kan gjøres uten sårbarhet.  
    
  • For eksempel er mye av det klassiske "vedlegget angst" frykten for å være sårbar og da bli skadet. Dette stammer ofte fra tidligere erfaringer.  
  •  
  • Du kan gradvis øve på å akseptere sårbarhet. Begynn med små bevegelser - hilg en kollega, si hei til en nabo - og aksepter at det ikke kan gjengis og at det er greit. Du må bare øve deg selv for å komme videre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Få tilgang til sikkerhetsnivået du er kjent med. Fremfor alt, hvis du ikke hadde mye øvelse i å akseptere kjærlighet fra andre, eller hvis du ble skadet av dine kjære tidligere, må du passe på å velge hvilken kjærlighet du vil akseptere og hvilket nivå av sårbarhet du kan håndtere på dette tidspunktet, ligge. 
    
  • Hvis du for eksempel aksepterer et bud på en kaffe med en kollega, kan det være et lavt nivå av sårbarhet, mens det er et høyt nivå for andre. Beslutningen om å redde et vennskap som faller fra hverandre krever en høy grad av sårbarhet.
  •  
  • Du må kanskje starte med små trinn. Det er greit. Du kan bygge større nivåer av sårbarhet som du føler deg mer behagelig å akseptere kjærlighet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gi opp behovet for kontroll. Å være i et forhold til noen, det være seg en kollega, en venn eller en romantisk partner, betyr å knytte til unike mennesker med sine egne følelser og tanker. Du kan ikke og bør ikke kontrollere andres handlinger og følelser, og hvis du gjør det, kan det til slutt skade alle i forholdet. Å akseptere at du ikke kan kontrollere den andre personen, er å akseptere at du kan bli skadet, men det betyr også at du kan finne ut hvor kjærlig de kan være hvis de kan uttrykke seg.        
 8.  
 9.             5      Finn folk som aksepterer deg som du er. Å akseptere seg kan være vanskelig når folk i ditt miljø stadig kritiserer deg og forteller deg å endre. Det er mye lettere å godta kjærlighet fra venner og romantiske partnere hvis de liker deg som du er, som ikke kritiserer deg eller gjør deg skamfull og ikke pålegger noen kjærlighetsforhold.        
 10.  
 11.             6      Godta din rett til å si nei. Mens mange studier viser at folk som er åpne for sårbarhet og aksept av kjærlighet, pleier å være sunnere og lykkeligere, trenger du selvfølgelig ikke å akseptere kjærligheten til alle. Husk alltid at du kan spørre andre om det og bør respektere grensene dine. 
    
  • Den andre personen bør respektere grensene du angir. Folk som rutinemessig ignorerer eller avviser forespørsler, kan ikke være veldig interessert i dine følelser.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Lær å legge merke til når "kjærlighet" faktisk er emosjonell misbruk. Noen ganger prøver folk å kontrollere andre mennesker ved å manipulere sine følelser av kjærlighet. Det er mange former for følelsesmessig overgrep, men å anerkjenne disse advarselsskiltene hjelper deg med å bestemme når tilbudet om kjærlighet er noe som beriker livet ditt, og når det er et forsøk på å manipulere deg.  
    
  • En vanlig abusiv taktikk er å basere kjærlighet på noe du gjør. Dette kan være i manipulasjoner som "Hvis du virkelig elsker meg, ville du..." eller "Jeg elsker deg, men..." Vis.
  •  
  • En annen forbrytende taktikk er å foreslå tilbaketrekning av kjærlighet for å få ønsket oppførsel; for eksempel, "Hvis du gjør ___, så elsker jeg deg ikke lenger."
  •  
  • Gjerningsmenn kan også fortelle din egen usikkerhet, slik at du adlyder dem, som å fortelle deg at "ingen vil elske deg som meg" eller "ingen vil ønske deg når jeg forlater deg."
  •  
  • Hvis du opplever noe av dette i forholdet ditt, kan du søke råd eller annen hjelp. Emosjonell misbruk er ikke normal, og du fortjener ikke det.
  •  
         
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (13)      
Relasjoner populær:
Vær en god mann og far.

Dekk opp forelsket for en kollega.

Kose rett.

Få din partner til å bekjenne utroskap.

Datoer med stoner.

Introduser deg selv til en jente.

For å forsone uten å miste sin stolthet.

Flørt med kvinner.

Få arbeidskollegene dine til å slutte å fortelle deg hvordan du gjør jobben din.

Møt en fremtredende person.

Utøve som homofil eller lesbisk.

Finn en venn i skolen.

Imponere en jente i skolen.

Vær glad selv når du er alene.

Vet om en gutt er forelsket på deg.

Svar på et kyss.

Distinguish kjærlighet og vennskap.

Vær den fine gutten naboen og få jenta uansett.

Være følsom overfor andres følelser.

Avtale med avslag fra foreldrene dine.

Forvandle et vennskap til kjærlighet.