Home \ relasjoner
 

Bli kvitt skyld og bygge selvtillit.

 

Feilfølelser er de mest ødeleggende og forstyrrende menneskelige følelsene. De oppstår når folk føler seg dårlige - både i forhold til deres egne ideer og i forhold til samfunnets. Skyldfølelser kan føre til selvdestruktiv og risikabel oppførsel hos mennesker, f.eks. til alkohol og narkotikamisbruk. De kan føre til vedvarende fysiske og følelsesmessige problemer, f.eks. fysisk smerte, depresjon, lav selvtillit og angst. Du kan imidlertid helt unngå disse problemene ved å gjøre samordnede forsøk på å kvitte seg med skyld og til å verdsette deg selv og ditt bidrag til verden mer. Det er viktig å forstå at du er mer enn hva du gjør, sier eller føler.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Bli kvitt Skyld  ,

    
   
 1.            1      Stopp å streve for fullkommenhet. Det er urealistisk å ønske å være perfekt i alle områder av livet ditt. Som et resultat får vi bare lav selvtillit og skyldfølelse hvis vi ikke oppfyller våre forventninger. Perfeksjon er en sosial konstruksjon som produseres av media og samfunn. De foreslår at vi kan se, handle og handle perfekt når vi oppfører oss på en bestemt måte. Men det stemmer ikke overens med virkeligheten.  
    
  • Vi har alle, takket være samfunnet og media, en ide om hva vi skal "gjøre" og hvem vi skal være. Du må virkelig gi slipp på disse ideene. Ikke hold på ordet "should" lenger. "Bør" erklæringer antyder at du bør gjøre eller tenke på bestemte ting, og hvis du ikke gjør det, er noe galt med deg.  
  •  
  • Hvis du holder deg til de uoppnåelige standarder du aldri kan oppnå, skaper du bare en ond sirkel av skyld og lav selvtillit.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Stopp tømmer hjernen din. Konstant å tenke på negative følelser kan føre til urimelig skam og selvhatet. Studier har selv vist at utilsiktet tenkning om skyld kan føre til depresjon, sosiale fobier og hypertensjon.  
    
  • Generelt har folk en tendens til å mose seg ned i hjernen i forhold til noe som er i en sosial kontekst, f.eks. på en offentlig presentasjon, skjedde. Det er for det meste mindre om en privat opplevelse, f.eks. et strid med partneren. Dette er delvis fordi vi er avhengige av andres meninger. Vi er spesielt bekymret for at vi er pinlig eller skamfull overfor andre. Derfor holder vi oss til å skamme oss selv og tenke negativt.  
  •  
  • Husk at du ikke løser noen problemer eller forbedrer en situasjon når du fortsetter å tenke på det. Det gjør vanligvis bare ting verre.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vis medfølelse. Hvis du risikerer å bekymre deg for mye, ta medfølelse og vennlighet til deg selv og bli din egen venn. Snarere enn å ranting om deg og stadig si negative ting (for eksempel "Jeg er dum og verdiløs."), Unn deg som en venn eller en annen elsket. Dette krever nøye vurdering av oppførselen din og evnen til å avstå fra å innse at du ikke vil tillate en venn denne selvdestruktivt tenkning. Studier har vist at medfølelse med seg selv gir mange fordeler. Disse inkluderer u.a. mental velvære, mer tilfredshet i livet og redusert selvkritikk.  
    
  • Skriv en journal. Når du begynner å rake hjernen din, må du skrive en medfølende tekst til deg selv slik at du blir oppmerksom på dine følelser og innser at du bare er et menneske som fortjener kjærlighet og støtte. Selv ti minutter å uttrykke medfølelse for deg selv kan føre til positive endringer.  
  •  
  • Tenk på en mantra eller en vane som du kan bruke som spiral av tankesett igjen. Lig deg ned, for eksempel Sett hånden på hjertet ditt og si: "Kan jeg være trygg og snill mot meg selv. Kan sinnet og hjertet slappe av." Så du uttrykker at du er veldig viktig for deg og ta vare på deg.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ikke fokuser bare på fortiden. De fleste blir lammet i skyldens skyld. De gjør dem engstelige, bekymret, deprimerte og fører til lav selvtillit. Det er imidlertid viktig å la fortiden være forbi. Du kan ikke endre eller angre det. Men du kan bestemme hvordan fortiden påvirker din nåtid og din fremtid. Gi opp dine skyldfølelser og strever for et bedre liv.  
    
  • Endringer og transformasjoner er alltid mulige. Det er en av de fine tingene om å være menneske. Du er ikke bundet til fortiden din til evigheten.
  •  
  • Husk at livet handler om langsiktige ting, og at du alltid kan overvinne vanskelige tider.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold deg fleksibel. Du bør ikke reagere eller fordømme dine erfaringer med "alle eller ingenting" tanker. Denne tenkningen fører bare til spenning mellom forventningene vi har og hva som virkelig er mulig. Mye av livet er ikke svart eller hvitt, men grått. Vær oppmerksom på at det ikke finnes noen reelle "livsregler" og at folk opptrer og tenker annerledes. Alle endrer sine "regler" basert på deres eget liv.  
    
  • Være mer åpen, sjenerøs og fleksibel om verden og hold deg tilbake fra andre med dommer. Hvis vi har en mer åpen holdning til hvordan vi ser samfunnet og menneskene i det, skinner det på oss og endrer vårt syn på oss selv. Over tid vil du sannsynligvis kunne slappe av de strenge vurderingene som følger med lav selvtillit og skyld.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Stopp å bli påvirket av andre. Hvis du har negative tanker i hodet ditt, kan det være mennesker i ditt miljø som bærer disse negative meldingene om deg - til og med nære venner og familiemedlemmer. Hvis du vil bli kvitt skyldfølelser og utvikle deg selv, bør du så lite som mulig ha kontakt med negative mennesker, som drar deg ned i stedet for å bygge dem opp. 
    
  • Vurder disse negative kommentarene som 5 kg vekt. De trekker deg ned og gjør det vanskeligere å heve deg selv. Bli kvitt denne byrden og husk at andre ikke bestemmer hvem du er som person. Bare du kan bestemme hvem du er.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Kultivere oppmerksomhet. Studier har vist at mindfulness-beroligende behandlinger fører til mer selvtillit og mindre skyld. Mindfulness er en teknikk der du lærer å se på dine følelser uten sterke følelser. Med andre ord åpner du opp erfaringer på en ikke-reaktiv måte i stedet for å prøve å unngå dem helt.  
    
  • Mindfulness-prinsippet krever at du anerkjenner dine skyldfølelser og lever gjennom dem før du avviser dem. Mindfulness er ikke lett, fordi du må bli klar over din negative selvprat, som ofte er forbundet med skam, selvtillit og sammenligning med andre, og så videre. Det handler om å gjenkjenne og akseptere skylden uten å bli fanget opp i den. Du kan ikke gi kraft til de fremvoksende følelsene.  
  •  
  • Finn et rolig sted å øve oppmerksomhet. Sett deg tilbake og konsentrere deg om pusten din. Count pusten mens du inhalerer og exhaling. Uunngåelig, dine tanker vil gå ned. Ikke vær redd når det skjer, men pass på dine følelser. Ikke døm deg selv, bare vær oppmerksom på dine tanker. Tegn oppmerksomheten tilbake til pusten din, for det er det virkelige arbeidet med oppmerksomhet.  
  •  
  • Ved å anerkjenne dine tanker, men distrahere dem og sørge for at de ikke sprer seg, lærer du å takle negative tanker uten å endre dem. Med andre ord, forandrer du forholdet til dine tanker og følelser. Noen mennesker finner at dette også endrer innholdet i deres tanker og deres følelser til det bedre.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Godta. Godta de tingene du ikke kan endre om deg selv. Du er den du er og det er greit. Studier har vist at aksept kan hjelpe en person til å bryte den onde sirkelen av skyld og finne bedre måter å lede sine liv på.  
    
  • Du må godta at du ikke kan endre fortiden og ikke gå tilbake i tid. Du må godta deg selv som du er i dag. Og umiddelbart.
  •  
  • Godkjenning betyr også å erkjenne at det er vanskelig å erkjenne og forstå smertefulle følelser i øyeblikket. Si for eksempel: "Jeg vet at jeg føler meg dårlig i øyeblikket. Men jeg kan akseptere det fordi jeg vet at følelsene kommer og går. Jeg kan jobbe med å behandle mine følelser. "  
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2     Bygg Selvtillit  ,

    
   
 1.             1      Fokus på det positive. I stedet for å tilbringe tid skyldig i å ikke oppfylle dine forventninger eller andre, fokusere på dine prestasjoner og prestasjoner. Da vil du se at det er mange ting du kan være stolt av, og at du er verdifull for verden og for deg selv.  
    
  • Du kan skrive ned dine prestasjoner, dine positive egenskaper eller ting du liker om deg selv eller hvordan du hjalp andre. Skriv enten alt fritt eller på en liste med forskjellige kategorier. Vurder dette som en øvelse som aldri slutter: fullfør listen når du har gjort nye ting, f.eks. Din gjeld hvis du reddet en valp eller vant en premie. Vær også oppmerksom på ting som gjør deg glad med deg selv. Kanskje du liker smilet ditt eller det faktum at du er målrettet.  
  •  
  • Gå tilbake til listen din når du har tvil eller følelser at du ikke lever opp til dine forventninger. Når du husker alt du har oppnådd og vil oppnå, bygger du et mer positivt selvbilde.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hjelp andre. Det er viktig forskning som indikerer at folk har høyere selvtillit når de hjelper andre eller frivillig arbeid. Det virker ulogisk at folk er bedre til å hjelpe andre. Forskning viser imidlertid at sammenkobling med andre mennesker forsterker hjelperens positive tanker.  
    
  • I tillegg gjør det oss lykkeligere å hjelpe andre. I tillegg endrer du livet til en annen person til det bedre. Det er ikke bare du blir lykkeligere, men også en annen person.
  •  
  • Det er så mange måter å se etter andre og forandre verden. Du kan jobbe som en frivillig i et suppekjøkken eller et hjemløst ly. Tilbyr å overvåke et idrettslag for barn om sommeren. Hvis en venn trenger hjelp, kan hun hjelpe henne til å lage noen fryse måltider eller frivillig på det lokale lyet.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Daglig Affirmation. En bekreftelse er en positiv uttalelse som er utformet for å oppmuntre og gjøre deg mer selvsikker. Hvis du gir en bekreftelse hver eneste dag, så gjenoppretter du selvfølelsen og øker medfølelsen for deg selv. Til slutt vil du ikke behandle en venn slik du behandler deg selv. I stedet vil du vise medfølelse mot ham når han er skyldig Ville uttrykke følelser av skamme. Gjør det samme for deg selv. Ta tid hver dag for å uttrykke bekreftelser høyt, skriftlig eller i tanke. Disse inkluderer:  
    
  • "Jeg er en god person, jeg fortjener det beste, selv om jeg har gjort noen tvilsomme ting i fortiden."
  •  
  • "Jeg har mye å tilby verden, og jeg verdsetter å være verdsatt av meg selv og andre."
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kjenne forskjellen mellom meninger og fakta. Mange synes det er vanskelig å skille meninger og fakta. Et faktum er en sann tilstand som er ubestridelig. Mens en mening er noe du tror er faktisk basert, er det ikke et faktum i seg selv.  
    
  • For eksempel: "Jeg er 17 år gammel" er et faktum. Du ble født for 17 år siden, og ditt fødselsattest viser det. Det er ikke rystet det. Mens "Jeg er dum i min alder." En mening er, selv om du tror at det er bevis (for eksempel at du ikke har førerkort eller ingen jobb). Hvis du tenker mer dypt på denne oppfatningen, kan du vurdere det mer kritisk. Kanskje foreldrene dine jobber mye, men de har ikke råd til lisensen, og du kan ikke betale for det. Og kanskje har du ikke jobb fordi du må ta vare på dine små søsken etter skolen.
  •  
  • Hvis du tenker mer nøye på dine meninger, så finner du sannsynligvis at du kan revurdere dem som du legger mer oppmerksomhet på detaljene.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Verdsett ditt unike. Når du sammenligner deg med andre, er du juks på ditt unike. Husk at du er et unikt individ og har mye å tilby verden. La skylden stå bak og skinne som du fortjener. 
    
  • Legg vekt på din individualitet og de spesielle tingene som har betydning for deg. Ikke skjul deg bak sløret av sosial overensstemmelse. Kanskje du kombinerer odde klær og mønstre, kanskje du liker Europop. Kanskje du er veldig talentfull i håndverk. Vurder de aspekter som gjør deg oppe og ikke skjul dem. Du kan bli overrasket (og imponert), hvilke innovasjoner som kan oppstå fra dine spesielle ferdigheter og tanker. Alan Turing, Steve Jobs og Thomas Edison var alle individer hvis unike bidrag bidro til deres ekstraordinære funn og oppfinnelser.
  •  
  • Ingen steder er det skrevet at du må se ut som alle andre, ha samme hobbyer eller det samme livsmålet. Ikke alle må Følg dagens mote eller musikk trender, bosette seg på 30, gifte seg og ha barn. Gjør hva som er best for deg og få deg til å føle deg bra. Husk at den eneste personen som må være bra med deg, er deg. Du må leve med deg selv. Følg derfor din egen rytme og ikke andre.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Omgir deg med positive mennesker som støtter deg. Nesten alle mennesker drar nytte av sosial og emosjonell støtte, det være seg fra familie, venner, kolleger eller andre mennesker i ditt sosiale nettverk. Det er nyttig å snakke med andre om dine problemer og bekymringer og tenk på løsninger. Interessant nok setter sosiale kontakter oss bedre i stand til å håndtere våre egne problemer som de styrker vårt selvtillit.  
    
  • Studier har konsekvent vist en sammenheng mellom sosial støtte og selvtillit: folk som tror at de får sosial støtte, har mer selvtillit og selvtillit. Så når du føler deg støttet av dine medmennesker, føler du deg bedre og mer i stand til å håndtere negative følelser og stress.  
  •  
  • Det er ingen faste regler når det gjelder sosial støtte. Noen mennesker trenger bare noen få nære venner til å vende seg til - mens andre trenger en større sirkel og søke støtte fra naboer, kirken eller en kirkesamfunn.  
  •  
  • Finn personer du stoler på og som overholder en personlig konfidensialkode. Husk at du ikke bør stole på folk som får deg til å føle deg dårlig - selv om de ikke har tenkt å.  
  •  
  • Det finnes også nye former for sosial støtte i dag. Hvis du har det vanskelig å lage personlige kontakter, kan du holde kontakten med familiemedlemmer og venner online, eller møte nye mennesker via sosiale medier, videochat eller e-post.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gå til en terapeut eller psykolog. Hvis du har problemer med å forbedre selvtilliten og / eller tro at skylden påvirker livet ditt mentalt eller fysisk, bør du konsultere en terapeut, psykolog eller annen psykisk helsepersonell. 
    
  • I mange tilfeller kan en terapeut hjelpe deg med å utvikle nyttige strategier for å forbedre ditt selvbilde. Husk at noen ganger ikke er i stand til å hjelpe seg selv. I tillegg kan terapier spille en nøkkelrolle i å øke selvtillit og livskvalitet.  
  •  
  • I tillegg kan en terapeut hjelpe deg med å håndtere andre psykiske problemer som er årsaken eller konsekvensen av din skyld eller lav selvtillit. Disse inkluderer depresjon og angst.
  •  
  • Du bør vite at det er et tegn på styrke for å søke hjelp og ikke personlig feil eller svakhet.  
  •  
         
 14.  
           Les mer... (36)      
Relasjoner populær:
Avtale med en venn med PMS.

High Five.

Bli kvitt problemer med foreldrene dine.

For å gjenopprette fra et forhold til en sosiopat.

Overvinne sjalusi eller misunnelse av din beste venn.

Å være forførende (for jenter).

Snakk med pasienter.

Hyggelig å bryte med sin venn.

Har en fedskapstest gjort.

Elsker noen med dyrekretsen Libra.

Glem din ex.

Avslutt en affære.

Tåle et opprør.

Gjør en kvinne lykkelig.

Adresse en interessant jente.

Angre de andre gjestene i heisen.

Forfør en tvilling.

Å være mystisk for å tiltrekke seg mennesker.

Svar en gutt når han ber om en dato.

Vær en god venn.

Bli en god nabo.