Home \ relasjoner
 

Spør noen om en tjeneste.

 

En av grunnene til at vi trenger venner og bekjente er å ha et sosialt nettverk. Så vi har folk som kan hjelpe oss når vi er i trøbbel. Selv om vi har mange potensielle hjelpere rundt oss, er det vanskelig å spørre noen om en tjeneste. Mange av oss har det vanskelig å innrømme at vi trenger hjelp. Selv om konsekvensene kan være mer alvorlige hvis vi klarer et problem alene. Ikke bekymre deg! Denne korte veiledningen vil lære deg å spørre noen med takt og følsomhet for en tjeneste.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1       ,

    
   
 1.            1      Kom nærmere til din potensielle hjelper på riktig tidspunkt. Hvis du spør noen om hjelp på en uoppnåelig tid, kan du være i stand til å skremme ham eller til og med opprøre ham. Så sjansene som han sier ja er mye lavere. Hvis du spør din lærer om å hjelpe deg med matte lekser, ikke spør ham midt i klassen foran alle andre. Og selvfølgelig, spør han ikke om han nettopp har lært at huset hans brant ned. Generelt, prøv ikke å forstyrre personen på jobb eller i et annet lykkelig eller trist øyeblikk. 
    
  • Avhengig av favør, kan det være lurt å pensjonere til et privat sted hvis du ber om favør. Hvis det kan være pinlig for deg eller den andre personen (for eksempel hvis du trenger hjelp fordi buksene dine er revet nederst), ikke spør ham foran andre.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fortell den andre at du vil spørre ham om en tjeneste. Jo tidligere du kunngjør dine intensjoner jo bedre. Det er høflig å si hva du vil. Og du sparer også tid. Hvis du ber om hjelp på slutten av en lang samtale, og den andre sier at han ikke kan hjelpe deg, har du bortkastet tid du kunne ha brukt til å finne en annen hjelper. Det er enkelt. Alt du trenger å gjøre er å si i begynnelsen av samtalen "Hei, jeg lurte på om kanskje jeg kunne spørre deg om en tjeneste" og deretter gå rett til din forespørsel. En potensiell hjelper vil være takknemlig for deg at du var direkte og ikke sneaky.       
 4.  
 5.             3      Velg formuleringen nøye for din forespørsel. Du bør være høflig og taktfull, men også krystallklar i hva du vil. Forklar omstendighetene. Ikke la ingenting stå i mørket. Forklar øyeblikkelig hva du trenger fra den andre. Spør tydelig med enkle ord om han kan hjelpe deg. Ikke la misforståelser oppstå. Hvis saken er viktig nok til å spørre noen om en tjeneste, bør du si det fritt. Si f.eks. "Tror du at du kan hjelpe meg med matte lekser i morgen i en time eller så?" Ikke si "Hei, det ville være veldig kult hvis du kunne forklare noen matte ting til meg!" 
    
  • Skriv inn all viktig informasjon eller avtaler direkte. For eksempel, så langt som de matte leksene er opptatt av. Hvis du skriver en test i slutten av uken, si det. Så vet den andre at du trenger dem før denne avtalen.       
  •  
  • Ikke prøv å tvinge eller forplikte andre til å gjøre deg en tjeneste. En tjeneste er ikke en tjeneste, med mindre det gjøres oppriktig og frivillig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hent til poenget. Ikke nøl med. Jo lenger du holder tilbake at du trenger hjelp, desto større sjanse for at du vil miste nerven din og la samtalen fortsette uten å ha bedt om enden. Hvis du tillater det, er du tilbake til begynnelsen. Hils den andre, si en eller to niceties, gå til et rolig sted om nødvendig og fortell den andre direkte at du trenger hjelp. Ikke la han eller henne unnslippe før du har mot til å spørre.       
 8.  
 9.             5      Flatter din hjelper. La den andre vite at han er den eneste som er god nok - selv om dette ikke er sant. Lov hans evner - i vårt eksempel kan du for eksempel "Kan du hjelpe meg med mattehjemmene mine? Du er så god på trigonometri - har du ikke ne 1 i den siste testen? "Din ros kan variere fra subtil til utrogen. Avhengig av hvor mye du trenger hjelpen.       
 10.  
 11.             6      Gi den andre en grunn til å hjelpe deg. Mennesker som ikke er så hjelpsomme, kan forandre seg hvis du forteller dem hva konsekvensene er (for deg) hvis de ikke hjelper deg. Fortell dem hva i verste fall kan skje hvis de ikke hjelper deg. I vårt eksempel kan du for eksempel si det uten hjelp i matte lekser, vil du sikkert falle i matte. 
    
  • Du trenger ikke å overdrive eller gråte for å forklare situasjonen din. Men det kan hjelpe hvis du er litt desperat!
  •  
         
 12.  
 13.             7      La din hjelper ha en vei ut. Hvis du er desperat, kan det være veldig fristende å knuse unnskyldningen til din potensielle hjelper. Men hvis du gjør det, vil du angre på det umiddelbart etter å gjøre deg til favør. Dette er bedre for din egen sjelefred. Så du unngår vondt følelser eller følelser av ubehag. Det er en god ide å ha en subtil "vei ut" -strategi. Nevn en mulig grunn til at hjelperen din kanskje ikke kan gjøre deg en tjeneste - han vil sikkert akseptere denne veien hvis han ikke vil hjelpe. 
    
  • I vårt eksempel på lekser kan du f.eks. si "Hei, det ville være flott hvis du kunne hjelpe meg med leksene mine. Men du har mye rundt ørene dine, ikke sant? "
  •  
         
 14.  
 15.             8      Godta et avslag med høflighet. Noen som ber om en tjeneste har alltid muligheten til å motta en avbestilling. Gjør deg klar for det! Ikke vær redd om personen i spørsmålet ikke kan hjelpe deg - i stedet, vær glad for at hun fortalte deg ærlig at hun ikke kan hjelpe deg. Hvis noen behager deg ut av skyld for bare å fortelle deg senere at han ikke kan, ville du ha mistet verdiløs tid gjennom ham. Ved å være ærlig, ga han deg sjansen til å finne noen andre. Vis forståelse og ikke spør ham om en tjeneste. 
    
  • Du kan spørre om han kjenner noen som kan hjelpe deg. Med hell kan han anbefale noen du ikke engang tenkte på.
  •  
  • Ikke ta det personlig hvis noen ikke gir deg en tjeneste - det er ikke en avvisning for deg. Hvis du plutselig begynner å ignorere den personen, tror hun at du ikke er interessert i henne, bare hennes hjelp.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Lag en Plan B klar. Noen som ber om en tjeneste betyr ikke automatisk at han er enig i å hjelpe deg. Kanskje han er for opptatt til å hjelpe deg eller vet ikke hvordan han kan hjelpe deg. Ikke heng med emosjonelt på ditt førstevalg - ha noen alternativer i tankene, hvis du må se andre steder for å få hjelp. 
    
  • I vårt eksempel med matte lekser, f.eks. Vil du først spørre jenta som alltid har de beste karakterene. Hvis hun ikke kan, gutten som svarer på de fleste spørsmål i klasserommet. Hvis han ikke kan hjelpe enten, og egentlig bare i dette tilfellet, spør du læreren din.
  •  
                   
 18.  
             

  Del 2       ,

    
   
 1.             1      Takk til din hjelper. En god regel er å takke din hjelper tre ganger. Hvis din hjelper hjelper deg rett etter at han hjalp deg og neste gang du ser ham. Husk at denne personen ikke var nødvendig for å hjelpe deg. Han eller hun gjorde det bare fint. 
    
  • Din takk må ikke være så blomstrende eller komplisert. "Takk" er enkelt og effektivt. De fleste oppdager at hvis du takker deg, er du oppriktig. En enkel oppriktig takk fra hjertet er bedre enn et blomstrende overdrevet aksepttal.
  •  
  • Hvis det var en stor tjeneste, kan du skrive ham eller henne en liten takk eller kjøpe en gave. Husk at når du kjøper en gave, oppveier oppriktighet og følelsesmessig gestus den materielle verdien av gaven.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Oppfylle din del av avtalen. Hvis favoriten krever støtte, gi den. Det er ingenting verre enn å spørre noen om hjelp og da ikke tilby dem full oppmerksomhet og deltakelse den andre personen trenger for å hjelpe deg. Hvis vi spør en klassekamerat for hjelp med lekser, er det veldig urettferdig hvis vi ikke har forberedt på forhånd eller bare chatter hele tiden. 
    
  • Hvis din tjeneste krever noen ting, gjør ditt beste for å gi dem til din hjelper. Hvis vennen din tar deg tid til å hjelpe deg med leksene dine, har du papir, blyanter, kalkulatorer, etc. klar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær klar til å hjelpe andre når de trenger hjelp. Hvis du tar hjelp fra noen, bør du prøve å hjelpe noen andre. Du kan spørre din hjelper hvis han eller hun trenger hjelp med noe. Hvis ikke, fortsett å gjøre det du alltid gjør og hold øynene dine åpne for om noen trenger hjelp. Husk at når noen ber deg om hjelp, er den første reaksjonen vanligvis å nøle eller avvise. Prøv å overvinne disse følelsene. Hvis du virkelig kan hjelpe noen, gjør du det. 
    
  • Husk hvor lett du var når noen ble enige om å hjelpe deg. Hvis du hjelper andre, gir du dem samme følelse av lettelse.       
  •  
  • Ikke bare hjelpe andre hvis de gjorde deg en tjeneste også! Prøv å hjelpe andre når du kan - du vil føle deg bra med det!       
  •  
         
 6.  
             

Tips .

             
Relasjoner populær:
Få en positiv holdning til livet.

Vinn hjertet av en mann.

Få kjæresten din til å kysse eller klemme deg oftere.

Finn ut om din ektefelle lyver.

Ta et rom for deg selv.

Forsøk at du har det bra uten han.

Glem ex kjæresten.

Gi kjæresten en god følelse.

Kramper en jente som er mindre enn deg.

Flørt med din kjære.

Start en samtale med en jente.

Finn venner på universitetet.

Bli lesbisk.

Vær glad og elsk deg selv om alle andre er slemme.

Bli kvitt en uønsket venn.

Inviter en jente til prom.

Vær romantisk til kjæresten din.

Å være en god venn som tenåring.

Finn venner selv uten sosial bakgrunn.

Flirter med en skummel gutt.

Forvandle et vennskap til kjærlighet.