Home \ omsorg
 

Ha en ren og god luktende vagina.

 

Selv om mange kvinner ikke liker lukten av sin egen skjede, er det et faktum at en sunn skjede ikke lukter ubehagelig (mange menn vil til og med si at det lukter godt). Vagina inneholder vanligvis en rekke bakterier som holder den sunn og ren, så vel som de andre indre organene. Men hvis skjeden din er ubehagelig sterk, kan infeksjoner eller bakteriell ubalanse være årsaken, og du bør gå til en lege for å finne en løsning på problemet. Nedenfor finner du informasjon om hvordan du kan holde skjeden frisk og frisk og noen tips om hvordan du maskerer den ubehagelige lukten hvis nødvendig.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Ha god kroppshygiene  ,

    
   
 1.            1      Vask deg regelmessig. Du bør ta en dusj og vaske regelmessig. Hvor vanlig dette er, avhenger av kroppen din, da hver person er annerledes. Du bør imidlertid sannsynligvis vaske minst hver to til tre dager. Ved vask fjerner du akkumulerte bakterier på huden din, som kan forårsake ubehagelige lukt i alle deler av kroppen din.       
 2.  
 3.             2      Bruk de riktige såper. Din vagina er veldig følsom. Å bruke feil såper kan irritere dem, noe som igjen kan føre til ubehagelige lukt. Unngå såpe som er sterkt parfymert, har for mange kunstige ingredienser, eller som har en antibakteriell effekt. Alt forstyrrer den naturlige balansen i kroppen din. I stedet bruker du naturlige såper merket som duftfri.        
 4.  
 5.             3      Ikke bruk intime dusjer. Ikke bruk en intim dusj (skyll innsiden av skjeden din), med mindre legen din forteller deg. Intime dusjer forårsaker en sterk ubalanse i din naturlige bakterielle balanse - så det er nesten garantert at du får en infeksjon. Det eneste du trenger å gjøre er å vaske kroppen din ut med såpe og vann.        
 6.  
 7.             4      Vær forsiktig når du tørker. Tørking feil etter bruk av toalettet kan føre til infeksjoner. Sveip i riktig retning (fra forsiden til baksiden) og sørg for å gjøre det grundig. Det er lett å gå glipp av det vaginale området, etterlater rester som vil forårsake infeksjon eller overdreven bakteriell vekst.        
 8.  
 9.             5      Bruk produkter med forsiktighet. Vær oppmerksom på hvilke produkter du bruker rundt din vagina. Ikke-vandige eller silikonbaserte smøremidler kan forårsake infeksjoner. I tillegg bør du alltid tørke smøremidler når du ikke lenger trenger dem. Alt som har en sterk duft kan raskt føre til infeksjoner, så du bør unngå intime produkter for kvinner som er designet for å gjøre skjeden din lukt som en blomst. Dette gjelder også for lotioner.        
 10.  
 11.             6      Bruk rent, friskt og godt egnet undertøy. Dette er et svært viktig punkt for å holde skjeden ren og sunn. Hvis du bruker det samme undertøyet over en periode på over 24 timer, vil det raskt føre til en bakteriell ubalanse. I tillegg bør du ha den riktige typen undertøy: Det må være pustende, da bakterier multipliserer raskere i et fuktig miljø - bomull er derfor best egnet.                  
 12.  
             

    2      Hurtige løsninger  ,

    
   
 1.             1      Bruk parfyme. Ja, å bruke parfyme nær vagina er egentlig ikke en god ide. Men dabbing litt parfyme på innsiden av lårene dine ca 15 cm fra vaginalområdet er en tradisjonell måte å lukte herlig når noen ønsker å legge hodet der.  
    
  • Din partner vil knytte musky dufter med sex (siden det er lukten du vanligvis har). Du bør derfor prøve å finne en parfyme som lukter hovedsakelig av musk. Sandeltre og vanilje er blant de vanlige "sexy" duftene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta vare på kostholdet ditt. Kostholdet ditt har stor innvirkning på hvordan du smaker og lukter. Enkelte matvarer har spesifikke effekter på kroppen din ved at de endrer sukkerbalansen, bakteriell balanse og kjemiske forbindelser i den. På samme måte, hvis du spiser mye hvitløk og huden din utmerker en hvitløk lukt i flere dager, kan det med tanke på hva du spiser eller ikke spiser, skjeden lukte og smake bedre.  
    
  • Du kan begynne å spise mindre sukker. En økning i blodsukker kan fremme soppinfeksjoner og akkumulasjoner som kan utløse ubehagelige lukt.
  •  
  • Du kan også prøve å spise ananas. Selv om det ikke er vitenskapelig bevis, sverger mange av ananas og de forbedrer lukten og smaken av begge kjønn.
  •  
  • Å ta yoghurt bør hjelpe kvinner å opprettholde en sunn skjede fordi den inneholder bakteriene som naturlig forekommer i den kvinnelige kroppen for å holde skjeden frisk.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prøv barbering eller trimning. Pubisk hår trenger ikke nødvendigvis å være en utløser for dårlige lukter i kjønnsområdet, men hvis de ikke er tilstrekkelig rengjort, kan de skape et miljø der bakteriene trives. Hvis du vil redusere sannsynligheten for at dette blir et problem, kan du barbere av håret eller holde det kort. Å holde det kort er nok den bedre løsningen, siden hårstikk kan forårsake hudirritasjon, noe som igjen kan forårsake infeksjon (for ikke å nevne kløe og ubehag).        
 6.  
 7.             4      Prøv på våtservietter. Noen ganger blir du ikke ren nok med tørt papir. Små rester av tarmbevegelsen eller selve papiret kan forbli og introdusere bakterier. Bruk derfor av og til våtservietter eller babyservietter til å rengjøre utsiden av skjeden din, hvis du føler at enkle hygienemetoder ikke er nok.  
    
  • Bruk duftfrie våtservietter. I babyservietter er vanligvis mindre kjemikalier inneholdt, og de er ofte også i en variant uten dufter.
  •  
  • Bare husk å rengjøre utsiden av skjeden din.
  •  
         
 8.  
             

    3      Forstå årsakene  ,

    
   
 1.             1      Se etter infeksjoner og sykdommer. De er ofte den viktigste årsaken til intens vaginal lukt. Eksempler på slike infeksjoner og sykdommer er sopp- og bakterieinfeksjoner (den vanligste årsaken), seksuelt overførbare infeksjoner og sykdommer eller virus, som herpes. Men enda alvorligere sykdommer, som for eksempel enkelte kreftformer og indre pauser, kan forårsake sterk vaginal lukt. Derfor må du observere om du har andre symptomer på sykdom. Hvis du konkluderer med at vaginal lukten din er unaturlig, bør du konsultere legen din.  
    
  • Et mulig symptom å passe på er uvanlig vaginal utslipp. Brune, grønne eller flakete hvite utslipp er tegn på infeksjon, og du bør gå til lege så snart som mulig. Husk at vaginal utslipp er normal og sunn i seg selv, men det bør ikke lukte.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du bør vite at visse seksuelle rutiner kan føre til vaginal lukt. Enhver introduksjon av utenlandske bakterier kan forstyrre den delikate balansen i skjeden din - og noen seksuelle rutiner kan ha en slik effekt. Visse praksiser, for eksempel Å ha analsex før vaginalt samleie, oralsex, og bruk av gjenstander eller mat til penetrasjon kan føre til bivirkninger.  
    
  • Hvis du vil utøve disse praksisene, beskytt deg selv, f.eks. gjennom kondomer, og bytt mellom ulike metoder.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Søk etter fremmede objekter. Hvis det er et fremmedlegeme i skjeden din, har du en immunreaksjon i kroppen din for å bekjempe den. Dette kan også forårsake ubehagelige lukt. Tamponger som har blitt glemt eller forlatt i skjeden alt for lenge, lange rester av en sprukket kondom eller ting som har vært brukt i sexspill, kan for eksempel forårsake ubehagelig vaginal lukt.        
 6.  
 7.             4      Ta vare på riktig kroppshygiene. Feil personlig hygiene kan føre til opphopning av bakterier rundt vagina. Selv om dette ikke nødvendigvis fører til infeksjon, men i det minste kan forårsake en ubehagelig lukt. Derfor bør du holde deg selv og klærne dine rene for å unngå dårlig lukt.        
 8.  
 9.             5      Unngå varme bad og felles bad. Omgir skjeden din med altfor varmt vann dreper mange av de naturlig forekommende bakteriene i kroppen som er utformet for å opprettholde den delikate balansen i skjeden din. Unngå å sitte for ofte og for lenge i veldig varmt vann.        
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (1)      
Omsorg populær:
Påfør stor sminke for brune øyne.

Gjør krøller over natten.

Får håret fra Taylor Swift.

Innfødte amerikanske pigtails pakker seg inn.

Vedlikehold farget hår.

Forhindre svette palmer.

Unngå frizz etter dusjing.

Melasma kur.

Jeans blekemiddel.

Fikk silkeblanke lepper.

Vask ansiktet.

Sett opp en tatoveringsmaskin.

Frisørbølget hår.

Gi nydelig hud.

Clean Converse All Stars joggesko.

Vask ansiktet uten ansiktsrenser.

Feil varebiler gjenkjenner.

Få hendene myke som babyhud.

Som en kvinne som fremhever hans utseende.

Ha vakre lepper.

Kjole europeisk.