Home \ omsorg
 

Avslutt perioden.

 

Fra det øyeblikket kvinner får sine perioder, setter de lett ut de månedlige krampene, oppblåsthet og alle andre ulemper - alt i alt, å ha perioden er bare et faktum i livet. Men perioder kan forstyrre deg når du planlegger en romantisk ferie, turer til stranden og andre opplevelser som krever en bekymringsløs fysisk trening. Det er ingen måte å stoppe perioden når den er startet, men det er noen ting du kan gjøre for å gjøre det lettere. Og for de tider når det bare er upassende å ha din periode, er det medisiner som kan forhindre dem. Se i trinn 1 for mer informasjon.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Flytt perioden  ,

    
   
 1.            1      Få resept for pillen. Hvis du tar pillen eller er interessert i å ta den, så er det mulig å bruke den til å flytte perioden, slik at du ikke får det på en upassende tid. Som Mayo Clinic sier, er det trygt å utsette perioden med denne metoden så lenge legen din har bestemt at det er trygt at du tar pillen.  
    
  • Snakk med legen din om hvorvidt pillen er et godt alternativ for helseprofilen din.
  •  
  • Pillen har bivirkninger for noen kvinner, som inkluderer økt risiko for trombose og andre helseproblemer. Informer deg selv før du bestemmer deg for å ta pillen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hopp over de inaktive pillene i pillen. Ett sett av pillen er laget for å ligne menstruasjonssyklusen. Det inneholder vanligvis 21 hormonpiller (som utgjør hormonene som styrer syklusen din) og 7 placebo piller som ikke inneholder noen hormoner. I en vanlig pille syklus, hvis du tar placebo piller, bløder du. Hvis du savner placebo og begynner å ta piller direkte med neste pakke, vil det ikke oppstå blødninger.  
    
  • Blødningen som oppstår når du tar placebo-piller, er ikke den samme som blødningen som skjer når du har menstruasjonen. Det er bare en reaksjon fordi du har stoppet hormoninntaket.  
  •  
  • Noen kvinner opplever mild blødning når de hopper over placebo. Men dette bør gå bort så snart kroppen din blir vant til den konstante tilførsel av hormoner.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Start igjen med din normale pille syklus så snart du er klar for at perioden kommer tilbake. Når den store hendelsen skjer, bør du begynne å ta pillen tilbake til normal. Hvis du ikke vil og vil stoppe hele tiden, så vurder å få resept for permanent piller.                  
 6.  
             

    2      Stopp perioden  ,

    
   
 1.             1      Bestem om du vil stoppe perioden helt. Den eneste måten du virkelig kan kontrollere din menstruasjon på er å ta medisiner som undertrykker menstruasjon, noe som er en type prevensjon som enten lar deg få menstruasjonen ditt bare et par ganger i året, eller til og med stopper det helt , Hvis du bare vil at perioden skal stoppe før en stor begivenhet, så er dette kanskje ikke det beste alternativet for deg å begynne å ta disse medisinene. Men medisiner som undertrykker menstruasjon er et godt alternativ for kvinner som ikke ønsker å ha sine perioder.  
    
  • Dette kan være et godt alternativ for kvinner som har lang og smertefull tid, og fordi de ikke kan gå på skole eller jobbe.
  •  
  • Andre kvinner kan ikke like sin periode, og tar medisiner som stopper perioden for å gjøre livet enklere.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Snakk med legen din om dine valg. Medikamenter som undertrykker menstruasjon, også kalt kontinuerlig prevensjon, er kun tilgjengelig på resept. Hvis du vil lære mer, bør du snakke med legen din om hvorvidt du er en god kandidat til det.  
    
  • Noen former for kontinuerlig prevensjon gjør at du kan få din periode hver tredje eller fire måneder mens andre stopper dem i årevis.
  •  
  • Noen typer kontinuerlig prevensjon er gitt i pilleform, men du kan også få injeksjoner eller bruke andre metoder.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forstå at dette innebærer risiko. Undertrykkelsen av menstruasjon er et nytt fenomen, og det eksisterer ikke så lenge at forskere og leger vet nøyaktig hvordan kroppen reagerer på det i lang tid. Siden det forstyrrer kroppens naturlige prosess, er det ikke noe du bør ta lett på. Før du bestemmer deg for å gjøre kontinuerlig prevensjon, bør du være godt informert, spesielt om potensielle farer.        
 6.  
             

    3      Naturlige metoder  ,

    
   
 1.             1      Bruk bandasjer i stedet for tamponger. Noen kvinner sier at bruk av bandasjer i stedet for tamponger bidrar til å få perioden til å strømme og fullføre det raskere. Prøv enten syntetiske eller bomullsbandager neste gang. Forskjellen kan være minimal, men perioden bør være litt kortere.        
 2.  
 3.             2      Prøv å ta nettleser. Tro det eller ej, det har lenge vært antatt at nettleser bidrar til å gjøre perioden lettere og kortere. Brenneseln kan gjøres til en suppe, men hvis du foretrekker å ikke bekymre deg for matlaging, kan du også ta det i form av kosttilskudd.        
 4.  
 5.             3      Ta gjeng. Dette er et annet naturlig middel som antas å regulere menstrual flyt. Det er en plante som tradisjonelt har vært brukt til å behandle lange perioder og menstruasjonskramper. Se i helsekostbutikken for kosttilskudd med yarrow.        
 6.  
 7.             4      Unngå å spise bearbeidet mat. Menstruasjonsproblemer kan bli verre hvis du bruker mye sukker, mel og andre ingredienser som er behandlet i dietten. Prøv å unngå disse tingene for hele måneden, men spesielt i uken før din periode.  
    
  • Hvis du bruker mye frukt og grønnsaker, proteiner, olivenolje og fullkorn i kostholdet ditt, vil det støtte helsen din, og noen kvinner sier det også resulterer i en kortere periode.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjør mye sport. Kvinner som gjør sport har lettere perioder enn de som ikke gjør sport. For hele måneden og før din periode, bør du gjøre mye treningstrening og også styrke trening.  
    
  • Noen kvinnelige idrettsutøvere får ikke lenger sine perioder fordi de gjør så mye sport. Dette bør ikke betraktes som et godt alternativ for å avslutte perioden. For å stoppe perioden som følge av mange idretter, anses medisinsk å være ugunstig.  
  •  
         
 10.  
            Les mer... (7)      
Omsorg populær:
Forhindre broom breakers.

Fjern gurkemeie flekker.

Frøken Universe.

Gjør øyenbrynene passende.

Fjern alder flekker.

Få et mørkt skjegg.

Fjern på ansiktet.

Behandle infisert innfelt hår.

Organiser et moteshow.

Vær en attraktiv kvinne.

Farg håret med sitronsaft.

Blekeshorts.

Gjør glitterpumper.

Trim øyenbrynene med barberhøvelen.

Gjør perleørringene selv.

Mimicry.

Forbered håret for bleking.

Tør håret i luften jevnt.

Vedlikehold av tungen piercing.

Innvokset hår (barbering).

Lag en ansiktsskall med sukker og honning.