Home \ kunst
 

Utfør en monolog.

 

Teater og film er en monolog når et tegn snakker til publikum på en utvidet måte. Som skuespiller, ligner dette på en ensemble i et orkester, hvis du har muligheten til å utføre forestillingen din. En monolog er ofte en del av auditionen, og gir medarbeiderne en titt på prestasjon og ytelse. Å holde fast ved noen få viktige punkter kan gjøre en stor forskjell i din dramatiske presentasjon.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Velg en monolog som passer til din båndbredde, alder, kjønn og utseende. Hvis du er en ung afroamerikansk kvinne fra Deep South, velger du bedre en monolog av "fargen lilla" enn en monolog fra Hamlet. På den annen side, hvis du overbevisende kan skildre Ophelia, så gjør det! Generelt er det bedre å velge monologer fra roller som mest sannsynlig vil gjelde for ditt fysiske utseende...       
 2.  
 3.             2      Du må vite hva du leter etter å gjøre, og velg en monolog basert på sjanger og rolle krav.  
    
  • Velg en monolog fra det du leter etter. Hvis du er en rolle i "Romeo og Juliet," lær en monolog av hjertet. Ikke prøv å være smart eller "unik", regissøren vil prøve å forestille deg i rollen, så hold det enkelt.
  •  
  • Hvis du ikke har tilgang til spillet, velger du en monolog som ligner på brikken og karakteren din. Hvis du hevder å være et originalt stykke, vil dette trolig være ditt eneste alternativ.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg et stykke som vil vise frem rekkevidde og talent. Nok en gang, hvis du er en virkelig erfaren og talentfull skuespiller, så velg en vanskeligere monolog som viser hele spekteret av evner. Men hvis du ikke har noen år med ytelse og skuespillerklasser bak deg, kan du ikke prøve noe fancy; presenter deg solidt innenfor dine evner.        
 6.  
 7.             4      Lær dine linjer med hjertet. Dette betyr ofte at du må lese og recitere dem igjen og igjen til du husker dem. Ikke vær redd for ekstra detaljer i dette trinnet: bare husk ordene slik at alt annet blir lettere. De fleste skuespillere må lese og gjenta monologene. Ikke glem noen mennesker kan bare trenger å prøve å huske alt, andre trenger en hel uke... til slutt, hvem som får rulletallet, og ikke hvem som husker linjene raskest.        
 8.  
 9.             5      Utvikle din karakter. Ofte er de vanskeligste delene for å gjøre din utviklede karakter til virkelighet om noen få minutter.  
    
  • Velg ett eller to elementer som gir mening til tegnet. For eksempel vil Tin Man i "The Wizard of Oz" gå stiv og danse. Glinda, den gode smiler på en kontemplativ måte og glir royalt. Den onde heksen i Vesten hyler og virker truende.
  •  
  • Om nødvendig, kle på din monolog. En liten drakt eller hint på en drakt kan hjelpe deg i rollen, men hjelper også publikum eller regissøren deg i rollen. For eksempel, hvis du reciterer en monolog for Rizzo rolle i "Fett", en rosa skjorte, tette svarte bukser, et skjerf og kanskje noe tyggegummi, bringer sentimentet fra 1950-tallet over (Forsiktig: Generelt er det ikke tilrådelig å å gå til en audition for en full kostyme).
  •  
  • Det bidrar til å utvikle din karakter foran speilet slik at du kan observere deg selv mens du reciterer. Du kan også registrere deg selv og se på det, noe som kan hjelpe deg med å finne ut hva som fungerer for deg og hva som ikke gjør det.
  •  
  • Eksperimenter og ha det gøy. Mens skuespill er ofte alvorlig, er det viktig for deg å være åpen og avslappet og nyte den kreative prosessen. Prøv forskjellige "seriøse" ting med din rolle, og prøv noe tilfeldig og morsomt, selv med en seriøs monolog. Prøv å formidle motsatte følelser av den faktiske monologen og erstatt alltid et søkeord med "banan" eller noe. Dette kan hjelpe deg å bryte gjennom tretthet, hardt arbeid og frustrasjon og skape en frisk samtale.
  •  
  • La det fungere naturlig. I begynnelsen vil dine forestillinger være litt clunky, over toppen eller tøffe. Øv til det du utfører, fungerer greit. Ikke glem at du på scenen selvfølgelig må skildre ting mer dramatisk enn i virkeligheten, men prøv å unngå "overdrivelser" uansett.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Prøv din monolog foran folk som vil gi deg nyttig tilbakemelding. Bare å si "det var bra" er oppmuntrende, men ikke nyttig... spørsmålet "hva var det bra med det?" Hvis de ikke likte det, fungerte det ikke så bra? Merk at skuespillerne må være åpne for kritikk og ikke ta det personlig eller overreact.        
 12.  
 13.             7      Varm opp stemmen din foran monologen. Oppvarmingen frigjør stemmen din, konsentrerer tankene dine og slapper av deg fra den stressende situasjonen auditioning. De mest nyttige oppvarmingsøvelsene varierte fra person til person:  
    
  • Prøv å synge sangen "Wild Horses" av Rolling Stones. Det hjelper å åpne stemmene dine, men det er fortsatt sakte nok til å roe nervene dine.
  •  
  • Recit ditt favorittdikt. Selv kjente barnehagerrymer kan være beroligende. "Alfabetet sangen" er bra i en nødsituasjon, siden den bruker mange forskjellige vokallyder, er kjent og beroligende.
  •  
  • Syng din favoritt spilleliste med hodetelefoner på øret. Uansett hva som beroliger, styrker eller får deg til å føle deg godt, vil du sikkert jobbe. Imidlertid unngå musikere som for det meste roper på teksten, da dette kan skade vokalbåndene dine.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Bruk din monolog. Dette vil være den raskeste delen. Følg instruksjonene til regissøren som de er gitt. Det er på tide å legge alt forberedelsene, sceneskrekk og frykt bak deg.        
 16.  
 17.             9      Har du glemt en linje? Forglemme eller ødelegge en linje skjer med de beste skuespillerne; hva du gjør av feilen din vil gjøre din opptreden bra eller dårlig. Faktisk kan en reddet snakk gjøre regissøren velge deg fordi du viser fleksibilitet, tillit, kreativitet og karakter. Her er noen taktikker som fungerer avhengig av situasjonen:  
    
  • Fortsett i monologen. Svært ofte vil ingen merke din feil.
  •  
  • Forestill deg linjer som tegnet kan si, selv om det ikke var den opprinnelige monologen.
  •  
  • Hold deg i karakter. Regissører elsker skuespillere som kan delta i en rolle, selv om alt annet er delt inn i sine deler.
  •   Smil, smil, smil! Naturen kollapser, skuespillerne glemmer sine linjer, buksene glir ned på scenen. Bruk alltid et smil, uansett hvordan du føler eller hva som har skjedd, som viser selvtillit og karakter for regissørene.  
  • Det er velkjent at skuespillere som har fullstendig slått seg opp, var engasjert for rollen, fordi de har internalisert rollen, smart improvisasjon hjelper ", viser litt humor eller bare forblir selvsikker i tilfelle av katastrofe igjen. Selvfølgelig er det ingen garanti, men det har allerede skjedd.
  •  
                   
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Kunst populær:
Lær barn å synge.

Utvikle en noe skrape sangstemme.

La en vulkan utbruke.

Lag en Leprechaun kostyme.

Være kjent for å handle.

Lag akkordprogresjonen for en sang.

Lag en god Spotify spilleliste.

Popping med en pisk.

Tellernotater.

Beatboxing.

Lag en kreativ skriveplan.

Lån bøker på tenne.

Tuning av en gitar uten en tuner.

Fest en gitarstropp.

Vær en popstjerne.

Å lage falske bryst.

Foreløpig tristhet.

Bygg et trommesett.

Skriv kort historie.

Memorere teksten til en sang.

Lag Halloween masker.