Home \ kunst
 

Finn ny musikk til din smak.

 

Musikk er en viktig byggestein i mange menneskers liv, og det gir oss så mye: Det kan forbedre vårt humør ved å stimulere immunforsvaret til å frigjøre dopamin, og det kan til og med hjelpe oss med å bedre avværge fysisk og følelsesmessig smerte. De fleste av oss har en favoritt sjanger eller artist som vi spesielt liker, men det kan være mye moro å finne og finne ny musikk som passer til vår smak. Men å finne veien rundt den overveldende verden av musikk kan være vanskelig. Fortsett å lese for å lære hvordan du effektivt finner ny musikk uten å kaste bort for mye tid.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Oppdag ny levende musikk  ,

    
   
 1.            1      Besøk musikkfestivaler og konserter. Det er mange musikkfestivaler som spesialiserer seg på en sjanger, for eksempel Wacken Open Air (for Metal) eller Tomorrowland (for elektronisk musikk). Ved å besøke musikkfestivaler, vil du ikke bare komme i kontakt med nye band du kanskje vil, men også med folk som liker samme type musikk. Gjennom disse kan du også bli kjent med mer musikk. 
    
  • Festivaler og konserter har også den fordel at du kan oppleve musikken på en helt ny måte, noe som gjør at du ikke bare kan nyte musikken, men også hele sjangeren som du ikke likte før visste hvordan å pakke.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se etter gode sanger som du tilfeldigvis fanger et sted. Selv om vi alle har bestemte sjangere og artister som vi spesielt liker, er det alltid runaways, sanger som egentlig kommer fra en helt annen sjangre, men likevel vær så snill. Finn ut hvilke sanger de er, og hvis det er en artist du ikke visste ennå, har du allerede utvidet ditt indre musikkbibliotek! 
    
  • Hvis du hører en god sang i baren eller i restauranten, kan du for eksempel spørre en kollega hvis han kan fortelle deg hva sangen heter.
  •  
  • Hvis du har en smarttelefon, kan du også bruke musikkapper, for eksempel Shazam. Med slike programmer, når sangen spiller, kan du finne ut hvilken den er. Dette fungerer utrolig bra og nøyaktig, så lenge du har bedre kjente titler som er i appens database.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Besøk den lokale musikkbutikken. Musikkland er ofte ekte skattekammer av god musikk. Der er albumene for det meste sortert etter sjanger, så du bør finne veien rundt bra. Også ansatte har ofte mye kunnskap om musikk og kan absolutt anbefale ett eller annet album. 
    
  • Hvis du ikke kjenner noen musikkbutikk i nærheten av deg, bare skriv inn "Record Store", "CD Store" eller "Music Store" på Google Maps.
  •  
  • Du kan begynne å søke i seksjonene med sjangere som du vet du liker. Hvis du vil finne musikk som ligner på en bestemt artist eller et band, vil du kanskje spørre en kontorist direkte.
  •  
  • Prøv å ikke være for spesifikk. Hvis du virkelig liker en artist, vil du ikke finne en andre som høres ut akkurat slik. Så vær ikke skuffet hvis du ikke kan lage gode forslag. Det er alltid en viss åpenhet i musikken, for det ville nok være kjedelig å høre musikk som alltid høres det samme.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Bruk Internett  ,

    
   
 1.             1      Ta en titt på musikkdatabaser. På internett finner du tonnevis av informasjon om musikken du liker og hører, men i tillegg får du mange nye band og artister foreslått. 
    
  • Prøv et nettsted som AllMusic, som i utgangspunktet er en slags online-encyklopedi for musikk. Der kan du til og med streame musikk, så lytt til det mens du surfer på arkivene.  
     
   • På denne siden leter du etter en kunstner du liker, og ser på fanen "Relatert" øverst på siden. Der finner du 1) kunstnere som har påvirket kunstneren du leter etter, 2) kunstnere som lager lignende musikk, og 3) kunstnere som har blitt påvirket av ønsket kunstner.
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv det med digitale musikksamlere. Disse nettbaserte teknologiene samler musikk fra en rekke kilder og forbereder den på ett sted. De kommer i form av nettsteder og apps, og de er svært nyttige for å finne ny musikk som ligner på favorittmusikken din. 
    
  • Om du graver nettstedet, for eksempel, foreslår artister som ligner på de du leter etter. Et alternativ til dette er for eksempel nettsiden Gnod, som beskriver seg selv som "søkemotoren for musikk du ikke kjenner". Spotify er også et godt valg. Spotify er en kommersiell musikkjeneste som gir deg endeløse muligheter, inkludert radioer og lister over lignende artister, for å finne musikk som passer deg.  
  •  
  • I Tyskland er slike tjenester noen ganger begrenset av juridiske årsaker. Det er imidlertid nettsteder som ikke er begrenset regionalt, for eksempel Earbits Radio, Music Recovery eller Shuffler.fm.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prøv musikkjournalistikk. Media-orienterte medier som Rolling Stone eller Pitchfork kan også hjelpe deg med å oppdage ny musikk. Musikkjournalister er ikke uten grunn kjent for å lage trender. De har ofte innside kunnskap og en stor musikalsk ekspertise. Deres artikler kalles derfor ofte påvirkninger av et band eller lignende artister.       
 6.  
             

    3      Oppdag ny musikk på gammeldags måte  ,

    
   
 1.             1      Spør venner om tips og anbefalinger. I dag pleier vi å gå direkte til Internett med alt, men anbefalinger du får direkte fra venner er ikke mindre gode. Vi kjenner alle mennesker som deler vår smak i musikk; de kan sikkert gjøre oss gode forslag. Bare spør. 
    
  • Hvis du kjenner sanne musikkeksperter, spør dem om råd. Hvis du kjenner favorittgenrer, fortell dem hva favorittbandene dine er, og skriv ned alle forslagene de kan gi deg. De vil sikkert være i stand til å styre deg i riktig retning.
  •  
  • Spør vennene dine hvilken musikk de hører. Det er sannsynlig at de vil få en smak som ligner på deg, så deres anbefalinger kan sikkert være verdifulle.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bevis et kurs. Hvis du virkelig er glad i Rock'n Roll eller Jazz, kan du interessere deg for et nytt nivå og ta kurs i det. Det er nettbaserte kurs på stort sett hver sjanger; men kanskje du også finner noe på det lokale VHS. Det kan være bra hvis du er en fullblods fan av en bestemt sjanger; ikke bare for å bli kjent med ny musikk, men også for å utdype din musikalske forståelse og utvide din kunnskap.       
 4.  
 5.             3      Gå til biblioteket. Biblioteker er fortsatt et godt sted å finne ny musikk, spesielt hvis din Internett-tilgang hjemme er begrenset. Mange biblioteker har også CDer som kan lånes. 
    
  • Biblioteker er også nyttige hvis du vil foreta mer grundig forskning på en sjanger av musikk. Du kan spørre bibliotekarene for bøker om bestemte sjangere og lese historien og påvirkningen i musikkens sjanger.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få tilgang til andre medier. Hvis du leser eller leser en bok om en kunstner eller en sjanger, kan du også komme i kontakt med ny musikk fra den retningen, for det vil sikkert være snakk om innflytelser og lignende artister. 
    
  • Det er nyttig å ha en notatbok praktisk for å ta notater og skrive ned navnene på kunstnere og band slik at du kan lytte til musikk senere.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lytt til radioen. Mange radiostasjoner spiller de nyeste sangene av kjente artister eller Top 40, men det finnes også stasjoner som også spiller eldre sanger fra forskjellige sjangere. 
    
  • Søk på internett for radiostasjoner fra ditt område og deres favorittmusikk sjangere. Mange radiostasjoner har også et nettsted som viser de siste sangene som spilles, slik at du kan ta opp eller høre på dem.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

            Les mer... (4)      
Kunst populær:
Rapper høyre.

Velg et artistnavn.

Velg et artistnavn.

La dagen passere raskere.

Lag akkordprogresjonen for en sang.

Tren en sterk og høy sangstemme.

Velg en elektrisk gitar.

Rapper høyre.

Velg riktig gitarvalg.

Velg gitarstrenger.

Finn et interessant navn for et band.

Å være en trommesjef.

Blåser bobler.

Finn ny musikk til din smak.

Lån en tennebok.

Lag en Bamm Bamm Rubble Costume.

Komponere musikk for en flott fest.

Lag en vampyrdrakt.

Skuespillere.

Koble en datamaskin til et stereoanlegg.

Master lyd.