Home \ kunst
 

Skriv et manuskript (for en film).

 

Har du en ide for neste storselgende eller Hollywood-film? Hvis du vil selge en historie til film, utskrift eller fjernsyn, må du først skrive et manuskript. Et manuskript er en planløsning av historie som spenner over 1-10 sider og har to mål: Den oppsummerer handlingene og lederne, og hjelper deg med å selge historien din til produsenter og utgivere. Et manuskript burde formidle ideen din på en kort, men engasjerende måte, som en salgspresentasjon.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Før du skriver manuskriptet, skisser hele historien. Denne planen skal inneholde en presis oppsummering av historien, beskrivelsen av tegnene, samt historikkets konflikt og en konklusjon. Denne planløsning hjelper deg med å organisere ideene dine som forberedelse til skriveprosessen.        
 2.  
 3.             2      Tenk på målgruppen din. Det er prosjektlederne eller utgiverne for hvem du skriver manuskriptet. Når du skriver manuskriptet, husk alltid hvem du skriver det for.       
 4.  
 5.             3      Forstå de åtte strukturelle komponentene i et vellykket manuskript. Generelt skal et manuskript inneholde en tittel, navn og kontaktinformasjon, en kort logglinje, beskrivelse av tegnene og tre hoveddeler (bygge, konflikt og oppløsning).       
 6.  
 7.             4      Skriv et første utkast til manuskriptet. Skriv i nåtid og bruk avsnitt i stedet for omriss og dialoger.       
 8.  
 9.             5      Redigerer manuskriptet ditt. Nå som du har et formelt design, kan du se nye måter, for eksempel hvordan tegnene er koblet til eller hvordan konflikten utfolder seg. Å utvide disse nye mulighetene vil gjøre historien mer interessant og original.       
 10.  
 11.             6      Omarbeider manuskriptet i lengde. Eliminere alle unødvendige ord og verbale taler. Husk at prosjektlederen eller utgiveren som leser manuskriptet ditt, har begrenset tid. Ubetydelige detaljer avhenger kun av suksessen til manuskriptet ditt.       
 12.  
 13.             7      Ta en pause fra manuskriptet ditt. En fersk øyevurdering vil hjelpe deg med å fokusere på de to målene i manuskriptet ditt: oppsummere historien din og selge historien din. Fjern all informasjon som kommer i veien for disse målene.       
 14.  
 15.             8      Les manuskriptet høyt. Danner stykkene en sammenhengende helhet eller er det særegne setninger? Er historien spennende og original eller er det ganske kjedelig og ganske vanlig? Manuskriptet inneholder en passende mengde handling, drama, komedie og spenning, avhengig av historien?       
 16.  
 17.             9      Fullfør manuskriptet ditt og registrer deg hos Writers Guild of Europe. Denne registreringen av manuskriptet ditt vil beskytte ditt arbeid mot tyveri av ideer og ulovlig kopiering. Registreringsnummeret skal også vises på forsiden av manuskriptet.       
 18.  
 19.             10      Send ditt manuskript. For å unngå kinking av manuskriptet, send det i en A4-konvolutt. Ta med en forsiden med kontaktinformasjonen din, inkludert adresse, telefonnummer og e-post, og en stemplet konvolutt adressert til deg.                 
 20.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Kunst populær:
Bli gitargud.

Ikke kjeder deg hvis du ikke har noe å gjøre.

Kittle deg selv.

Spille av store akkorder på et tastatur.

Lag en superhelt.

Last ned Hindi Filmer.

Spill Red Rover.

Passerer tiden.

Spille med en grusom mynt.

Vis et enkelt magisk triks.

Lag et spill.

Skriv rap eller hip hop tekst.

Spill trombone.

Violiner og violer er forskjellige.

Lag et bånd.

Spill svart magi.

Velge riktig instrument.

Elektrisk gitar for nybegynnere.

Lag en ninja kostyme.

Kjøp det første DJ settet.

Bruk Spotify til å henge på en fest.