Home \ index
 

Stopp en blødning.

 

Blødning refererer til tap av blod fra et skadet blodkar hvor som helst på kroppen. Hvis noen har blitt skadet og bløder tungt, er det viktig å stoppe blødningen umiddelbart. I de fleste tilfeller bør du kunne kontrollere blødningen uten store problemer. I mer alvorlige tilfeller kan ukontrollert og kraftig blødning imidlertid bidra til at offeret opplever sjokk, sirkulasjonsfeil eller alvorlige helsekonsekvenser, f.eks. Skader på vev og organer som kan føre til døden. Følg trinnene nedenfor for å kontrollere blødningen.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Stopp en liten blødning fra et lite snitt  ,

    
   
 1.            1      Bruk vann. Rennende vann renser ikke bare såret, men bidrar også til å stoppe blødningen. Kjør kaldt vann over såret for å gjøre blodårene kontrakt. Hvis du bruker varmt vann, blir såret kauterisert slik at blodet kan koagulere. Ikke bruk både varmt og kaldt vann - en av dem skal være nok. 
    
  • Du kan også bruke en isbit i stedet for kaldt vann for å forsegle arterien. Hold isen i noen sekunder på kuttet til den lukkes og blødningen stopper.
  •  
  • Hvis du har flere kutt på kroppen din, vil en varm dusj rengjøre kroppen din av alt blodet og samtidig cauterize sårene dine.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Behandle såret med vaselin. Den voksagtige strukturen av petrolatum sikrer at en liten mengde av det på såret sikrer at blodstrømmen blir skåret ut på utsiden, og forlater blodet med tiden for koagulasjon. Du kan bruke en vanlig fettblyant hvis du ikke har en ren vaselin ved hånden.       
 4.  
 5.             3      Sett hvit eddik på såret. Den eddike egenskaper av eddik hjelper til med desinfeksjon av såret og blodpropp. Sett litt av det på en bomullsboll, legg den på såret og vent til blødningen er stoppet.       
 6.  
 7.             4      Prøv hamamelis vann. I likhet med hvit eddik, er de kaustiske egenskapene til hekselhasel utmerket for å stenge mindre kutt. Påfør et lite av det på såret eller dabet med en bomullsboll på det berørte området for å oppnå samme effekt.       
 8.  
 9.             5      Stryk litt maisstivelse på såret. Stryk såret med litt maisstivelse, men vær forsiktig så du ikke gni den inn eller forårsake ytterligere slitasje. Du kan enkelt presse pulveret mot såret for å øke hastigheten på prosessen. Når blødningen er stoppet, skyll maisstivelsen med rennende vann.       
 10.  
 11.             6      Legg en skje med sukker på det berørte området. Følg Mary Poppins råd og legg en "skje med sukker" på såret. De bakteriedrepende egenskapene til sukker bidrar til å rense såret mens det også fremmer blodpropp.       
 12.  
 13.             7      Bruk edderkoppnett. Dette alternativet er flott når du er ute og om. Ta noen edderkoppbaner (ingen edderkopper!) Og legg dem over kuttet. Om nødvendig kan du også rulle den opp. Nettene hemmer blodstrømmen, og gir sårtiden til å koagulere inne.       
 14.  
 15.             8      Behandle såret ditt med en alunpinne. Disse voksholdige pennene ble opprinnelig designet for å behandle knivblader eller knivblader, men de fungerer også bra på mindre kutt. Gni blyanten over huden din og la de inneholdende mineralsammenhengene (midler for dehydrering av huden og haemostasen) gjøre sitt arbeid. Den første kontakten resulterer i en liten stikkende smerte, som imidlertid slites av etter noen få sekunder sammen med blødningen.       
 16.  
 17.             9      Gni ditt sår med en antiperspirant. I likhet med en alunpinne inneholder din deodorant aluminiumklorid, som virker som en astringent for å begrense blodstrømmen. Smør litt av det på fingeren, før du gir det direkte til kuttet såret eller gni Deostick direkte over det berørte stedet.       
 18.  
 19.             10      Slipp litt Listerine på såret ditt. Selv om det opprinnelig ble utformet som en etterbarme, kan du bruke den til å stoppe blodstrømmen rundt såret. Påfør litt av det direkte på såret eller bruk en bomullskule å bruke. Etter et minutt eller to, bør du kunne oppdage en reduksjon i blødningen.       
 20.  
 21.             11      Legg litt pepper på såret. Cayenne pepper bidrar til raskt å tette såret og stoppe blødningen. Dette er imidlertid en av de mer smertefulle metodene. Hvis du har det travelt og du ikke bryr deg litt stikkende smerte, så dryss litt cayennepepper over kuttet og la ham gjøre sin magi. Når blødningen er stoppet, skyll pepperen med kaldt vann.       
 22.  
 23.             12      Bruk en alum-blokk. Det ser litt ut som en såpe og er laget av mineraler som hjelper hemostase. Soak alum blokken i vann og forsiktig gni den over såret ditt. Du trenger ikke å bruke noe press da mineraler gjør jobben sin alene.       
 24.  
 25.             13      Bruk en eggmembran. Kjenner du gossamermembranen som stikker til skallet når en is blir truffet? Vel, du kan bruke det til å forsegle klippet ditt og gi kroppen din nok tid til å koagulere blodet i det berørte området. Fjern eggmembranet fra skallet (prøv å holde stykket så stort som mulig) og legg det på såret ditt. Innen noen få sekunder bør du kunne bestemme hvordan blødningen faller ned.       
 26.  
 27.             14      Bli med såret. Bruk en steril bandasje eller bandasje for å holde smuss ut av såret og stopp videre blødning. For små sår kan du også bruke en enkel gips eller et rent stykke gassbind.                 
 28.  
             

    2      Behandle alvorlig skade  ,

    
   
 1.             1      Pass på at offeret ligger nede. Hvis du kan løfte bena opp eller senke hodet under resten av kroppen din, reduserer du sannsynligheten for sjokk. Sjekk pusten og sirkulasjonen av offeret.       
 2.  
 3.             2      Lagre skadet lem. Ved å støtte den skadede lemmen (antar at en av ekstremiteter er skadet) over hjertet, hjelper du med å lette tyngre blødninger. Men hvis du mistenker en beinbrudd, ikke prøv å flytte lemmer.       
 4.  
 5.             3      Rengjør såret av smuss. Fjern synlige fremmedlegemer og smuss, men rengjør ikke såret grundig. Din høyeste prioritet er å behandle skaden - sårrengjøring kan vente. 
    
  • Hvis det er et stort fremmedlegeme (stort stykke glass, kniv eller lignende), må du ikke fjerne den. Det er sannsynligvis allerede mye å stoppe blødningen. Bare koble rundt objektet og fortsett å presse på såret, men vær forsiktig så du ikke skyver gjenstanden lenger inn i såret.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fortsett å trykke på såret til blødningen stopper. Ta bandasjer eller et plagg og legg det på såret. (Hvis du ikke finner en annen, kan du også bruke hendene.) Legg hendene på puten og trykk godt på såret med fingrene eller hånden din.       
 8.  
 9.             5      Fortsett å sette konstant press på såret. Hvis skaden er på hender eller føtter, kan du pakke et bandasje eller klær rundt såret for å opprettholde trykk (et brettet trekantet skjerf er best plassert over såret og bundet). For kjønnsområdet og andre deler av kroppen der du ikke kan vikle noe rundt såret, bør du legge noe tungt på såret og legge på press med hendene.       
 10.  
 11.             6      Kontroller for væskelekkasje fra såret. Legg ekstra bandasjer og gasbind hvis de gamle bandasjer har blitt gjennomvåt. Overdriv det imidlertid ikke, da for mye bandasje kan redusere trykket på såret. Hvis du mistenker at bandasjen ikke virker, fjern den og se hvordan du effektivt kan binde såret. Hvis det ser ut til at blødningen er under kontroll, fortsett å opprettholde trykk til du er sikker på at blødningen har stoppet eller at medisinsk hjelp kommer til ulykkesstedet.        
 12.  
 13.             7      Bruk trykkpunkter på kroppen når det trengs. Hvis du ikke kan stoppe blødning ved trykk alene, kombiner deretter prosedyren med målrettet trykk på visse trykkpunkter på kroppen. Bruk fingrene til å skyve blodkaret mot beinet. De mest brukte trykkpunktene er beskrevet nedenfor: 
    Arteria brachialis - For sår på underarm - går på innsiden av armen mellom albuer og armhule.  
  • Arteria femoralis. For sår på låret - løper langs lysken i nærheten av bikiniområdet.
  •  
  • Popliteal arterie - For underbenssår - plassert bak kneet.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Fortsett å trykke såret til blødningen stopper eller medisinsk hjelp kommer.  
    
  • Bruk bare trykkbinding hvis offerets liv er i umiddelbar fare. Hvis det er "feil", kan det føre til unødig, alvorlig skade eller tap av en arm eller et ben.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Overvåk pusten. Kontroller at bandasjen ikke er for stram. Hvis offeret blir kaldt, blek hud, tærne eller fingrene ikke tar på seg sin vanlige farge etter kort komprimering, eller offeret klager over nummenhet og prikking, så er det meget sannsynlig at bandasjen er for stram.       
 18.  
             

    3      Intern Bleeding  ,

    
   
 1.             1      Ring en ambulanse umiddelbart. Ta det blødende offeret til sykehuset så snart som mulig. Intern blødning kan ikke behandles hjemme, men må behandles av en lege.       
 2.  
 3.             2      Sett offeret i en komfortabel posisjon. Hold offeret rolig og forhindrer ytterligere skader. Om mulig skal offeret ligge og ikke strekke kroppsbevegelser.       
 4.  
 5.             3      Overvåk pusten. Vær oppmerksom på luftveiene, luftveiene og sirkulasjonssystemet. Behandle eksisterende ekstern blødning.       
 6.  
 7.             4      Opprettholde en normal kroppstemperatur. Ved å bruke en fuktig klut som du plasserer på offerets panne, kan det forhindre at kroppstemperaturen øker eller faller for mye.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Index populær:
Få morgen etter pille.

Hold en tenåring fra bakken.

Finn ut om du har blitt vedtatt.

Overvinne frykten for ekteskap.

Gjør regnbuejello.

Forberedelse til fødsel.

Avvis uønskede samtaler.

Kontakt Amazon.

Stek kastanjer.

Søvnritual for babyen din.

Lag en øl med lang øl.

Kom over kjærligheten til din beste venn.

Hypnotiser noen med øynene deres.

Berolig et sint eller sint barn.

Beregn kubikkmåling av en boks.

Spillets regler for Euchre.

Analyser et dikt.

Avbryt medlemskap av Weight Watchers.

Få sosialhjelp.

Bygg en billig vannkultur.

La din mann være.