Home \ index
 

Overvinne morgenkvalme.

 

Begrepet morgenkvalme er en misdannelse fordi gravide kvinner kan oppleve kvalme og oppkast hele dagen. Selv om det ikke er kur mot kvalme, er det noen ting som forventende mødre kan gjøre for å lindre følelsen av kvalme. Husk at det som virker for en person, ikke nødvendigvis fungerer for en annen, det er en prøveprosess.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Håndtering av mat  ,

    
   
 1.            1      Ta små, hyppige måltider. Hvis du har morgesykdom, er det noen ganger det siste du føler for å spise. Likevel er det viktig at kroppen din får de vitaminer og næringsstoffer det trenger for å holde ungdommen frisk.  
    
  • Prøv å unngå en tom mage ved å ta små, hyppige måltider i løpet av dagen.
  •  
  • Du bør også spise langsommere enn vanlig for å unngå å spise for mye, noe som vil få deg til å føle deg enda verre.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Drikk mye væske. Det er ekstremt viktig at du blir hydrert, spesielt hvis du føler deg syk. Hvis du tillater deg å dehydrere, vil det gjøre deg enda verre. Soak væsker hele dagen og bruk et halm hvis det hjelper. Men ikke prøv å drikke noe 30 minutter før du spiser.  
    
  • Du bør prøve å drikke 6 til 8 glass vann om dagen. Men hvis du ofte blir syk, kan du prøve å erstatte vannet med en sportsdrikke som inneholder glukose, salt eller kalium for å gjenopprette elektrolyttbalansen.
  •  
  • Alternativt kan du prøve å drikke kalde, karbonerte drikker som noen kvinner finner dem mer komfortable for magen. Andre kvinner finner også sure drikker som lemonade mest fordøyelige.
  •  
  • Unngå å drikke for mye. Væsker kan gi deg en falsk følelse av fylde, noe som kan gjøre deg mindre sulten om dagen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spis Crackers. Mange kvinner insisterer på at kjeks er en nødvendighet når det gjelder morgenkvalme. De er en god matbit fordi de er transportable, billige og enkle å fordøye. Hold et forsyning med tørre kjeks ved siden av sengen din, og spis noen av dem før du står opp om morgenen og deretter nibble på dem om dagen.  
    
  • Hvis du trenger å stå opp midt på natten og gå på toalettet, prøv å spise en eller to kjeks også. De vil bidra til å slukke sulten din og roe magen din før morgenen.
  •  
  • Det spiller ingen rolle hvilke kjeks du spiser, tynne hvete kjeks, ris vafler - bare din egen preferanse. Hvis du ikke er en fan av kjeks, prøv å spise frokostblandinger i stedet.
  •  
  • Unngå smøring av kjeks med fett smør eller sprøyter, noe som vil få deg til å føle deg mer uvel og vanskeligere å fordøye. Hvis mulig, spis kjeksene tørre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spis blekner mat. Hold deg så tørt som mulig på tørt mat når du har å gjøre med morgenkvalme. Det lukter mindre sterk og er lett å fordøye.  
    
  • Prøv ditt beste for å unngå krydret, surt og stekt mat, da dette vil forvirre magen.
  •  
  • Prøv en BRAT diett som består av bananer, ris, eple saus og skål. Disse matvarene inneholder få fibre og er derfor milde for fordøyelseskanalen din. De er også billige.
  •  
  • Du kan også legge til te og yoghurt på listen og deretter lage en BRATTY diett.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Unngå mat og lukt som forårsaker kvalme. Etter en stund vil du oppdage at visse matvarer eller lukt utløser kvalme. Dette kan være pizza, bacon eller noe annet. Når du har gjenkjent utløserne, unngå dem.  
    
  • Prøv å skrive ned når og hvorfor du føler deg dårlig hver dag for å identifisere utløsende mat.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lytt til dine ønsker. Gi dine ønsker, spesielt hvis de hjelper deg til å føle deg bedre. Hvis du har lyst på en bestemt mat, kan kroppen din prøve å fortelle deg noe. Hvis du har trang til meieriprodukter, kan du trenge kalsium. Hvis du har lyst på peanøttsmør, kan du mangle protein eller kalorier.        
 12.  
 13.             7      Spis karbohydrater. Mange kvinner liker karbohydratrike matvarer når de blir syke. Fyll hyllene dine med pasta, brød, pretzels og granola barer som inneholder mye karbohydrater.        
 14.  
 15.             8      Spis høyproteinmat. Noen kvinner finner at høyproteinmatvarer hjelper til med å lindre deres morgenkvalme. Det kan være eggerøre, peanøttsmør eller et magert stykke kjøtt som fungerer for deg.        
 16.  
 17.             9      Spis kald mat. Prøv å spise maten enten kald eller ved romtemperatur, da maten har en tendens til å være mer duftende og sterke aromaer kan være den største utløseren av morgenkvalme. Hold deg til smørbrød, frukt og rå grønnsaker og salat (hvis forberedt på riktig måte for å unngå Listeria).        
 18.  
 19.             10      Unngå fettete matvarer. Fettig mat tar lengre tid å fordøye og kan legge stor belastning på fordøyelsessystemet, noe som øker følelsen av kvalme. Det er også mindre sunt, gir mindre næringsstoffer enn andre matvarer og har en tendens til å lukte ganske sterk, noe som ikke er bra. Unngå dem!        
 20.  
 21.             11      Pensler tennene dine. Rengjør tennene grundig etter å ha spist og skyll med litt munnvann. Dette forhindrer lukt og hindrer at smaken forblir i munnen etter å ha spist. Få også partneren din til å pusse tennene mens du er på den. Ingenting vil utløse din kvelningsrefleks så mye som et pust av peppery pepper lukter når du kysser.        
 22.  
 23.             12      Unngå å ligge ned etter å ha spist. Du bør unngå å ligge ned i 30 minutter etter å ha spist da den horisontale posisjonen kan forstyrre fordøyelsen, forårsaker kvalme.                  
 24.  
             

    2      Tilpass morgenkvaliteten  ,

    
   
 1.             1      Lær å unngå utløsere. Det er ikke bare lukten av mat som kan utløse kvalme, du må også lete etter utløsere som ikke er matvarer. Etter babycenter.coms mening, selv et varmt eller tett rom, kan lukten av tung parfyme, bilkjøring eller til og med visse visuelle stimuli som flimrende lys føre til kvalme. Husk det hver gang din kvalme oppstår, og da kan du bevisst unngå utløseren i fremtiden.        
 2.  
 3.             2      Flytt sakte. Plutselige bevegelser kan riste magen og utløse en ny bølge av kvalme, så prøv å bevege seg så sakte og forsiktig som mulig. Ta deg tid til å stå opp om morgenen - nibble en cracker mens du fortsatt er i sengen, flytt forsiktig til en sittestilling og sitte så i noen minutter før du står opp. Gjør dagen sakte og ikke overarbeid.  
    
  • Still inn vekkerklokken en halv time tidligere enn du normalt vil få opp til å ha god tid om morgenen.
  •  
  • Prøv å plassere et lite sete eller avføring i dusjen for å forhindre følelser av døsighet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sov mye. Noen ganger er den enkleste og enkleste løsningen å pause og ta en pause fra kroppen din for en stund. Prøv å ligge ned, lukk øynene dine, ta noen dype pust og slapp av. Mange kvinner anser det som en fin måte å hindre morgenkvalme i å sove - og det kan være fordi kroppen din bare trenger å sove!  
    
  • Hvis du allerede har barn, ta en barnevakt, selv om det bare er en time eller to, slik at du kan gjøre opp for forsinket søvn og hvile i lang tid.
  •  
  • Har du problemer med å nippe om dagen? Prøv å bruke en sovemaske eller sette på mørke solbriller for å blokkere det sterke lyset.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tilpass datamaskinen. Kanskje du tror at surfing på nettet vil distrahere deg fra morgenkvaliteten, men datamaskinens lyse skjerm og subtile strobe-effekter kan gjøre det enda verre. For å bekjempe dette kan du prøve å justere skjermen for å redusere belastningen på øynene dine.  
    
  • Prøv å endre skriftstørrelsen og gjør den større og tykkere og endre tapetet ditt i rosa eller beige.
  •  
  • Du bør også ta korte datautbrudd så ofte du kan, slik at du kan stå opp og gå rundt eller bare lukke øynene dine.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta av frisk luft. Hopp ut av det tunge interiøret for å få litt frisk luft og mosjon. Pust inn dypt gjennom nesen og pust deretter ut gjennom munnen igjen. Fersk land eller sjøluft er best, men også din hage eller en nærliggende park vil fungere godt.  
    
  • Hvis du trenger å være inne, prøv å åpne et vindu for å la den utrolige luften ut og gi frisk luft muligheten til å sirkulere.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Distrahere deg selv. Kvalme kan være vanskelig å ignorere, men det kan bidra til å finne noe som vil distrahere deg, i hvert fall for en kort stund. Les et magasin, ring en venn eller ta en kort spasertur. Lett trening, som yoga eller svømming, kan også hjelpe deg med kvalme, men du bør først diskutere treningsplaner med legen din. Det er også viktig å høre på kroppen din - når du blir sliten eller du blir syk, er det på tide å stoppe.        
 12.  
 13.             7      Bruk en overlevelsespakke med deg. Det er en smart idé å sette sammen et lite overlevelsessett for nødssituasjoner der du ikke er hjemme. Pak en tannbørste og tannkrem, peppermyntepastiller og en ren bluse. Du kan også ta med en matbit som kjeks eller pretzels og en plastpose for situasjoner der du ikke kan klare det på badet i tide.        
 14.  
 15.             8      Gå til legen. Hvis det ser ut til at morgenkvaliteten din ikke blir bedre, så gå til legen. Spørsmål om kvalme medisiner som kan hjelpe deg å stoppe din lidelse. En liten prosentandel av kvinner utvikler også en alvorlig form for graviditetsbrudd, noe som er en ekstrem form for morgenkvalme, noe som fører til ekstrem dehydrering og vekttap. Hvis du tror at du kan være i fare, kontakt legen din umiddelbart.  
    
  • Noen kvalme medisiner er ikke dekket av helseforsikring og kan være kostbare - vurdere dette før du får resept.
  •  
         
 16.  
             

    3      Hjemmemedisiner  ,

    
   
 1.             1      Bruk sitroner. Citroner har en naturlig beroligende effekt som kan lindre kvalme og føle deg ren og forfrisket. Prøv å nippe på en fersk sitronskive, klem litt sitronsaft i varmt eller kaldt vann, eller snus bare en nyskåret sitron. Du kan også finne det nyttig å alltid ha en tilførsel av sitron candies hendig.  
    
  • Du kan også finne det hyggelig å omgir deg med en frisk sitron duft med et sitron-smaksatt duft eller eterisk essensolje.
  •  
  • Andre sitrusfrukter som grapefrukt, appelsin og mandarin kan også være nyttige.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prøv ingefær. Ginger har blitt brukt til kvalme i århundrer. Prøv å drikke ingefærøl (laget med ekte ingefær) eller lage ingefærte ved å sette et stykke frisk ingefær i varmt vann. Hvis det ikke beroliger magen din, så snu ginger kjeks eller ingefærbrød eller ta en håndfull ingefær slik.        
 4.  
 5.             3      Prøv peppermynte. Peppermynte lindrer følelsen av kvalme og reduserer kvelningsrefleksen. Lag en mintete ved å legge til friske blader i kokende vann og la teen suge i noen minutter før du drikker den. Du kan også prøve å suge på mynter.        
 6.  
 7.             4      Gjør te fra røde bringebærblader. Brygg en kopp bringebærbladte. Denne urt er populær med en rekke graviditetsproblemer, inkludert morgenkvalme, og har vist seg å slappe av livmorens muskler. Legg 1 teskje tørket urt i en kopp varmt vann før du drikker det.  
    
  • Likevel bør du konsultere legen din før du tar denne løsningen på grunn av mistanke om at bringebærbladene kan forårsake sammentrekninger i livmoren.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk lavendel og timian. Bekjemp ubehagelige lukter ved å aktivere deg med en liten boks tørkede urter. Lavendel og timian er spesielt tiltalende fordi begge har en beroligende og terapeutisk duft. Hold blyanthuset mot nesen og pust inn dypt når luktene puffer deg opp.        
 10.  
 11.             6      Ta vitamin B5. Mange leger anbefaler å ta kosttilskudd med dette vitaminet - den vanlige dosen er 10 til 25 milligram tre ganger daglig - for å bekjempe morgenkvalme. Men snakk med din type før du tar kosttilskudd og sørg for ikke å ta mer enn 75 milligram av vitaminet daglig.        
 12.  
 13.             7      Ta eple cider eddik. Legge til en teskje eple cider eddik til varmt vann og deretter drikker det er kjent for å være et hjem rette for kvalme. Hvis ønskelig, legg til en skje med honning som søtningsmiddel.        
 14.  
 15.             8      Spis popsicles. Å ha en litt fruktig, fruktsmakset popsicle kan bidra til å holde morgenkvaliteten i sjakk, og det hjelper også å holde deg hydrert.        
 16.  
 17.             9      Tygge på anis eller fennikel. Tyg anis eller fennikelfrø som er kjent for å berolige en nervøs mage.        
 18.  
             

    4      Alternative behandlinger  ,

    
   
 1.             1      Meditere. Stress kan forverre symptomene på morgenkvalme, så daglig meditasjon kan bidra til å slappe av og avværge angst. Ta deg tid til deg selv, finn et stille sted å sitte, så lukk øynene og konsentrere deg om pusten din.  
    
  • Lytte til beroligende musikk eller rennende vann i bakgrunnen kan bidra til å skape en beroligende og fredelig atmosfære.
  •  
  • Pilates og yoga kan også hjelpe deg med å slappe av og rydde ditt sinn mens du trener litt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk et akupressurbånd. Akupressur armbånd sies å lindre symptomer som kvalme og oppkast og brukes ofte til å forhindre sjøsyke. De jobber ved å stimulere et akupressurpunkt på bunnen av håndleddet. Noen kvinner hevder at akupressurbånd har hjulpet dem med å lindre deres morgenkvalme, selv om det ikke er vitenskapelig bevis for dette kravet. Akupressurbånd er ganske billige og finnes i de fleste apotek.        
 4.  
 5.             3      Prøv Aromaterapi. Eksperimenter med den beroligende duften av essensielle oljer for å overvinne din kvalme. Noen kvinner finner lukter som sitron, mynte eller oransje, spesielt beroligende. Bare slipp en eller to dråper av den valgte essensielle oljen i en diffusor for å spre den i luften, eller du kan sette en dråpe på et vev eller et stykke klut for å snuse det når du skjønner at du er syk er.  
    
  • Normalt er det tilstrekkelig å bruke en eller to dråper essensiell olje da duften er veldig konsentrert.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Prøv akupunktur. Studier har vist at akupunktur kan bidra til å redusere morgenkvaliteten betydelig. Forespør om å sikre at akupunkturleverandøren du velger, har erfaring med å behandle kvalme hos gravide kvinner.        
 8.  
 9.             5      Prøv Akustisk Simulering. En akustisk stimuleringsanordning stimulerer akupunkturpunktene på bunnen av håndleddene med en lys elektrisk strøm. Selv om det ikke er mye brukt, hevder enkelte forskere at dette kan bidra til morgenkvalme. Disse lyd simuleringsenhetene er helt trygge å bruke, men de kan være kostbare.        
 10.  
 11.             6      Prøv hypnose. Hypnose har vært nyttig for å lindre symptomene på kvalme i kjemo, så kanskje det er verdt et forsøk hvis ingenting annet hjelper.        
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Index populær:
Påfør en varmepute under graviditet.

Få bevegelsesbokser gratis.

Pass på en polygraptest.

Bruk akupressur for å indusere arbeidskraft.

Bli vant til en gutts potty.

Flytt til England.

Rengjør og rengjør et rom grundig.

Vær en god kone.

Avbryt leieavtalen for leiligheten din.

La en syk baby lage en bonde.

Gjør sushi.

Bytt brystmelk erstatning.

Lag en læreplan.

Pak en bleiepose til tvillinger.

Gjør stoffet brannfast.

Velkommen en adoptiv baby til familien.

Kontroller de gule safirene for ekthet.

Undervise et barn å spise uavhengig.

Tjene penger med smarttelefonen din.

Fjern Skunk lukt fra hundeskinn.

Lydmassasje.