Home \ index
 

Spar elektrisitet til tross for øyeblikkelig varmtvannsbereder.

 

Ifølge statistikken oppvarmer 25-30 prosent av alle husholdninger i dette landet sitt drikkevann ved hjelp av en elektrisk øyeblikkelig varmtvannsbereder. Problemet er at det tar mye energi å varme opp vannet. Jo høyere ønsket temperatur, jo høyere energiforbruk. I motsetning til gass- og oljevarmesystemer med vannoppvarming, koster oppvarming via øyeblikkelige varmtvannsbereder penger, da energikilden til elektrisitet er betydelig dyrere enn gass og olje. Likevel er det også mulig med vannvarmer, mye strøm og dermed spare penger.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Velg et lavt oppvarmingsnivå.  ,

       

Hvis du har en eldre øyeblikkelig varmtvannsbereder, er det vanligvis en såkalt hydraulisk momentan varmtvannsbereder. Avhengig av effekt (i kilowatt) har det to eller tre effektnivåer. Hvis du alltid kjører enheten på høyeste nivå, vil du varme opp vannet mens du bruker mye energi. Tross alt trenger du egentlig bare varmt vann i svært få tilfeller. Husk at med hver ekstra grad av energi øker utgiftene uforholdsmessig. Det laveste nivået er helt tilstrekkelig om sommeren for å bade, dusjer og vasker. Om vinteren, når du bruker en tre-trinns øyeblikkelig varmtvannsbereder, kan du velge mellomnivået som standard, da det kule vannet fra røret må varmes opp mer.

             

    2      Juster grunninnstillingen for den digitale øyeblikkelige varmtvannsberederen  ,

    

Hvis du har en moderne elektronisk øyeblikkelig varmtvannsbereder, er strømsparing mye lettere. I moderne enheter kan temperaturen justeres uendelig ved hjelp av en digital kontroller. På denne måten kan du nøyaktig angi nøyaktig vanntemperaturen som er mest behagelig for deg. Ifølge energikunnskaper er en verdi mellom 37 og 39 grader Celsius helt tilstrekkelig. Men takket være den lavere varmen sparer du ikke bare strøm, men hindrer også at den øyeblikkelige varmtvannsberederen og vannrørene forkalkes for fort.

            

    3      Dekalcify din øyeblikkelige varmtvannsbereder  ,

    

Etter mange års bruk akkumuleres mye kalkvann i varmtvannsberederen selv. Flertallet av dette er i området av varmeelementene eller varmespolen. Ved denne innkapslingen kan varmen bli gitt mye lavere til vannet, som spiser mye energi. Spesielt påvirket er eldre hydrauliske modeller, da de mest sannsynlig aldri ble avkalket i de siste årene av bruk. Eller har du noen gang avkalket en varmtvannsbereder?

            

    4      Vri kranene til "kald"  ,

       

Kranens posisjon forteller at varmtvannsberederen forsyner varmt vann. Hvis kranen er satt til "varm" som standard, starter den hver gang du slår på kranen. Dette er selvsagt helt unødvendig, for i de fleste tilfeller trenger du bare litt vann for å pusse tennene dine, for å vaske hendene eller vaske salat. Så hvis du ikke er forsiktig, løper varmtvannsberederen din helt uten videre. For å spare energi, sett alle kranene dine til å "kalle" fra begynnelsen, eller i det minste til nøytral posisjon. Bare hvis du virkelig trenger varmt vann, bør du også be om varmt vann. Selvfølgelig, for å sikre at besparelsene er så store som mulig, må du diskutere dette med din partner, dine barn eller dine kamerater.

             

    5      Bruk Sparbrausen og kraner  ,

    

Jo mindre vann vannet ditt trenger å bringe til ønsket temperatur, desto mindre strøm er nødvendig. Det høres tydelig ut. For å påvirke den såkalte strømningshastigheten, kan du komme i maskinvarebutikken såkalt Sparbrausen til dusjen og Sparwasserhähne for alle dine vasker og vasker. Bare ved å installere en sparingstråle kan du redusere strømningshastigheten fra standard 12 liter per minutt til litt over 9 liter per minutt. Bunnlinjen er at du sparer en god 25 prosent av energien.

            

    6      Bytt gamle enheter  ,

    

Du kan spare mest energi ved å bytte ut den gamle enheten. Fordi jo eldre enheten er, desto mer sløsing er den på grunn av den delvis forældede teknologien med matet elektrisitet. Hvor høy energieffektiviteten til en varmtvannsbereder er, kan du se fra energieffektivitetsklassene. Her står "A" eller kombinasjoner som "A +" eller "A ++" for en meget god energieffektivitet. Jo lenger bokstavene i alfabetets fremgang er, jo verre er energieffektiviteten. For eksempel er modeller med energieffektivitetsklasser "D", "E" og "F" svært dårlige. Spesielt, hvis du eier et hjem, er det fornuftig på sikt å kjøpe en enhet som har minst effektivitetsklasse "A".

                 
Index populær:
Pakke kjøpte varer i poser og poser.

Tetning en konvolutt.

La kvinner smelte bort.

Begynn å gi barnet ditt solid mat på risbasis.

En toårig pjokk uten å rope alene for å sovne.

Bygg en atombunker.

Avvis et ekteskapsforslag.

Vurder pasienttilfredshet.

Sug naturgummi igjen.

Lag eukalyptusolje.

Slå ut en pustetester (USA).

Bli med i ferien med svigerfamilie.

Avtale med et anstendig barn.

Unmatch Instagram brukere i bulkmodus.

Har langvarig leppestift.

Avtale med foreldres død.

Bygg Schneedalek.

Unngå vold i hjemmet.

Overlev en kidnapping eller gislingstaking.

Publiser en bok selv.

Slik praktiserer du meditativ meditasjon.