Home \ hus
 

Plasser plenen.

 

Hvis du alltid har ønsket en rik, smaragdgrønn plen, men din er feral og har jord flekker, så kan planting soda være en løsning. Når du kjøper et gress, betaler du praktisk talt noen til å gjøre det harde arbeidet med å dyrke sunt, kraftig gress fra frø. Alt du trenger å gjøre er å sørge for at den underliggende jorda har de rette forholdene for at roten skal skje. Og du har den perfekte plenen du drømte om. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du skal forberede jorden, velge og plante plenen, og gi gresset for å holde det i årene som kommer.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Klargjør gulvet  ,

    
   
 1.            1      Kontroller jordens sammensetning. Hvis du har hatt problemer med å dyrke sunt gress tidligere, er det sannsynligvis på grunn av jordens sammensetning. Hvis den er laget av tett leire, kan gressens røtter ikke absorbere nok av oksygen de trenger for å vokse. Hvis jorda er for sandaktig, vil det ikke beholde vann og næringsstoffer for røttene. Gresset vokser best i leirerik, fruktbar jord som drenerer vann godt. Du må justere gulvet for å møte disse forholdene. Du kan ta med en jordprøve til det lokale barnehagen og spør en ekspert om han kan hjelpe deg med å bestemme jordens sammensetning, eller du kan selv gjøre det ved å grave et hull i bakken og fylle det med vann. Se hva som skjer:  
    
  •   Sandig jord lar vannet rense av i løpet av sekunder. Dette betyr at du må jobbe i et 5 cm lag kompost eller moder jord for å holde næringsstoffene rundt gressrøtter.  
  •  
  •   Tett leirejord holder vannet og drenerer det veldig sakte. Du må planlegge å legge til ytterligere 5 cm organisk materiale som torvmose, kompostert dyrgjødsel, kompostert løv eller hageavfall slik at gressrøttene ikke kveles.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Test jordens pH. Jordalkaliteten vil også i stor grad bestemme hvor godt gresset ditt vokser. Den ideelle pH som jordens behov er mellom 6,0 og 6,5. For å finne ut om jorda er i dette pH-området, er alt du trenger å gjøre, å kjøpe et jordprøvesett fra et hagesenter og få det sendt til laboratoriet for testing av din lokale landbruksrådgivningstjeneste. Innen to uker bør du få resultatene.  
    
  • Hvis jorda har en pH på 6 eller lavere, så er det surt. Du kan fikse det ved å legge til kalk. Snakk med en hagesenter ekspert for å bestemme hvor mye kalk du trenger å gi eller kontakt en plen ekspert.
  •  
  • Hvis jorda har en pH på 6,5 eller høyere, er det for alkalisk for gress. Dette kan løses ved å legge til svovel eller gips. For å finne ut nøyaktig hvor mye du må gi, bør du snakke med en ekspert.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rom hindringer fra hagen. Fjern plenen dekorasjoner, store pinner og steiner og alt som kan komme i veien. Fjern også murstein og byggematerialer. Fjern alt større enn 7 cm (7,5 cm) i diameter, slik at røret ikke kommer til å treffe noen gjenstander når du jobber i hagen.        
 6.  
 7.             4      Rediger tilbøyelige områder som ikke er nivå. Hvis du har en grøft, en robust ås eller et stort hull i hagen din, blir det vanskeligere å rydde plenen. Grobebnen gjør bakken rett, skaper en jevn overflate og bidrar til å rette opp dreneringsproblemer. Det er ikke nødvendigvis en god ide om du vil ta trøbbel for å få det perfekte.  
    
  • For å grove et stort område, bør du bruke en traktor med fast spade. De er ganske dyre, men du kan også låne en fra maskinvarebutikken eller hagesenteret.  
  •  
  • Du kan ruffle for hånd for mindre områder. Bruk verktøy som hagehage eller harpe for å bryte opp jorden og myke hjørnene og skråninger rundt hull og grøfter.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Arbeid jorden med en dybde på minst 15 cm. Lei, leie eller kjøp en rulle som vil løsne opp de 15 cm høyeste hagen din. Arbeide jorden løsner dem slik at røttene til gresset du skal plante kan puste og bosette seg ordentlig. Arbeid bakken på samme måte som du ville klippe en plen. Løsne hver del rad for rad.  
    
  • Sirkulerer jorden ikke bare forbereder det til gresset legges, det hjelper også i bekjempelse av lukt ved å snu ugresset som vokser.
  •  
  • Hvis jorden din er spesielt kompakt og full av leire, bør du pløye den til en dybde på 20 cm i stedet for 15 cm for å sikre at gressrøttene har nok plass til å vokse uten å bli presset.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Spre 5 cm av jordjord eller kompost og andre tilsetningsstoffer over bakken. Bruk god jordbunn eller kompost for å skape et rikt miljø for å gi plenen. Når du har bestemt deg for at jorda trenger ekstra kompost, organisk materiale, kalk eller svovel for å sikre de riktige forholdene, bør du gi det samtidig. Plasser hagen enda en gang for å innlemme kompost, moder jord og andre tilsetningsstoffer.  
    
  • Du kan distribuere toppjord, kompost og andre tilsetninger for hånd eller med en leid jordmaskemaskin.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bruk en distributør for å legge til gjødsel. Dette siste skrittet sikrer at gresset du legger vil ha alle næringsstoffene du trenger for en sunn start. Begynnende gjødsel med høyt fosfatinnhold anbefales vanligvis. Fordel det jevnt og arbeid det i henhold til instruksjonene til emballasjen i jorda.                  
 14.  
             

  Del 2      Kjøp sod  ,

    
   
 1.             1      Gå glipp av plenen din. Bruk et målebånd for å måle hele området du vil plante med gress. Det kan være nyttig å lage en skisse av plenområdet og plotte lengden og bredden på målingene på de forskjellige områdene. Du trenger nøyaktige målinger når tiden kommer for kjøp av jord. For mye gress kan være veldig dyrt da det vanligvis koster € 0,35 per 0,1 kvadratmeter.        
 2.  
 3.             2      Kjøp torv fra den lokale torvbutikken. Velg et selskap som andre personer i ditt område har brukt. Butikken skal gi deg noen alternativer angående hvilken type gress du kan bruke i ditt område. Ikke bli fristet til å bestille fra et fjernt sted, bare fordi det var vakkert gress på nettstedet. Det kan være at dette gresset ikke kan slå seg ned i klimaet ditt. Velg et godt selskap og snakk med salgsrepresentanten for å gjøre et klokt valget om hvilket gress du skal vokse.  
    
  • Det er best å velge gress som er hjemme hos ditt område. Så sørg for at det vokser godt i klimaet ditt. Grass av den kalde årstiden (gress som vokser raskest på vår og høst) som for eksempel enggrisgrønn, flerårig raigrass, rørsvingning og sving vokser best i Nordsjøen. Stater der vinteren er kald og sommeren er varm. Grasses of the Warm Season (Gress som trives i veldig varmt vær) som Canary Grass, Eremochloa ophiuroides, Stenotaphrum secundatum, St. Augustin Grass, Paspalum og Zoysia vokser best i sørlige stater og subtropiske områder.
  •  
  • Hvis du velger en gressart, tenk på hvordan du bruker den. Vil du ofte løpe over plenen og spille sport eller fester? Eller vil du bare ha en fin plen, som du kan se på fra vinduet? Noen slekter er robuste, andre myke, noen trenger mye omsorg, og noen har rikere farger enn andre. Snakk med selgeren om hva du leter etter.
  •  
  • Spør selgeren om de kutter og sender turen samme dag. Plenen liggende i flere dager før frakt er ikke så frisk og sunn.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Match leveransen slik at du kan legge plenen på samme dag. Det er viktig å legge plenen samme dag du får den. Når du venter for lenge, får det å tørke ut og skade røttene. Gi plenen din den beste muligheten for rask vekst ved å plante den så fort som mulig. Det vil bli levert til deg i lange ruller, og hele prosessen med turfing bør bare ta en dag.        
 6.  
             

  Del 3      Plante plenen  ,

    
   
 1.             1      Vann jorden. For å løsne seg, er det best å starte med nystøpt jord: det trenger ikke å være fuktig, en sprinkler er alt som trengs for å fukte lett før du begynner å jobbe.        
 2.  
 3.             2      Begynn å legge plenen på en lang kant. Rul opp den første plenen ved siden av en innkjørsel eller vei. Pass på at kanten på plenen er justert nøyaktig med kanten av hagen, uten at det er noen jord som er synlig. Rull ut hele plenen slik at det første lange hjørnet er dekket. Dette danner et sterkt hjørne mot hvilken du legger resten av plenen.  
    
  • Hvis du starter fra midten i stedet, kan det være vanskelig å sette grøften i en logisk rekkefølge uten hull eller korte ender.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg plenen i et murstein. Klipp den andre stripen av gress i midten og plasser den direkte ved siden av den første. Fortsett å legge plenen i et svimlende teglmønster. Hvis du planter plenen som dette, vil kantene ikke skille seg ut senere. Pass på at kantene på plenen ligger mot hverandre uten overlapping. Ikke la noen hull i kantene, da disse utsatte kantene ellers er utsatt for dehydrering og etterlater brune flekker i hagen. Fortsett å legge plenen til hele hagen er dekket og ingen kanter er synlige.  
    
  • Bruk en verktøykniv til å kutte kortere plener når du må fylle hull eller legge plen etter hjørne.
  •  
  • Hold turen så stor som mulig. Ikke kutt dem i mindre stykker, hvis ikke nødvendig, da mindre stykker kan tørke ut før de kan slå seg ned.
  •  
  • Unngå å gå eller knelle på plenen mens du planter den, da dette kan føre til dannelse av luftlommer og støt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Plante gress ved bakke, i stedet for å legge den fra topp til bunn. Plasser plenen horisontalt over en høyde i stedet for å plassere den vertikalt langs bakken, bidrar til å beskytte bakken mot erosjon. Når røttene røtter seg, vil de holde jorden på plass. Hvis du setter dem oppreist, spesielt på en bratt skråning, kan du få problemer med plenen når de går mot bakken i stedet for å holde seg i skråningen.        
 8.  
 9.             5      Lag gresset rundt kurver. Siden nøkkelen er å holde plenen i store brikker når det er mulig, kan du pakke det rundt bøyninger ved å omforme det i stedet for å kutte det fra hverandre. Legg et stort gress ved siden av hjørnet og klem det på steder slik at formen på det nye stykket passer til kurven. Bruk verktøykniven til å kutte av de hevede områdene du har stiftet sammen, og sett til side de to mindre trekantede stykkene. I utgangspunktet har du bare laget to piler i gresken, slik at han kan ta en halvcirkelformet form. Trekk kantene på pilene sammen slik at de er rett ved siden av hverandre uten hull.        
 10.  
 11.             6      Klipp plenen for å omgjøre den med trær eller andre hindringer. Hvis du treffer et tre eller et annet hinder, må du plante plenen rundt den, draper den rundt objektet, og kutt den forsiktig slik at den passer rundt hindringen. Plukk opp kuttbitene slik at du kan bruke dem hvis du trenger å fylle ut små hull senere.  
    
  • Når du planter gresstorv rundt et tre, legg det ikke helt opp til kofferten. Å legge gress over røttene kan skade treet. I stedet kutte en sirkel slik at kanten på plenen er omtrent en meter fra treet.  
  •  
  • Hvis du har mange trær eller andre hindringer for å fungere, kan det være lurt å kjøpe en gressklipper for å gjøre jobben litt enklere. Skjæreformer ut av plenen med bare en verktøykniv kan være svært tidkrevende.
  •  
         
 12.  
             

  Del 4      Ta vare på plenen din  ,

    
   
 1.             1      Rydde ham for de første to ukene. Det er viktig at du holder gresset fuktig de første ukene. I løpet av denne tiden slo grasrotene seg og vokste. Uten mye vann vil denne prosessen forsinke eller stoppe helt og plenen vil dø før den kan etablere seg. Etter de to første ukene, bør du rense gresset noen ganger i uken for å holde det tørket ut.  
    
  • Bruk et gress sprinklersystem for å sikre at plenen blir vannet jevnt.
  •  
  • Ikke vent til gresset er brunt for å vanne det. Gjør en grunnprøve ved å sette fingeren i bakken. Hvis jorden fortsatt føles våt på en dybde på flere inches, så er det greit. Når jorden føles tørr på overflaten og opptil 2,5 til 5 cm, er det på tide å vanne.
  •  
  • Gress som vokser i skyggen, bør ikke vannes så ofte som det holder dugg lenger.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Når gresset er 7,5 cm, klipp det tilbake til 5 cm. Gressklipping bidrar til å holde gresset sunt. Ikke klipp det kortere enn 5 cm, ellers vil du komme for nær røttene. Du kan samle klippet, men det er enda sunnere å legge det på gresset, da det brukes som en fri gjødsel.        
 4.  
 5.             3      Gjødg plenen etter en måned. Bruk samme gjødsel som i begynnelsen for å gjenskape plenen etter en måned. Dette er nødvendig for å erstatte næringsstoffene som ble vasket ut i den første måneden med omfattende vanning. Etter den første måneden må du bare gjødsle et gress en eller to ganger i sesongen for å gi næringsstoffer i de følgende årene.        
 6.  
 7.             4      Vent plenen din for å holde den fri for ugress. Vann, slå og gjødsle plenen din, er den beste måten å vokse sterkt, sunt gress og holde ugress ute. Ugress skjer ofte når gresset blir flekkete. Ugress er naturens svar for å dekke nakne flekker på jorden. Så hvis du sørger for at det ikke er ledige stillinger, må du også bli irritert med ugress.  
    
  • Hvis du ser et område hvor plenen ser ut til å være død, må du erstatte den så snart som mulig. Åpne den gamle plenen, berik jorda under med kompost og legg til nytt gress. Du må sørge for at kantene er direkte på det friske gresset på begge sider. Dette forhindrer fremveksten av ugress på steder der plenen er død.
  •  
         
 8.  
             

Hva du trenger .

                Les mer... (5)      
Hus populær:
Fjern voks fra stoff og teppe.

Bli kvitt meg.

Bytt badekar.

Bli kvitt fluer i utendørsområdet.

Philodendron rase.

Reparer en hageslange.

Kjøle et rom.

Farger roser.

Ryd opp et rom raskt.

Fjern tape fra glass.

Bruk en låsepinne.

Bruk oppvaskmaskinssalt.

Dekorer et lite rom med en seng riktig.

Bruk en tennpistol.

Fjern permanente markører fra glatte overflater.

4 måter å vokse humlen til å brygge øl.

Fjern flislagt gulv.

Legg en vinylgulv.

Fjern tyggegummi fra lær.

Riktig snøskyting.

Fjern vannflett fra tre.