Home \ hus
 

forankre planter.

 

Raffinering er en teknikk for å kombinere to planter eller deler av planter slik at de vokser sammen. Dette gjør det mulig å kombinere fordelene med en sterk og sykdomsbestandig plante med en annen plante, vanligvis en plante som produserer god frukt eller vakre blomster. Det er mange metoder for raffinering, men metodene beskrevet her er utformet for å forfine nesten enhver vegetabilsk eller fruktplanteplante, blomstrende busk, og til og med enkelte trær, som sitrus trær.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forstå grunnleggende om etterbehandling  ,

    
   
 1.            1      Forstå formålet med forfining. Fruktplanter, inkludert tomater eller andre, ofte antatt å være grønnsaker, har blitt avlet eller krysset over mange generasjoner for å forbedre deres egenskaper. Ingen art er perfekt skjønt. Hvis du fjerner en del av planten som produserer god frukt og avgrenser den med en annen art som absorberer næringsstoffer godt og er sykdomsbestandig, kan du lage en bastardplantat med fordelene av begge.  
    
  • Siden du prøver å kombinere spesielle egenskaper, er det meningsløst å avgrense to planter av samme art. Et unntak er unge frukttrær, som er ferdig fruited mye tidligere.  
  •  
  • Bastardverket vil ikke produsere noen avkom som har en blanding av de samme fordelene. Frøene produseres kun av den øvre raffinerte delen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjøp kulturer eller planter av høy kvalitet. Rizomplanten er planten som leverer rotsystemet og den nedre delen. Siden disse er nøye oppdrettet for visse fordeler, er de dyrere enn vanlige frøplanter, noen ganger til og med 50 cent dyrere per frøplante. Velg et rhizome med fordelene du leter etter. 
    
  • "Generative rhizomer" investerer mer energi i dannelsen av frukt, men er mer utsatt for sykdom, kulde og varme. Disse kan brukes i milde klima som Stillehavet Nordvest. Høst de små fruktene som de modnes.
     
   • "Vegetative rhizomer" er mindre utsatt og kan takle varme, men de produserer ikke frukt så fort. De er ideelle for lange, stadig mer varme årstider.  
   •  
    
  •  
  • Velg et rhizom som er spesielt resistent mot sykdommer i ditt område hvis du har problemer med sykdomsfordrivende planter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg en kompatibel art av samme art av fruktbærende plante. Den fruktbærende planten eller dens avkom produserer bedre frukt og overdelen er podet med rhizomet. Forskning din rhizome for å finne ut hvilke arter som vil trives når de er ferdig med rhizomet. Hvis du driver en gård eller bedrift, bør du finne ut hvilke etterkommere av planten som produserer den typen frukt du vil ha. 
    
  • Merk: De fleste planter kan ikke bli podet med en plante av en annen art (for eksempel kan en agurk ikke vokse på en tomatplantasje). Noen planter kan oppgraderes med relaterte arter av samme slekt eller familie, men du bør spørre en ekspert eller undersøke Internett for å se om dette gjelder plantene dine før du prøver.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk to planter av samme størrelse. Forfining fungerer best hvis understammen (underdel) og frøplanten har en stilk av samme størrelse. Planter rottestammen og frøplanten i separate, merkede potter. Hvis du vet at en art vokser raskere enn den andre, plant den på forskjellige tidspunkter slik at de har den beste størrelsen for raffinering samtidig. Den riktige størrelsen for etterbehandling er beskrevet nedenfor. 
    
  • Plante flere frø av hver art, da de ikke alltid kan vokse eller overleve raffinementet. Hvis du vokser mange planter, kan du bruke en online kalkulator for å finne ut hvor mange frø du bør plante.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Avgrens tidlig om morgenen eller kort tid etter solnedgang. På disse tidspunkter avgir anlegget vann langsommere fra røttene til bladene (transpirerende) og er derfor mindre utsatt for stress når det gjelder behandling og tilhørende tap av vann. Ideelt sett bør du forfine innendørs og i et skyggefullt miljø.  
    
  • Hvis du bare kan avgrense på et annet tidspunkt, ta plantene til et skyggefullt sted tidlig om morgenen på dagen du forbereder deg.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Rengjør verktøyene for å redusere infeksjonsrisikoen. Siden du lager et åpent kutt på planten, må du holde hendene og verktøyene så rene som mulig for å hindre at infeksjonen kommer inn i planten. Rengjør skjæreinstrumentet før du begynner. Vask hendene med en antimikrobiell såpe og sett på latexhansker.        
 12.  
 13.             7      Håndter nyfylte planter spesielt nøye. Planter som nettopp har blitt podet, er mer utsatt for temperaturendringer og infeksjoner til de vokser sammen. For noen typer raffinement trenger du et "helbredende kammer" der du kan kontrollere miljøet nøye. Hvordan bygge et slikt kammer er beskrevet i avsnittet om forfining av edle vinstokker. For de andre metodene som er beskrevet her, behøves ikke noe slikt kammer.                 
 14.  
             

    2      Etterbehandling med Edelreisern / Kopulation (tomater og aubergine planter)  ,

    
   
 1.             1      Bygg et helbredende kammer på forhånd. Du trenger et helbredende kammer for å beskytte ferske planter under helbredelsen. For en eller to planter er en stor plastpose nok, som legges over hver plante etter behandling. Hvis du har flere planter og ønsker en bedre sjanse til å overleve, så bygg eller kjøp en stor PVC- eller treramme og dekk det helt med polyetylen. Under den første helbredende fasen, hold en presenning eller ugjennomsiktig klut for å beskytte kammeret mot innkommende sollys. Legg en benk i kammeret der plantene dine kan stå. 
    
  • Bruk en takstativ for å tømme kondens på sidene og ikke dryppe på plantene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Plasser boller med vann i kammeret og følg miljøet. Legg grunnvannskåler på bunnen av kammeret for å øke luftfuktigheten. Du bør overvåke miljøet i kammeret i noen dager for å sikre at det er stabilt selv før du er ferdig med planter. Temperaturen skal være konstant mellom 21 ° C og 27 ° C og luftfuktigheten mellom 80 og 95%.  
    
  • Merk at du ikke skal lagre noen planter i kammeret før du raffinerer dem.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Velg planter som er 5-13 cm høye og har tilsvarende store diametre. Etterbehandling fungerer best med unge tomat- og aubergineplanter hvis stilk fortsatt er grønn (herbaceous i stedet for woody). Stenglene skal ikke være merkbart ujevn, og hver plante er vanligvis klar hvis den har 2-4 riktige blader. Viktigst, sørg for at de to plantene har stiler nøyaktig samme størrelse slik at de kan vokse sammen uten problemer 
    
  • Merk at den første eller to forlater det som utviser planten, er "cotyledons" og ikke ekte blader. Disse er lett å gjenkjenne fordi de har en annen form og størrelse enn ekte blader. Selve utseendet avhenger av arten.
  •  
  • Hvis det ikke er mulig å finne stilker av nøyaktig samme størrelse, må du bruke et rhizom (nedre del) større enn spireen (øvre del). Ellers vil det ikke fungere.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Klipp hver plante i en halv i en 45 ° vinkel. Bruk et rent knivblad eller en skarp kniv for å kutte gjennom rhizomet (nedre delen av planten) og skyten (øvre del av planten). Mens den nøyaktige vinkelen av kuttet ikke er viktig, er det viktig å bruke samme vinkel for hver plante slik at de passer så godt som mulig. Klipp i en bevegelse for å holde overflaten så glatt som mulig. Kast den øverste halvdelen av grunnstammen og den nederste halvdelen av skyten. 
    
  • Kut hver plante over den mindre nedre "cotyledon", men under de større fullvokste bladene for å holde planten fra å danne røtter som kan føre til infeksjon.  
  •  
  • Se "Forstå grunnleggende om raffinement" for mer informasjon om rhizome og spire planter.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bli med de to plantene med et etterbehandlingsklipp. Disse klippene skal være laget av silikon eller gummi og tilgjengelig i ethvert hagesenter eller på Internett. Prøv å sette de kappede overflatene sammen så nøyaktig som mulig, og hold plantene på plass ved hjelp av klipset du legger på.       
 10.  
 11.             6      Ta den nye bastardplanten umiddelbart inn i et fuktig, mørkt miljø. Planten må ha tid til å samle de to vaskulære systemene der juice strømmer gjennom planten. I mellomtiden, hold anlegget i et fuktig og mørkt miljø for å minimere tapet av vann fra skyteanlegget til plantene har vokst sammen. 
    
  • Helsekammeret som er beskrevet ovenfor med sin ugjennomsiktige klut som beskytter mot solen, er perfekt for dette. For mindre prosedyrer, sett en plastpose over anlegget og hold den bort fra sollys. Hell plantens underlag eller spray blader når fuktigheten er under 85%.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Gradvis gi mer sollys til anlegget. Du bør forlate anlegget i det spesielle miljøet i minst 4 dager, det tar ofte en uke for bladene å være fulle og sunne igjen. Selv da bør du endre miljøet gradvis over noen dager til en uke. Gradvis øke mengden sollys som anlegget ditt får og redusere fuktigheten ved å av og til fjerne en bolle med vann eller løfte plasten opp litt mer.  
    
  • Forkastelse er normalt på den første dagen, men sprøyt bladene av planten med vann dersom dette er tilfelle. Hvis planten tåler i tre eller fire dager, så var raffinementet mislykket. Selv om denne metoden er veldig pålitelig, skjer det i 5% av tilfellene selv under de beste forholdene.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Ta overlevende planter til normale vekstforhold etter to uker. Hvis blader av planten fortsatt er visnet, vil de sannsynligvis ikke overleve, eller i det minste vil denne vekstperioden ikke gi gode resultater. De sunne plantene kan nå gjenbosettes under normale vekstforhold, få plantene som skal plantes. De eksakte forholdene varierer avhengig av arten.       
 16.  
 17.             9      Plante bastardplanten med etterbehandlingsklemmen tilstrekkelig over bakken. Poenget der to planter er forenet, skal være minst 2,5 cm over bakken for å redusere sannsynligheten for at den øvre planten skyter ut røtter. Etterbehandlingsklipset trenger ikke fjernes, da det vil falle av seg selv når planten vokser.  
    
  • Ikke nøl med å kutte røttene av skuddene eller spirene fra rhizomet. Du kan også kutte av små grener slik at mer energi strømmer inn i fruktenes produksjon.  
  •  
         
 18.  
             

    3      Etterbehandling med tunge klemmetode / Geissfußveredelung (melon og agurkplanter)  ,

    
   
 1.             1      Plante skyteverket 5-7 dager før rhizomplanten. Generelt skal skytingsanlegget som skal produsere frukten plantes før rhizomplanten, som er valgt av andre grunner, som for eksempel sykdomsresistens. Hvis du vet vekstraten for hver art, kan du plante mer presist. 
    
  • Plante i små potter. I denne metoden må du knytte de to plantene sammen mens de fortsatt henger fra sine egne røtter slik at de kan nå hverandre uten å transplantere.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forbered raffinementet når begge plantene har sin første virkelige hånd. De første bladene av en frøplanteutslett er de små kotyledonene som ikke ser ut som blader av en voksen plante. Når ett eller to slike blader er vokst, vil et riktig blad vokse med en merkbart annen form. Når begge plantene er klare, er de klare til å bli overlevet sammen.  
    
  • Du har størst mulighet for suksess hvis stammene til begge plantene har samme diameter og samme høyde, selv om dette ikke er helt nødvendig med denne metoden.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk et knivblad for å lage et kutt som løper delvis gjennom grunnstokken. Du bør kutte skarpt ned om midten av stammen med et snitt mellom 30 ° og 60 °. Velg et punkt på stammen under cotyledonet.  
    
  • Bruk alltid en ren kniv og bruk latexhansker. Dette reduserer risikoen for infeksjon av anlegget. Siden kuttet må være veldig presist, er en vanlig skarp kniv uegnet for denne metoden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Klipp riktig stamme oppover med en passende vinkel. Velg et punkt under cotyledonen og skjær omtrent halvveis gjennom anlegget. Klippet skal være oppover slik at de to grensesnittene kan være godt forbundet.       
 8.  
 9.             5      Koble de to plantene sammen i krysset og fest dem. Kutt plantens øvre "tunge" inn i stiften dannet av kuttet i rhizomplanten. I motsetning til raffineringsmetoden beskrevet ovenfor trenger du ikke et etterbehandlingsklipp for å holde de to plantene sammen, men du kan også bruke en her. Hvis du ikke bruker et etterbehandlingsklipp, pakk de tilkoblede plantene i plastfolie eller Tesafilm. Transparent materiale gjør det lettere å se om kuttet helbreder. 
    
  • Nå er det en god ide å merke hver plante, spesielt hvis arten ser like ut. Hvis du er forvirret i neste trinn, kan du kutte ut den beste delen av hvert anlegg, ikke det verste.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vent til kuttene er helt vokset sammen og helbredet. I motsetning til ovennevnte forbedringsmetode trenger du ikke å plassere bastardplanten i et spesielt helbredende kammer, da hver plante fremdeles kan transportere vann fra røttene til bladene. Likevel, å holde planter i hothouse forhold er en god ide, spesielt hvis du har mange planter.       
 12.  
 13.             7      Fjern rhizomplantens øvre del etter fem dager. Hvis planten ser frisk ut og ikke visner seg, var raffinementet sannsynligvis en suksess. Du bør forlate plantene sammen for en stund, men helbredelsen ser lovende ut, og du kan nå kutte toppen av rotstokken over tiden.  
    
  • Bruk et rent knivblad som før.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Fjern stammenes røtter noen dager senere. Ta vare på helsen til anlegget. Hvis kuttet ser helbredet ut og bladene er fulle og ikke visne, kan du fjerne bunnhalvdelen av skyteverket under leddet. Dette gjøres vanligvis en uke etter raffinering, men du kan også vente et par dager for å være sikker.        
 16.  
 17.             9      Fjern klippet eller lysbildet. Nå som kuttene har helbredet, og du har fusjonert de to plantene, kan du fjerne klippet eller folien som holder dem sammen. Fortsett å ta vare på din bastardplante som du ville på en normal og ikke-podet rottestokk.       
 18.  
             

    4      T-budding-metoden / T-cut-budding (roser, sitrus- og avokado-trær)  ,

    
   
 1.             1      Forplant plante rhizomplanten. Roser og liknende planter skal plantes ca 30cm (1ft) fra hverandre. Plante dem i en barnehage og se etter dem for å ta vare på behovene til slike arter og arter. De kan vokse fra frø eller blanke, men må plantes godt i forveien, slik at de har ganske store og trestammer når skyteplanten sprer seg. 
    
  • I motsetning til andre varianter som fester noen av hovedfabrikkene, krever denne metoden bare at knoppanlegget har knopper. Dette betyr at skyteverket kan ha en annen alder eller størrelse enn rottestokken.
  •  
  • Se "Forstå grunnleggende om raffinement" for mer informasjon om rhizome og spire planter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forbered deg på å avgrense plantene i kjølig vær når planten skyter ut knopper. Når været er varmt og tørt, plant rhizomet sterkt i to uker før raffinering. Dette bidrar til å gjøre barken mykt og lett å kutte og behandle.        
 4.  
 5.             3      Klipp T-formet inn i grunnstamplanten. Kuttet skal være ca 20-30cm (8-12 tommer) over bakken. Den vertikale delen av Ts skal være 2,5-4 cm (1-1,5 tommer) lang, den horisontale delen skal være en tredjedel av avstanden til kofferten. Nå skal det være to klaff i barken, en på hver side av det vertikale snittet, som lett kan løsnes fra bagasjerommet. 
    På den annen side, roser og små blomstrende busker skal kutte i 5-10cm (2-4 inches) over bakken.    
  • Igjen, når du kutter planter i stengler eller stilker, bør du bruke en steril, skarp kniv og bruke latexhansker. Dette reduserer risikoen for infeksjon av anlegget.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Klipp av en sunn knopp og fest den til skogen av skytverket. Velg en gren av skyteplanten som blir sterk og sunn og avkuttet en av knoppene. Skjær diagonalt inn i treet for å fjerne en stripe med tre som starter 1,2 cm over knoppen og ender ca 1,9-2,1 cm over den. Tøm forsiktig av denne delen av treet, kutte det av grenen hvis nødvendig.       
 8.  
 9.             5      Legg treet med knoppen i T-kuttet. Trekk forsiktig barkflappene på hver side av ts for å avsløre det grønne treet nedenfor, kalt kambiumlaget. Sett inn trestripen med knoppen slik at knoppen vender oppover. Trykk dette forsiktig inn i det vertikale T-kuttet til knoppen ligger like under det horisontale snittet på T.  
    
  • Hvert stykke skal ha et lag med grønt tre på den. Det kan hende du må trenge et par ganger for å kutte plantene til riktig lengde. Et undergrunnsverk kan få noen knopper av skyteverket.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fest plantene sammen. Du kan kjøpe spesielle hagen materialer kalt spirende gummi. Men du kan også bruke brede gummibånd eller grønn tape. Ikke dekk sengen med tape.       
 12.  
 13.             7      Vent på helingen før du fjerner båndet. Det vil ta mellom 3 og 8 uker for kuttene å helbrede, varigheten varierer i henhold til sesongen. Når planten ser frisk ut og kuttene har helbredet, kan du fjerne båndet.       
 14.  
 15.             8      Klipp grener av rhizomplantet godt over den nye knoppen. Du vil ikke at grunnstokken skal få flere spirer, men ikke alle skal fjernes umiddelbart. Klipp stammen av grunnstammen 20-30cm (12-14 inches) - i en liten plante noen få inches - over stedet hvor knoppen ble satt inn. Denne "hjelpegrenen" vil bidra til å beskytte det sykdomsfølsomme området der de to plantene var forente.       
 16.  
 17.             9      Fjern resten av rottestammer når budet har produsert noen nye blader. Når treet som brukes av planteskuddet har vokst og produsert noen flere blader, kan du fjerne rester av rotstokken planten over skjøten. Klipp dem nesten helt til ca 3 mm (0.125 inches) over knutepunktet.       
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

For et godt helbredende kammer: "

   

           Les mer... (41)      
Hus populær:
Viskose bred.

Trekk frangipani ut av stikker.

Legg ut flisene.

Murmøbler.

Fjern en riper fra en kjøleskapdør av rustfritt stål.

Sage pull.

Fjern sot fra murstein.

Stryke riktig.

Rengjør fotballhansker.

Rengjør aluminiumsrammer.

Reparer en støvsuger.

Mål vinduer for skodder.

Monter en vinylbekledning.

Maling av et hus.

Grow avocados.

Fjern rust fra støpejern.

Rengjør og smør en glidende glassdør.

Rengjøring av kjøkken.

Fjern dårlig lukt fra klær.

Monter trillepersienner.

Grow grønnsaker.