Home \ hus
 

Vedlikehold av granitt benkeplater.

 

Bordplater i granitt har blitt veldig populære i det siste og er populære i både nye kjøkken og renoveringer. Stenen er veldig holdbar, ser bra ut og trenger ikke mye forsiktighet. Men litt bør du ta vare på det nå og da, slik at du nyter det i lang tid. Fremfor alt bør du regelmessig fjerne flekker og tørke hele overflaten grundig.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Seal overflaten  ,

    
   
 1.            1      Bestem om du vil bruke et tetningsmiddel. De fleste granitt benkeplater trenger ikke å være ekstra forseglet, men de kan forlenge levetiden. Tetningen beskytter mot innspill av spillte væsker da det danner et ekstra fuktighetsavvisende beskyttelseslag.  
    
  • Pass på at overflaten ikke allerede er forseglet. Hvis benkeplaten er en del av en ny bygning, ble det ganske forseglet under installasjonen.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk en høykvalitets, holdbar tetning som trengs dypt inn i fjellet. Du bør velge et produkt som bare trenger å bli fornyet hvert tiende eller femten år og er motstandsdyktig mot fuktighet, olje og fettflekker. Det skal også trenge dypt inn i fjellet, fylle spor og små hulrom i materialet, i stedet for å være igjen på overflaten. Ikke bruk billige produkter, ellers betaler du to ganger til slutt.        
 4.  
 5.             3      Pass på god ventilasjon på arbeidsplassen din. Du bør bare bruke en slik tetning med tilstrekkelig tilførsel av frisk luft. Pass på at du åpner dører og vinduer og åpner en vifte hvis mulig.       
 6.  
 7.             4      Rengjør overflaten grundig. Tørk granittplaten med en myk fuktig klut og litt oppvaskmiddel eller multifunksjonsrenser. Deretter tørker du den av med en myk klut så grundig som mulig og polerer den. Hvis du ikke er sikker på historien til platen, så kanskje det allerede har blitt brukt mye, kan det hende du vil rengjøre det med en smørefjerner.       
 8.  
 9.             5      Du bør ikke bruke forseglingen til steinen er helt tørr. Vent til benken tørkes før du håndterer den med tetningsmasse. Etter tørking, la den tørke i minst 24 timer. Hvis du vil redusere tørketiden, kan du bruke en vifte for den. Fargene skal se litt mindre mørk igjen når benken er riktig tørket.       
 10.  
 11.             6      Følg produsentens instruksjoner. Hvis du har en god kvalitetstetning, les instruksjonene nøye. Hver produsent har sine egne særegenheter angående den nøyaktige bruken.       
 12.  
 13.             7      Hell forseglingen på granittplaten. Sprøyt væsken grundig med et papirhåndkle, laken eller svamp over hele overflaten. La produktet stå i omtrent fem til ti minutter; hvis den har helt forsvunnet etter fem minutter, gi den litt mer på benken. Etter ytterligere fem til ti minutter kan du tømme noen rester.       
 14.  
 15.             8      Poler overflaten til en glans. Bruk et rent og tørt håndkle. Tørk steinen i små sirkulære bevegelser. Selvfølgelig, hvis du har en spesiell trådløs enhet for polering, kan du også bruke dette, så det går raskere.                 
 16.  
             

  Del 2      Vedlikehold overflaten daglig  ,

    
   
 1.             1      Bruk en pH-nøytral rengjøringsmiddel og en myk klut. Du bør ikke bruke sterke rengjøringsmidler eller slipemidler. Granitt er ganske tøft, men sure rensemidler eller grove svamper kan over tid fjerne tetningsmassen. Derfor bør du bare bruke ph-nøytrale rengjøringsmidler og holde fingrene vekk fra eddik eller glassrenser. Spesielle rengjøringsmidler for steinflater, derimot, fungerer like godt som kommersiell oppvaskmiddel.        
 2.  
 3.             2      Tørk benkeplaten regelmessig grundig. Hvis du holder overflaten fri for smuss og fettete flekker, vil du nyte din benkeplate lenger. Rengjør overflaten regelmessig med varmt vann og noen få dråper av en antibakteriell rengjøringsmiddel på en myk klut. Skyll deretter overflaten grundig med rent vann og tørk med en myk klut.       
 4.  
 5.             3      Dab små ulykker umiddelbart. Hvis du spilder noe, bør du umiddelbart tørke det av med et papirhåndkle eller en myk klut. Du bør imidlertid ikke svelle spylte væsker som melk eller juice , da dette vil øke størrelsen på en potensiell flekk.       
 6.  
 7.             4      Tørk platen med et tehåndkle. Granitt benkeplater og grundig forseglet stein er vanligvis ikke utsatt for farging av væsker dersom de umiddelbart dobles. Bruk en tørr og absorberende serviette for å absorbere fuktighet helt og ikke trenge inn i porene i steinen.       
 8.  
 9.             5      Ikke legg kokekar eller potter på granittplaten. Overflaten er ikke umiddelbart skadet av varme, men konstante ekstreme temperaturendringer kan skade steinen. Så ikke la en varm gryte på arbeidsflaten i et ellers kjølig rom.        
 10.  
 11.             6      Bruk under briller og kopper alltid underlag. Pass på å beskytte arbeidsflaten mot fuktighet ved å plassere coasters under væskebeholdere. Spesielt med mørke væsker som rødvin eller juice bør du være ekstremt forsiktig.        
 12.  
             

  Del 3      Desinfiser og rengjør benkeplaten din  ,

    
   
 1.             1      Du må bare tørke av en godt forseglet granittplate grundig. Når du har forseglet din benke riktig, er det vanligvis nok å tørke det grundig med en våt fille og et mildt rengjøringsmiddel.       
 2.  
 3.             2      For fettflekker er det best å bruke kokepulver (brus) og vann. Hvis du har spilt en fettvæske, som melk eller olje, kan det hende du må bruke hardere våpen for å fjerne flekkene. Lag en pasta med natron og vann, som du fordeler på fettflettene til de er helt dekket. La pastaen jobbe i noen timer eller over natten.        
 4.  
 5.             3      For vannflekker fungerer brekervann og hydrogenperoksid best. Kaffe, juice og vin kan etterlate veldig stygge flekker hvis de ikke tørkes opp umiddelbart og trenge inn i steinen. Bland litt natron med akkurat nok hydrogenperoksid for å lage en pasta. Disse brukes på alle vannbaserte flekker og går til jobb over natten.       
 6.  
 7.             4      Desinfiser platen med vann og alkohol. Granitt er i seg selv ganske resistent mot bakterier, men hvis du fortsatt vil desinfisere arbeidsflaten din nå og da, kan du bruke en blanding av vann og 91 prosent isopropylalkohol. Bland væskene i forholdet 50:50, spray arbeidsflaten med det og la alt virke godt i omtrent tre til fem minutter. Deretter tørker du med klart vann og tørker overflaten med et mykt tehåndkle.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (4)      
Hus populær:
Vask hvite klær.

Spar strøm.

Tetningslister.

Rengjør glassdørene til dusjen.

Arranger stue møbler.

Hang romersk persienner.

Fang en gnager i huset ditt.

Bytt ut en dør.

Mal dine kjellervegger.

Forhindre knutdannelse.

Polsk sterlingsølv.

Maling av laminatmøbler.

Vok courgetten.

Plant petunia.

Plantemeloner.

Hold blomster frisk.

Kontroller sikringen.

Trygg pakke og send porselen og glassvarer.

Pensel sølvsmykker med tannkrem.

Fest skjørtbrett.

Rug hemming.