Home \ hus
 

Avtale med hestens pusteproblemer.

 

Din favoritthest begynte å hoste under og etter fôring. I stedet for å forsvinne, ser hosten ut til å bli verre. Dessverre er pusteproblemer vanlig hos hester, men når årsaken til problemet er funnet, kan du jobbe eller forhindre det. En av de vanligste årsakene til åndedrettsproblemer (hoste) er en allergi som kan skyldes innånding av støv eller halm, ammoniakk, pollen eller muggsporer.

                 

Fremgangsmåte .

     Vedlikehold av hest med pusteproblemer  
   
 1.             1      Hvis problemet vedvarer, bør veterinæren kontaktes. Din veterinær vil gjøre en grundig undersøkelse og muligens en blodprøve for å sikre at det ikke er infeksjon / betennelse og å vurdere tilstanden til de indre organene. 
    
  • Hvis veterinæren mistenker at allergi er problemet, kan han foreslå en allergitest. Dette kan være noe veldig enkelt, for eksempel en blodprøve eller en hudprøve. Under en hudtest injiserer veterinæren små mengder av de antatte allergenene under huden og observerer reaksjonen. En hudprøve gjøres vanligvis i en spesiell klinikk eller et treningssykehus.            
  •  
         
 2.  
 3.             2      Start behandling hvis hesten din har blitt diagnostisert med vanlig allergi eller lider av en kjent form. Former og allergener forekommer ofte i støv, høy og resten av hestens miljø, så en slik diagnose er ikke uvanlig. La veterinæren foreslå behandling eller tiltak som kan forbedre hestenes tilstand, som de som er oppført nedenfor.       
 4.  
 5.             3      Prøv åndedrettsvern som er anbefalt av veterinæren din. I noen tilfeller kan et pustemiddel være nyttig. Et slikt produkt er Tri-Hist. Det er et reseptbelagt antihistamin.                 
 6.  
            

     Forhindre åndedrettsproblemer hos hester  ,

    
   
 1.            1      Hold hesten så ofte som mulig, spesielt hvis den tilbringer mesteparten av dagen i låven eller låven. Frisk luft er god for puste. Et dyr som sitter fast i låven hele dagen og alltid inhalerer den samme foreldede luften, er mer utsatt for åndedrettsproblemer.        
 2.  
 3.             2      Tøm låven helt en eller to ganger i uken. Rengjøring og forsyne hestene med et rent habitat er en velsignelse både psykologisk og helsemessig.       
 4.  
 5.             3      Bruk støvfri lagringskaff. Gummi matter er de beste, men de må suppleres med et lite absorberende materiale som vedspån. Et annet nyttig lagringsmateriale for allergi er revet papp i små stykker. Det er veldig absorberende og lett å håndtere.       
 6.  
 7.             4      Fôr hesten med geithøi eller mykt høy i noen minutter. Dette reduserer den normale mengden støv / pollen som er tilstede i tørt høy. Bare myk høen for å bli våt, da langvarig soaking kan redusere majsstivelse og sukker som normalt finnes i høen, som trengs for god ernæring. 
    
  • Hvis hesten din er overvektig eller har laminitt, skal høen være igjen i vannet i lengre tid, da mindre maisblomst og sukker kan være gunstig.            
  •  
         
 8.  
 9.             5      Pass på at maten er muggfri. En kort vurdering av høen før fôring bør være nok til å se om den er ren.       
 10.  
 11.             6      Gi hesten på bakkenivå. For å hindre at hesten din inhalerer støv eller andre irriterende stoffer mens du spiser.       
 12.  
 13.             7      Pass på at låven er godt ventilert. Du kan forlate stalldøren og legge en kjede til stalldøren i stedet.       
 14.  
 15.             8      Du bør støvsuge regelmessig på sperrer, vegger og vinduskarmer i stallen. Rom som sirkulerer i samme luft som de som er i stallen (for eksempel hvor sadler og tømmer holdes) bør inkluderes når man støvsuger.       
 16.  
 17.             9      Mengbunken og området der hay holdes, skal være nedover. Pakketap og Gärheu kan lagres trygt i nærheten av hestene.       
 18.  
 19.             10      Vann beite i veldig tørt vær for å holde det fri for støv.        
 20.  
 21.             11      Bruk et middel som kan redusere eller absorbere ammoniakk. Flere slike produkter er tilgjengelige der hestemat kan kjøpes.       
 22.  
 23.             12      Gi hesten din med hø eller sparkub, fordi de inneholder mindre støv enn matblandinger. Det finnes også mange "komplette" fôrpellets i dag, som, men dyrt, er helt støvfrie. Hvis du velger en av disse komplette matene, må du kontrollere at den ikke inneholder noen av allergenene som hesten din er utsatt for.       
 24.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Hus populær:
Rengjør silke.

Plante gresskar.

Grow agurker.

Vask viskos riktig.

Gjør rommet ditt større.

Hvite Meidiland kutte roser.

Lag en komposthakke.

Få en sminke fra klær uten vask.

Rengjør tepper.

Jerngardiner.

Rotter og mus blir kvitt.

Fjern permanente markører fra plast.

Få en rødvinflett fra en hvit linjeskjorte.

Trekk sitrontrær fra frø.

Rengjør falsk pels.

Eliminer edderkoppemider.

Monter en vinylbekledning.

Bli kvitt husfly med nelliker.

Plante linser.

Hold vekk mygg med planter.

Lag et rom lysere.