Home \ hus
 

Fjern fettflekker.

 

Fettflekker er noen av de mest stædige flekkene noensinne! Det er ikke nok å bare tørke en slik flekk eller kaste den berørte plagget i vaskemaskinen - her må du kjøre hardere våpen. Vi vil forklare hvordan du får kvitt flekker i tekstiler eller treflater med oppvaskmiddel, absorberende stoffer eller til og med et strykejern!

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Vask flekken med vaskemiddel  ,

    
   
 1.            1      Kontroller at det berørte stykket er tillatt i vaskemaskinen. Denne metoden involverer alltid bruk av vaskemaskin, så det er ikke egnet for tepper, møbler eller klær som må tørkes. Det er best å se på klærens etikett og se om du kan kaste den i vaskemaskinen hvis du er usikker.       
 2.  
 3.             2      Damp fuktig fett flekker av med et papirhåndkle. Ikke skrubbe rundt flekken, du ville bare presse det dypere inn i vevet! I stedet bare tørk det forsiktig med et papirhåndkle for å fjerne noe fuktig fett. Jo mindre av det igjen i stoffet, desto lettere blir det å fjerne resten.        
 4.  
 5.             3      Dekke flekken helt med en flytende avfettingsrenser. Du kan bruke sjampo til fet hår, oppvaskmiddel, mekanisk såpe eller kunst forsyner olje såpe. Ta så mye du trenger - det er viktig at flekken blir helt dekket.  
    
  • Hvis du bruker en farget såpe, bør du først prøve om det er farget på et skjult sted i tekstil.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gni rensemiddelet. Bruk fingrene, en svamp eller en børste og gni reneren i fettflekken. Du bør kunne se hvordan fettet løses ut av fibrene, selv om eldre og tørkede flekker kan være ganske vedvarende. Med gamle flekker må du sannsynligvis skrubbe med en pensel for å løsne seg.  
    
  • Samtidig må du være forsiktig så du ikke skader fibrene, spesielt med delikate stoffer som tynn bomull.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skyll plagget med vann og hvit vineddik. Skyll vaskemiddelet med varmt vann til vannet er klart. Deretter bruker du hvit vineddik til en annen skylling, noe som vil lette flekken ytterligere og fjerne fettrester. Men vask eddikene ut igjen etter fem minutter - det flekker ikke seg selv, men det kan skade fibrene.        
 10.  
 11.             6      Gjenta prosessen om nødvendig. Hvis du fortsatt kan se den fettete flekken, må du sannsynligvis gjenta de forrige trinnene. Dette er normalt for eldre og svært mørke flekker, som motorolje. Gjenta prosedyren bare en eller to ganger til flekken er helt ut.        
 12.  
 13.             7      Kast plagget i vaskemaskinen. Vask det i et vanlig vaskeprogram, varmt, men ikke for varmt. Varmtvann kan fikse fettflekker, så det er viktig at du ikke overoppvarmer stykket før du er sikker på at flekken helt har gått ut.  
    
  • Du trenger ikke å vaske brikken individuelt. Bare gjør det med det vanlige andre vaskeriet i maskinen.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Tørk plagget på klærlinjen. Delen er kanskje ikke i tørketrommelen! Hvis en fettflekke blir varmevennlig, er det nesten umulig å få det ut igjen. Så tørk det berørte stoffet bare i bånd og vent for å se om flekken fortsatt er synlig.        
 16.  
 17.             9      Gjenta prosedyren om nødvendig. Noen ganger må du kanskje bruke denne metoden to eller tre ganger hvis stedet er ganske stort eller eldre. Ikke bekymre deg, det er normalt og betyr ikke at du har gjort noen feil!  
    
  • Hvis flekken allerede har avgjort på grunn av varme eller ikke kan fjernes selv etter gjentatte forsøk, er det best å rengjøre det.
  •  
                   
 18.  
             

    2      Bruk en absorberende  ,

    
   
 1.             1      Dekk flekken med et papirhåndkle. Denne metoden er spesielt egnet for hjemme tekstiler, tepper og alle slags klær. Først må du imidlertid fjerne så mye overfladisk fett som mulig. Ta et papirhåndkle og bruk det til å dab opp så mye av fettet som mulig. Dette er veldig viktig, spesielt for friske flekker. For gamle eller tørke flekker kan du hoppe over dette trinnet.        
 2.  
 3.             2      Dekke flekken med et absorberende materiale. Et absorberende stoff er et stoff som absorberer fuktighet. Kornmel, maisstivelse, salt, bakepulver eller talkum er bra for dette. Tørk fettflaten helt med den respektive absorberingsenheten. Ikke bekymre deg, du kan ikke overdose det!  
    
  • Slike absorbenter pleier vanligvis ikke å flekke, men det kan være lurt å sjekke dette ut på et skjult sted før du bruker det over et bredt område.
  •  
         
 4.  
 5.             3      La produktet stå i minst en time. La flekken være flekk i en time og absorberende gjør jobben sin. Hvis du vil la det ta litt lengre tid, er det heller ikke noe problem - stoffet blir ikke skadet og resultatet blir ikke påvirket. La det være et sted utenfor rekkevidde av barn og kjæledyr.        
 6.  
 7.             4      Borst av absorberingsmiddelet. Etter omtrent en time kan du fjerne løsningen. Du kan bruke hendene, en pensel eller en støvsuger. Det kan ta en stund for deg å fjerne absorberingsmiddelet helt, spesielt hvis du bruker et stoff med et finere korn, for eksempel talkumpulver. Hvis den berørte tekstilen kan tåle vann, kan du også fjerne absorberingsmiddelet med en fuktig klut eller svamp.        
 8.  
 9.             5      Gjenta prosessen om nødvendig. Hvis du fortsatt kan se flekken, prøv igjen og la den fungere lenger denne gangen. Hvis den fettete flekken er eldre eller veldig stor, kan det ta opptil en hel dag for den fettete flekken å helt renne.        
 10.  
 11.             6      Påfør en liten støvsuger på flekken (valgfritt). Hvis flekken er veldig sta, kan du få en spesiell kjemisk rengjøringsmiddel og bruke den på flekken som forklart på pakken. Kjemiske renseprodukter er tilgjengelige i større, velutstyrte varehus eller i renseri.  
    
  • Denne metoden er flott for å kvitte seg med de mest stædige flekkene som har overlevd behandling med et absorberende middel. Du kan alltid stole på det hvis andre metoder ikke fungerte.
  •  
         
 12.  
             

    3      Stryke fettet flekker ut  ,

    
   
 1.             1      Dekk flekken med et papirhåndkle. Denne metoden er best for tre- eller steinflater. Det er viktig at du ikke gni med papirhåndkle, fordi tre og visse steinflater som marmor er så porøse at du vil øke flekken med den. Du bør bare dab det lett.        
 2.  
 3.             2      Still ditt jern til det laveste nivået. Treflater er spesielt følsomme for varme og fuktighet. Pass på at du stiller temperaturen på strykejernet så lavt som mulig og lukk dampen. Du kan til og med trenge å tømme vanntanken til strykejernet for å sikre at damp ikke kommer til å unnslippe.        
 4.  
 5.             3      Legg en myk og ren klut over fettflekken. Pass på at laken er helt ren - hvis den har flekker, vil du overføre dem til overflaten. I tillegg bør du ikke bruke noe stoff du trenger senere, fordi selv fettflekken vil migrere. For eksempel er en gammel T-skjorte eller en ren mekaniker sokkel stor.  
    
  • En hvit eller lett klut er best. Ellers kan fuktigheten i fettflekken føre til at maling bløder ut av stoffet på overflaten.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Stryk laken til du har helt stryket ut flekken. Bruk forsiktig jernet over kluten som du ville med ditt friske sengetøy. Forsikre deg om at du stryker med strykejernet over hvert eneste sted på flekken, før du fjerner kluten igjen!        
 8.  
 9.             5      Se på overflaten og gjenta prosedyren om nødvendig. Plukk opp kluten og se etter fettflekken - i beste fall skal det ha helt migrert i kluten. Hvis det ikke har skjedd enda, stryk det igjen.  
    
  • Hvis du må stryke flekken en gang, brett duken i midten eller skru den rundt slik at den hviler på flekken med et rent sted. Ellers vil du risikere å stryke flekken tilbake i overflaten.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (17)      
Hus populær:
Lag en sitronsyreoppløsning.

Fjern alger fra bassenget.

Destroy gift eik.

Dyrk Boston bregner.

Maling av veggpaneler.

Eliminer edderkoppemider.

Trekk hortensiaer ut av stikker.

Lag en levende vegg.

Monter et belysningssystem.

Fineer tre.

Voks gulrøtter.

Riktig snøskyting.

Plante et mango frø.

Gjenkjenne gran.

Bygg en treterrasse.

Plante en stolpe.

Bli kvitt veps i huset.

Såg støpejernsrør.

Gjenkjenne et birdseye lønnetre.

Installer en vaskemaskin.

Ordne blomster.