Home \ hus
 

Så frø i oppdrett.

 

En enkel frø boks er en billig måte å begynne å plante din hage eller gård på. (Du kan bruke en pappkasse) Det kan også være en av de beste måtene å plante frøene dine riktig. Hvis du vil få mest mulig ut av plantene dine, følger du disse trinnene for å plante dem riktig. Begynn å snu dine grønne tommelen i dag!

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Bestem når frø skal bli sådd. Avhengig av klima og varianter kan såingstiden variere. Sjekk frøpakker for detaljer.        
 2.  
 3.             2      F Fyll boller med jord. Hold silen over boksen og fyll den med jord, vanligvis frø eller pottejord. Ikke vær redd, hvis en del av jorden faller på skrivebordet og ikke i esken, kan du feie den opp og bruke den til neste boks. Fyll boksen til den overløper, og ta den opp litt og trykk mot arbeidsflaten for å jevne gulvet.        
 4.  
 5.             3      Bruk hånden eller et bord for å jevne gulvet. Dra brettet over overflaten av boksen for å sikre at bakken er flush med toppkanten. Din hånd kan utføre den samme funksjonen. Fjern ca 1 cm av gulvet fra toppen av boksen. Hvis du har et trekkbrett, kan du enkelt senke det med de innrykkede sidene i esken og fjerne et tynt lag jord. Ellers bruk hånden eller et verktøy som passer inn i esken for å fjerne jorda fra overflaten.                 
 6.  
 

Bruk et bord eller hendene til å komprimere bakken. Trykk på bordet (et tynt brett som passer perfekt i esken) på bakken til toppen er flush med kanten av boksen. Du kan også bruke hendene dine hvis du ikke har bord.

 
   
 1.             1      Fukt jorden. Bruk en vannkanne med et hellingshode (delen med mange hull) på enden av tuten. Vri hodet ned og hold det til den ene siden av boksen. Kant på kanna til den ene siden til vannet begynner å rake ut, og så skal boksen være godt vannet.       
 2.  
 3.             2      Så frøene. Legg noen frø i håndflaten din og ta tak i noe med den andre hånden din. Stryk frøene på bakken og la en liten plass mellom hvert korn. Hvor mye plass du trenger, avhenger av planten du sår. Kontroller instruksjonene på frøposen.       
 4.  
 5.             3      Dekk frøene med jord. De fleste frø må dekkes med jord. Sjekk frøposen for å være sikker. Sikt et tynt lag jord over esken. Generelt bør frøene dekkes med jord til en dybde som tilsvarer to ganger diameteren av frøene, men sjekk posen for mer informasjon.       
 6.  
 

Komprimer jorden. Bruk hendene eller brettet til å forsiktig presse jorden fast. Frø trenger god jordkontakt for å spire riktig.

 
   
 1.             1      Merk av boksen. Bruk en permanent markør eller penn til å skrive stilen på den ene siden av etiketten og datoen du sådde på den andre siden.       
 2.  
 3.             2      Følg vekstinstruksjonen på emballasjen. Temperaturen, mengden sollys og mengden vann som kreves av frøene er detaljert på pakken.       
 4.  
             

Tips .

    

Ikke bekymre deg for mye om frøavstand, med mindre de er svært dyre. Frøplanter blir som regel tynnet ut og bare de sterkeste blir tatt. I tillegg må du følge anbefalingene på frøposen, men ikke bry deg for å være for spesifikk når den hevder å dekke en åttende tommer jord, for eksempel.

   

             

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

              
Hus populær:
Fjern mørk slitasje fra sko.

Legg glassfliser.

Reparer et kjøkkenavfallshacker.

Fest en renner.

Hold baby klær.

Fjern mugg på badet.

Demonter et toalett.

Velg tomater.

Å dyrke en Sansevieria eller hestesko plante.

Lag en blomsterhage eller blomsterbed.

Grow salat.

Høste pekannøtter.

Tine frosne vannrør.

Vok marihuana til medisinske formål.

Klipp rosenbusker.

Fjern en riper fra en kjøleskapdør av rustfritt stål.

Maling eik skap.

Fjern tar kanter med bakepulver.

En brystbelegg.

Lås opp en ovn.

Reparer en squeaky seng.