Home \ hus
 

Vask viskose riktig.

 

Viskose er en lett-å-dye ikke-statisk fiber laget av trecellulose. Viskos er ofte referert til som "rayon" og er også kjent under navnet Rayon . Viskose har en høy fuktighet absorpsjonskapasitet (13% sammenlignet med 8% for bomull). Fibrene tillater farging med dype og briljante farger. Men det kan også være en delikat ting ved disse fibrene å vaske viskose. Lær hvordan du vasker det under!

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Vask Vaskose (Rayon) Klær  ,

    
   
 1.            1      Se alltid på pleieinstruksjonene for plagget ditt. Rayon klær er vanligvis ganske delikat, men det kan fortsatt vaskes forsiktig i vaskemaskinen. Det er imidlertid også klær av viskose som ikke kan vaskes. Følg forsiktig instruksjonene på etiketten, og du vil forhindre at klærne dine rives, farger eller på annen måte ødelegger klærne.  
    
  • Selv om denne delen inneholder instruksjoner for å vaske viskose (rayon) i vaskemaskinen og vaske det for hånd, er disse instruksjonene bare i generelt og er ikke angitte regler. Med andre ord, bør du alltid gi omsorgsinstruksjonene for klærne en høyere prioritet enn dette rådet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håndvask i kaldt vann. Hvis pleieinstruksjonene på Rayon klærne viser at de kan vaskes, er det nesten alltid bedre å vaske dem for hånd enn å sette dem i vaskemaskinen. Rayon klær er ekstremt skjør når de er våte. Derfor er det mindre sannsynlig at du vil skade dem hvis du vasker dem for hånd, snarere enn med vaskemaskinen. Plasser Rayon klærne i kaldt eller lett herdet vann og legg til vaskemiddel beregnet for håndvask. Forsiktig og følsomt arbeid skummet i klærne dine.  
    
  • Klem aldri Rayon klær eller vri det ut for å fjerne vann, da det kan føre til at de fine fibrene bryter. Skyll overflødig vann forsiktig ut i stedet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Maskintvann med lignende klær. Hvis du er sikker på at du ikke vil bli skadet av vaskemaskinen, må du bare vaske dem med lignende typer rayon klær. Grovere klær, for eksempel denimbukser, kan holde seg til din rayon klær under vaskeprosessen, trekke på den og forårsake sprekker.  
    
  • For å være på den sikre siden, bruk ekstra kaldt vann og en mild vask.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Alternativt kan du bruke en maskepose for å beskytte klærne dine. En annen måte å beskytte dine rayon klær på i vaskemaskinen er å sette alle viskoseklærne i vaskebelastningen i en veskepose. Dette sikrer at det ikke blandes med de andre klærne i lasten din. Dette eliminerer i stor grad risikoen og forhindrer skade.        
 8.  
 9.             5      Heng opp for å tørke. Når du har vasket ditt rayon klær, fjern hver plagg en om gangen og rist den for å fjerne vannet. Glatt rynkene med hendene. Deretter henger klesvasken på et snor som ikke er laget av metall (metalltråd kan etterlate rustfargene på den).  
    
  • Alternativt kan du bruke et tørkehylle eller bare tørke klærne på en ren, jevn overflate.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Unngå å bruke en elektrisk tørketrommel. I tillegg til de problemer du måtte ha med omdreininger i vaskemaskinens trommel, kan elektriske tørketrommel krympe rayon klær og drastisk forkorte plaggets levetid. Hvis du ikke kan unngå å bruke en tørketrommel, velg en lav temperaturinnstilling og tørk bare med andre Rayon klær.        
 12.  
 13.             7      Bügle rayon klær til venstre. Bruk aldri et varmtjern på utsiden av et rayon-plagg. Dette kan brenne og smelte fibrene i stoffet, noe som resulterer i en uattraktiv "skinne" som ikke kan fjernes. Slå alltid Rayon klær til venstre før du bruker et strykejern. For ekstra beskyttelse, stryk klærne mens den fortsatt er litt fuktig.  
    
  • Hvis du trenger å støpe rayon klærne til høyre, legg en klut mellom jernens varme overflate og plagget for å beskytte stoffet.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Rengjør rayon (rayon) tepper  ,

    
   
 1.             1      La teppet tørke rent hvis det er veldig viktig for deg. Viskose er en ganske delikat fiber og farger kan være veldig lyse. Av denne grunn er det lett for viskosetepper å bli skadet og bleket hvis du prøver å rense dem. Hvis viskoserommet ditt er viktig for deg, kan det være bedre å få det profesjonelt rengjort enn risikoskade.        
 2.  
 3.             2      Rist teppet utenfor. Du vil rengjøre viskosertøyet ditt så mye som mulig, samtidig som du holder det så tørt som mulig. Før du bruker flytende vaskemidler, er det lurt å rengjøre teppet ditt ved hjelp av metoder som ikke krever fuktighet. Ta teppet utenfor og rist inn for å fjerne løs smuss eller støv. Du kan også prøve å banke teppet mot et rekkverk.        
 4.  
 5.             3      Vakuum teppet. Bruk deretter en støvsuger for å fjerne dypere smuss. Pass støvsugeren over teppet flere ganger, både med og mot linjen, og ta hensyn til spesielt skitne områder.  
    
  • Hvis du kan, bruk et vedlegg som ikke har noen mekaniske børster. Viskose tårer lett og grovvirksomheten til de mekaniske børstene kan forårsake dette.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Pass på at teppet ikke beveger seg mens du rengjør det. Hvis teppet ditt fortsatt er skittent, vask det forsiktig. Legg teppet på en benkeplate eller et bord som kan bli skittent før du rengjør det. Vask en rayon teppe krever at du skrubb det litt. Så du vil ikke at teppet skal glide bort når du skrubber det, og du vil absolutt ikke at malingen skal synke ned i gulvet eller andre nærliggende tepper.        
 8.  
 9.             5      Bruk en myk børste til å skrubbe forsiktig med såpe og vann. Bruk lunkent vann og kombinere med noen dråper såpe eller tepperensere. Bruk en børste med myke børster for å gni denne løsningen i problemområder av teppet. Unngå å bruke harde børster eller mekaniske børster, da de lett kan bryte skjøre viskosefibre. Ikke bruk for mye rengjøringsvæske - jo mindre fuktighet du bruker, desto mindre sannsynlig er det at malene vil gå tom.  
    
  • Det anbefales å teste rengjøringsløsningen på en liten del av teppet som ikke er synlig før du rengjør hele teppet. På denne måten vil du vite om løsningen din umiddelbart fører til at fargen bløder eller etterlater andre flekker.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vask med eddik for å minimere gulvbelegg. Cellulosefibre (inkludert viskose) blir gule når de er våte. For å minimere den stygge gule, kan du våte de våte delene av teppet med en blanding av eddik og vann. Eddiksyre vil forhindre guling hvis teppet tørker, selv om det ikke helt kan eliminere gulingen.        
 12.  
 13.             7      Vakuumøyne igjen. For å fjerne så mye fuktighet som mulig fra teppet, må du vakuum en annen gang etter at du er ferdig med væskeoppvaskmaskinen. Vær spesielt oppmerksom på våte områder.  
    
  • Som beskrevet ovenfor bør du unngå å bruke tilbehør som har mekaniske børster for å forhindre skade på teppet.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Du kan også spray teppet med fortynnet mykner hvis du vil. Viskosefibre kan stivne, noe som skaper fulle merker på teppet. For å unngå dette, forsiktig sprut teppet med en blanding av mykemiddel og vann. Dette kan forhindre at fibrene blir stive, noe som vil redusere eller helt forhindre de stygge flekkene.  
    
  • Det kan fortsatt være at du trenger å løsne litt clumping etter at teppet tørker. Gjør dette nøye med hendene dine.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Tørk med toppen ned. Tørking av teppet på oppsiden vil minimere gulingen som kan oppstå når våt rayon tørker. Legg ut viskoserteppet på et rent, tørt sted eller heng det opp horisontalt for å tørke. Merk at dette vil gjøre undersiden av teppet gul enn det normalt ville være.        
 18.  
 19.             10      Ikke legg teppet på eller i nærheten av andre tepper til det er helt tørt. Som nevnt tidligere kan viskose lett løpe gjennom våte forhold. Viskoserommet skal holdes vekk fra lette stoffer til det er tørt (spesielt hvis du har dyre tepper). Maling flekker kan være svært vanskelig å fjerne fra tepper, og det vil være nesten umulig med teppefargene drenert.        
 20.  
             

Hva du trenger .

    

     Vaskeviskose (Rayon) Klær  ,

   

     Rengjør rayon (rayon) tepper  ,

   

                 
Hus populær:
Fjern oljeflettene.

Reparer en lekkende vaskemaskin.

Hell en betongterrasse.

Bli kvitt papirmider.

Plantesedrer.

Bli kvitt spindelvev.

Bygg en treport.

Hold ekorn bort.

Rengjør uklar plast.

Monter et bærbart klimaanlegg.

Plante basilikum inne.

Fjern fettflekker.

Rengjør imitasjon mussel.

Malingsmøbler.

Dekorer.

Avverge skorpioner på naturlige måter.

Fjern fettflekker.

Tørk en våt bok.

Voks rosmarin fra frø.

Plantkanner.

Design en avbruddsfri strømforsyning.