Home \ hus
 

Fjern tråden fra en ødelagt pære fra stikkontakten.

 

Mange sikkerhets forholdsregler er nødvendig for å fjerne en ødelagt lyspære fra en stikkontakt. Med de riktige verktøyene kan selv en fastkjørt pære slippes ut uten hjelp fra en elektriker. Hvis pærene dine alltid er vanskelige å fjerne, kan du lese videre når du lærer hvordan du unngår dette problemet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Fjern pæren  ,

    
   
 1.            1      Sett deg ut med vernehansker og vernebriller. Bruk alltid tykke hansker for å unngå kutt ved håndtering av ødelagt glass. Ideelt sett bør du bruke den over gummihansker eller under hansker for å beskytte deg mot strøm hvis strømmen er slått på mens du arbeider. Vernebrillene beskytter øynene dine mot glassflisene. De er spesielt viktige når lyskilden er i taket.  
    
  • Hvis lyskilden er festet til taket, kan håret ditt beskyttes mot brutt glass med en lue.
  •  
  • Selv om du slår av strømmen til lysuttaket, er det alltid en liten risiko for at kontakten fortsatt blir energisert på grunn av feil ledninger. Bruk isolerte hansker for å beskytte deg mot denne faren.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fjern de ødelagte glassstykkene fra gulvet. Du kan bruke en kost, klut eller støvsuger for å overføre glasset til en støvkanne og avhende det. De mindre fragmentene kan plukkes opp med et stykke papp eller solid papir. Glassstøv kan absorberes med tape fra gulvet.  
    
  •   Advarsel: Kompakte fluorescerende lyspærer, også kjent som energibesparende pærer, har en spiralform og kan frigjøre kvikksølvgass når de går i stykker. Åpne vinduene og dørene til utsiden. Slå av varmen og klimaanlegget i huset og bruk støvsugeren bare som en siste utvei.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg et presenning for å fange ekstra glass om nødvendig. Hvis mye av glasset fortsatt er hengende i kontakten eller pæren er festet til et takmontering, kan du legge under en tarpe og gjøre det lettere å rengjøre de ekstra glassstykkene.        
 6.  
 7.             4      Koble fra støpselet fra stikkontakten når stikkontakten er koblet til stikkontakten. Hvis en lampe er ødelagt, trenger du bare å koble kabelen fra stikkontakten.        
 8.  
 9.             5      Slå av strømmen i den aktuelle delen av huset når pæren er installert med stikkontakt på veggen eller taket. Finn sikringsboksen og slå av strømmen til den delen av huset som gir strømmen til Liampe. Fjern sikringen ved å skru av den eller sett bryteren på en bryter i av-stillingen.  
    
  • Hvis sikringer eller brytere ikke er merket, bør du kutte strømmen til alle kretsene. Ikke bare anta at strømmen til lysstikkene er avbrutt fordi du har avbrutt strømforsyningen til et nærliggende uttak.
  •  
  • Hvis du ikke har naturlig lys i det ødelagte pærommet, bør du gi en lommelykt før du bryter strømmen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Forsøk å skru metalltrådene med urviseren med dine hanskehender. Du bør bare prøve dette hvis du bruker tykke hansker for å beskytte deg mot kutt. Hvis pæren er i stikkontakt på veggen eller taket, kan gummihansker beskytte deg mot den gjenværende risikoen for en feilklemmet kabel og det elektriske støtet der det oppstår strømforsyning.  
    
  • Ikke bare slipp pæren når den kommer løs for å unngå ytterligere rengjøring og ødelagt glass.
  •  
  • Hvis du støter på motstand etter at du har skrudd tråden delvis, kan du forsiktig vende den andre retningen (med urviseren) og deretter skrue tråden videre. Hvis du prøver å overvinne motstandspunktet, kan du skade lysbarrieren.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bruk et par smale nesetenger slik at du kan jobbe mer presist. Smal nesetang gjør at du kan gripe metallbunnen sikkert med tynne, presise tips av tangen. De lar deg vri metalltråden med litt mer kraft enn bare fingrene dine. Vri alltid mot klokken.  
    
  • Ikke bekymre deg om metalltråden bøyer. Det blir lettere å fjerne pæren. Du må kaste dem bort uansett.
  •  
  • Hvis du ikke har nålestang, kan du låne dem fra en nabo eller kjøpe en. Ikke prøv å jobbe med endrede metoder før du har lest advarselsseksjonen nedenfor.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Prøv å feste tangen på innsiden av kontakten. Hvis du ikke kan ta tak i utsiden av tråden, eller hvis du ikke kan skru den ut av denne posisjonen mot urviseren, bør du prøve å sette tangen på innsiden av den ødelagte pæren og spre spissene på hver side av tråden. Vri tråden mot klokken som før.        
 16.  
 17.             9      Hvis ingen av metodene ovenfor virker, kan du forsiktig støtte tangene med en skrutrekker. Sett inn en liten flat skrutrekker mellom bunnen av metalltråd og stikkontakt. Bøy metalltråden forsiktig innover. Prøv å rotere tråden som før.        
 18.  
 19.             10      Fjern alt ødelagt glass i henhold til lokale bestemmelser. Du må kanskje følge retningslinjene for bortskaffelse av pærer i ditt område, eller ta kontakt med din lokale søppelkollektor og gi dem beskjed. Normale lyspærer kan vanligvis kastes direkte inn i søpla. Kompakte fluorescerende pærer med spiralformet design kan måtte transporteres til et lokalt resirkuleringssenter på grunn av deres lave kvikksølvinnhold i enkelte lokalsamfunn.  
    
  • Tøm støvsugerposene du brukte til å plukke opp bitene og kast dem umiddelbart i søppelet.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Skru en ny pære inn i stikkontakten mens strømmen fortsatt er ødelagt. Hold hanskene og beskyttelsesbriller på. Hold av strømmen. Skru pæren med urviseren inn i stikkontakten til du føler en liten motstand. Ikke bruk mer strøm enn absolutt nødvendig.  
    
  • Du kan også lese delen om å unngå skadede pærer før du setter inn en ny lyspære.
  •  
                   
 22.  
             

    2      Unngå brente eller blåste pærer  ,

    
   
 1.             1      Dra messeskuffen til fotkontakten til riktig posisjon. Hvis den siste pæren var fastklemt i kontakten, kan messing skyvekontrollen skyves for langt ned for å få god kontakt med pæren. Denne kontakten skal stå oppover i en vinkel på 20 ° over foten av kontakten. Hvis dette ikke er tilfelle, slå av strømmen og bruk buede, spisse tapper for å gå tilbake til glideren til riktig posisjon.        
 2.  
 3.             2      Sett den nye lyspæren forsiktig inn. Når du skruer i pæren, juster tråden med stikkontakten og drei den så langsomt med klokken. Så snart du føler en liten motstand, bør du stoppe. Hvis du slår på lyset og det flimrer, må du slå det av igjen og skru pæren kvart om i sokkelen.  
    
  •   Advarsel : Kontroller alltid at lampelyset er trukket eller bryteren er i av-posisjon før du erstatter en pære.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk en ren, tørr klut og tørk inn innsiden av holderen ren. Du bør bare gjøre dette hvis du er helt sikker på at strømmen er slått av. Fjern pæren fra stikkontakten hvis den er til stede. Bruk hansker av ikke-ledende materiale eller gummi og tørk med en ren, tørr klut langs innsiden av tråden på stikkontakten. Du kan også tørke utsiden av lampens tråd før du skruer den i stikkontakten.  
    
  • Du kan bruke laken til å fjerne rust og annet rusk fra korrosjon som kan ha blitt avsatt i tråden. Dette reduserer risikoen for at pærene brenner ut eller vipper i kontakten.
  •  
  • Bruk en Scotchbrite pute eller børste med bronse ledning hvis du ikke vil fjerne korrosjonen med en fille.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk en elektrisk kontaktrenser og rengjør sterkere korrosjon med den. Hvis det oppstår for mye korrosjon som ikke lett kan fjernes med laken, kan du behandle det med et spesielt løsemiddel. Bruk kun rengjøringsmidler for elektriske kontakter eller kontaktspray til dette formålet.  
    
  • Hvis du bruker andre stoffer enn løsningsmidler, er det fare for å forbrenne pæren eller blokkere den elektriske ledningen eller skrå tråden i stikkontakten.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk pærer som er konstruert for høyere spenning når pærene brenner ut regelmessig. Hvis pærene bare varer noen uker eller måneder, vil de nok få for mye kraft. En sterk vibrasjon eller varme kan raskt ta ut en lyspære. En langvarig lyspære med litt høyere spenning enn anbefalingen for rammen din, varer lenger.  
    
  • I USA er de fleste uttak designet for 120 volt. Du kan bruke en "lang levetid" pære som passer til 130 volt.
  •  
  • I EU og de fleste europeiske land varierer standarden mellom 220 og 240 volt.
  •  
  • Standarden varierer mye i resten av verden. Hvis du ikke er sikker på hva stikkontakten din er, kan du finne mer informasjon på denne listen etter land og disse bildene av uttakstyper.
  •  
         
 10.  
            

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Bruk en mikrobølgeovn.

Sett en gjøkur.

Plantelavender.

Reparer Vinyl Gulv.

Bli kvitt meg.

Lag en dørstopp ut av en murstein.

Rengjør fliser.

Fjern permanent markør fra skoene dine.

Fjern lommetørkle fra vasket klær.

Avle gress.

Bygg en festemasse.

Fjern en rødvinflett fra stoff med natron og eddik.

Del dagsløyper.

Rotter og mus blir kvitt.

Kjenne forskjellen mellom porselen og keramiske fliser.

Bli kvitt veps i huset.

Rengjør smykker.

Harvest radishes.

Rengjør bakelitt.

Rengjør en vannkoker.

Bli kvitt små myrer.