Home \ hus
 

Rengjør tremøbler med eddik.

 

Fjern eventuelle flyttbare deler som ikke er av tre fra dine møbler (for eksempel ikke-strukturelle komponenter og polstrede puter). Siphon av møbler eller rengjør overflaten og alle hjørner og sprekker med et støv av støv. For rengjøring kan du bruke fortynnet eddik eddik med vann. For rengjøring og polering er en blanding av eddik og olivenolje. Pass på at laken er myk og fuktig (ikke fuktig), og tørk deretter møbelstykket tørt med en ren klut.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Fjern støv  ,

    
   
 1.            1      Fjern alle ikke-strukturelle komponenter og polstrede puter. Fjern eventuelt møbler fra veggen. Fjern eventuelle puter og puter, så vel som andre gjenstander på møblene. Fjern også eventuelle flyttbare deler som du enkelt kan erstatte (for eksempel skruer og dekorative knapper).  
    
  • Ikke fjern komponenter som holder møblene sammen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Støv møbler eller fjern støv. Bruk et børstebeslag på støvsugeren din som ikke vender mot møbler, ikke bare overfladisk, men også i alle sprekker. Alternativt kan du fukte en fille og tørke veden med den.  
    
  • Du trenger en fast børste vedlegg fordi et roterende vedlegg kan gi riper.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengjør stoffet om nødvendig. Les gjennom etikettene på møbler eller møbeltrekk for å avgjøre hvilket materiale de er laget av, slik at du kan bestemme hvordan du skal rengjøre dem best. Ideelt sett bør du rengjøre polstring og puter før du setter dem tilbake på rengjorte tremøbler. 
    
  • Hvis etiketten sier "W", betyr det at den kan rengjøres med vann. "S" og "B / W" betyr at stykket må settes i renseri, og en "X" betyr at du bare skal støvsuge den.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Rengjør med eddik  ,

    
   
 1.             1      Fortynn ånder eddik med vann. Legg tre spiseskjeer eddik til alle 240 ml filtrert vann.        
 2.  
 3.             2      Finn et ufattelig sted å teste. Du kan for eksempel teste blandingen på et skjult sted på bunnen av møbler. Fukt en fille med rengjøringsløsningen. Pass på at saken er våt, men ikke dryppende. Påfør en liten mengde løsning på testområdet og tørk deretter med en ren klut.  
    
  • Hvis du ikke merker noen bivirkninger på det testede området, kan du fortsette med å rense alle møbler.
  •  
  • I tillegg til å foretrekke eller istedenfor, kan du også kontakte møbelprodusenten via deres nettside for å lære mer om riktig pleie av brikken.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Våt en fille med løsningen. Ta en myk, ren fille eller et stykke osteklær. Du kan spray løsningen på laken eller dypp den i bøtte med løsningen. Pass på å vri på rag grundig, så det ikke er for våt.  
    
  • Hvis kluten er for våt, kan væsken trenge inn i treet og forårsake skade. Sprøyt derfor ikke møblene dine direkte.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gni møblene med den fuktige kluten. Bruk sirkulære bevegelser og gni alltid i kornretningen for å fjerne vannflekker. Skyll fille eller ta en frisk fille så snart den ser skitten ut.        
 8.  
 9.             5      Tørk av overflødig fuktighet. Bruk en ren klut til å tørke treet i en sirkelbevegelse. Hvis du oppdager flekker som fremdeles er skitne, må du bruke rengjøringsløsningen igjen og polere på. Pass på at du tømmer treet helt tørt.        
 10.  
             

    3      Polsk med eddik og olje  ,

    
   
 1.             1      Fortynn ånder med eddik med olivenolje. Bland en del olivenolje med en del av eddikeddik. Legg til et bind med sitronolje eller fersk sitronsaft etter ønske. Du trenger ikke for mye av løsningen, så du kan blande dem i en glassburk og rist grundig for å blande.  
    
  • I stedet for olivenolje kan du også prøve 60 ml frisk sitronsaft, 30 ml brennevineddik og 30 ml linfrøolje for å ta vare på dine tremøbler.
  •  
  • Blandingen av olivenolje og eddik polerer ikke bare treflaten, men gir også tørt tre med fuktighet og kan til og med fjerne lette riper og vannringer.
  •  
  • I tillegg til sin behagelige duft er sitron også sur, så det har en rensende effekt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn et ufattelig sted å teste. Du kan for eksempel teste løsningen på et lite sted på bunnen av møbler. Dypp forsiktig en trasa inn i løsningen slik at den absorberer lite. Deretter gni duken over området som skal testes, og tørk deretter treet med en ren klut.  
    
  • Hvis du ikke merker noen bivirkninger på testområdet, kan du fortsette å rengjøre hele brikken.
  •  
  • I tillegg til å foretrekke eller istedenfor, kan du også kontakte møbelprodusenten via deres nettside for å lære mer om riktig pleie av brikken.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Påfør løsningen med en fille. Bruk en myk, ren fille eller et stykke osteklær. Dukkert forsiktig i laken i blandingen slik at det bare er en liten mengde på laken.  
    
  • Hvis kluten er for våt, kan væsken trenge inn i treet og forårsake skade. Ikke hell oppløsningen direkte på møbler.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gni møblene med fuktet fille. Sørg for jevnt fordelt polsk. Gni mot kornet for å fjerne vannmerker og riper. Bruk et ubrukt sted på laken eller ta en ny så snart den ser skitten ut.        
 8.  
 9.             5      Tørk av overflødig fuktighet. Bruk en ren klut og poler i en sirkelbevegelse. Nok en gang plukk opp laken med løsningen hvis du finner skitne flekker, og fortsett deretter polering. Sørg for å polere treet grundig, tørk.        
 10.  
 11.             6      Polsk dine tremøbler en eller to ganger i året. Årlig eller halvårlig polering vil fukte tremøbler og gi den en ny glans, noe som gjør den til å se vakker og velpleies lenger.       
 12.  
             

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (17)      
Hus populær:
Fest et veggspeil.

Bli kvitt fingergras.

Rengjør flip flops.

Lag plastrenser.

Mal metallet.

Reduser vannforurensning.

Fjern farge fra huden.

Mal en takvifte.

Å lage ormekompost.

Fjern en stubbe.

Rengjør en grill.

Fjern fettflekker.

Vedlikehold tregulv.

Bytt et toalett.

Kjøkkenskap alder.

Fjern tyggegummi fra lær.

Få nøklene ut av heisakselen.

Legg glassfliser.

Hold en baby fra drukning.

Rengjør en Glock.

Avkalk kaffemaskin.