Home \ hus
 

Kontroller startkondensatoren.

 

Startkondensatorer finnes i husholdningsapparater og alle typer varme-, ventilasjons- og klimaanlegg. Hvis motoren på vaskemaskinen gir en brennende lyd, men ikke starter, må du kontrollere startkondensatoren. Med en enkel test kan du finne ut om kondensatoren har velsignet tiden eller om det fortsatt er håp. Fortsett med trinn 1 for å lære mer.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Fjern startkondensatoren. Den enkleste og mest hensiktsmessige måten å tømme kondensatoren på, er å koble en lav wattpære (ca. 20 watt) til dens ender. På den måten kan du trygt tømme all strøm som er igjen i den. 
    
  • Pass på at du ikke korter endene, jeg. kontakt hverandre før kondensatoren er helt utladet. Ellers kan du bli skadet eller få et dødelig elektrisk støt. Vær ekstremt forsiktig når du tømmer kondensatoren og fortsett til da.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Undersøk kondensatoren for bukser eller lekkasje. Hvis en støt er dannet på toppen av kondensatoren, indikerer den at den er ødelagt. Vær også oppmerksom på mørk væske på kondensatoren.  
    
  • Hvis du kan oppdage noen av disse symptomene, bør du fortsatt sjekke den med multimeteret etterpå, fordi det bare tar noen sekunder av tiden din.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk et analogt eller digitalt multimeter. Begge typer fungerer på praktisk talt samme prinsipp og passer godt til dette formålet. Still multimeteret til 1k ohm for å starte testen.       
 6.  
 7.             4      Berør de to ender av kondensatoren til forsyningstrådene på multimeteret. I denne grunnleggende testen må du røre kondensatoren to ganger med ledningene og sammenligne svaret. Berør endene på kondensatoren en gang med forsyningskablene, bytt dem og berør den igjen. 
    
  • Nålen til et analogt multimeter bør oscillere til 0 ohm og tilbake til uendelig, og displayet på et digitalt multimeter skal vise en åpen linje hver gang du bytter strømledningene. I så fall er kondensatoren fin, og problemet er et annet sted. Hvis det ikke er noen forskjell, er kondensatoren død.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kontroller kapasiteten når kondensatoren fungerer. Med et multimeter kan du bruke kapasitetsinnstillingen til å raskt sjekke den. Hvis den målte verdien er nær verdien som er angitt på kondensatoren, er den i god stand.                  
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

                 
Hus populær:
Legg kalium til en organisk hage.

Isolere vegger.

Unngå loppebiter.

Fjern en urin flekk fra en skinnsofa.

Installasjon av et vanningsanlegg.

Beskjæring av et palme.

Hold vepsene unna.

Eliminer brune flekker med hjemmemedisiner.

Legg glassfliser.

Fest papirpapir til veggen.

Lag et naturlig desinfeksjonsmiddel.

Ta vare på planter.

Skyll vannvarmeren.

Pleie utendørs boblebad.

Lag en grus innkjørsel.

Rengjør ringene ordentlig.

Installer en ny oppvaskmaskin.

Vis ditt hus for salg.

Forhindre at myggene reproduseres.

Plate et bord.

Sett inn en SkyScan radioklokke.