Home \ helse
 

behandle iskias.

 

Isiatisk er en smertefull skade som skyldes overdreven stress eller skade på nervesystemet. Den økologiske nerven begynner i nedre rygg og løper langs baksiden av beinet til foten. Døvhet, prikkende og alvorlig smerte kan oppstå når denne nerven klemmes eller klemmes. Isjias kan behandles på flere måter, avhengig av om smerten er akutt eller kronisk, og hvor akkurat årsaken til smerten ligger. Lær hvordan du kan kontrollere smerten forårsaket av sciatic nerve og behandle ischias.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Behandling av isjias hjemme  ,

    
   
 1.            1      hvile. Dette er det viktigste trinnet i å kurere sykdom eller skade, så sørg for at kroppen din får nok hvile. Ta om nødvendig noen dager fra jobb eller skole, slik at ryggen din kan helbrede.       
 2.  
 3.             2      Legg kjølige pakker på de smertefulle områdene. Dette vil redusere hevelse og spenning og gi en liten forbedring.  
    
  • Ispakker kan holde seg på det berørte området i ca 10-20 minutter for å få de beste resultatene. Gjør dette tre til fire ganger om dagen.
  •  
  • Ispakker bør følges av varm komprimering for å begrense blodkarene og lindre smerten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta medisiner for å decongest. Dette vil ikke bare slukke betennelsen, men også redusere smerten.  
    
  • Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler kan kjøpes over disken.
  •  
  • Reseptbelagte medisiner er en effektiv måte å behandle kronisk skiatisk nerveskade på.
  •  
  • Muskelavslappende medisiner kan tas for å redusere muskelspenning og smerte.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Strek de berørte musklene. Lette øvelser og strekker kan hjelpe til med å helbrede musklene, styrke dem og forhindre ytterligere skade.  
    
  • Strek piriformis-muskelen - dette er muskelen i benet som går parallelt med den nervøse nerven - for å lette presset på nerven.
  •  
  • Gjør regelmessig lett trening, for eksempel vann aerobic. Dette vil redusere spenningen i leddene mens du fremmer en sunn muskelutvikling.
  •  
  • Styr ryggen og bukemuskulaturen for å gi sterkt nervesupport. Lette øvelser for bukemuskulaturen er en fin måte å styrke midtkroppsområdet og lindre den ubehagelige følelsen av ischias.
  •  
  • Unngå å sitte eller stå lenge. Som et resultat blir det skadede området komprimert enda mer, noe som bare gjør smerten verre. Det er bedre å enten gå (gå) eller ligge ned.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk en støtte for ryggen din. Dette støtter ryggen og reduserer stresset på nerven. Hvis nødvendig, bruk en stokk eller krykker når du går.                  
 10.  
             

    2      Medisinsk behandling  ,

    
   
 1.             1      Gå til en fysioterapeut. Han vil gjøre spesielle øvelser og strekker seg med deg for å fremme helbredelsesprosessen.        
 2.  
 3.             2      Finn en ergoterapeut. Det gir deg ferdigheter som hjelper deg med å mestre dine daglige aktiviteter til tross for skaden.        
 4.  
 5.             3      Prøv ultralydsterapi. Dette er en enhet som bruker lydbølger for å redusere smerte og muskelspenning.        
 6.  
 7.             4      Diskuter med legen din muligheten for behandling ved å injisere inn i ryggraden. Steroider injiseres nær ryggraden for å redusere hevelse og smerte.        
 8.  
 9.             5      Prøv kjemonukleolyse. Dette er en annen type injeksjon laget for å redusere eller myke en skadet plate.        
 10.  
 11.             6      Få kirurgi. Selv om dette skulle være det siste trinnet, kan kirurgi bidra til å rette opp et vanskelig tilfelle av iskias ved å redusere trykket på nervesystemet eller korrigere en skadet plate.        
 12.  
             

    3      Isiatiske problemer forhindrer  ,

    
   
 1.             1      Unngå tung løfting. Dette kan klemme nervene i ryggraden eller skade nærliggende muskler.        
 2.  
 3.             2      Hold fysisk tilpasning. Vektøkning og fedme kan begge bidra til å klemme nervesystemet. Regelmessig mosjon og et sunt kosthold kan bidra til å redusere sciatic smerte.        
 4.  
 5.             3      Unngå belastningen på rygg og ben. Dette inkluderer også lange sitte- og løfteobjekter som er for tunge for deg.        
 6.  
 7.             4      Hold trening med dine øvelser og terapier. Fortsett med isjias behandlinger regelmessig.        
 8.  
             

Advarsler .

    
   
 • Overvei kirurgiske muligheter for å behandle ischias veldig nøye, da operasjoner alltid medfører risiko.
 •  
 • Langvarig bruk av kortison, spesielt tatt muntlig, kan forårsake uønskede bivirkninger, inkludert økt mottakelighet for infeksjoner og undertrykkelse av hypothalamus-hypofysen-binyrens akse. Dette kan føre til risiko for adrenal insuffisiens i situasjoner med alvorlig stress. Snakk med legen din om eventuelle bekymringer du måtte ha før du godtar langvarig kortisonbehandling.
 •  
        
Helse populær:
Godta livet ditt og virkeligheten selv.

Behandle muskelsmerter.

Unngå kontakt med maneter.

Gjenkjenner symptomer på menneskelus.

Senk HbA1c verdien.

Bli kvitt tønnsvamp.

Hvordan en hals riper ikke kaldt.

Kjenne Braxton Hicks sammentrekninger.

Ironisk kosthold.

Bli kjent med de store sykdommene i nervesystemet.

Unngå vannkopper mens du hjelper en smittet person.

Sjokkbehandling.

Tips for å puste når du er en sigarettrøyker.

Krymp hemorroider.

Noen tips om tannbleking.

Behandling av et astmaanfall.

Krymp hemorroider.

Redd en aktiv drukne mann.

Forhindre sårede områder.

Forhindre platte føtter.

Brenn magefett.