Home \ helse
 

Finn ut om et barn er traumatisert av en opplevelse.

 

Barn som hadde sin første traumatiske opplevelse før de var 11 år, er mer sannsynlig å utvikle mentale symptomer enn barn hvis første traumatiske erfaring var som tenåring eller voksen.

 

En traumatisk opplevelse kan skade et barn hvis det ikke behandles og behandles. Barn kan bedre håndtere en traumatisk opplevelse ved å få støtte fra foreldrene eller andre klarerte voksne de stoler på, for eksempel slektninger, venner, lærere og så videre.

 

Det er viktig for resilience (evne til å håndtere noe) for å hjelpe et barn å behandle en traumatisk opplevelse, å lære å møte hendelsen, å sørge over det, og deretter å gjenoppbygge sine liv å få svingen og fortsette å gå.

 

Hjelp et barn som har hatt en traumatisk opplevelse så snart som mulig etter å ha opplevd denne erfaringen. Det er derfor viktig å gjenkjenne skiltene til et barns traumer og ikke forutse antakelser om stillheten, men for å sikre at trygghet og støtte tilbys.

             

Fremgangsmåte .

    

    1      Traumer  ,

    
   
 1.            1      Hva er en traumatisk opplevelse for et barn? En traumatisk opplevelse skremmer barnet eller støter på det. Han har kanskje vært bekymret for sitt liv (enten det er ekte eller oppfattet) og følte seg ekstremt sårbar. Potensielt traumatiserende opplevelser er...  
    
  • Naturkatastrofer
  •  
  • Bilulykker og andre ulykker
  •  
  • Forsinkelse
  •  
  • Muntlig, fysisk, følelsesmessig eller seksuelt misbruk
  •  
  • Rape
  •  
  • Krig
  •  
  • Voldelig mobbing eller urettferdig behandling
  •  
  • En compliancebehandling, forbud og foreclosure  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ulike mennesker reagerer annerledes på et traume. Hvis to barn har de samme opplevelsene, kan de ha andre symptomer eller varierende grader av traumer. Det som er traumatiserende for ett barn, opprører bare den andre.       
 4.  
 5.             3      Hvilke tegn på traumer er det med foreldre og andre kjære i nærheten av barnet? En foreldre med posttraumatisk lidelse kan også føre til at barnet opplever traumatisert oppførsel. Et barn er mer responsivt på traumer fordi de voksne rundt det har det, spesielt hos foreldrene, fordi de tilpasser seg det.                  
 6.  
             

    2      Fysiske symptomer  ,

    
   
 1.             1      Vær oppmerksom på personlighetsendringer. Hvordan oppførte barnet før og etter traumer? Hvis det er ekstrem atferd eller merkbare endringer i normal oppførsel, så er det kanskje feil. 
    
  • Et barn ser ut til å utvikle en ny personlighet (for eksempel blir en selvsikker pike en usikker person over natten, som ønsker å glede seg alle) eller har sterke humørsvingninger (for eksempel en gutt som bytter mellom trukket og aggressiv).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hvor lett blir barnet sint? Et traumatisert barn kan gråte og klage på relativt små ting som ikke ville ha irritert ham så mye før.       
 4.  
 5.             3      Se etter regress. Barnet kan falle i yngre atferd, for eksempel suger tommelen eller får en våt seng. Dette er svært vanlig i seksuelt misbruk og compliancebehandling for autisme, men det forekommer også i andre former for traumer.       
 6.  
 7.             4      Se etter tegn på passivitet og underdanighet. Traumatiserte individer, spesielt de som har blitt skadet av en voksen, søker å appease eller misforstå voksne. Du kan legge merke til at oppmerksomheten blir borte, barnet er helt underdanig og / eller forsøker for vanskelig å være det "perfekte" barnet.       
 8.  
 9.             5      Se etter sinne og aggresjon. Traumatiserte barn kan bli freaked out, lett frustrert og har mer tantrums. De kan også bli mer aggressive mot andre også.       
 10.  
 11.             6      Se etter symptomer på sykdom som hodepine, oppkast eller feber. Symptomene kan bli verre hvis barnet har noe å gjøre med traumer (for eksempel å gå på skole etter misbruk på skolen) eller om det er stresset.       
 12.  
             

    3      MENTAL SYMPTOMER  ,

    
   
 1.             1      Vær oppmerksom på følgende psykiske symptomer på barnet ditt. Et traumatisert barn kan vise en, flere eller alle disse atferdene etter opplevelsen:       
 2.  
 3.             2      Pass på at barnet ditt kleber seg mot mennesker eller gjenstander. Barnet føles tapt uten en fortrolige eller favoritt, for eksempel leketøy, teppe eller utstoppet dyr. Et traumatisert barn blir ekstremt trist når personen eller objektet ikke er med ham fordi han ikke føler seg trygg.       
 4.  
 5.             3      Se etter nattlige frykt. Kanskje barnet er redd for å sove alene når lyset er ute, sover i sitt eget rom eller har mareritt, er redd om natten eller drømmer dårlig.       
 6.  
 7.             4      Spør barnet om hendelsen gjentar?  
    
  • Noen barn er besatt av å unngå opplevelsen i fremtiden og stadig sjekke røykvarsleren etter et husbrann. Dette kan bli en obsessiv-tvangssykdom.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hvor mye stoler barnet på voksne? De voksne kunne ikke kontrollere opplevelsen, så de spør, "Hvem kan gjøre det?" Svaret på dette spørsmålet fra barnets synspunkt er at ingen kan beskytte den. Barn som har blitt misbrukt av en voksen, kan være redd for andre voksne, særlig voksne som ser ut som en lignende (for eksempel kan en liten jente skadet av en høy, blond mann være redd for onkelen fordi han er høy og er blond).       
 10.  
 11.             6      frykter barnet visse steder? Et barn som mishandles av en terapeut, kan skrike og gråte når man ser et terapisenter og panikk når de hører ordet "terapi". Noen barn kan tolerere dette ved hjelp av en elsket person eller et sikkerhetsobjekt, men kan ikke stå alene der.       
 12.  
 13.             7      Se etter tegn på skyld eller skam. Barnet kan klandre seg for den traumatiske opplevelsen fordi den har sagt, gjort eller tenkt noe. 
    
  • Frykt er ikke alltid rasjonelt. Barnet kan klandre seg for en situasjon der det ikke er skyld og ingenting kunne ha gjort bedre.
  •  
  • Dette kan føre til en obsessiv-tvangssykdom. For eksempel spilte en gutt og søster i smuss mens den traumatiske opplevelsen skjedde. Nå har alle følelsen av at alle må være helt rene og i sikker avstand fra smuss.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Hvordan samhandler barnet med andre barn? Et traumatisert barn kan føle seg alienert og usikker på hvordan man skal samhandle normalt med andre eller ikke er interessert.       
 16.  
 17.             9      Er barnet lettere redd eller redd for lyder som ikke skremte ham før? Et barn kan være mer redd for vind, regn eller plutselige høye lyder.       
 18.  
 19.             10      Se opp for frykt. Barnet kan snakke om frykt for at familien ikke er trygg og hjemløs. Et traumatisert barn er besatt av familiens sikkerhet og forsøker å beskytte dem.       
 20.  
 21.             11      Se etter tanker om selvskader eller selvmord. Et suicidalt barn snakker mye om døden.       
 22.  
 23.             12      En psykolog eller psykiater kan gjenkjenne tegn på angst, depresjon eller angst hos barnet.        
 24.  
             

    4      Fortsett  ,

    
   
 1.             1      Selv et barn kan vise liten eller ingen av disse symptomene. Det betyr ikke at han har det bra. Et barn kan bli påvirket av en traumatisk opplevelse, men holder den til seg selv og prøver å være sterk for sin mor eller modig for sin far og så videre.       
 2.  
 3.             2      Anta at et barn som hadde en traumatisk opplevelse, trenger ekstra forsiktighet og oppmerksomhet for å behandle opplevelsen.        
 4.  
 5.             3      Noen barn viser ikke det veier i noen uker eller måneder. Ikke oppfordre barnet til å utforske og vise sine følelser. Noen barn trenger tid til å behandle opplevelsen.       
 6.  
 7.             4      Søk hjelp så snart som mulig. Svarene, responsene og evnene til de som er direkte ansvarlige for et barn, påvirker barnets evne til å takle en traumatisk opplevelse.       
 8.  
 9.             5      Du kan og bør snakke om dine følelser med barnet ditt og vise at du alltid er der for å snakke. Profesjonell hjelp kan hjelpe deg.        
 10.  
 11.             6      De typer terapien som hjelper barnet ditt, er psykoterapi, psykoanalyse, kognitiv atferdsterapi, hypnoterapi og desensibilisering og opparbeidelse av ørebevegelser (EMDR om desensibilisering og øyebehandling).       
 12.  
 13.             7      Ikke prøv å gjøre det alene. Det er bare naturlig at du vil støtte barnet ditt, men å gjøre det alene vil være vanskeligere for deg, spesielt hvis du også hadde en traumatisk opplevelse.       
 14.  
 15.             8      Oppmuntre barnet til å samhandle med andre. Slægtninge, venner, terapeuter, lærere og andre kan hjelpe barnet ditt og familien til å håndtere konsekvensene av en traumatisk opplevelse. Du er ikke alene, og barnet ditt er ikke det.       
 16.  
 17.             9      Støt barnets helse. Du kan hjelpe deg ved å prøve å gjenoppbygge så mye rutine som mulig, gi barnet ditt et godt kosthold og bidra til å fortsette å spille og gjøre sport for å holde kontakten med andre i sin alder og til fordel for ham Helse bevegelser.       
 18.  
 19.             10      Vær der for barnet ditt og konsentrere deg om det som er viktig i hans nærvær nå i stedet for å tenke på fortiden.        
 20.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (4)      
Helse populær:
Bli kvitt slim.

Aknebehandling hos gutter.

Unngå eller motvirke skulder smerte som en idrettsutøver.

Lindre menstruasjonskramper.

Vær slankere.

Diagnose og behandle ulcerøs kolitt.

Bestem om du er psykisk syk.

Strekkende hender for å lage karpaltunnelen.

Miste vekt som en modell.

Påvirker drømmene dine.

Fjern med eple cider eddik.

Slapp av og gå i dvale.

Behandle scabies.

Reduser effektene av makuladegenerasjon.

Å utvikle entusiasme for livet.

Lykkes.

Ta vare på angst eller depresjon.

Forbered deg på bloddonasjon.

Forhindre inngrodd hår på beina.

Å gjenopprette fra en sykdom.

Behandling av et astmaanfall.