Home \ helse
 

Overlev en migrene.

 

Migrene kan i stor grad svekke noen og er ikke så lett å klare som vanlige spenningshodepine. Hvis du har migrene, eller hvis du tror du ikke bare har spenningshodepine, men migrene, ville det være best å prøve å forhindre dem. Men siden det er nesten umulig å forhindre migrene helt, er det noen trinn som kan hjelpe deg med å overleve din neste migrene.

                  

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Håndter raskt. Mange tiltak du kan ta for å stoppe eller lindre migrene, fungerer best når de tas ved første tegn på symptomer. For eksempel kan medisiner hjelpe med noen migrene hvis de tas i de første timene. Men hvis stoffene tas senere, kan de kanskje ikke fungere i det hele tatt.  
    
  • Lær å gjenkjenne varsels tegn på en fremvoksende migrene. Migrene er ofte preget av symptomer som kvalme, svimmelhet, nakkestivhet og irritabilitet. Hvis du merker disse symptomene, kan du stoppe migrene ved å ta medisiner umiddelbart.
  •  
  • Hold deg rolig. Dessverre, hvis du tar hensyn til tegn på migrene, kan du panikk. Angst og bekymring kan forverre migrene, eller slå normal spenningstype hodepine inn i en migrene hodepine. Slapp av og prøv å tenke positivt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta maksimal anbefalt dose av ibuprofen, aspirin, paracetamol eller andre smertestillende smertestillende midler eller ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAIDs) ved første tegn på migrene. Kombinasjonen av spesialformulert medisiner for migrene kan være effektiv hvis enkelte medisiner mislykkes. Smertepiller jobber ofte ikke i migrene. Dette gjelder spesielt for alvorlige migrene. Men de er likevel verdt et forsøk. Faktisk fant en studie at en høyere dose aspirin er nesten like effektiv som medisiner spesielt utviklet for migrene. Du bør aldri ta mer enn anbefalt dose uten først å konsultere legen din. I tillegg bør du kontakte legen din dersom du må ta smertestillende medisiner i mer enn to dager i uken. Han kan gi deg mer effektive abortive medisiner eller forebyggende medisiner som du kan ta daglig (se advarsel under).        
 4.  
 5.             3      Prøv koffein. Koffein forårsaker paradoksalt og lindrer hodepine. Koffeinparadoset kan lett forklares av mekanismen for avhengighet og tilbaketrekking: Koffein forårsaker migrene ved å tilpasse nerveceller til koffein, noe som gjør pasienten utsatt for hodepine når koffeininntaket blir forsinket eller redusert. På den annen side lindrer koffein migrene ved å reversere koffeinuttak. Når koffein avleder hodepine, er det åpenbart at koffeinavtak er årsaken til hodepine. Koffeinuttak kan være en potensiell årsak til migrene hvis du drikker kaffe. Logisk kan det derfor antas at koffein sannsynligvis skyldes migrene, og at du bør sikte på en koffeinavslutning. Ingen som lider av hodepine bør ta koffein, da det er et stoff som forårsaker hodepine. Det sier sunn fornuft.        
 6.  
 7.             4      For hodepine anbefaler Kaiser Permanente Neurology Research, et amerikansk selskap basert i Oakland, California, en kombinasjon av 600 mg Advil i form av 3 gelkapsler og en koffeinholdig cola ved utbruddet av symptomer på migrene. Takket være karbondioksidet, kommer gelkapslene og koffein raskere inn i blodbanen. Kosthold brus er ikke anbefalt så mange migrene sufferers er svært sensitive for kunstige søtningsmidler.        
 8.  
 9.             5      Stopp hva du gjør og slapp av. Avslapping kan hjelpe migrene til noen mennesker. Praksis z. For eksempel, dyp pusting eller meditasjon, og minimere bevegelsene dine. I det lange løp kan det være nyttig å bruke biofeedback-terapi for å lære å effektivt slappe av kroppen din og få kontroll over responsene.        
 10.  
 11.             6      Gå til et mørkt, stille sted. Lys lys (og noen ganger ikke så sterkt lys) og lyd synes å være en utløser for migrene i noen mennesker. Mange migrene sufferers er ekstremt følsomme for lys og støy når hodepine treffer. Bare å sitte ned i et mørkt, stille rom kan gjøre symptomene mye enklere.        
 12.  
 13.             7      Ta en lur. En migrene kan noen ganger være så smertefull at søvn er uutholdelig. Men hvis du kan sove, gjør det. Så lenge du sover, har du ikke smerte og hodepine kan ha forsvunnet når du våkner. Noen pasienter tar sovende piller eller antihistaminer som Benadryl for å hjelpe dem å sove. Disse medisinene kan også bidra til å avlaste migrene på andre måter. Spør legen din før du tar disse legemidlene for å unngå risiko for avhengighet eller bivirkninger. Bare å ligge ned kan hjelpe, selv om noen migrene-pasienter har funnet ut at det ligger i smerte.        
 14.  
 15.             8      Legg en ispakke på det berørte området. Kjøle det smertefulle området i 15-20 minutter med is, vent deretter en stund og gjenta etter behov. Det kan også være nyttig å avkjøle baksiden av nakken med en ispakke. Interessant, noen finner at det å ha en varm dusj lindrer symptomene. Også, å sitte i et varmt bad med en ispakke på nakken eller på det berørte området, bør være nyttig.        
 16.  
 17.             9      Gjør deg selv. Knådingen av ansikt, hode, skuldre, rygg og nakke kan noen ganger ha en beroligende effekt. I andre tilfeller er det imidlertid mulig at en massasje gjør symptomene verre. Du må bare prøve ut det som hjelper, da migrene er forskjellige fra sak til sak.        
 18.  
 19.             10      Behandling av kvalme eller diaré, om nødvendig. Migrene blir ofte ledsaget av kvalme med eller uten oppkast, eller til og med diaré. Ingen reseptbelagte legemidler for kvalme eller diaré kan lindre disse symptomene. Det kan imidlertid hende du oppdager at oppkastet gjør at migrene forsvinner raskere. Hvis dette er tilfelle, unngå å ta medisinen med mindre det er absolutt nødvendig.        
 20.  
 21.             11      Snakk med legen din om reseptbelagte legemidler. Hvis du har alvorlige migrene som ikke svarer på andre behandlinger, kan legen din foreskrive abortive medisiner som kan stoppe migrene eller redusere alvorlighetsgraden og forkorte varigheten. På samme måte som analgetika, er disse medisinene mest effektive når de tas ved første tegn på migrene. De mest brukte klassene med medisiner for migrene er abortive triptaner og ergotamin. Legen din kan også foreskrive andre smertestillende midler, som er sterkere versjoner av medisiner som ikke er til stede. I mer ekstreme tilfeller kan han foreskrive opiater eller sederende butalbital kombinert med ikke-steroide, antiinflammatoriske legemidler. Alle disse medisinene kan ha alvorlige bivirkninger, og de to siste klassene har også sterke avhengighetsrisiko. Generelt bør ingen av disse medisinene brukes regelmessig. Så hvis du tror du må ta det daglig, eller mer enn to ganger i uken, snakk med legen din slik at han kan ordinere forebyggende medisiner.        
 22.  
 23.             12      I noen tilfeller synes lave progesteronnivåer å øke frekvensen og alvorlighetsgraden av migrene. Hvis du er en kvinne og migrene forekommer hyppigere i løpet av de to ukene før menstruasjonen, er det mistenkelig, og du bør spørre legen din om å kontrollere progesteronnivåene dine (Merk: mange leger er uvitende om denne foreningen, men hvis Hvis progesteronnivået viser seg å være lavt, kan legen din være villig til å foreskrive supplementet.) Progesteron er trygt og kan derfor kjøpes uten resept. (Progestkrem er et godt merke), og det er verdt et forsøk. Imidlertid trenger noen migrene sufferers en høyere dose enn den som er inkludert i ikke-reseptbelagte krem. Det er enda rapporter om at en mye mindre dose progesteron kan lindre migrene hos menn (det er imidlertid ingen studier på dette). Advarsel: Provera er ikke det samme som naturlig progesteron, og kan forverre migrene symptomer; hvis du vil prøve progesteron, sørg for at det er progesteron (Progest, Prometrium eller progesteron du gjør er Progesteron, Provera, Medroxyprogesteron eller p-piller ikke er progestogen).        
 24.  
 25.             13      Migrene er forskjellige for alle pasienter og er forskjellige fra hverandre. Så søk etter forskjellige tilnærminger og behandlinger som kan fungere for deg. Varme kan z. For eksempel kan den brukes i akutt smerte, lindrer smerte og resulterer i raskere utvinning.        
 26.  
 27.             14      Lettvektsaktiviteter er også fordelaktige for noen pasienter, f.eks. B. Ta en tur eller rydde opp. Instinktet ditt kan fortelle deg å ligge, men aktiviteter kan i noen tilfeller hjelpe.                  
 28.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             Les mer... (1)      
Helse populær:
Ta tak i en obsessiv tvangssykdom.

Bekjempe hjertesmerter med hjemmemedisiner.

Ta tak i hjerneskade.

Måle feber.

Cure Achilles tendonitt.

Masser av hodepine.

Behandle pubic lice.

Behandle blæring av solbrenthet.

Slapp av i sengen.

Være gravid med nåde.

Kommer over kvalme.

Gjør seg nese.

Sovner raskere enn tenåringer.

Bli kvitt pinworms.

Gjenkjenne om noen misbruker medisinering.

Fjerne tannproteiner.

Behandle forstuet ankler.

Sett ned et redningskompleks.

Trekk en løs tann.

Hvordan få hvite tenner raskt.

Førstehjelp ved brudd på beinet.