Home \ helse
 

Lag en tidsplan.

 

Med den hektiske livsstilen som de fleste kjører i dag, er det viktig å vite hvordan du planlegger din tid godt. Tiden er noe som ikke kan kjøpes, men det er noen ganger ineffektivt brukt eller bortkastet av mange mennesker. En godt gjennomtenkt tidsplan vil i utgangspunktet hjelpe deg med å ta kontroll over dagen din, time etter time. Det er også en god måte å hjelpe deg med å nå dine livsmål, store eller små.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Skriv ned dine viktigste daglige oppgaver  ,

    
   
 1.            1      Lag en liste over alle oppgavene du trenger å gjøre hver dag. Ikke bekymre deg hvis listen er bestilt eller ikke. For øyeblikket handler det om brainstorming, ikke en gjøremålsliste. Ta deg tid i omtrent en time og skriv ned alt du trenger å gjøre hver dag (inkludert alt du ikke gjør, men skal gjøre).  
    
  • Hvis du finner det vanskelig å tenke på alt, kan du bære en liten notisbok med deg og skrive ned aktivitetene dine gjennom hele dagen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skriv ned de store og små oppgavene. Du bør ikke tenke på noen aktivitet som for liten i begynnelsen. Alt du trenger å gjøre er også på listen. Når du oppretter en tidsplan for første gang, er det bedre å liste opp alt og redigere senere om nødvendig. 
    
  • Hvis du trenger å gå en tur med hunden din om morgenen og om kvelden, bør du ta dette notatet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Still deg selv spørsmål om dine aktiviteter. Hvilke oppgaver må du gjøre for å sikre at du spiser godt? Hvilke oppgaver må du gjøre daglig, slik at du kan gå på jobb? Hva må du gjøre for å sikre at datteren din blir hentet fra skolen? 
    
  • Du vil nok bli overrasket over hvor mange små oppgaver du må ta vare på for å oppfylle ditt større ansvar. Men det er et lys på enden av tunnelen. En tidsplan hjelper deg med å finne aktiviteter som du ikke bruker og arbeider med å eliminere dem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Analyser listen din. Hvis du finner at du har liten eller ingen ledig tid, bør du revurdere oppgavene for å se om de virkelig er nødvendige. Det kan hende du finner ut at noen ansvarsområder kan oppfylles eller delegeres på en mer effektiv måte. 
    
  • Hvis du finner deg mer tid bak komfyren enn du vil, kan du snakke med en nabo om å dele matlagingen din. Du kan finne noen retter som du både liker og gjør hverandre en eller to ganger i uka med å lage dem.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Lag tidsplanen  ,

    
   
 1.             1      Åpne Microsoft Excel eller et lignende regnearkprogram. Lag en kolonne med tider på venstre side av regnearket og en ukedag rad øverst.       
 2.  
 3.             2      Match oppgavene til tiden. Start med aktiviteter som må gjøres daglig på et bestemt tidspunkt. Sett oppgavene i hver celle basert på din tidligere vurdering, basert på når du tror det gir mest mening å takle dem. Sørg også for å planlegge en eller flere pauser i løpet av dagen.       
 4.  
 5.             3      Organiser aktiviteter i lengre tidsenheter. En-timers perioder er vanligvis lange nok. Det kan imidlertid ta litt tid for deg å komme inn i strømningstilstanden du trenger for noen oppgaver, noe som kan kreve 90 minutter eller to timer. Ikke glem å inkludere oppgaver som de siste 30 minuttene. Vokt dere for tendensen til å pakke opp timeplanen din.  
    
  • For å opprette større tidsenheter kan du slå sammen celler.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Pass på at timeplanen er fleksibel. Det er vanskelig å forutsi hvor lenge hver aktivitet varer. Pass på at timeplanen din kan justeres om nødvendig i begge retninger. Du bør også inkludere en kortvarig buffer for uventede forsinkelser.  
    
  • Ikke fall inn i fellen med å bruke gjenopprettingsfrekvensene som buffertid. Rekreasjonstider bør ikke betraktes som en luksus, men like viktig som enhver annen aktivitet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skriv ut regnearket ditt. Det er vanligvis nyttig å skrive ut flere kopier - hold en på kjøleskapet, heng en i soverommet ditt og en på badet. Understreke eller understreke viktige aktiviteter.       
 10.  
 11.             6      Merk forskjellige områder med forskjellige farger. Bruk en markør av forskjellige farger for dine individuelle livsområder. Du kan bruke gul for arbeid, rød for sport og blå for skole. På den måten får du en god ide om hvordan dagen din er planlagt. Hvis for eksempel en stor del er blå, vet du at du har mye å gjøre i skolen akkurat nå.        
 12.  
             

  Del 3      Optimaliser timeplanen din  ,

    
   
 1.             1      Gjett hvor mye energi du har om morgenen. De fleste har de mest kritiske tenkning og kreativitet ferdigheter om morgenen. Imidlertid har disse ferdighetene en tendens til å synke i løpet av dagen. Hvis dette gjelder deg, bør du planlegge aktivitetene dine for kognitive oppgaver, for eksempel skriving, om morgenen.  
    
  • Kanskje du også gjør ditt kreative arbeid om natten. Det er ingen feil tid. Målet er bare å designe en effektiv tidsplan som er tilpasset deg og dine behov.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjett hvor mye energi du har om ettermiddagen. Hvis du er som de fleste, er energien din allerede oppbrukt på ettermiddagen. Hvis du er enig, er ettermiddagen en god tid til å gjøre litt mer kjedelige rutinemessige oppgaver. I prinsippet betyr dette oppgaver som du ikke trenger å tenke mye på. Vurder bruk av denne tiden på dagen for avtaler, ærend og e-post svar, etc.       
 4.  
 5.             3      Gjett hvor mye energi du har om kvelden. For mange mennesker, er kvelden en god tid å planlegge og forberede dagen etter. En av oppgavene du må gjøre for å gjøre deg klar for dagen fremover, kan være å forberede matpakker, sette ut klærne og rydde opp og rydde opp.       
 6.  
 7.             4      Start med å gjøre vaner du trenger for å nå dine mål. Forplikte seg til å bruke 30 minutter hver dag til å skrive din roman, rydde opp garasjen din, eller lære å hage. Å komme nærmere målet ditt hver dag hjelper deg med å utvikle gode vaner og vedlikeholde dem. Årsaken er at du vil være på autopilot. I utgangspunktet blir alt du gjør regelmessig, bra eller dårlig, til slutt en vane.        
 8.  
 9.             5      Eksperimenter med tidsplanen. Hvordan føler han seg? Har du planlagt dine aktiviteter fornuftig for de respektive tider? Skal noe justeres? Gjør endringer fra tilfelle til tilfelle hvis noe ikke går galt. Du trenger ikke å vente til slutten av uken eller måneden. Juster planen noen få dager til den fungerer for deg. Du må sannsynligvis gjøre store og små endringer i planen hver måned, fordi i livet er det bare én ting sikkert: endringen.       
 10.  
             

Tips .

                Les mer... (3)      
Helse populær:
Behandling av blærebetennelse.

Bli mer energisk.

Påfør Proactiv® Solution.

Frigjør en tett rivekanal.

Ha et godt smil.

Vurder tilstanden av bevissthet i førstehjelpstiltak.

Matlaging med medisinsk marihuana.

Lavere AST verdier.

Mål hjertefrekvens.

Kurere spedalskhet.

Beskytt barnet ditt mot forkjølelse og influensa i ferien.

Pensle tennene naturlig.

Reduser bryststørrelsen.

Forbered deg på arbeidskraft og levering.

Stopp Internetavhengighet.

Gjenkjenne eggstokkreft.

Gå til stranden i løpet av perioden.

Behandle et ødem naturlig.

Reduser frustrasjonen i livet ditt.

Få blæren frisk.

En otitis kur.