Home \ firma
 

Ta tak i en død.

 

Døden blir ofte tabuert. Folk snakker ikke om det, og mange lever som om de eller deres kjære aldri dør. Men døden er uunngåelig. Når vi konfronteres med en elskedes død, eller når vi har lengre tid til å leve, er vi sjokkerte og desperate. Likevel er døden det eneste i våre liv som vi virkelig kan være sikre på. Vi mennesker har evnen til å håndtere en død eller død nærmer seg. Dette er hva som skiller oss fra andre levende vesener.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Sorg for en elskedes død  ,

    
   
 1.            1      Ta deg tid til å sørge. Det tar tid å innse at denne kjære personen er nå borte og livet hans er endelig over. Dette er sant selv om du allerede har forventet at denne personen ville dø. Det er ingen "normal" timeplan for sorg; Alle sørger annerledes og trenger mer eller mindre tid. Ikke undertrykke dine følelser, men tillat dem og la deg selv føle dem. 
    
  • Mange tror at de ikke skal gråte, være sint eller vise andre følelser når noen dør. Sorg er imidlertid en naturlig og sunn komponent i å takle en død. Hvis du ikke har lov til å vise dine følelser offentlig, bør du gi deg tid og plass til å tillate dem privat.
  •  
  • Gjør alt du trenger for å frigjøre dine pent opp følelser. Skrik, gråt, skriv, tenk på, skrik fra toppen av et fjell, arbeid en pose med knyttneve - til du ikke kan føle noe annet. Noen føler seg bedre når de registrerer sine følelser i en dagbok. Hvis du ikke kan eller ikke vil dele dine følelser med noen andre, er det en god idé å skrive dem ned.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta noen dager hvis det er nødvendig. Du kan trenge tid til å takle din sorg uten å plage deg med hverdagen. Hvis du vil ta noen dager, gå til sjefen din og diskutere saken med ham. Fortell ham at du trenger en dag eller to for å håndtere situasjonen. De fleste sjefer forstår og gir sine ansatte denne pause. 
    
  • Hvis du ikke kan ta fritiden, må du bruke tiden etter arbeidet. La en barnevakt ta vare på barna dine. Så du har litt tid for deg selv, og selv barna dine er ikke alene med sin sorg.
  •  
  • Det er greit å ta noen dager å fjerne tankene dine. I alle fall bør du ikke slutte og gjemme seg i huset ditt. Ingen forventer at du skal glemme den avdøde, men på et tidspunkt er det på tide å se fremover og fortsette med livet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Husk den avdøde. En elsket er ikke lenger der, men minnene om ham forblir. Tenk på noen fine øyeblikk du har opplevd sammen. Husk hvorfor du likte den avdøde og hvilke kvaliteter du mest verdsatt. 
    
  • Lag et fotoalbum og se om du savner den avdøde. Selvfølgelig kan ubehagelige følelser komme opp, men også de vakre minner kommer tilbake.
  •  
  • Hvis den avdøde var en veldig spesiell person til deg, fortell familien din, barn eller venner hva som gjorde ham så spesiell. Kanskje du gjør noen andre vil være like kjærlige, hensynsfull eller lidenskapelig som denne elskede personen var.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Finn en god lytter. Du vil nok føle deg bedre når du snakker om dine følelser. Stol på noen som lytter til deg og ikke dømmer voldsomt. Dette kan være et familiemedlem eller en god venn. Du kan også gå til et rådsenter eller til en terapeut. Noen ganger hjelper det å stole på noen som ikke kjenner deg eller den avdøde. 
    
  • Noen opplever sin sorg som ekstremt smertefull. Da hjelper det å snakke om sjelenes frustrasjon. Din motpart trenger bare å lytte uten å si noe.
  •  
  • Selvfølgelig bør personen være en pålitelig person. Du må være sikker på at samtalene dine forblir konfidensielle. Det er riktig. Hvis du ikke har en slik person, stol på en terapeut, en pastor eller en rådgiver. Disse personene er underlagt hemmeligholdelse.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Lev livet ditt  ,

    
   
 1.             1      Ta opp livet ditt igjen. Lev i nåtiden, ikke tidligere. Selvfølgelig er det viktig at du gir deg tid til å sørge. Men du kan ikke gi opp livet ditt permanent. Fortsett å forfølge drømmene dine og fokus på hva du vil oppnå i livet. Du bør aldri ta livet ditt for gitt. Hvis dagens død lærte deg en ting, så er det at hver dag kan være din siste. Derfor bør du gjøre livet ditt, være lidenskapelig og glad og bruke tiden din klokt.       
 2.  
 3.             2      Prøv å frigjøre deg fra å plage skyldfølelser. Du kan finne fred hvis du fokuserer på de gode tider og ikke hele tiden tenker på hva som kunne ha vært. Forson deg selv med dine feil. Vi er alle mennesker og mennesker gjør feil. Noen ganger kan du ikke gjøre mer enn å være virkelig lei meg for en ting. 
    
  • Prøv å tenke rasjonelt: er det virkelig din feil eller har du en god grunn til at du gjorde eller ikke gjorde noe? Kan du endre noe nå eller har toget allerede forlatt?
  •  
  • Hvis skyldige følelser gnister på deg, snakk med noen svært nær den avdøde. I de fleste tilfeller vil du motta bekreftelse på at du ikke skal klandre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær der for andre. De følelsene du opplever deles også av andre slektninger og venner. Vær der for hverandre. Snakk med hinanden om den avdøde, og hold minnet om ham levende. Støt hverandre mens du langsomt kommer tilbake til livet. Ikke utelukk noen, selv om du bare vil være alene. På denne tiden, mer enn noensinne, trenger du følelsesmessig støtte fra andre.       
 6.  
 7.             4      Rengjør huset og rengjør grundig. Sorter ut de tingene som tilhørte den avdøde (eller kjæledyret ditt). Kast dem bort eller legg dem bort. Dette kan inkludere bilder, kort, filer, notater, brev, madrasser, sengetøy, klær, sko, smykker, osv. Kanskje det vil hjelpe deg å omsmelte eller fullstendig renovere den avdøde rom. Hvis du ikke stadig er omringet av de avdøde, vil det være lettere for deg å lede livet ditt. 
    
  • Du kan forlate varene på loftet, i kjelleren, i garasjen eller i et leid oppbevaringsrom. Det er ekstremt viktig at du fjerner alt som minner deg om den avdøde så snart som mulig.
  •  
  • Velg noen stykker du vil beholde som keepsakes. Dette kan være et smykke, en kopp eller den avdøde favorittboken. Men hvis du holder alle klærne i skapet, kan du ikke løsne deg selv fra fortiden og bli fanget i den.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Søk profesjonell hjelp hvis nødvendig. Føler du deg deprimert, fanget i fortiden eller overveldet av dine følelser? Deretter bør du søke profesjonell hjelp fra et rådgivende senter eller en terapeut. Sjekk rundt deg for en god, forstående terapeut og gjør en avtale. Det er veldig viktig at du har noen som du kan diskutere dine følelser med. Noen ganger er venner bare ikke nok for det. En terapeut hjelper deg med å finne veien tilbake til livet. 
    Du kan være motvillig til å gå til en sjel rørlegger. Men det er ikke noe galt med det. Du trenger ikke å fortelle noen om du føler deg ubehagelig om det. En terapeut er opplært og vet nøyaktig hvordan du skal hjelpe deg. Hvorfor skulle du savne denne sjansen ut av falsk skam?  
  • Les omtaler av terapeuten eller rådgivingssenteret på Internett på forhånd og informer deg om det tilbudte spekteret og, hvis det er relevant, prisene hvis du må betale for intervjuet selv.
  •  
         
 10.  
             

    3      De fem faser av sorg  ,

    
   
 1.             1      Det er fem faser i beredskapshåndtering. I 1969 publiserte psykiater Elisabeth Kübler-Ross fra Sveits en bok med tittelen "Intervjuer med døende" (original tittel: "On Death and Dying"). I det forteller hun om sitt arbeid med terminalt syke mennesker og utviklet en modell som hun beskrev som de fem faser av sorg. Disse fem faser er: 1. Ikke-sann-villig og isolasjon; 2. sinne og sinne 3. Forhandle; 4. Depressiv fase; 5. Godkjennelse. Alle sørger annerledes. Disse fem faser løper ikke alltid i ordnet rekkefølge. Modellen kan imidlertid hjelpe deg med sorg ved å vite hva du kan forvente.        
 2.  
 3.             2      Kjenne den første fasen. Den første reaksjonen på nyheten om en elskedes død er generelt fornektelse. Man ønsker ikke å godta situasjonen. Dette er en normal reaksjon for å rationalisere de overveldende følelsene. Faktisk fornektelse er faktisk nyttig som det lindrer effekten av sjokk. Dette hjelper deg gjennom den første bølgen av smerte og vantro.       
 4.  
 5.             3      Forestill deg den andre fasen. Gradvis må du møte realitet og ikke nekte det lenger. Nå føler du all smerte. Hvis du ikke er forberedt på det, vil du ubevisst rette den til andre: venner, familie, fremmede, gjenstander. Prøv å ikke miste perspektiv og være klar over hva du gjør utilsiktet. Du kan ikke unnslippe disse følelsene. Men du kan bestemme hvordan disse følelsene påvirker deg og om de får kontroll over deg.        
 6.  
 7.             4      Se den tredje fasen, forhandlingene. Mange mennesker reagerer på hjelpeløshet og sårbarhet ved å prøve å gjenvinne kontroll. Hos terminalt syke pasienter uttrykkes dette i en form der de desperat leter etter måter å holde seg lenger i livet. I sorg er denne fasen preget av konstant overveielse: Hvis bare jeg hadde vært der i tide... Hvis bare jeg hadde kjørt til sykehuset raskere... Hvis bare jeg... Hvis bare jeg...       
 8.  
 9.             5      Behandle depressivfasen. Når den tredje fasen minker, kan du ikke lenger løpe bort fra virkeligheten. Kanskje du er bekymret for begravelsesutgiftene, eller du føler deg anger eller skyld. Kanskje du føler deg tom, trist, alene. Du tviler på at du noen gang vil føle glede igjen. Ditt liv virker meningsløst for deg. Dette er alle opplevelser som er nødvendige for helbredelsesprosessen. Ta deg tid du trenger.       
 10.  
 11.             6      Godta situasjonen. Den siste fasen av sorg begynner i det øyeblikket du gjenopptar livet ditt. Denne fasen er preget av tilbaketrekning og ro. Du aksepterer at den avdøde fortsatte. Du må også fortsette i livet nå. Velkommen nåtiden som en ny virkelighet og lukk fred med døden.  
    
  • Denne aksept kommer ikke over natten. Godkjenning betyr ikke at du er glad. Det betyr bare at du har forlatt de fire foregående fasene bak. Du nekter ikke lenger, du føler ikke noen problemer, du forhandler ikke lenger, og du er heller ikke deprimert. Og som et brent tre, vil sårene sakte sakte. Gradvis vil glede og håp komme tilbake til livet ditt. Men det tar tid.
  •  
         
 12.  
            Les mer... (1)      
Firma populær:
Hvordan lage en zombie sminke.

Feire Thanksgiving.

Plukk blomster til bryllupet ditt.

Disponering av engangskameraer ved et bryllup.

Dress opp som en zombie.

Hvordan lage en zombie sminke.

Feire julen.

Lag LEGO kostymer selv.

Synge Gratulerer med dagen.

Velg en gave til din beste mannlige venn.

Brennende salvie.

Lag et popupkort for et juletre.

Velg en forlovelsesring.

Feire International Women's Day.

Lag en enhjørningsdrakt.

Finn ut når noen er fødselsdag.

Velg en forlovelsesring.

Dekorer et juletre elegant.

Lær barn den sanne betydningen av den kristne påske.

Gi en hawaiisk fest.

Den rette bryllupsgardinet.