Home \ ferie
 

Si "takk" på hebraisk.

 

Fant du nye israelittiske venner? Planlegger du et besøk til det hellige land? Vil du bare utvide ditt internasjonale ordforråd? Da er du heldig nok til å lære å si "takk" på hebraisk. Å lære å gjøre det er enkelt, selv om du ikke vet et ord av det språket. Det viktigste ordet for "takk" på hebraisk er " toda , uttalt" toe-DAH . "

               

Fremgangsmåte .

    

    1      Lær det grunnleggende "Takk"  ,

    
   
 1.            1      Sage "toe. " Den enkleste måten å si "takk" på hebraisk er ordet "toda" (תודה). Den første stavelsen er veldig lik det engelske ordet "takk": "tå". 
    
  • Prøv å uttale ordet med en flatt tunge og stikkende lepper for å få inn en "oo" lyd. Det burde ikke høres ut som "også" etter engelsk, men også en klassisk "åh" er ikke velkommen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sage "dah. " Den andre stavelsen "Toda" begynner med en D-lyd og rim med den engelske "rå". Noen hebraiske innfødte høyttalere bringer også en a-lyd som i "Apple" i ordet.  
    
  • Prøv å åpne munnen litt mens du uttrykker stavelsen. Snakk med midten eller baksiden av munnen din (ikke med lippene dine etterfulgt) for å få riktig tone.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kombinere dette med vekt på "dah. " "Toda" er i utgangspunktet " toe-DAH " med vekt på den andre stavelsen. Et godt eksempel på riktig uttale og vekt er gitt på Omniglot.  
    
  • Dette er veldig viktig - hvis du legger vekt på den første stavelsen ("TOE-DAH"), høres ordet veldig vanskelig og vanskelig å forstå. Det er som å synge på tysk "takk-EE" i stedet for "DA-NKE."
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk dette ordet som en generell "Takk." " Ordet" toda "er veldig vanlig på hebraisk. Du kan takke noen i nesten alle situasjoner med det. Et godt eksempel på bruk er når restauranten serverer mat, når du mottar komplimenter fra noen, eller når noen hjelper deg med noe. 
    
  • Det mest behagelige ved det hebraiske språket er at det ikke finnes klare regler om hvilke ord som brukes i formelle situasjoner og som er mer tilfeldige (som på spansk). Du kan si "toda" til din lillebror eller til din veileder - uansett hvem.  
  •  
                   
 8.  
             

    2      Lær takk i forskjellige variasjoner  ,

    
   
 1.             1      Bruk "toda raba" (תודה רבה) for "Takk". " Selv om" toda "er bra for din daglige takk, men noen ganger vil du uttrykke" spesiell "takk , I dette tilfellet kan du si "i dag raba" som er omtrent som "takk" eller "takk". 
    
  • Dette uttrykket er talt " toe-DAH ruh-BAH ." "Toda" er nøyaktig den samme som beskrevet ovenfor. R i "raba" kommer veldig enkelt fra baksiden av halsen. Den ligner den franske R som i "au revoir".  
  •  
  • Merk også at ordet "bah" er understreket i ordet (som i "toe-DAH").
  •  
         
 2.  
 3.             2      Alternativt kan du si "rav todot" (רב תודות) for "Thank you very much." Betydningen er veldig lik den til "toda raba".  
    
  • Denne setningen er talt " ruv toe-DOT ." Husk å bruke den myke "franske" r og ikke den harde tyske r.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hvis du er mann, bruk "ani mode lecha" (אני מודה לך). På hebraisk er det ingen strenge tider og ord for formelle situasjoner, men hvis du vil si noe veldig høflig og formell, kan du bruke kjønnspesifikk grammatikk. Dette begrepet brukes når en mann ønsker å takke deg. Dette er uavhengig av kjønn til personen du vil takke. 
    
  • Talt er uttrykket " ah-NEE moe-DEH leh-HHAH ." Den vanskeligste lyden er "hah" på slutten. Det ligner ikke den engelske "ha" som når du ler. Den første H trenger en scratchy lyd, nesten som en R. Lyden kommer fra langt bak i halsen. Det er samme lyd som i tradisjonelle jødiske uttrykk som "Hanukkah", "Chutzpah", og så videre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk "Ani Moda laugh" (אני מודה לך) hvis du er kvinne. Betydningen er den samme som i de foregående avsnittene. Den eneste forskjellen er seksuell bruk. Igjen er det igjen uavhengig av kjønn til personen du vil takke. 
    
  • " ah-NEE moe-DAH lahh Den endelige" latteren "er uttalt som i" chutzpah "med h-lyden som forklart ovenfor.) Kontroller at det andre ordet i uttrykket er med en "dah" og ikke ender med en "deh".
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                Les mer... (7)      
Ferie populær:
Ta en ryggsekk.

Si hallo på vietnamesisk.

Sett inn en drakt.

Flytt til USA.

Si Takk på hebraisk.

Bor i Thailand.

Skriv en anmeldelse om et hotell.

Pakk en toalettpapir permanent for konstant reise.

Tippe en drosjesjåfør.

Reise med fly.

Spør en åpen sofaforespørsel på sofassurfing.

Finn et billig fly til London.

Forny et amerikansk pass.

Skriv en anmeldelse om et hotell.

Overlev en vulkansk utbrudd.

Reise rundt i verden gratis.

Klargjør riktig i Miami.

Pakke hjemmefra i en uke.

Reise til Tagaytay.

Nyt sommerferien (for tenåringer).

Transportkatter i flyet.