Home \ ferie
 

Bor på en ensom øy.

 

Det verste har skjedd: Du har blitt strandet av ulykke på en øde øy. Ethvert håp virker tapt, det er ikke noe håp om frelse. Det kan imidlertid være veldig enkelt å overleve på en øde øya. Du kan til og med gå bra dit, eller du kan finne frelse selv, du trenger bare å vite hva du trenger å gjøre.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Hold deg rolig  ,

    
   
 1.            1      Du må være rolig. Det viktigste er å være rolig og tenke klart. Hvis du panikk, kan du miste kontroll og enhver sjanse for frelse. Du vil ikke være veldig vellykket hvis du gjør deg gal. Les William Goldings bok "Pincher Martin" som en god beskrivelse av hvordan du overbeviser deg om nesten alt. Så hvis du ikke kan ta kontroll over en øde stein, er det fordi du panikk. For å roe deg, kan du også finne noe som kan bli din venn. Hvis du har noen (eller noe) å snakke med, vil dette hjelpe deg med å roe seg. Dine prioriteringer bør være sikkerhet, vann, ly og mat. I denne rekkefølgen.       
 2.  
 3.             2      Ta vare på din sikkerhet. Er området trygt? Er det noen ville dyr? Er det fare for flom? Å ta vare på din fysiske sikkerhet er det første og viktigste trinnet.        
 4.  
             

    2      Ta vare på de nødvendige tingene  ,

    
   
 1.             1      Se etter en kilde til drikkevann. De fleste begynner å lete etter mat, men faktisk er de fleste "tapte" personer funnet innen få timer eller noen få dager. Du kan overleve to uker uten mat, men bare 3-4 dager uten vann. Hvis det ikke er naturlig vannkilde, prøv å bygge noe som vil fange regnvann.  
    
  • Hver kilde til vann er god. Hvis du har vann, kan du også rense eller desalt det.       
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hvis det er ferskvann, kok det i 2-3 minutter for å være sikker.        
 4.  
 5.   3      Hvis du har en avsaltingsmaskin, flott! Hvis ikke, er det flere måter å avsalte vann på.  
    
  • En metode er destillasjon. Bygg en sol fortsatt, eller en som arbeider med brann.
  •  
  • Du kan bygge en sol fortsatt ved å fylle en stor, grunn tank med saltvann, eller til og med urin, for å resirkulere det hvis du må.  
     
   • Legg en mindre beholder i midten. Sett en stein i den så den forblir på plass. Dekk beholderen med plastfolie - eller hva du har - og legg en stein i midten, like over den lille beholderen.
   •  
   • Hvis du plasserer denne konstruksjonen i direkte sollys, bør vannet fordampe, kondensere og løpe ned plastfolien og dryppe inn i den lille beholderen.
   •  
    
  •  
  • For en metode som virker på brann, kan du lage damp og kondensering ved å bruke et stykke metall eller glass som gjør at vannet kan kondensere og dryppe inn i en annen beholder.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Finn eller bygge et overlevelseshem. Du trenger beskyttelse mot elementene og de ville dyrene. Dette kan være et naturlig ly, som en hule, eller en du bygger deg selv.  
    
  • Det neste trinnet etter å finne en naturlig innkvartering er å bygge deg en mer permanent innkvartering. Overnatting er din base, et sted som er varmt eller lyssky for å sove, lagre rekvisita og et sted å skjule fra dyr. Prøv å bygge ly over jorden, så ingen feil kan krype på deg.       
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn matkilder. Havet er fullt av liv. Prøv å bygge en V-formet vegg av steiner ved lavvann, spissen av "V" skal peke ut mot havet. Ved høyvann bør det være fisk der inne som er fanget når tidevannet kommer tilbake.  
    
  • Det er mange spiselige røtter og bær, men vær forsiktig! Noen er giftige. Spis bare dem hvis du er sikker på at de er trygge å spise. Jo bedre og mer pålitelig matkilde er biller. Ja, biller. De er overalt og de er en utmerket kilde til protein. Du kan også bruke biller til fiske. Du kan skjære en trekrok og feste en skål til den. Fest en streng til den og du kan starte.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se på ressursene dine. Har du en ferskvannsfjær? Har du en langbølge-radio, en satellittelefon eller andre kommunikasjonsmidler? Er det andre mennesker? Folk, hvis du håndterer dem ordentlig, kan være din beste ressurs.        
 12.  
 13.             7      Lag en brann. Dette kan høres veldig trivielt på en ensom øy, men ild er nyttig for en rekke ting. Det minste av det er at det øker moralen. Du har fullført din første oppgave, noe som er viktig for moralen. Brann kan også brukes til å destillere vann (se ovenfor), til å lage mat og gi til lys. Hvis du ikke kan starte en brann, ikke bekymre deg, bare konsentrere deg om neste oppgave og prøv igjen senere.        
 14.  
 15.   8      Avverge farlige dyr. Hvis det er farlige dyr, bruk brann om natten for å avverge dem. Hvis du har en brannslukningsapparat, kan du bruke den hvis nødvendig. Feller og varsler (som å bryte grener), etc., kan brukes til å hindre at dyr kommer inn i boligen din eller advare deg når de kommer.     
 16.  
             

    3      Samarbeide  ,

    
   
 1.             1      Stem og handle sammen. Alle i gruppen skal jobbe sammen for å sikre at alle behov er oppfylt, og at alle tilgjengelige ressurser blir brukt riktig.        
 2.  
 3.   2      Begravde døde følgesvenner. Hvis noen dør, begraver personen og holder en begravelse. Dette skaper nærhet, nødvendig respekt og beskytter mot mulige sykdommer.     
 4.  
             

    4      For å bli reddet  ,

    
   
 1.             1      Ordne steiner eller andre store gjenstander på et synlig sted som et signal. I William Goldings roman "Pincher Martin" bygger den strandede mannen en figur av steiner som kan sees ved å passere skip. De internasjonale fjellsignaler er basert på grupper på tre (grupper på seks i Storbritannia). Et nødsignal kan bestå av tre branner, tre cairns i en trekant, tre fløytetoner eller tre lyssignaler, etterfulgt av et minuttbrudd og deretter gjentatt til et svar kommer. Tre bluss eller akustiske signaler er det vanlige svaret. Hvis du har en klar visning av båter, prøv å lage en stor, rød X.        
 2.  
 3.             2      Prøv å få kontakt. Bygg store, unaturlige utseende figurer i lyse farger og skinnende ting. Bruk en radio hvis mulig for å varsle potensielle redningsmenn. Bruk signal speil, brann og lommelykter eller noe som trekker oppmerksomheten din. Du kan gjøre det mens du venter.        
 4.  
 5.             3      Gi aldri opp. Desperasjonshandlinger kan være dødelig for deg og dine følgesvenner. Vilje er det som gjør det mulig for folk å tenke uten mat i flere uker. Uten vilje til å leve, vil du ikke leve. Prøv å forestille deg det store livet du vil ha, og innse at hvis du gir opp, vil du aldri få det.        
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Ferie populær:
Brett en drakt på reisen.

Flytt til USA.

Lei et liv i naturen.

Pakke en reiseryggsekk.

Spør en åpen sofaforespørsel på sofassurfing.

Lag et bål.

Ring internasjonale telefonnumre fra USA.

Kontroller flyreservasjoner.

Organiser verdenstur.

Spis billig i Paris.

Forberedelse for internasjonal reise.

Forny et busspass.

Sjekk inn bilsete på flyplassen.

New York City Subway Drive.

Kjøp en Florida Sunpass.

Reise billig.

Tippe en drosjesjåfør.

Finn festivaler og arrangementer i New York.

Organiser verdenstur.

Urinere som kvinne mens du står.

Pakke for en campingtur.