Home \ dyr
 

Bestem kjønn av en skilpadde.

 

Hvis du holder skilpadder som kjæledyr, er det fint å vite om de er menn eller kvinner. I motsetning til mange pattedyr har skildpadder ikke eksternt synlige kjønnsorganer. Dette gjør bestemmelsen av deres sex mye vanskeligere, men ikke umulig. Forskjellene mellom mannlige og kvinnelige skilpadder kan være subtile og er mer merkbare hvis du har skilpadder av begge kjønn, siden du kan sammenligne dem. Men hvis du bare har en skilpadde, se etter så mange ledetråder som mulig, så du kan prøve å bestemme deres kjønn.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Kontroller skilpadde skallet  ,

    
   
 1.            1      Se på skildpadden din. Skildpaddens skall eller dorsal skjold viser små forskjeller hos menn og kvinner. Således har en fullvokset skilpadde en litt lengre tank enn en fullvokst mann.  
    
  • Denne metoden er bare delvis egnet til å kjøre en skilpadde, siden du må være sikker på at skilpadden er fullvokst. Du tror kanskje at en skilpadde er mannlig, selv om den ikke er fullstendig voksen, på grunn av sin mindre størrelse.
  •  
  • For en stor mann og en liten kvinne, kan størrelsene overlappe, så det er ikke mulig å bestemme kjønn bare etter størrelse.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Zoom inn i skilpaddenes magepanser. Undersiden av skallet, som dekker området av skilpadden som kunne likestilles med magen, kalles magepanselen eller plastronen. For å undersøke magen tanken, må du forsiktig løfte skilpadden. Skildpadder liker ikke å bli rørt eller løftet, og din skilpadde kan prøve å bite. Hold henne i haleenden, slik at hun ikke kan nå deg hvis hun klikker på deg. Vri forsiktig turtelen slik at du kan se bunnen. I mannlige skilpadder er magen tanken litt konkav (eller kuppet), mens i skilpadder det er flatt.  
    
  • En svak kuppelarm gjør det mulig for turtle menn å passe tett på kvinnens bakplate uten parring under parring.
  •  
  • Hunnene har mer plass til de voksende eggene på grunn av deres flattere magepanser.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sjekk om skilpadden har hakk for halen. Turtle menn har en liten "V" eller hakk på baksiden av ryggraden. Hun er bestemt til å få plass til halen under parring. Uten dem kunne halen klemmes til bunnen av skallet og klemmes.        
 6.  
 7.             4      Se etter artspesifikke ledetråder. Noen skilpadder har ekstern kjønnsegenskaper. Noen av artene som avslører deres kjønn etter deres farge er: 
    
  • Bokseskildpadder: I 90 prosent av tilfellene er brystskildpaddenes iris rød eller oransje, mens hunnene er brune eller gule. I tillegg har kvinnen en mer kuppet, roundered dorsal skjold, mens hannen har et flatere dorsal skjold som er mer ovalt eller eggformet.
  •  
  • Skildpadde: Hvis skildpadden av denne skilpaddearten har en blå hue, er den en hann. Hvis ikke, er det en kvinne.
  •  
                   
 8.  
             

    2      For detaljer, se  ,

    
   
 1.             1      Zoom inn i skilpaddens klør. Turtle menn bruker klør under deres parringsritualer med kvinnelige skilpadder. De bruker også sine klør til å kjempe og til å kreve og forsvare et territorium. Av disse årsakene er klørne på forbenene vanligvis lengre hos menn enn i skilpadder. Her er det også klarere å se om du kan sammenligne to skilpadder av forskjellig kjønn.  
    
  • Forskjellene mellom de fremre klørne av menn og kvinner er spesielt uttalt i rød-eared leguaner.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se på skildpaddens lair. Både mannlige og kvinnelige skilpadder har en (genital) åpning på undersiden av halen. Dette kalles en cloaca. Avhengig av kjønn, varierer situasjonen litt.  
    
  • Hos kvinner er cloaca rounder og mer stjerneformet enn menn. Det er mye nærmere kroppen, nemlig i halerotten, hvor halen forbinder med kroppen, slik at den nesten forsvinner i tanken.
  •  
  • hos menn er cloaca lengre og mer slisset. Den ligger i den siste tredjedel av halen, nær spissen av halen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem skildpaddenes hale størrelse. I mennene er kjønnsorganene i halen, og for å få plass til dem, er halen lengre og tykkere enn hunnene. Halen på en kvinne er kortere og smalere.  
    
  • Vær oppmerksom på at det kan være overlapper i den vanlige halen lengden på menn og kvinner. Hale lengden kan fungere som et hint, men det er ikke en klar metode for sexbestemmelse av en skilpadde.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kombiner flere ledetråder for å komme til en konklusjon. Den beste måten å bestemme en skilpadds kjønn på, er å kombinere de foreslåtte metodene for å bestemme en skildpadds kjønn så trygt som mulig. Du bør imidlertid huske på at noen av disse metodene for å bestemme kjøttskjellens kjønn er mindre pålitelige enn andre. Men hvis alle hintene peker i en retning, er det svært sannsynlig at du har riktig bestemt kjønn. Men hvis ledetrådene er blandet, vil du kanskje få din skilpadde undersøkt av veterinæren for sikkerhet.  
    
  • Hvis du ikke er sikker på hva du skal tegne, så vent til turtelen din er eldre og prøv igjen. Det er ekstremt vanskelig å bestemme kjønn av en ung skilpadde.
  •  
  • Vær oppmerksom på at noen ganger må du vente år til skildpadden din er full voksen, og du kan effektivt kontrollere kjønn.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Dyr populær:
Mannlige og kvinnelige robins er forskjellige fra hverandre.

Behandle åndedrettsproblemer hos marsvin.

Bli kvitt crickets.

Anerkjenn en termitt.

Vinn en kats tillit.

Avle hunder.

Hold sebrafinker.

Hjelp en katt med epileptiske anfall.

Ta av hundens diaré.

Lag din egen hundemat.

Bading en hund.

Holder en leguan.

Undervise hunden din til å gå til fots.

Rengjør buret på girbilen din.

Papegøyer lærer mindre støy.

Kjenn forskjellen mellom en giftig koral slange og en konges slange.

Forbered tilberedt mat til hunden din.

Vedlikehold kattens kappe.

Anerkjenn forskjellen mellom mannlige og kvinnelige ender.

Gjenkjenne en tornfinger (edderkopp).

Kastrertyr og oksekalver.