Home \ dyr
 Anerkjenner hundebygging.  

Mange er en inflammatorisk hudsykdom forårsaket av små parasittmider hos hunder. Det er to grunnleggende typer av mange, sarkoptiske mange og demodikose som har forskjellige årsaker og symptomer. Det er viktig å kjenne tegnene på begge sykdommene og forstå forskjellene deres. Selv om mange er sjelden dødelig, bør du vite hvordan å se denne stygge sykdommen tidlig, slik at hundens behandling vil bli lettere i det lange løp.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Symptomer på Mange Detect  ,

    
   
 1.            1      Se etter tung kløe. Sarcoptic mange forårsaker vanligvis intens kløe. Hunden kan utilsiktet ripe eller tygge på huden for å lindre kløe. På grunn av den konstante riper og bitt kan hundens hud lett bli smittet. Kløen kan bli så alvorlig at den avviker hunden fra sin naturlige oppførsel som å spise, drikke og sove. 
    
  • Alvorlige tilfeller av sarkoptisk masse som resulterer i sekundære infeksjoner av bakterier eller gjær, kan forårsake et hvitt, crusty belegg som dannes på hundens irriterte hud, selv om dette ikke kan skje i alle tilfeller. I tillegg opplever hunder som lider av en sekundær infeksjon ofte vekttap, feber og / eller forstørrelse av lymfeknuter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kontroller hunden din for håravfall. Lokal demodikose er den mest uskadelige formen av mange i hunden og resulterer vanligvis i en eller to "fortynnede" eller skallede flekker i hundens frakk. Normalt vil disse små flekkene ikke virke verken betent eller irritert og vil ikke forårsake alvorlig kløe.        
 4.  
 5.             3      Vær oppmerksom på spredningen av de skallede flekkene eller . av pels tap. Hvis lokal demodikose ikke forsvinner av seg selv, vil den etter hvert spre seg, noe som resulterer i at hele kroppen av hunden blir påvirket av mange. Dette fører til utseendet på utallige fortynnede eller skallede flekker i hundens jakke. Eksisterende skallpotter kan vokse til en diameter på ca. 2,5 cm. Huden i disse flekkene kan bli rød, flakket og / eller bli crusty. 
    
  • Denne hudirritasjonen kan føre til at hunden din kliper på det berørte området, noe som noen ganger kan føre til alvorlige infeksjoner. Disse sekundære infeksjonene vil gi lignende symptomer i tilfeller av sarkoptisk mangefeber, vekttap, hovne lymfeknuter, etc.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Undersøk hundens poter for å se om de er hovne eller irritert. Noen utvalgte tilfeller av demodikose forårsaker en tilstand som kalles pododermatitt, en betennelse i huden rundt poten. Dette skjer når mites som forårsaket mosen er innebygd dypt i hundens tote, noe som gjør dem svært vanskelige å fjerne. Sykdommen presenterer ofte i form av hovne, irriterte poter, spesielt områdene rundt neglens senger påvirkes. I tillegg er det ofte ledsaget av sekundære infeksjoner.        
 8.  
 9.             5      Se etter hudområder med røde, irriterte pustler i deg selv eller romkamerater. En måte å oppdage mange angrep hos hunden din er å finne mitebid på egen hånd. Når de sarkoptiske kvalene kommer i kontakt med et menneske, forårsaker de rødlige bulger på huden som minner om myggbitt. Heldigvis bringer disse sjelden alvorlige konsekvenser. Hvis du merker disse symptomene etter å ha vært i nærheten av en hund som har blitt skrapet kontinuerlig, er dette en meget tydelig indikasjon på sarkoptisk masse. 
    
  • Merk: Mennesker kan ikke bli infisert med mitesarten som forårsaker demodikose.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Husk at tegn på mange også kan være tegn på andre potensielt alvorlige sykdommer. Kløe og ujevn pels tap kan også være symptomer på andre underliggende helseproblemer, f.eks. Allergier, Cushings syndrom, diabetes, hypertyreoidisme og parasittiske infeksjoner. Det er derfor viktig å søke råd fra veterinæren angående problemet for å få en riktig diagnose og behandling.                  
 12.  
             

  Del 2      Undersøk for sarkoptisk mange  ,

    
   
 1.             1      Ta et øre fra hunden din. Hvis hunden din ser ut til å skrape mer enn normalt, men du er ikke sikker på at han lider av sarkoptisk masse, kan du bruke denne enkle testen for å finne svar. Først må du ta en av ørene til hunden din i hånden. Hold den løse, bevegelige delen av øret mellom tommelen og pekefingeren. 
    
  • Hvis du er bekymret for å bli bitt av hundens mange kvaler, kan du bruke engangshansker til denne testen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gni forsiktig øret mellom hendene dine. Bruk langsomme og stabile bevegelser når du gnider øret mellom pekefingeren og tommelen mens du ikke bruker for mye press. Mens du gjør dette, pass på bakbenet til hunden din, som er på samme side som øret du gni.       
 4.  
 5.             3      Se etter en skrapebevegelse. Se etter et trekk i hundens bakben som indikerer at han vil klø på øret hans. Hvis du kan observere dette, kan hunden din lide av sarkoptisk masse. I dette tilfellet bør du vaske hendene og ta hunden din til en dyrelege så snart som mulig. 
    
  • Denne testen (Pinna Pedal Reflex Review) virker fordi de sarkoptiske kvalene i de fleste tilfeller finnes i og rundt hundens øre. Hvis du gni hundens øre, vil han føle en irriterende og kløende følelse utløst av kvalene og vil forsøke å klø seg.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Merk at undersøkelse av pinna-pedal refleks ikke gir en pålitelig diagnose av sarkoptisk masse. Selv om testen kan bekrefte at hunden din lider av kløe og er sensibilisert, vet du ikke årsaken. Sarcoptic mange er vanskelig å diagnostisere pålidelig. Ved å undersøke pinna-pedalrefleksen, kan en foreløpig diagnose av mange fremstilles og umiddelbar behandling påbegynnes. Hvis hunden din reagerer umiddelbart på denne terapien, vil den bli vurdert som en bekreftelse på diagnosen.        
 8.  
             

  Del 3      Forstå de forskjellige typene mange  ,

    
   
 1.             1      Skille mellom sarkoptisk mange og demodikose. Hunder kan utvikle to typer av mange - sarkoptisk masse og demodikose. Selv om begge former av sykdommen kan være alvorlige, varierer de i symptomene som oppstår og har forskjellige årsaker. Sarcoptes mange er en infeksjon forårsaket av en bestemt type myte som overføres av andre smittede dyr. Demodikose utløses av en annen type myt som vanligvis finnes naturlig på hundens hud. Mens de fleste typer hunder lever i harmoni med disse kvalmene, er det mulig at disse kvalene sprer seg og forårsaker plagsvikt og hudirritasjon.  
    Selv om både sarkoptisk masse og generalisert demodikose kan forårsake kløe, er det viktig å skille disse to - de sarkoptiske kvalene gir umiddelbar, alvorlig kløe, mens demodikosemider først forårsaker irriterte hudområder som senere kan forårsake kløe.    
  • Selv om den sarkoptiske myten selv ikke kan drepe hunden, vil hans helse raskt forverres så snart han lider av en alvorlig infeksjon eller slutter å spise eller sove. Av denne grunn er det nødvendig med umiddelbar behandling av veterinæren. Det skal være ganske opplagt: En hund med et alvorlig tilfelle av sarkoptisk mange vil se ekstremt patologisk ut.
  •  
  • Sarcoptic mange er forårsaket av skygge stavelsen Sarcoptes scabiei var. Canis .  
  •  
  • Demodikose er forårsaket av hårfollikkmider ( Demodex canis ).  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forstå forskjellene mellom lokal og generalisert demodikose. Lokal demodikose er preget av pels tap på ett eller to steder på kroppen. Hvis sykdommen ikke er eliminert (muligens på grunn av svekket immunforsvar, allergi eller hormonell ubalanse), kan det spre seg, noe som resulterer i økning i skallede flekker. Hvis disse blir smittet eller irritert, vil det oppstå kløe og skabb. 
    
  • Lokal demodikose er mest utbredt blant valper. I ca 90% av tilfellene vil det forsvinne i seg selv innen en måned eller to uten behandling. I sjeldne tilfeller kan imidlertid denne sykdommen utvikles til mer alvorlig generalisert demodikose.
  •  
  • Selv om hundedemodikose ikke er direkte arvet, antas det at hunder som er mottagelige for utvikling av generalisert demodikose, genetisk overfører svakhet til sykdommen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lær å gjenkjenne tegnene på pododermatitt så snart som mulig. Pododermatitt er den tredje form for demodikose. I noen tilfeller kan hunden vise de klassiske symptomene på demodikose, mens den i andre tilfeller bare har betennelse i pote. Behandling av pododermatitt kan være lang og komplisert og involverer vanligvis administrasjon av antibiotika og regelmessig nedsenking av potene i et spesielt legemiddel (medisin Amitraz). På grunn av den vanskelige behandlingen er tidlig påvisning av sykdommen avgjørende.       
 6.  
             

  Del 4      Første behandling og forebyggende tiltak  ,

    
   
 1.             1      Ta hunden din til veterinæren. Hvis du tror at hunden din har en eller annen type, bør du konsultere din veterinær. Kun en erfaren, kvalifisert veterinær kan utføre de riktige diagnostiske testene for å bestemme typen og alvorlighetsgraden av mange. Avhengig av diagnosen, vil veterinæren foreskrive riktig medisin for å behandle mange. Siden mange er nesten alltid det enkleste å behandle før hundens tilstand forverres, bør du besøke veterinæren så snart som mulig for å sikre at kjæledyret ditt gjenoppretter på kort tid. 
    
  • Saker av sarkoptisk mange må behandles raskere av en veterinær enn demodikose. Fordi kløen får hunden til å føle seg veldig elendig (og muligens forverre hans helse), er tidlig diagnose og behandling avgjørende.
  •  
  • Unntaket til denne generelle regel er et svært lite tilfelle av lokal demodikose, da det vanligvis forsvinner av seg selv. Mens et besøk til veterinæren ikke er nødvendig, kan det bidra til å berolige samvittigheten og forhindre andre sykdommer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rengjør eller erstatt hundens gjenstander. Hvis hunden din har fått mange (spesielt smittsom sarkoptisk mose), må gjenstander som nylig har kommet i kontakt med det, vaskes eller erstattes. Disse inkluderer tepper, kragen, båndet, selen, hundhuset og børster eller rengjøringsprodukter. Denne rengjøringen er spesielt viktig hvis du har to eller flere hunder som ennå ikke har mange. 
    
  • Du kan også vaske stoffobjekter med blekemiddel eller borax og tørke til høyeste nivå. For harde gjenstander og overflater kan du bruke et desinfiseringsmiddel som også er egnet for sykehus. Gjenta rengjøringen daglig til massen er forsvunnet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ikke bruk hunder med demodikose i avl. Som nevnt tidligere har hundene som utvikler en sterk demodikose, sannsynligvis et svakt immunsystem arvet fra foreldrene sine. Derfor, eiere av disse hundene, som har gjennomgått en langvarig og vanskelig behandling, blir vanligvis fortalt å ikke bruke disse hundene til avl. Hunder som hadde et mindre, lokalt begrenset tilfelle av demodikose, er avl av og til antatt å være akseptabelt så lenge mange har oppstått i ung alder og har helbredet seg selv. 
    
  • Det er viktig å nevne at noen veterinærer vil anbefale at du bare bruker en hund til avl hvis den aldri har hatt noen form for demodikose. Hvis du ikke er sikker på om du skal avle med hunden din, kan du snakke med veterinæren din, som allerede kjenner deg og din hund, og spør ham om hans råd. Han vil vanligvis kunne foreslå en sti som tar hensyn til både dine behov og helsen til dine fremtidige valper.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hold andre dyr vekk fra hunden din så lenge han har sarkoptisk masse. Fordi sarkoptisk masse er svært smittsom, må du holde hunden din i karantene for å sikre at sykdommen ikke overføres til andre dyr. Ikke la hunden sove, spise eller leke i nærheten av andre dyr. Hvis du tror at naboens hund har sarkoptisk mose, bør du holde din egen hund vekk fra ham. Når mange har helt forsvunnet, kan du tillate hunden din å leke normalt med andre dyr. 
    
  • Merk at ingen form for demodikose er overførbar til andre dyr eller mennesker. I svært sjeldne tilfeller kan sykdommen være smittsom mot andre hunder. Imidlertid er karantene vanligvis ikke nødvendig, selv om symptomene er alvorlige.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forstå risikofaktorene for en sykdom i sarkoptisk masse. Sarcoptic mange er svært smittsom og overføres vanligvis fra en infisert hund til en annen. Den smittede hunden viser vanligvis lite eller ingen tegn på sykdommen. Sarcoptic mange kan overføres av moren til sine valper. Svært ofte finner man denne sykdommen der mange hunder holdes i dårlige forhold i et lite rom, f.eks. i massavl gårder, omsorg fasiliteter for hunder og dyr shelters. Dog kan en hund bli angrepet av kvalene selv om den ikke har kommet i kontakt med en smittet hund. Mites kan overleve mellom 4 og 21 dager ved temperaturer i området 10-15 ° C og mellom 2 og 6 dager utenfor en vert i området 20-25 ° C.  
    
  • En hund kan fange myggene med et objekt som nylig er blitt brukt av et infisert dyr, f.eks. et teppe eller et håndkle. For eksempel, hvis en pet groomer ikke bryr seg om regelmessig rengjøring av nagelsaks, håndklær og bur, kan sykdommen overføres på denne måten.  
  •  
  • Fordi vilde dyr som coyoter og rever også kan fange sarkoptisk mange, utgjør villmarksvann også en potensiell risiko.
  •  
         
 10.  
             

Advarsler .

             
Dyr populær:
Bli kvitt gigantiske maur.

Ta av en hest.

Ta vare på en border collie.

Ta vare på en kjæledyrskanin.

Vedlikehold marsvin.

Feed kattungen.

Bli kvitt crickets.

Ta vare på en parkett.

En katt syntes å ha sitt knuste ben.

Kjøp en katt som kjæledyr.

Kjenne rabies hos en hund.

Bygg et forhold med en katt.

Behandle sårløp hos kaniner.

Forhindre hårkuler hos katter.

Tilfør hamsteren.

Bestem kjønn av en hund.

Hold maur ut av dyrefoder.

Få katten din hentet.

Behandle kreft hos katter.

Kanariene raser.

Gi medisin til en katt.