Home \ dyr
 

Unngå en bjørn.

 

Bjørn er blant de mest majestetiske skapninger i naturen, og det er en uforglemmelig opplevelse å se en bjørn i naturen. Men hvis du kommer for nær dette dyret, så kan dette møtet være skummelt heller enn fantastisk. Heldigvis er angrep på mennesker sjeldne, dødelige enda sjeldnere, selv om mennesker går videre og lenger inn i bjørnene. Ikke desto mindre er bjørn store, sterke dyr, og et bjørn-menneskelig møte kan potensielt drepe deg hvis du ikke er forberedt.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Unngå å møte for nær  ,

    
   
 1.            1      Flykte bjørner gjennom normale lyder - enten gjennom bjørnens bjelle eller ved å bo i en gruppe. Hvis du unngår å møte en bjørn, er følgende trinn unødvendige. Bjørn lever bortgjemt og pleier å unngå nærhet til mennesker. Ved å gjøre det kan du støtte dem ved å gjøre din nærvær klarere når du er i deres habitat: Snakk høyt, syng eller bære en såkalt "bjørnklokke" slik at bjørnen kan unngå deg. 
    
  • Det er svært få registreringer av bjørnangrep på grupper av mennesker. Derfor burde du være sammen.
  •  
  • Når du er alene, sørg for at du gjør en støy eller bjørn bjørnens klokke. Dette gjelder spesielt når bjørner har blitt sett i nærheten.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se etter tegn på bjørner og gjør omkjøring om nødvendig. Hvis du ser bjørnspor, gjør du en omkjøring eller forlater området. Hvis mulig, ikke overraske bjørner. Hvis du ser en i avstanden, vær der du er og hold deg unna. La bjørnen fortsette før du fortsetter på vei. Hvis en bjørn forandrer sin oppførsel på grunn av din nærvær, så er du for nær ham.  
    
  • Hvis du virkelig ser en bjørn, bør du redusere støy. Hold deg rolig og rolig og la bjørnen være alene.
  •  
  • Dette er spesielt viktig for unge, "harmløse" bjørner. Moren er sannsynligvis i nærheten, noe som kan være veldig farlig. Selv om bjørnen ser syk eller skadet, hold deg borte og ring den rette myndigheten (i USA, for eksempel Ranger).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hold deg unna drepte dyr eller dyrkropper. Bears forsvarer to ting: deres avkom og deres nåværende måltid. Hvis du finner dyrekroppe, spesielt friske, går du rundt og forlater området.        
 6.  
 7.             4      La dine kjæledyr være hjemme. Bears er ikke interessert i å engasjere seg med mennesker fordi de vanligvis ikke ser dem som en matkilde. Det samme gjelder ikke for hundene dine, spesielt hvis de ser bjørnen som en trussel. Selv om du tror at hunden din er helt opplært, la den være hjemme når du er i bjørneområde. 
    
  • Hvis du trenger å ha hunden din med deg, må du holde ham i bånd - alltid!  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kjøp bjørnavskrekk, f.eks. Pepperspray og bjørnsikre beholdere. Vær forberedt på å unngå bjørner så vel som å håndtere dem i sjeldne tilfeller at de blir aggressive. Ved camping må du huske at både mat og matavfall må lagres i lukkede beholdere. Selv emballasje og rester kan tiltrekke seg dyr.        
 10.  
 11.             6      Forstå det grunnleggende om bjørnens oppførsel for å forstå om situasjonen går tom for hånden. Bears er ikke så uforutsigbare som alle hevder. Som mennesker uttrykker de noe gjennom en rekke adferd og kroppsspråk. Du kan gjenkjenne det og reagere tilsvarende. 
    
  • Når bjørnen ligger på bakbenene, er det et tegn på nysgjerrighet, ikke aggresjon.
  •  
  • Bears vil vanligvis pensjonere seg. De er kjent for å fremstille og feike aggresjon for å unngå en kamp. Hold deg rolig.
  •  
  • Bjørn er ikke altfor oppmerksomme. De er distraherende, så det er spesielt viktig å gjøre din tilstedeværelse mens du går fri for støy.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bli kjent med de lokale bjørnene. Hvilke tiltak du må ta for å overleve en bjørn, avhenger av dens natur. I Tyskland er det z.Z. ingen frie levende bjørner. Det er tre typer i Nord-Amerika: brune bjørner, svarte bjørner og isbjørner. Selvfølgelig er sistnevnte lett å gjenkjenne og deres habitat er begrenset til nordlige breddegrader. Grizzly bjørner og svarte bjørner kan ikke enkelt skilles av deres farge. Grizzly bjørner kan veie opp til 350 kg og de er preget av en tydelig pukk på skulderen og med et skrog lavere enn skuldrene. Svarte bjørner er vanligvis mindre (opptil 180 kg), deres skrog er høyere enn eller lik skuldrene. Hvis du ser bjørnspor, så er grizzlybens klør tydelig skilt fra baleavtrykket. Mens i svarte bjørn er klørene nærmere balen.       
 14.  
 15.             8      Sjekk med de lokale myndighetene. Har bjørn blitt observert eller har bjørn vært rundt campingplasser? Kommunene vet nøyaktig hva som skjer i deres skogs- eller naturreservater. De kan fortelle deg hvor godt det er å unngå et møte. I nasjonalparkene i USA eller Canada bør du for eksempel Registrer deg på en rangerstasjon og få oppdatert informasjon der.  
    
  • Spør om det er noen spesifikke advarsler på stedet og sørg for å lagre mat riktig under en campingtur. Det finnes forskjellige regler for ulike parker. I noen trenger du spesielle "bjørnburger", i andre må du henge maten i spesielle "bjørnposer" og i andre må du holde dem i bilen.
  •  
                   
 16.  
             

    2      Unngå eskalering eller aggresjon  ,

    
   
 1.             1      Hold deg rolig og aldri løpe bort. Running signalerer en bjørn som du er en verdig byttedyr som kan jages - og bjørnene er utrolig raske. Selv skrikende og brølende får en bjørn til å tro at du truer ham. Selv om det er vanskelig, vær rolig, avslappet og sammensatt - dette er din beste sjanse.       
 2.  
 3.             2      Hold deg klar, gå sidelengs og hold øye med bjørnen. Hvis bjørnen ligger langt unna (mer enn 100 m), forlat området. Hvis du må fortsette, unngå bjørnen. Hvis bjørnen ikke har sett deg, la han være alene: Sett deg tilbake og ta mye lyd når du er langt nok unna for å unngå fremtidige møter. Hvis bjørnen er tykkere og han ser deg, vær rolig og hold avstanden din. Forsiktig flytt deg til side slik at du ikke snuble. Hold øye med bjørnen.        
 4.  
 5.             3      Gjør det klart at du er et menneske ved å snakke i en rolig, rolig stemme. Det spiller ingen rolle hva du sier, men snakk når du flytter til side og holder øye med bjørnen. Bjørnen skal forstå at du er menneskelig (og at du kan forsvare deg selv og ikke er redd). Samtidig bør du vise at du ikke er en trussel og villig til å forlate sitt territorium. 
    
  • Du må aldri rope, brøle eller lage skarpe lyder!
  •  
  • Velg en setning eller mantra som du gjentar: "Det er ingen grunn til å være redd. Jeg vil ikke skade noen her. "- eller noe som ligner rolig og enkelt. Selvfølgelig, uansett hva du sier. Viktig er bare lyden og at du sier noe.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få så stor som mulig. Bruk hender, klær eller en bakke. Du må også gjøre det sakte og sakte. Hvis bjørnen ser deg og er nærmere enn 100 meter, eller hvis bjørnen kommer nærmere, hold deg rolig og gjør deg så stor som mulig. Stå fast og prøv å ikke se skikkelig ut. Du kan gjøre følgende: 
    
  • Åpne jakken og spred den bred på sidene.
  •  
  • Løft armene sakte og bølg for å signalisere at du er menneskelig, men ikke byttedyr.
  •  
  • Fortsett å snakke i en stille, lav stemme.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La alltid bjørnen være en rømningsvei. Hvis du har hjørnet beinet, gå stille, men raskt ute av veien. Husk at de fleste bjørner bare utgjør og ikke egentlig vil kjempe. Men hvis den eneste veien ut er bare om deg, vil de nok bryr seg. Sørg for at bjørnen har en rømningsrute.       
 10.  
 11.             6      Forstå bjørnens motivasjon. Noe "bjørnsykologi" kan være veldig nyttig. Din reaksjon skal skreddersys for dyrets motivasjon. Hvis en bjørn forfølger deg (for eksempel forsvinner og dukker opp igjen), eller en bjørn kommer nærmere om natten, så ser han sannsynligvis på deg som mat, det vil si som byttedyr. Så et angrep er rovdyr. Hvis du overraske en bjørn på vei, har han en gutt eller bjørnen spiser eller beskytter et dyrkroppe, så går dyret ut av selvforsvar. 
    
  • En bjørn som angriper deg som en rovdyr, bør avstøtes, uavhengig av dens natur. Disse dyrene er ofte desperate, men disse angrepene er svært sjeldne.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Når bjørnen begynner å rocke og bli aggressiv, reagere aggressivt. Hvis du er sikker på at bjørnen ser deg som byttedyr (og bare da), blir du høyere og større. Pestle med føttene, sving en stokkestang truende og slå noen gryter eller panner. Få dyret til å forstå at et angrep ikke er verdt det. Men du bør ikke slå bjørnen, med mindre han kommer til deg og tar kontakt. Glem aldri at ditt første angrep ofte er et falskt angrep. Hold deg fast, men du må ikke være svak. 
    
  • Igjen: Det er ikke regelen! Predatory bear angrep er ekstremt sjeldne, så du må vurdere situasjonen på riktig måte.
  •  
         
 14.  
             

    3      Avtale med et angrepet angrep eller angrep  ,

    
   
 1.             1      Bli stor selv om bjørnen gjør et falskt angrep. Når du løper bort, får det beren til å følge deg. Og han er alltid så rask at han får deg. Ikke vær aggressiv. Men du kan ikke crouch, drepe deg selv eller på annen måte signalisere sårbarhet. Når bjørnen nærmer deg, hold motet ditt og hold deg der du er. Det er nok bare et falskt angrep, og bjørnen vil drepe dersom du holder fast.        
 2.  
 3.             2      Gå sidelengs når bjørnen er relativt kort (under ca. 2,5m). Bjørner og andre fyrbensdyr har et bredere fokus og kan derfor ikke vende så fort som deg eller meg. Ikke løp i sirkler. I et åpent område (på nivåer eller felt), bør du ikke løpe bort fra bjørnen, fordi han er generelt raskere. Flytt så langt som mulig til venstre og høyre slik at bjørnen må bytte retning. Ikke irritér bjørnen med den, fordi den bruker mye energi med manøveren.       
 4.  
 5.             3      Ikke drep deg selv med mindre du er i kontakt med brune bjørner eller grizzlybjörn. Hvis bjørnen (unntatt en svart bjørn) angriper deg fra selvforsvar, kan du roe det ned ved å ligge død og ligge flatt på bakken. Prøv dette bare hvis bjørnen allerede har kontaktet deg eller prøvd. Å sette deg ned, ligge flatt på bakken og beskytte vitale organer. Beskytt nakken ved å legge hendene over den. Hvis du har på deg en ryggsekk, hold den fast for å beskytte ryggen din. Hold bena sammen og ikke rot deg rundt. 
    
  • Når bjørnen er forsvunnet fra ditt nærmeste område, vent 10-15 minutter før du forsiktig ser deg rundt for å se om den fortsatt er i nærheten. Bjørnen kan se seg om og til slutt komme tilbake når han ser deg flytte.
  •  
  • Husk at hvis du tror dette er et rovdyr, da bjørnen har kommet over deg eller forfulgt deg, må du endre din oppførsel og kjempe tilbake.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kamp mot svarte bjørner når de angriper og tar kontakt. Husk ikke å gjøre det i et falskt angrep. Men hvis han angriper og kontakter deg, må du forsvare deg med det som er tilgjengelig for deg. Spesielt bør du sparke eller slå ansiktet og snute så mye som mulig for å kjøre dyret bort. Sjansene dine er sannsynligvis dårlig i en kamp, ​​men bjørner behandler vanligvis ikke mennesker som byttedyr. En bjørn som angriper deg rovdyr er vanligvis umoden, sultende eller såret og kan derfor lett flyttes hvis du treffer den.  
    
  • Hvis du tror dette er et rovdyr, fordi angrepet er om natten eller bjørnen har spilt deg gjennom hele trekanten, slår du straks tilbake. Denne bjørn er i desperat søken etter mat.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Du må vite hvordan og når du skal bruke bjørnsprøyte. Når en bjørn nærmer deg, stå fast. Lås opp og spray en spraysky mellom deg og bjørnen. Blinke og hold pusten. Det er viktigere enn godt å spre et tykt beskyttende lag slik at du har nok tid til å flykte. Det er mest effektivt å sprøyte når bjørnen ligger ca 10 - 20 meter unna. 
    
  • Spray til bjørnen endrer retning. Hvis skyen ikke virker, spray den direkte i ansiktet.
  •  
  • Du bør øve sprayen raskt før du går.  
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                  Les mer... (16)      
Dyr populær:
Forhindre mangel hos hunder.

Undersøk et hode for lus.

Bruk frontlinjen.

Inkluder fiber i hundens kosthold.

Toggrense Collies.

Bruk frontlinjen.

Bygg en marsvinkage.

Hold possums vekk fra hagen din.

Feeding ville babyfugler.

Ta vare på en tispe etter valpen sin.

Bli med hundens skulder.

Hold crickets i live.

Ta med en andre katt inn i familien uten å angre på den eksisterende katten.

En kattebarn bader.

Lag din marsvin.

Voks planter for ferskvannsakvarier.

For å vaksinere kyllinger.

Behandling av en hund med en snakebite i Australia.

Ved å holde en grønn anle firben.

Få katten din til å tåle et bad.

Sifon av vann.