Home \ dyr
 

Overlev angrepet av en coyote.

 

The Coyote er et av de mest vanlige og tilpasningsdyktige dyrene i Nord-Amerika. Vanligvis er coyotes sjenert og bor i landlige og skogkledde områder, men de overlever også i urbane og andre befolkede områder. Coyote-angrep er svært sjeldne, og det er bare to bekreftede dødsfall i Canada og USA. Men du kan fortsatt møte en coyote i villmarken eller i nabolaget ditt.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Gjør ditt miljø unappealing til coyote  ,

    
   
 1.            1      Gjør ditt miljø uskadelig for coyotes. De fleste coyotes er ikke lenger redd for mennesker, og det er rapporter om økte coyote observasjoner i urbane og forstadsområder. Med andre ord, hvis en coyote ikke løper bort umiddelbart ved et menneskes syn, er han vant til menneskers nærvær. Du kan forhindre at coyotes sprer seg i nabolaget ditt ved å justere miljøet ditt tilsvarende. 
    
  • Korte trær og busker, slik at coyotes ikke kan gjemme seg der.
  •  
  • Monter et coyote-sikker gjerde eller annet bevegelsesutløst avstøtende middel som lys- eller sprinklersystemer.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ikke la mat være utenfor ditt hjem eller campingplass. Mennesker øker potensialet for konflikt med koyoter ved å mate dyrene direkte og gi dem tilgang til avfall, dyrefôr og annen gjenværende mat. 
    
  • Ryd opp fallet frukt og fugl mat og ikke la noen kjæledyr mat ute.
  •  
  • Sikre søppel- og kompostkasser med tau, kjeder, gummisnor eller vekter for å holde coyotes ute. For å hindre at de faller over, kan du sikre sidehåndtakene med stolper rammet inn i bakken eller lagre tonnene i en trygg hytte eller garasje.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered deg for møter med coyotes når du beveger deg i deres naturlige habitat. Hvis du vandrer, bør du ha en lang stang eller paraply i tilfelle et angrep. Du bør også ha lyder som fløyter og fløyter, slik at du kan skremme bort nærliggende koyoter. Du kan også bruke beholdere som inneholder kjemiske løsninger, for eksempel pepperspray eller vannpistol med eddik.                 
 6.  
             

    2      Møt en Coyote  ,

    
   
 1.             1      Hvis du ser en coyote i naturen, må du ikke nærme ham eller skremme ham. Coyotes skygger ofte folk på deres territorium for å sørge for at de forlater sin grav alene. Så lenge dyret ikke nærmer seg, kan du fortsette å gjøre det du gjør.  
    
  • Reagerer bare hardere hvis en coyote nærmer seg. Husk at de fleste coyotes foretrekker å holde seg unna store rovdyr, inkludert mennesker. Du bør unngå å slå et ufarlig møte i en farlig hendelse ved nøye å analysere situasjonen før du handler.
  •  
         
 2.  
 3.             2      "Skrem deg bort" coyoten. Skrem deg bort dyret. Du bør være så stor, imponerende og aggressiv som mulig. Vifter armene over hodet og ringer i en lav, men høy og autoritær stemme for å drive coyoten ut. Bruk verktøy som appellerer til forskjellige sanser, som forskjellige lys, lyder og bevegelser. 
    
  • Ikke ta av. Gjør øyekontakt og fortsett til coyoten forsvinner. Vær konsekvent og fast i oppførselen din og sørg for at du får plass til å flykte.
  •  
  • Coyotes oppmerksomhet bør være på deg som kilde til fare og ubehag. Ikke prøv å skremme ham bort fra en bygning eller bil fordi han ikke ser deg så tydelig.  
  •  
  • Kast ting som pinner og steiner for å gjøre coyote-følelsen uvelkommen og la deg være alene.
  •  
  • Hvis du støter på en coyote i et bebodd eller byområde, bruk en slange eller vannpistol for å spraye og lage høye lyder ved å slå potter sammen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Beskytt de mer sårbare medlemmene i gruppen din. Ring hunden din eller et annet kjæledyr med en gang og snør eller lås i andre kjæledyr. Beskytt barn med kroppen din eller danner en ring rundt dem. 
    
  • Lær barna hva de skal gjøre når de møter en coyote hjemme eller i naturen alene. Fortell dem om å holde øyekontakt og kaste steiner og pinner når de er hjørnet og det er ingen voksen i nærheten. Vis barna forskjellige situasjoner og trene med dem.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vri aldri ryggen på coyoten. Dette er et tegn på innsending, svakhet og frykt. I stedet snu til coyoten for å bli dominerende.        
 8.  
             

    3      Atferd på angrep  ,

    
   
 1.             1      Ta sakte og forsiktig ut av coyoten. Gjør dette når du forsøker å røre dyret gjennom et aggressivt utseende og lyder, har mislyktes. Når du trekker seg tilbake, må du opprettholde din dominerende, kraftige holdning og fortsette å se coyoten.       
 2.  
 3.             2      Kjør aldri bort fra en coyote. Dette øker sjansene for et angrep. Du kan ikke unnslippe en coyote. Det kan være vanskelig for deg å ikke løpe bort, men dette er et svært viktig forebyggende tiltak mot et angrep.        
 4.  
 5.             3      Kast kjeve eller smuss på coyoten når det blir aggressivt. Coyotes viser deres aggressivitet ved å knuse og barme sine tenner. Hvis du ser dette, kast det med pinner eller smuss, enten på gulvet ved siden av coyoten, eller direkte på den. Prøv å ikke slå hodet ditt, da det kan gjøre det mer aggressivt.       
 6.  
 7.             4      Vær høy og modig. Prøv å komme vekk fra dyret igjen. De-eskalering er den beste strategien når det gjelder å lete etter et kommende angrep.       
 8.  
 9.             5      Beskytt nakke og arterier når dyret angriper deg. Disse områdene i kroppen din er svært utsatt for alvorlig skade og blodtap hvis du blir bitt.       
 10.  
 11.             6      Prøv å ikke skade dyret. Ikke bruk gift mot koyoter da dette er grusomt og kanskje ulovlig. I tillegg kan andre husdyr eller villdyr spise giften. Ikke prøv å låse opp eller fange dyret. Det er viktig at du (eller gruppen) får sikkerhet. Det er også ulovlig å holde villdyr.       
 12.  
 13.             7      Gå til lege hvis du har blitt angrepet. Spesielt hvis du ble bitt, bør du gå til legen slik at såret kan behandles og renses. Hittil, i de fleste angrep, ble koyoten enten matet av mennesker eller de prøvde å redde et kjæledyr fra ham. I sjeldne tilfeller har mennesker blitt bitt av en coyote som har blitt hjørnet. Enda mer sjeldne er angrep av koyoter med rabies.        
 14.  
             

    4      Etter å ha møtt en coyote  ,

    
   
 1.             1      Rapporter enhver aggressiv oppførsel av en coyote til de relevante myndighetene. Hvis dette skjedde på eiendommen din, kontakt din by. Hvis møtet fant sted i en skog eller nasjonalpark, rapporter dette til de respektive administrasjonene.        
 2.  
 3.             2      Legg merke til når og hvor du møtte på coyotes. Hvis du har møtt dem i byområdet eller forstedet, fortell dine naboer og byrået (i USA: Animal Contrrol). Coyotes er vanlige dyr. Endre din daglige rutine hvis du ser en coyote som går rundt med hunden din samtidig og på samme sted.        
 4.  
 5.             3      Oppbevar årsaken med helsesektoren, det offentlige ordren og andre myndigheter. Coyotes som har bitt er fanget. De blir testet for rabies og drept hvis de er smittet. Men det er viktig å merke seg at et angrep av en enkelt coyote ikke er en grunn til å drepe coyoter generelt. Husk at en coyotes angrep på mennesker er svært sjeldne.        
 6.  
           Les mer... (10)      
Dyr populær:
Kjenne forskjellen mellom en krokodille og en alligator.

Hold katter fra å urinere i døråpningen.

Omsorg for en syk hund.

Undervise hunden din til å gå til fots.

Bli kvitt earwigs.

Begynn å avle sau.

Ta vare på damskildpadder.

For å få tillit til en hamster.

Fjern flått.

Udelbar rase.

Bruk en elektrisk krage for hundetrening på riktig måte.

Utvis en skunk.

Jakt etter en coyote.

Få katten din til å tygge på håret ditt.

Sett opp et akvarium for en slåssfisk.

Hev og hold kattene ordentlig.

Hold marsvin.

Tilfør et hundes revet øre.

Stopp diaré i en katt.

Ta vare på en katt med FIV.

Rolle en lekfull hund.