Home \ dyr
 Behandle mange.  

Mange er en mite-relatert hudsykdom som rammer mange dyr. Hos hunder er det forårsaket av en av tre mikroskopiske kvaler: Cheyletiella (furry kvaler), Demodex (hårfollikler) og Sarcoptes (gravmider). Hver av dem forårsaker en annen type blære med lignende, men forskjellige grader av symptomer. Siden behandlingen varierer avhengig av type og alvorlighetsgrad, er det viktig at du tar med hunden din til veterinæren i tilfelle mistanke om mange. Din veterinær vil fysisk undersøke ham, ta prøver av mange, ordinere medisinering og planlegge behandling. I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du behandler mange.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Registrere mange  ,

    
   
 1.            1      Ta hunden din til veterinæren. Hvis du tror at hunden din har mange, bør du først ta det til veterinæren. Behandlingen varierer avhengig av typen av blære og noen medisiner kan være giftige, så det er best å få en nøyaktig diagnose fra en veterinær som kan gi deg råd om riktig behandling.  
    
  • Diagnosen av mange varierer fra tilfelle til tilfelle. Noen ganger kan veterinæren ta en hudprøve av det berørte området og undersøke det under mikroskopet for mider eller egg.
  •  
  • Hvis myggene er begravet dypt under huden - som i Demodex Pododermatitis - kan veterinæren trenge å gjøre en dyp biopsi for å bekrefte flokken.
  •  
  • Veterinæren skal også utføre en fysisk undersøkelse og inkludere hundens generelle helse og hans medisinske historie ved diagnose.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se etter tegn på demodikose. Denne form for mange kjennetegnes av flekker hvor pelsen tynner og til slutt danner scabs. Dette kan være på ett sted eller spredt over hele kroppen. Demodikose er ikke smittsom og kan ikke overføres til mennesker. 
    
  • Demodikose - også kjent som Demodex eller "Red Manger" - er forårsaket av midd, som moren overfører til sine valper i løpet av de første dagene av livet. Disse kvalene har vanligvis alle hundene, og de gir egentlig ingen problemer.
  •  Mange utvikler seg når mitepopulasjonen sprer seg i en svak immunforsvunnet hund, for eksempel valper under 18 måneder, eldre hunder og immunkompromitterte hunder.  
  • Hvis myggene er konsentrert på ett eller to isolerte områder av huden, kalles dette Lokal demodikose . Det er preget av nakne, skalete flekker, som hovedsakelig står overfor hunden. Lokal demodikose forekommer vanligvis hos valper og forsvinner vanligvis i seg selv uten behov for behandling.
  •  
  • Hvis mange er sett på store områder over hundens kropp, kalles dette Generalized Demodicosis . Dette resulterer i skallet, flakete hud som kan klø veldig mye. Når hunden riper, kan det oppstå sår som er utsatt for ubehagelige luktende bakterielle infeksjoner. Generell demodikose er mest vanlig hos hunder med svekket immunsystem og må behandles.
  •  
  • Den mest resistente form for demodikose er Demodex Pododermatitis , som bare forekommer på potene og ledsages av bakterielle infeksjoner. Denne typen mange er vanskelig å diagnostisere og behandle.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter tegn på sarkoptisk masse. Symptomene på sarkoptisk mange er lik loppinfeksjon, med overdreven biting og riper på huden, fortynnet frakk, pelsstap og åpne sår. 
    
  • Sacroptes mange - også kjent som hundemat - er forårsaket av mikroskopiske kvaler som lett overføres fra verten til verten, inkludert mennesker (forårsaker rød, ujevn utslett som myggbit).
  •  
  • hos hunder oppstår symptomene på sarkoptisk mange omkring en uke etter infeksjon. Hunden blir rastløs og begynner å skrape som gal. Deretter vises flakete, skallete flekker på ansiktet, albuene, ørene og bena.
  •  
  • Hvis maven ikke behandles umiddelbart, kan den spre seg over hele kroppen og gjøre behandlingen vanskeligere.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se opp for symptomer på chylyl leksjon. Det er forårsaket av store hvite kvalster som lever på overflaten av huden. Typiske symptomer inkluderer en rød, ujevn utslett og skum i pelsen på hundens nakke og ryggrad. 
    
  • Denne typen avfanger er også kjent som "walking scales". Det er kvalene selv som ser ut som skalaer, så "walking scales" er de bevegelige kvalene.
  •  
  • Cheyletiellose er svært smittsom mot andre hunder (spesielt valper) og kan forårsake kløe (selv om kløen noen ganger ikke forekommer). Det blir vanligvis overført fra valp til valp som følge av mite angrep av halm eller hundetepper i dyrebutikker og dyrehjem.
  •  
  • Cheyletiellose kan også overføres til personer som har kløende, ujevn utslett på armer, torso og skinker. Men symptomene bør forsvinne når hunden blir behandlet, da kvalene ikke kan overleve i mer enn 10 dager uten vert.
  •  
  • Ettersom flere og flere halm brukes til hundetepper og mer er gjort mot loppeangrep, blir tilfeller av cheyletiellose stadig sjeldnere.  
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2     Behandle Mange  ,

    
   
 1.   1      Isoler hunden din slik at mosen ikke sprer seg til andre hunder. Hvis hunden din har mange, må du isolere den fra andre dyr, slik at de ikke blir smittet. Pass på at hunden din er trygg og varm. Ikke isoler hunden din ved å knytte ham ned ute eller forlate ham i et uoppvarmet sted om vinteren. Ta ham til et rom i ditt hjem mens du behandler ham for mange.
    
  • Gi hunden din mat, vann, et sted å sove, og leker mens du er isolert. Tilbring tid med ham, gå med ham og lek med ham, så han er ikke redd for isolasjon.
  •  
  • I sjeldne tilfeller kan mennesker bli smittet med kvalene som forårsaker mange i hunden. For å beskytte deg, bruk hansker når du administrerer eller behandler hunden din.  
  •  
         
 2.  
 3.   2      Gi ham medisinering og andre behandlinger slik veterinæren din fortalte deg. Din hunds behandling avhenger av typen skur og kan bare bestemmes av en profesjonell veterinær. Noen hunder trenger spesielle bad, reseptbelagte legemidler eller til og med injeksjoner for å behandle deres mange. Sørg for at du følger instruksjonene fra veterinæren din under behandlingen og ring til ham hvis du har spørsmål eller bekymringer. Ikke prøv å diagnostisere og behandle hunden din uten hjelp av en veterinær.        
 4.  
 5.   3      Vask og erstatt sovende tepper og andre gjenstander som kommer i nær kontakt med hunden din. For å hindre at kvalene gjemmer seg på hundens sovepose eller krage, bør du erstatte disse elementene. Bytt og vask hundens soveplass daglig slik at ingen mider samler seg der. Bruk varmt vann, såpe og blekemiddel til å rengjøre hundens soveplass pent.     
 6.  
 7.   4      Hjelpe hunden din å håndtere psykisk stress under mange behandlinger. Mange rammer mange hundene på grunn av kløen, isolasjonen, veterinærbesøk, medisiner og andre behandlinger de får. Pass på at hunden din blir rolig mens du blir behandlet.
    
  • Du kan for eksempel gi ham en godbit når du bader, besøker ham ofte under isolasjon, eller gjør ting du vanligvis gjør med ham, som å gå eller leke i hagen.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Unngå infeksjon  ,

    
   
 1.             1      Behandle andre dyr som har kommet i kontakt med hunden din. Hvis hunden din har enten Sacroptes Mange eller Cheyletiellosis, må du behandle alle hunder og andre dyr som han har regelmessig kontakt med, ellers kan han bli smittet igjen. Snakk med veterinæren om behandlingen av dine andre dyr, slik at hunden din ikke får mange igjen.       
 2.  
 3.             2      Hold hunden din unna andre hunder som kan bli smittet. Hvis du mistenker at en hund (eller katt) har mange i din nabolag, må du holde hunden så langt fra dyret som mulig. Snakk med eieren av dyret hvis du tror det har mange, eller ring en dyrevelferd foreningen hvis det er en forferdelig hund.       
 4.  
 5.             3      Ta med hunden til veterinæren for regelmessige kontroller. Etter behandling bør du ta med hunden til veterinæren for regelmessig kontroll. Veterinæren kan analysere hudprøver for å sikre at kvalene ikke er tilbake. Hvis du har en annen infeksjon, ikke prøv å behandle hunden din selv uten å snakke med veterinæren din. Noen behandlinger kan være giftige hvis de brukes mer enn en gang på kortest mulig tid.        
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (7)      
Dyr populær:
Vind en kanins tillit.

Diagnostisere tracheal kollaps i Chihuahuas.

Få din cockatiel til å slutte å legge egg.

Rengjør en søppelboks.

Masser en hund.

Kalkuner raser.

Bli kvitt kaniner.

Ta vare på en kjæledyrskanin.

Bli kvitt Wolf Spiders.

Opprett en dyrevelferdsforening for hunder.

Din hund Gi det en rop! undervise.

Ta vare på hestens tenner riktig.

Behandle slangebitt hos katter.

Hold en bokser fra å bite.

Kjenne en russisk blå.

Rengjør en kattunge.

Gi en djungarian hamster.

Redde et dyr som har blitt rammet av en bil.

Utfør en fullstendig blodtransfusjon i hester.

Forhindre at katter blir bitt i elektriske kabler eller ladere.

Hold en Yorkie tennene rene.