Home \ dyr
 

En røsk katt roe seg ned.

 

En usterilisert katt får utløp om hver 3-4 uker, noe som betyr at den er klar til å mate. Vanligvis innbefatter dette hylende, skrikende, squirming, og prøver å tiltrekke seg eller løpe bort med kleshengere. Det er ikke lett å roe katten, og det stopper ofte kort. Dette er normal oppførsel for en katt i et kast, uansett hvor irriterende det er for eieren. Hvis dette er for mye for deg, bør du se etter en langsiktig løsning i stedet for en rask løsning.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      En Rolly Cat Calming Down  ,

    
   
 1.            1      Du må vite om katten din beveger seg. Du må sørge for at kattens oppførsel virkelig betyr at hun beveger seg og ikke er syk. En usterilisert katt som er rennende er veldig høyt, rastløs, gnider mot mennesker eller gjenstander og ruller rundt på bakken. Når du riper på ryggen, løfter hun bekkenet og skyver hennes kuk ut av veien.  
    
  • Den normale paringssesongen hos katter er mellom vår og sen sommer. Det vil mest sannsynlig bli mobil på dette tidspunktet.
  •  
  • Finn ut om katten din er rennende eller syk. Hvis hun er rastløs, men ikke gni mot noe og ikke løfter halen, kan hun være i smerte. Ta henne til veterinæren for en diagnose.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Isoler dem fra overhengere. Hvis katten din er rennende, blir hun enda mer begeistret i kattens nærvær. Ikke la henne gå utenfor. Lukk alle vinduer og dører, inkludert katteklapper. For å holde henne rolig (og ikke gravid), må du holde henne borte fra alle hennes kattunger. Isolasjon sørger også for sikkerheten hennes - hun vil kanskje løpe bort når hun ser på bakrus utenfor.  
    
  • Hvis du har bakrus hjemme, spør en venn eller kjæledyr sitter å ta ham i noen uker. Hvis begge kattene blir i samme område, blir begge veldig villige og sannsynligvis kompisere.
  •  
  • Hvis kleshengere er synlige gjennom vinduet, dekk vinduet med gardiner eller et stykke papp.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi katten noe varmt å sitte på. Selv om det ikke er noen garanti for suksess, har noen folk lagt merke til at katten deres er roligere og roligere når de kan sitte på en varmepute eller et varmt, fuktig håndkle. En mikrobølgeovn er det beste fordi du kan varme det opp raskt når katten blir rastløs. Et elektrisk teppe er også et godt alternativ.       
 6.  
 7.             4      Bruk catnip only hvis det beroliger katten din. Katter reagerer veldig annerledes enn kattemynte. Noen blir avslappet og rolig, andre energiske og aggressive. Hvis du ikke vet hvordan katten din reagerer på kattemynk, bare la den ut. Det kan gjøre situasjonen verre. 
    
  • Merk at disse kun er kortsiktige løsninger, men du kan ha en eller to timers hvile.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Test om urte rettsmidler hjelper. Det finnes mange urte- og homøopatiske midler på markedet for å berolige katter. Noen katt eiere rapporterer suksess, men det er ingen løsning for å hjelpe hver katt. Det kan også være at katten din ikke svarer på noen av disse rettsmidler. Kjøp en samling av flere prøver og test dem. Hvis du har funnet noe som vil hjelpe katten din, kjøp mer av det. 
    
  • Følg instruksjonene for bruk. Der ser du om du må gi agenten i vannet i katten din, gni pelsen hennes eller bruke den som en air freshener.
  •  
  • Bruk ikke midler til mennesker da de ofte er høyere i dosering.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bruk Feliway hjemme. Feliway er en kunstig kattferomon som har en beroligende effekt på katter. Det tar imidlertid noen uker for katter å roe seg og er derfor ikke en rask løsning. Hvis du vet at katten din ikke er sterilisert, kan du begynne å bruke en Feliway forstøver i begynnelsen av paringsperioden (våren). Så Feliway har allerede samlet seg i systemet når rullen begynner.       
 12.  
 13.             7      Hold kullkassen ren. Valsede katter bruker ofte deres urin duft markører for å tiltrekke seg overhengere. Hvis søppelboksen er ren, kan hun bruke den i stedet for å sette duftende merker i huset ditt. Hvis hun gjør det, rengjør og deodoriser området umiddelbart. Hvis hun lukter urin, vil hun bare fortsette å merke. 
    
  • Ikke bruk vaskemidler med blekemiddel. Ammonien den inneholder, forekommer også i urin og vil bare oppmuntre deg til å markere området igjen.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Spill med katten din. Du kan distrahere katten din for en stund ved å leke med henne. Imidlertid begynner hun umiddelbart å gråte igjen. Det er mer effektivt å stryke, skrubbe og børste nedre rygg hvis hun er stille nok til å la deg gjøre det.                  
 16.  
             

    2      Kastrering og andre langsiktige løsninger  ,

    
   
 1.             1      Har katten kastrert. Under kastrering fjernes kattens eggstokker og parrings syklusen oppstår ikke. Hun kan ikke bli gravid, og risikoen for visse typer kreft og andre sykdommer er redusert.  
    
  • Hvis du ikke har råd til operasjonen, søk hjelp fra dyrevelferdsforeninger. De hjelper ofte trengende dyreeiere, da dette reduserer overbefolkningen med katter.
  •  
  • Tyske dyrevernsforeningen kan hjelpe deg med eventuelle spørsmål.  
  •  
  • Det er en liten sjanse for at rester av ovarievev gjør at katten din blir mobil. I så fall bør du kontakte din veterinær.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du bør vente til etter kjøringen å få katten din sterilisert. Veterinæren kan utføre steriliseringen når som helst i syklusen - selv under kurset. Men på dette tidspunktet er det en høyere risiko for tungt blodtap. Operasjonen er mulig, men du bør snakke med en erfaren veterinær om det.        
 4.  
 5.             3      Bruk hormonbehandling som en siste utvei. Hormonene prostaglandin og østrogen kan stoppe kattens syklus. Men denne behandlingen har alvorlige bivirkninger som livmorinfeksjoner og svulster. På grunn av de store risikoen, bør du bare vurdere dette hvis sterilisering ikke er et alternativ. Snakk alltid med veterinæren din før du bruker hormoner, enten de er foreskrevet eller kjøpt hos dyrebutikken. Selv om katten ikke kan steriliseres av medisinske årsaker, er risikoen sannsynligvis ikke verdt den stille oppførelsen.       
 6.  
             

Tips .

             
Dyr populær:
Bestem kjønn av valper.

Bestem kjønn av en grønn anole.

Identifiser maur.

Hjelp en døende hund.

Få en hund vant til en søppelboks.

Diagnostisering av kronisk oppkast hos katter.

Lær katten din for å komme til deg.

Flytt med en katt.

Hold kyllinger unna.

Eliminering av en bikube.

Ta en fugl.

Bli kvitt flått i hagen.

Bygg en rundpinne.

Hold snegler som kjæledyr.

Mannlige og kvinnelige guppies gjenkjenner.

Rolle en lekfull hund.

Heve frosker.

Kjenne frø av en ku.

Få katten din til å bruke søppelboksen igjen.

Holder hamster.

Transport en hest.