Home \ dyr
 

Spenning kattunge.

 

Som de fleste pattedyr begynner kattunge sine liv ved å drikke brystmelk. Endringen fra brystmelk til selvmating kalles avvenning. Hvis katten din har kattunger eller du er ansvarlig for en foreldreløs kattunge, må du vite hva du gir ham og hva du må gjøre for å få kattungen til å ta dette viktige skrittet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forberedelse for avvenning av en kattunge  ,

    
   
 1.            1      Velg når du skal avle kattunger. Spenning starter når kattungen er omtrent fire uker gamle. De fleste kattunger fullfører vanligvis denne prosessen når de fyller åtte til ti uker. Når en kattunge har åpnet øynene, kan fokusere og gå riktig, kan du starte med det.  
    
  • I en alder av omtrent ti til 14 dager begynner kattens øyne å åpne. Mellom to og tre uker begynner de å stå og lage wobbly skritt, de bygger musklene og lærer å gå. I løpet av denne tiden får de hele kostholdet gjennom morsmelk. Så snart en mor ser at hennes kattunge er mobil, begynner hun å avta henne i villmarken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjøp nødvendig mat. Når du begynner å spenne kattungen fra morsmelk, vil du ønske å kjøpe en erstatning for melk. Det skal etterligne næringsverdien og til en viss grad smaken av morsmelken. Du vil også være sikker på at du kjøper en god kattemat som kattungen gradvis vil bli introdusert til. En god tommelfingerregel er når kjøttet står øverst på ingredienslisten. Dette betyr at denne fôret har en høyere andel protein, hvilke voksende katter må være sunne.  
    
  • Ikke gi kum melk til katten din. Dette er ikke en egnet erstatning fordi kattungen din kan ikke klare det. Kattungen får diaré fra den.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kjøp en grunne bolle for mat og vann. Keramiske eller plastiske boller går like bra. Pass på at kattungen kommer lett til bunnen av bollen. Din kattunge vil ta melk erstatning og annen mat mye lettere, hvis det lett kan slikke maten.        
 6.  
 7.             4      Ikke ta kattungen vekk fra sin mor. Kattunger lærer å se på barn. Din kattunge vil se sin mor spise, bruke søppelkassen og spille spill. Det vil da etterligne mye av denne oppførselen. Hvis du har moren og hennes baby, la dem sammen så lenge som mulig - eller i hvert fall til ti uker. De vil skille seg naturlig over tid. 
    
  • Det er greit å skille dem noen timer om dagen fra omtrent fire uker på. Pass på at du har din egen søppelboks og dine egne mat og vannboller. Til slutt vil kattungen bli mer selvstendig og vil bevisst velge å være borte fra sin mor.  
  •  
  • Ikke bekymre deg hvis kattungen din er foreldreløs. Din kattunge har sterke instinkter når det gjelder selvbeskyttelse. Det vil finne en måte å mate seg selv, selv om moren ikke er der. De fleste av de som oppdager forældreløse kattunger, avvender dem tidlig på fast mat, fra omtrent fire uker. På den tiden har kattens mage utviklet seg så mye at det kan behandle fast fôr. Han trenger bare å bli lært å spise fast mat.  
  •  
                   
 8.  
             

    2      Avven din kattunge  ,

    
   
 1.             1      Gi din kattunge erstatning melk. Først trenger kattungen om lag fire til fem måltider om dagen. Gi ham omtrent en tredjedel av en kopp ekstra melk og kattemat for hvert måltid. Det kan overleve natten godt uten mat, men hvis du hører det lage støy, er det greit å gi det litt ekstra mat før du går i dvale.  
    
  • Hvis du har en nyfødt som har blitt tatt bort fra sin mor, må du bruke en pipette for å etterligne amning av sin normale fôring. Fyll drippen med erstatningsmelken du kjøpte. Hold kattungen trygg og sakte tilsett noen dråper melk inn i kattens munn. Alternativt dypper noen mennesker fingrene i melk og lar kattungen slikke dem slik.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi kattungen mat til bollen. Dette kan være vanskelig for kattungen din. Hvis det er vant til å suge melk fra sin mor, vil det betrakte bollen som en merkelig erstatning. Bare vis kattungen der melken er. Dypp fingeren i bollen og vis den til kattungen. Det vil til slutt gjenkjenne lukten og fortsette å utforske den. 
    
  • Ikke skyv kattungehodet i bollen. Dette kan bare føre til at det innånder melk, noe som kan føre til lungeproblemer. Hvis kattungen i utgangspunktet nøler, gå tilbake til fôring med pipetten eller ta den tilbake til sin mor. Begynn imidlertid hver fôring ved først å gi ham nøklene til å oppfordre ham til å drikke fra bollen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Innfør fast mat. Når kattungen blir vant til slikking fra bollen, gi ham en slimsuppe. Bland jordkvalitets kattemat med melkeutbyttet. Den opprinnelige konsistensen skal være lik havremel. Mange bruker en blender for dette.  
    
  • Du kan ta med kattungen til denne slimsuppe og annen fuktig mat fra omtrent fem til seks uker.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bryteren til fast fôr tar omtrent ti uker. Til slutt, slutte å tilby slankesuppe til kattungen din og gi ham fuktig kattemad i stedet. Hvis du bytter til kattematen, må du sørge for at du legger en egen bolle med vann på dyret. 
    
  • For å fullføre forandringen fuktet kattematen mindre og mindre til den ble akseptert av kattungen i sin opprinnelige konsistens. En bolle med vann skal alltid være ved siden av matskålen.  
  •  
  • Pass på at kattungen din har mulighet til å spise omtrent fire ganger om dagen til den er seks måneder gammel. Nå er det greit å gå over til to måltider om dagen.  
  •  
  • Snakk med veterinæren om fôringsmetoder. Noen veterinærer taler for "fri fôring" i motsetning til fasttidsfôring. Advokater av denne typen fôring hevder at det passer til kresne spisere - eller katter som ikke spiser på faste tider. Generelt er dette ok hvis det ser ut til å gjøre katten lykkeligere. Hvis kattungen blir en overvektig katt, vil du kanskje vurdere å flytte til faste fôringstider for å begrense mengden mat hun spiser i løpet av dagen.  
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (12)      
Dyr populær:
Tilfør en Husky.

Bygg et bånd med din slåssfisk.

Ta en hund til USA.

Behandle steriliseringsrelatert kvinnelig inkontinens.

Hold flyr ut av rommet.

Tren en hest.

Holder en vannslak.

Behandle et varmeslag i kaniner.

Ta vare på en fugl.

Bading en hare.

Bat funnet.

Drep en veps.

Gi hamsterbarn.

Lær en skremt hund for å bruke trappene.

Sett et akvarium riktig.

Holder en leguan.

Oppdag om katten din har FIV.

Bearded Dragons rase.

Identifiser en dronningbi.

Få hunden din hjem om ti dager.

Å holde en enkelt kanari.