Home \ biler
 

Juster den bakre sykkeltransmisjonen.

 

Har du noen gang hatt problemer med sykkelen din, plutselig bytter eller ikke bytter riktig? Mange mennesker har dette problemet, men er redd for å gjøre problemet verre hvis de fikser det. Men du trenger ikke å gå til en verksted for å få sykkelen tilbake på sporet. Bare juster bakspareren, som tvinger kjeden til å skifte fra ett gir til et annet. Et godt øye og litt smøreolje er alt du trenger for det.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Feilsøke bytteproblemer  ,

    
   
 1.            1      Støtt din sykkel så høy at du kan snu hjulene når du arbeider. Du kan enten stikke den opp på et stativ eller vri den slik at den står på sadel og styrer. For å justere sperren riktig må du vri pedalene under dette arbeidet.        
 2.  
 3.                  2      Sving sykkelen til høyest mulige gir. Dette er det minste tannhjulet på baksiden og lengst borte fra eikene. En sperrer fungerer ved spenningen på en kabel (Bowden-kabel), og ved det høyeste giret er den laveste spenningen på kabelen, noe som betyr at sperren har hardt arbeid her og derfor er den enkleste å justere.  
    
  • Ved å dreie pedalene, finn kabelen som fører til sperren og trekk den lett. Legg merke til hvordan girene bytter. Alt som den fremre sperren gjør er å endre spenningen på bowden-kabelen.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Finn spenningsjusteringen, følg kabelen på Bowden-kabelen over hele lengden og let etter eventuelle problemer. Spenningsjusteringen er en liten sylinder som kobler kabelen til sperren. Følg kabelen fra spenningsjusteringen til styret. Spenningen på kabelen fører faktisk til at girene skifter. Pass på at den sitter ordentlig i huset og ikke er bøyd eller løs, eller har fanget noe. Det skjer bare sjelden, men det skjer før.        
 6.  
 7.                  4      Prøv å gå opp og ned gjennom alle gir og pass opp for problemer. Vri pedaler og skru girene en etter en. Husk når kjeden hopper over ett gir eller girspaken må trykkes to ganger for å skifte til et annet gir. Er det noen bytteproblemer? Er det en uvanlig støy eller en sliping?        
 8.  
 9.                  5      Bytt tilbake til høyeste gir og bytt igjen til du kommer til et problemområde som beskrevet ovenfor. er vanskelig å få fra fjerde til femte gir, slutte å skifte til fjerde gir. Fortsett å vri pedalene og drei spenningsjusteringen i retningen at kjedet skal bevege seg, i dette tilfellet ville det være mot klokka. Stramming av strammeren endrer spenningen på kabelen, som igjen bestemmer hvilket gir du er i.        
 10.  
 11.                  6      Vri spenningsjusteringen mot klokka for å hjelpe kjeden ned til de større girene. Strammeren strammer kabelen og gjør det lettere å flytte til de større girene. Hvis du slår av og ingenting skjer, hold deg i gir og fortsett å slå pedaler. Vri strammeren mot urviseren til kjeden hopper automatisk til neste større kjedehjul - din sykkel er nå satt riktig.        
 12.  
 13.                  7      Vri spenningsjusteringen med urviseren for å hjelpe kjedet opp til de mindre girene. Hvis kjeden har problemer med å bevege seg ut, må du justere justeringen lenger. Hvis du bruker kretsen på styret og giret ikke endres, flytt pedalene videre og vri spenningen. Dette reduserer spenningen på spenningsjusteringen, slik at kjedet forsiktig faller på de mindre girene. Fortsett sakte til kjeden hopper på egenhånd, inn i gangen du bare ville bytte til  
    
  • Også løsningen av strekkeren vil hjelpe hvis kjeden hopper over to gir når du skifter hvis du vil skifte mot større gir.  
  •  
         
 14.  
 15.                  8      Kontroller alle girene ved å sakte skifte opp og ned. Når du har justert et utstyr slik at det skifter jevnt, gjør resten vanligvis det selv. Kontroller alle gir for riktig innstilling, og du bør gjøre det. Bør det være flere problemer:  
    
  • Vri strammeren to til tre svinger til høyre for å løsne den, og start deretter fra begynnelsen. Hvis kabelen var for stram fra starten, kan det være nødvendig å begynne med justeringen fra grunnen av.
  •  
  • Se etter skrågir eller tensionere. Hvis det fortsatt ikke virker, er det sannsynligvis et større problem med sykkelen din.  
  •  
         
 16.  
 17.                  9      Smør skruene og svingpunktene. Smør kjeden med spesialkjedefett for å hindre at stive kjedeforbindelser påvirker kretsen og for å holde stasjonen lenger.                  
 18.  
             

    2      Reparere glidekjeder  ,

    
   
 1.                  1      Juster grense skruene bare når kjedet kommer ut på den ene siden av spenningsjusteringen. De to merkene "L" og "H" merkes for å stille inn grensen. I hovedsak begrenser de omfanget innenfor hvilken kjeden kan bevege seg til hver side. Med mindre du har et problem med en lekkende kjede, er det ingen grunn til å justere disse skruene, da de mest sannsynlig er riktig justert på fabrikken. Hvis sykkelen din har vært involvert i en ulykke eller du har installert en ny spenningsjusterer, trenger disse skruene ikke å justeres på nytt.  
    
  • Hvis kjeden din glider konstant, kontroller du grense skruene.
  •  
  • Hvis du ikke kan bytte til høyeste eller laveste gir, kontroller du grense skruene.
  •  
  • Hvis kjeden din drar på rammen, kontroller du grense skruene.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vri "H" -skruen med urviseren for å hindre at kjeden beveger seg for langt til høyre, utover. Selvfølgelig må skruen dreie mot urviseren hvis kjedet stoppes for tidlig. Den øvre grensen gjelder det minste utstyret.        
 4.  
 5.             3      Vri "L" -skruen med urviseren for å hindre at kjeden beveger seg for langt innover. Igjen, hvis du trykker for langt innover, må du slå i motsatt retning. Denne nedre grensen gjelder for det største giret.       
 6.  
 7.                  4      Skift til høye og lave gir og sørg for at strekkeren alltid er justert med midten av girene. Når du har angitt grenser der du vil ha dem, må du sørge for at de er riktig justert. Jockeyhjulet (en metallarm med et lite utstyr under jiggen) bør være godt justert under kjedet.        
 8.  
 9.                  5      Kontroller begge skruene for å se om "H" og "L" ikke lenger er merket når sperren beveger seg. Når du er i høyeste gir, vil den fremre sperren bevege seg når du justerer skruene. Hvis du nå må justere den nedre grensen, bytt til det største giret. Juster begge skruene en halv sving og se om sperren beveger seg i det hele tatt. Pass på at den er i samsvar med midten av giret, og skru begge skruene tilbake en halv omgang for å unngå å ødelegge grensene for riktig skruer.        
 10.  
             

Tips .

    
   
 • Kontroller alltid at kretshengeren (hvor kretsen er festet til rammen) ikke er bøyd, ellers må den bøyes tilbake før kretsen settes inn. Tørk av overflødig fett slik at det ikke samler seg på det.
 •  
 • Innstillingene skal gjøres i små trinn.
 •  
 • Justeringen av frontspareren er laget på samme måte.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Manglende korrekt justering av bakoverskifting gjør at kjedet kan glide, ødelegge rammen og eventuelt skyve giret inn i bakhjulet.
 •  
 • Hvis du ikke er en erfaren mekaniker, kan det være vanskelig å gjøre. Gå til nærmeste sykkelbutikk og få dem stoppet av en butikkassistent eller la dem vise deg hvordan det er gjort.
 •  
           Les mer... (8)      
Biler populær:
Oppblåsbare sykkelhjul.

Forebygging av støyforurensning.

Oppnådd kjørerkortet i USA.

Naviger stjernene.

Bryte opp en bil.

Åpne en frossen bildør.

Kontroller oljenivået på en bil.

Feilsøking hvis bilen din mister olje.

Bruke et batteri.

Senter hjulene på sykkelen.

Bytt ut en alternator.

Reparere bremser på en sykkel.

Bytt tennplugger av en bil.

Slik installerer du en headliner.

Selg en bil privat.

Overvinne bilens fobi.

Gjør riktig til trafikkontroll i USA.

Omvendt på en parkeringsplass.

Begynn terrengsykling.

Bruke et batteri.

Lag vindusrør.