Home \ Sport
 

Forbedre balansen din gjennom trening.

 

Balanseproblemer finnes i alle aldersgrupper, og slike problemer kan ofte føre til fall og skader. Eldre mennesker er spesielt tilbøyelige til å falle skader forårsaket av balanseforstyrrelser, som knuste eller knuste hofter. Balanseopplæring kan i stor grad redusere risikoen for slike skader og øke selvtilliten.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Enkelbalanseøvelser  ,

    

Start med enkle balanseøvelser som ikke krever mye styrke eller utholdenhet. Nesten enhver form for hverdagsarbeid kan forvandles til en slik øvelse, selv om det er enkelt å gå. La enkle balanseøvelser bli en del av hverdagen, både hjemme og hjemme.

 
   
 1.            1      Stå opp fra en sittestilling uten å bruke hendene til å balansere. Hold hendene på kroppen din og løft deg opp med underkroppen. Balanse vekten din, om nødvendig, med beina ved å skifte vekten til den ene eller den andre. Sitt på samme måte.        
 2.  
 3.             2      Stå på en fot og balanser kroppen din på den når du står i kø mens du handler. I begynnelsen kan du fortsatt bruke hendene til å balansere, men med litt mer praksis bør du holde hendene på kroppen.       
 4.  
 5.             3      Sett deg foran tærne. Legg hælen på venstre fot rett foran høyre tå slik at de nesten berører hverandre. Gjenta dette med høyre hæl foran venstre tær og så videre.                 
 6.  
            

    2      Moderat balanseøvelser  ,

    

Når du allerede har forbedret balansen din med grunnleggende teknikker, bør du starte en mer målrettet treningsøkt. Først gjør disse øvelsene 3 ganger med hvert ben og øker dette nummeret ettersom sans for balanse blir mer uttalt.

 
   
 1.             1      Start med enkel vektoverføring. Stå på bena og fordel vekten jevnt over begge bena. Overfør all vekten til venstre ben og sakte og løft forsiktig ditt høyre ben av gulvet. Hold deg i denne stillingen så lenge som mulig, men sett ikke et mål i over 30 sekunder. Sett deretter benet igjen og start øvelsen igjen, denne gangen med det andre benet.       
 2.  
 3.             2      Vi fortsetter med videre stillingsøvelser. Stå på bena og fordel vekten jevnt over begge bena. Løft ditt høyre ben av bakken med hendene på hoftene dine. Nå bøy kneet litt. Hold deg i denne stillingen så lenge som mulig, men sett ikke et mål i over 30 sekunder. Sett deretter benet igjen og start øvelsen igjen, denne gangen med det andre benet.       
 4.  
            

    3      Avansert balanseøvelser  ,

    

Til slutt fortsetter vi med avanserte øvelser som kombinerer balanse- og styrketrening for å oppnå optimal balanse. I denne øvelsen har du lov til å holde på først. Når du blir bedre, bare hold på med en hånd, så bare med fingertuppene, og fortsett til du kan gjøre det uten å spenne og med lukkede øyne.

 
   
 1.             1      Stå lett foran en stol eller et bord. Hold fast med begge hender og stå på tuppet så langt du kan. Hold deg på den måten i 2 sekunder og ta sakene tilbake til bakken sakte. Gjenta dette opptil 10 ganger.       
 2.  
 3.             2      Stå lett foran en stol eller et bord. Hold på med begge hender og løft forsiktig kneet mot brystet mens du tar vare på midjen og hofteflaten. Hold deg slik i 2 sekunder og sakte tilbake til startposisjonen. Gjenta dette opptil 10 ganger per ben.       
 4.  
 5.             3      Stå foran en stol eller et bord med beina fra hverandre, og hold en avstand på 30cm til 45cm. Hold på og lene seg fremover fra hoftene til du kommer til en vinkel på rundt 45 °. Deretter løfter du høyrebenet litt og strekker det bakover, holder kneet rett. Ikke rett tærne og ikke bøy overkroppen, ryggen forblir rett. Hold deg slik i 2 sekunder og sakte tilbake til startposisjonen. Gjenta dette opptil 10 ganger per ben.       
 6.  
 7.             4      Stå lett foran en stol eller et bord. Hold på med begge hender og løft sakte høyre benet sidelengs uten å bøye noe av knærne. Tærne dine bøyer ikke. Hold deg slik i 2 sekunder og sakte tilbake til startposisjonen. Gjenta dette opptil 10 ganger per ben.       
 8.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Sport populær:
Bygg en krepsfelle.

Kajakkpadling.

Vinn en sverdkamp.

Kjører bakover på skøyter.

Sport bidrar til å kvitte seg med mannlige bryster.

Nå en Runner's High.

Få en rytterstump.

Utfør hovedtrinnene i Taekwondo.

Spille tennis.

Sett en merkelig opp.

Få en slank kropp.

Bli en god idrettsutøver.

Bli en god cricket batsman.

Gjør strekningsøvelser for brystet.

Dribling som Lionel Messi.

Gjør brystmuskelmasse.

Vri på en cricketball.

Hopp frem en somersault.

Tren hjemme.

Spis Energy Gel.

Dypfiske.