Home \ Sport
 

Velg en kampsport.

 

Hvis du ikke er Daniel Larusso, som skjedde for å bo ved siden av Karate Master Mr. Miyagi, må du gjøre noen seriøs forskning før du bestemmer hvilken kampsport du vil gjøre. Her er den ultimate guiden for å finne riktig kampsport for deg.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Sett et budsjett. Noen kampsport krever mye penger for utstyret. For eksempel kan et kendo-utstyr koste opp til $ 1000 hvis du vil kjøpe god kvalitet, mens for karate trenger du bare en hvit bomullsdragt. Det er ikke fornuftig å interessere deg hvis du ikke har råd til det.       
 2.  
 3.   2      Bestem ditt ultimate mål. Det er vanligvis fire hovedkategorier.  
    
  • (a) Helse og helse Fitness, med kampsport ferdigheter som en ekstra bonus.
  •  
  • (b) kampsportkunnskap som hovedmål, med ytterligere læring av disiplin og styrker i helse & amp; Fitness.
  •  
  • (c) Å være en del av en kulturarv eller tradisjon som har hundrevis eller tusen år av historie (avhengig av sporten).
  •  
  • (d) ønsker å vinne trofeer i sportskonkurranser.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Beslut om kampsportstil. Det er vanskelige stiler, som Muay Thai (Thailand) eller Western boksing, semi-hard stiler som Tae Kwon Do eller Hapkido (Korea), myke tradisjonelle stiler som Aikido (Japan) eller en av de mange Kung Fu-stilene (Kina) eller bryting / bakkestyper som Jiu Jitsu (Brasil / Japan) og Western Martial Arts (Europe). Vil du ha en mot en konkurranse i ringen, med motstandere som bruker samme stil som deg, eller lære tradisjoner av en bestemt kampsportkultur, eller lære å forsvare deg mot ekte veikantangrep? Treningsmetodene er svært forskjellige, og de fleste kampsportskoler konsentrerer seg om et av disse aspektene. Enhver skole som hevder å gjøre deg King of the Ring pluss en effektiv street warrior, og du er sunn og passform, så vel som en del av en kulturarv, gjør deg noen som kan gjøre alt og ingenting på samme tid.        
 6.  
 7.             4      Vær oppmerksom på dine fysiske grenser. Hvis du er eldre eller ikke veldig akrobatisk, så kan Wushu (Kina) ikke være for deg, men Tai Chi (Kina) kan være en god form for deg. Videre kan kampsport som bruker slag og spark, som karate eller TaeKwonDo, være bra eller ikke så bra for mindre folk. Grappling stilene til judo, aikido eller jiu-jutsu er kampsport for nærbilde, ved hjelp av teknikk, grep og spak, og kan brukes raskere når du lærer dem. På samme måte er kinesisk kampsport veldig teknisk og mindre avhengig av hvor stor eller hvor tung du er.        
 8.  
 9.             5      Vær oppmerksom på dine kulturelle interesser . Hvis du har respekt eller interesse for en bestemt kultur, kan det være en god opplevelse å lære kampsport. Hvis dette er et mål for deg, så se etter en skole som drives av en innfødt av denne kulturen, eller noen som har lært direkte fra en slik kultur.        
 10.  
 11.             6      Vær oppmerksom på kampsportens effektivitet . For eksempel har moderne kampsport som Krav Maga (Israel) rekonstruert vestlig kampsport som ARMA eller AES (Europe), eller kurs ledet av erfarne soldater eller politiet legger større vekt på "kamp" enn "sport". Dette betyr ikke at tradisjonell asiatisk kampsport er mindre viktig; men det kan ta lengre tid å lære grunnleggende selvforsvar på denne måten, så mange kampsport i Fjernøsten er mer utviklingsorienterte enn enkle selvforsvar. Hvis du er villig til å investere tid til å trene mange forskjellige stilarter, vil du til slutt være i stand til å forsvare deg selv mye bedre enn om du trener på en blandet kampsportskole. Men hvis ditt eneste mål er kampsportens effektivitet og evnen til å forsvare deg selv på gata, må du veie om den fysiske og mentale innsatsen er verdt å lære, eller om du foretrekker en kan med pepper spray eller bør kjøpe et lite lovlig våpen.        
 12.  
 13.             7      Bestem når du skal registrere deg. Sitt som en høflig observatør og se på kursene hvis du vil - for andre kan det være bedre å gå rett. Velg hva som passer best for deg.        
 14.  
 15.             8      Bestem om undervisningsstilen passer til din personlighet. Hvis du vil lære brukt kampsport, spør da: Tillater skolen nybegynnere å delta i sparring eller "fri kamp" eller er det reservert for de avanserte elevene som har investert mer tid og penger i Dojo?  
    
  • Husk at nybegynneres sparring, selv om det er tillatt, bør være strengere regulert og overvåket enn eldre studenter, siden nybegynnere ikke har nok kontroll over deres slag for å effektivt redusere risikoen for skade.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Se elevene i skolen og hvordan de samhandler med hverandre og lærerne. Er du vennlig og oppmerksom? Er du respektfull? Vil du ha henne som venner? Du vil bruke mye tid med dem, så det er viktig å forstå deres personligheter også. Du vil sette din sikkerhet i sine hender, og hvis det virker ubehagelig for deg, fortsett å se.        
 18.  
 19.             10      Kontroller lærerens kvalifikasjoner. Ikke bekymre deg så mye om regnskap og sertifikater; Det er ingen universelle standarder og ingen universelt anerkjent kampsportsforening. Det som er viktig er:  

   
    
  • Fra hvem lærte personen?
  •  
  • Hvor lenge har han / hun lært av denne personen?
  •  
  • Hvor lenge har han / hun gjort denne kampsporten?
  •  
  • Har læreren noen erfaring som lærer, eller er han bare en utdannet kampkunstner? Like gode fotballspillere kan være dårlige trenere (og omvendt), er store martial artister ikke nødvendigvis gode lærere.
  •  
         
 20.  
 21.             11      Tillat nok tid per uke til trening. De fleste kampsport har øvelser du kan gjøre hjemme for å holde alt friskt i tankene dine; hvis du bare trener i skolen, så vil fremdriften din bli veldig treg. "Vi kommer til skolen for å lære. Vi trener hjemme. "                  
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Sport populær:
Gymnastikkøvelser i baren.

Kick høyere.

Fotturer.

Kjør 800 meter raskere.

Lag en frontflip (for nybegynnere).

Dr Følg Atkins diett.

Løft vekter riktig.

Tren med et kneproblem uansett.

Styr håndleddene.

Gå ned i vekt når du bryter.

Lær kampsport.

Roter i volleyball.

Korrekt korsløfting.

Gjør sitteoppslag med en medisinsk ball.

Forsterk ryggen din.

Bygg muskelmasse gjennom ernæring.

Forbedre basketballspillet.

Bli en ishockey dommer og fløyte i høyere ligaer.

Tren riktig.

Lær Kung Fu selv.

Hvordan bli kvitt wobbly armer.