Home \ Sport
 

Hvordan spille bordtennis eller bordtennis.

 

Bordtennis, også kjent som Ping-Pong på engelsk, er et spennende spill som kan spilles i par og fire. Selv rekreasjonsaktører kan veldig raskt bli veldig gode på det; Bordtennis på et profesjonelt nivå er vel verdt å se. Denne artikkelen vil vise deg de grunnleggende reglene for bordtennis og tips om hvordan du kan vinne.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Spill spillet  ,

    
   
 1.            1      Finn noen som spiller med deg. Kanskje noen som spiller på ditt nivå eller litt bedre enn deg, og ikke velger noen som spiller aggressivt og med ren vilje til å vinne. På denne måten kan du lære spillet med mye moro. Du kan spille en mot en eller i lag, to mot to, som kalles en dobbel. Og du trenger noen som har pingpongballer, klubber og et bord, eller i det minste en måte å bruke dem alle på.  
    
  • Hvis koordinasjonen din er sammenlignbar med den med en trebenet blindhund, kan du begynne å øve alene ved å spille mot veggen, slik at du kan øve på å praktisere racketen og ballen litt. Bare legg bordet mot en vegg og prøv å slå ballen så ofte som mulig.
  •  
  • Når du trener, bør du bruke oransje eller hvite baller. De er 40 mm høye. Bordet skal være 2,74 m langt og 1,525 m bredt og 0,76 m høyt. Bordtennisrackete er ikke regulert størrelse. Små klubber er vanskeligere å bruke, mens større krever mindre dyktighet, men litt tyngre. Men de må være laget av tre og gummi. Konkurransefløyter må også være laget av 2 farger.  
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Slik holder du flaggermusen. Det finnes to vanlige måter å spille på: pennhåndtaket og håndtaket. Uansett hvordan du spiller, er det viktig at du kan bevege håndleddet ditt fritt. Når knyttneve går rundt grepet, kommer det meste av kraften til å spille fra armen i stedet for håndleddet, så du vil være mindre presis i å spille. I tillegg er bordtennis ikke rakettvitenskap:  
    
  • Bruk fountain pen handle for å holde bat som en fontene. Med et håndtak, er det mer som å gi en persons hånd å riste den, men fingrene bør ikke være for tette på håndtaket. Det viktigste ved det ideelle grepet for deg er at det føles godt og naturlig for deg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem hvem som tjener først. Etter de offisielle reglene for International Table Tennis Federation (ITTF) har spilleren rett til å bestemme seg for den første serveringen som vil bli vunnet (for eksempel ved å peke på en mynt eller trekke halm). Mens vinneren avgjør hvem som skal tjene først, kan loseren velge hvem som starter spillet på hvilken side av bordet.  
    
  • I de fleste fritidsbordtennisspill, starter de som vinner en rask avgjørelsesrund, for eksempel "Schnigg-schnagg-schnugg" eller "tre seier". Den andre velger tabellsidene.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Betjene ballen. Ballen er tapt fra frihånden, minst 16 cm over bordet, slik at du treffer den med klubben. Ballen må slås på en slik måte at den bare hopper opp på "din" side av bordet, så flyr over nettet og hopper opp igjen på motstanders side.  
    
  • Hvis du spiller et enkelt spill (en mot en), kan spilleren spille ballen på et hvilket som helst punkt på motsatt side av bordet. Motstanderen må da spille den tilbake. Hvis du spiller en dobbel (dvs. to mot to), må du først betjene den riktige personen, noe som betyr at ballen må slå først i høyre halvdel og deretter på motsatt side av motstanderen.
  •  
  • Tjenesten endrer siden hver eneste prikk. Etter to poeng treffer motstanderen deg (i tilfelle av en dobbel er dette den ene diagonalt motsatt serveren). Etter to andre poeng blir tjenesten endret igjen. I en dobbel betyr det at denne gangen partneren servert fra den første serveringen.
  •  
  • Hvis ballen kjørte på nettet under service, men tjenesten var ellers feilfri, kalles denne tjenesten "let", og den gjentas uten at noen får et poeng. Etter to slike "lar" får motstanderen av serveringen poenget. Ved et spill poeng har den server som har mistet poenget.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Spill ballen tilbake. Etter en tjeneste eller retur, må ballen returneres til motsatt side. Ballen må spilles når den har rørt halvparten av bordet. OBS: Det må spilles av før det hopper en gang til, eller berører bakken eller berører noe annet som ligger rundt bordet.  
    
  • Hvis ballen lander på nettet når den treffer nettet, men på en eller annen måte overvinter den og hopper opp for første gang på motsatt side (det kalles en nettleser), ballen er god og fortsatt i spill. Motstanderen må i sin tur returnere ballen før han hopper opp en gang til.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      poeng poeng. Et poeng krediteres etter hvert rally som ikke begynte med en "la". Hver spiller kan vinne poenget, uansett hvem som serverer. Her er helheten av det hele:  
    
  • Hvis tjenesten din lander på nettet, ruller av bordet, eller forblir liggende på den andre siden, blir motstanderen (eller motstandslaget) på vei.  
  •  
  • Hvis du ikke treffer en vanlig retur (som beskrevet ovenfor - ballen går inn i nettet eller savner motstanderens halvdel av bordet), går poenget til motstanderen.
  •  
  • Hvis du treffer en tjeneste eller en retur, slik at ballen berører din flaggermus flere ganger eller du berører ballen med kroppen din, går poenget til motstanderen din. Hvis tjenesten ikke spilles på riktig måte (dvs. ballen berører siden din to ganger før den flyr over nettet eller lander på nettet eller savner motstanderens side), blir motstanderen poenget. Forresten: Du får poenget hvis motstanderen savner halvparten av bordet og du tar ballen bak linjen.
  •  
  • Hvis du berører bordet med hånden eller flytter bordet, får motstanderen poenget.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Vinn spillet. Mange spiller opptil 21 eller 15 poeng (med tjenesten som skiftes etter hvert 5. poeng), som er perfekt for rekreasjonsspillere. Imidlertid angir de offisielle reglene at spillet går opp til 11 poeng (tjenesten endres etter hvert to poeng). For å vinne må vinneren ende opp med minst 2 poeng foran taperen. Ellers blir setningen utvidet. Hvis poengsummen er 10-10 eller 20-20, vil tjenesten skifte etter hvert punkt og spille like lenge til en spiller har 2 poeng foran.        
 14.  
 15.             8      Spill igjen. I konkurranser blir kamper vunnet bare når 2 av 3 sett er vunnet. Spillere skifter bordssiden mellom hvert sett. Hvis det er et tredje sett, vil det tredje settet skifte sider etter hvert 5 poeng vunnet av en spiller / lag.  
    
  • Teamet eller spilleren som tjener først, endres i hvert sett. Normalt ingen spiller bør ha en fordel over den andre. Derfor tjener disse mange tjenestene og tabellendringene.
  •  
                   
 16.  
             

  Del 2      Utvikling av stivelse  ,

    
   
 1.                  1      Øv alltid. Du blir en ganske god bordtennisspiller hvis du praktiserer flittig. Det viktigste er å alltid holde øye med ballen mens du trener for å lære den ideelle timingen og holde ballen lav.  
    
  • Fra det første øyeblikket du henter opp flaggermusen, vær sikker på å holde øye med ballen, fra service til retur, og så videre.
  •  
  • Din timing blir bedre når du trener - du må bare trene - men det hjelper hvis du også lytter til ballen og ikke bare stoler på ditt øye.
  •  
  • Å holde ballen flatt - uten å sette den i nettet - er nok den vanskeligste øvelsen for en nybegynner. Men det er noe av det viktigste, fordi høye baller enkelt knuses av motstanderen. Så prøv å holde flaggermusen så horisontal som mulig. Bruk håndleddet til å bruke energi til ballen. Generelt, jo raskere ballen beveger seg, jo lettere er det å holde det flatt.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Utvikle en sterk backhand og en forehand. Du må kunne spille ballen på begge sider av kroppen din hvis du vil bli en god bordtennisspiller. Selvfølgelig er det ikke fornuftig å spille ambidextrous, så du må bytte frem og tilbake mellom forhånd og bakhånd.        
 4.  
 5.                  3      Lær å overføre spin til ballen. Du kan gjøre dette ved å lage raske, høyt lave bevegelser eller høyre-venstre-bevegelser med håndleddet når ballen er truffet. For å skape et motspenn, må du overføre spinn til ballen selv. Hvis du har tid, prøv den på veggen. Du lærer raskt hvordan det fungerer.  
    
  • Overvei å stoppe ballen - Hvis du "undertrykker" ballen, vil ballen bli veldig sakte på slag og bli gitt en helt ny retning. Tren dette med forhånd og backhand. Du vil bli forbauset!
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Slam baller når de spilles høyt av motstanderen. Smashing (også kjent som pounding) er en øvelse som gjør ballen veldig rask og gjør det nesten umulig å spille av. Et slam er et kraftig våpen, men det er vanskelig å spille disse slagene først. Ofte vil du lande på nettet i begynnelsen eller skyte over bordet. Men ikke gi opp å prøve. Det er verdt det når du får tak i det.  
    
  • Dette ligner på volleyball. Når du slam eller smash, er det ikke mulig for motstanderen å returnere ballen riktig. Han må prøve å holde ballen i spillet i det hele tatt. Dette er en av de vanligste rutinene når du får tak i det - og det frustrerer motstanderen.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Utvikle en mordertjeneste. En rask service eller en med mye spinn kan være nøkkelen til å få deg i en kamp mye bedre. Hvis du leverer for lett, kan det godt være at motstanderen din returnerer veldig bra, og du faller raskt bak. Han blir så spennende og vil overraske deg med slam du ikke engang ser kommer.  
    
  • Hastighet er definitivt viktig hvis du vil klatre opp på topplisten. Men du må sikte godt og praktisere presisjon. Når du blir bedre og bedre, vil du også få bedre kontroll over hvor ballen lander og hvordan den oppfører seg med hvert slag.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Overlater motstanderen. Når du blir bedre, kan du tvinge motstanderen til å gjøre feil når du spiller ballen hardt. Du må håndheve feil for å kontrollere spillet. Prøv å få motstanderen til å flytte rundt bordet mye. Spill først på høyre side, så fort igjen. Jo mer du haster motstanderen, desto mindre er han i stand til å returnere ballen riktig. Faking triks som en smash eller spille ballen veldig sakte eller faking et høyre-venstre mønster kan ubalanse motstanderen din.        
 12.  
             

  Del 3      Bli en seriøs spiller  ,

    
   
 1.             1      Gjør det som proffene. Profesjonelle spillere er litt lenger bak bordet. Hvis du blir involvert i raskere samlinger, vil du også finne ut at dette er en god teknikk. Ballen kommer så fort og så hardt at det står langt fra bordplaten, er den eneste måten å holde seg i spillet. Og hvis motstanderen din foretrekker en side, bør du foretrekke den samme siden.  
    
  • I tillegg til stillingen har de også annet utstyr. De har en rekke forskjellige klubber. De billige enkle klubbene i discounters rundt hjørnet kan være egnet for rekreasjonsspillere. Senere kan en bedre flaggermus være verdt det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tenk på en strategi. Når du har spilt en stund, vil du legge merke til hva dine sterke og svake sider er. Deretter bør du ha en strategi for hvordan du bruker styrken din og overstyr svakhetene. Her er de fire vanligste spillerne:  
    
  •   Kontrollerte spillere. Som navnet tilsier, elsker de å kontrollere spillet og tar liten risiko. Du vil ikke ofte blare og spille mer tradisjonelt.
  •  
  •   Defensive spillere. Denne typen spiller prøver å få motstanderen til å gjøre feil. Han fokuserer hovedsakelig på sitt eget spill.
  •  
  •   Offensive spillere. Denne spilleren er vanligvis veldig aggressiv, fokusert på toppspenning og konsistens. Du kan spille ballen veldig bra og vite hvordan du spiller med spin.
  •  
  •   Strømspiller. Ingen tuller, Kraftspillere stole hovedsakelig på hastighet for å beseire motparten deres.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn ut hvem du er. Når du spiller med motstanderen din, vil du finne ut hvilken type spiller han er. De foretrekker en veldig spesifikk spillestil, og noen slag kommer alltid ut. Du bør være oppmerksom på følgende ting:  
    
  • Motstandsslaget kommer når det er merkbar kontakt med ballen (liten til ingen spinn) øverst på flykurven. En spiller som elsker dette slag er lettest å beseire når man spiller midt på bordet - der de må raskt velge mellom front og backhand.
  •  
  • Den hakkede blæren kommer når bunnen av ballen er kraftig kuttet på høsten. Spinnets styrke kan variere. For å motvirke det, bør du jobbe i midten og være tålmodig. Endre slagene dine og prøv å ikke spille ballene for komfortabelt for motstanderen.
  •  
  • Blokkere er defensive spillere. De liker ikke angrep, så tvinge dem til. Varier korte og lange skudd og variert. Ikke bruk all kraft, da må du gjøre det.
  •  
  • "Sløyfen" er et skudd som starter ved lårene dine (med hengende skuldre) og ender i et slag som styrker ballen litt opp med et lavere spinn. Hvis du har denne spilleren som motstander, må du spille aggressivt. Tvinge ham til forsvaret, som ikke er hans styrke.
  •  
  • Spillere som holder Featherbucket har vanligvis en sterk forhånd og en svakere backhand. Fordi de vet det, gjør de en god fotjobb. Du bør bruke svakheten i backhanden din og spille den langt ut og endre den slik at de ikke kan stoppe ved hjørnet av bordet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Har noen varierende taktikk i posen. Uansett hvem du spiller mot, er det en god ide å inkludere flere nye ideer og variasjoner i spillet ditt. Overraskelseselementet er utrolig viktig i dette spillet. Gjør bruk av det og seieren vil bli din.  
    
  • Pass på at du varierer spin og skuddstørrelse. Gode ​​spillere kan lese spillet som en bok og vet ganske godt hva de skal gjøre neste. Du vil se hvordan du vil spille ballen, hvor du vil spille den og hvordan du vil bruke de forskjellige taktikkene. For å unngå dette, varierer spillet ditt. Vari spin, høyden du gir ballen, og selvfølgelig hastigheten på slagene dine.
  •  
  • Prøv å holde ballen ut av motstanderens kraftsone. Hvis du ser en motstander med et håndtak, er deres kraftsone fullstendig forehand og nær kroppen på baksiden. Hvis du spiller i midten eller langt ute på baksiden, vil du gjøre det ganske vanskelig for motstanderen. Men ikke ta denne håndboken bokstavelig talt, men finn svakhetene til motstanderen din!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjør litt bakgrunnsarbeid. Bordtennis er tatt veldig alvorlig i noen kretser. Hvis du leter etter inspirasjon, sjekk ut videoer og opplæringsprogrammer, konkurranser eller annen hjelp. Kanskje din neste stopp vil være på OL!  
    
  • Bordtennis er et spill som krever mye øvelse. Kanskje det er klubber eller ligaer i ditt område eller ser etter en gruppe / vennekrets som er interessert i å bli bedre. Fordi det er svært lite ferdighet i å lære bordtennis i begynnelsen, bør det ikke være for vanskelig å finne folk.
  •  
  • Hvis du gjør dette på alvor, vil du spille best når du er full av energi og våken. Derfor skal du alltid sove tidlig og spise sunt og rikelig. Du trenger alle dine sanser 100%.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                  Les mer... (3)      
Sport populær:
Balansering.

Polka dancing.

Gjør øvelser mot hevede skuldre.

Gjør benoppganger.

Bowling ditt beste spill noensinne.

Dans på fester.

Fullfør en håndstandsoverføring bakover ut av Radwende.

Juggle med tre baller.

Styrke anklene.

Ripstick stasjon.

Gjør knebøy.

Bygg pectoral muskler med et gummibånd.

Hopp høyere i volleyball.

Importer en fastpitch softballbat.

Lag en koker for piler.

Tren konsentrerte biceps flekker.

Velg en kampsport.

Gjør yoga med mantraer.

Få store biceps.

Carboloading.

Øvelse av den lette hunden i yoga.