Home \ Hobbyer
 

Lag en quiz.

 

Quizzer er en morsom og underholdende måte å lære om en rekke emner. Å lage en quiz på egen hånd kan være morsomt og utfordrende, uansett om du lager vanskelige spørringer eller skriver ned morsomme personlighetstrekk. Sjekk fakta og vær kreativ for å gjøre en vellykket quiz. Bruk kreativ føler og maler av quiz-skapere på Internett, for eksempel Buzzfeed, som veiledning og inspirasjon.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lag en quiz med kunnskapsspørsmål  ,

    
   
 1.            1      Velg et emne. Avhengig av lengden på spørrekonkurransen deler du spørsmålene i kategorier. Du kan lage en enkelt emne for hver kategori. For eksempel kan du gjøre en sportsquiz og forskjellige kategorier for forskjellige idretter, så gjør 10 basketballspørsmål, 10 fotballspørsmål, 10 baseballspørsmål. 
    
  • Når du velger kategorier, bør du velge hvilke du kjenner mye eller er veldig interessert i, så det er lettere for deg å finne løsningene og formulere spørsmålene kreativt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi din quiz en tittel og designe den. En kreativ tittel og konsistens kan legge til sammenheng og profesjonalitet til spørsmålet ditt. Hvis designet fanger øyet, kan det tiltrekke flere deltakere og gjøre quizen din til en suksess hvis du publiserer den på sosiale medier.        
 4.  
 5.             3      Spør morsomme og omfattende spørsmål. Lag velskrevne og engasjerende spørsmål for å oppmuntre publikum til å stille flere spørsmål. Prøv å gjøre hvert spørsmål et eget spill ved å gi bort svaret umiddelbart etterpå.        
 6.  
 7.             4      Varigheten av spørsmålene varierer. Hold publikum oppmerksom på deg. Hvis quizen din er for småbarn, må du sørge for at svarene er aldersmessige. Hvis quizet ditt er for et bredt publikum, plukk opp forskjellige vanskelighetsgrader. En quiz skal være en utfordring uansett hvem publikum er, men det bør også være en følelse av belønning, så hold spørsmålene på et moderat til vanskelig nivå.       
 8.  
 9.             5      Ha det gøy å skrive spørsmålene. Hvis du ikke nyter det, vil publikum sannsynligvis ikke. La din entusiasme komme i forgrunnen. Husk at dette er en slags underholdning, så snakk med deg selv og presenter deg selv til publikum med en latter, eller hvordan det gleder seg til hvert spørsmål.        
 10.  
 11.             6      Støtte spørsmålene om spørsmål om fakta. Spørsmål om spørsmål er morsomme fordi det er en morsom måte å lære noe nytt på. Øyeblikket med overraskelse eller når publikum sier "Jeg visste det ikke!" Bør være motivasjonen bak spørsmålene dine.        
 12.  
 13.             7      Gjør spørsmålet kort. Folk har en kort oppmerksomhet, spesielt hvis du vil publisere spørsmålet på Internett. Spør deg selv, hva ville være det beste resultatet, fordi du ikke vil bruke 2 timers hardt arbeid, og gjør en quiz som folk bare bruker ca. 10 minutter med. Hold ting friskt og morsomt, både for deg og for deltakerne.        
 14.  
 15.             8      Lag svar ikke bare for å utdanne, men også å underholde. Å bygge svarene på spørrekonkurransen er like viktig som spørsmålene selv. Pass på at du har de riktige fakta og at du kan forklare nok om hvorfor noen har gitt feil svar.        
 16.  
 17.             9      Publiser den på sosiale medier. Det finnes flere apper du kan bruke til å lage en quiz. Av morsomme eller kommersielle grunner bør du undersøke hvilke apper som er best for å lage og legge inn quiz.                 
 18.  
             

    2      Lag en personlighetsquiz  ,

    
   
 1.             1      Gjør spørsmålet med en intensjon. Mennesker har et medfødt behov for å lære mer om seg selv. Oppmerksomhet på detaljer kan trekke flere personer til quiz fordi det vil føles individualisert. Lag en tilpasset bakgrunn som samsvarer med innholdet i spørrekonkurransen. Inviter folk til quizen slik at publikum kan identifisere med noen.  
    
  • En meningsløs personlighetsquiz kan lett overses fordi den ubevisst forteller deltakeren at han selv er meningsløs. Fargerike og klare bilder er mer sannsynlig å trekke oppmerksomheten på quizen din.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Først oppretter du resultatene og jobber deretter tilbake. Hvis du vet hvilken personlighet som vil ende opp med noen, kan du jobbe tilbake og skrive spørsmål som vil føre til det resultatet. For eksempel, hvis din personlighetsquiz er kalt "Hvilken Star Wars-karakter er du?", Du kan velge hovedpersoner som Yoda og Darth Vader som mulige utfall. Nå søker du etter bilder og oppretter spørsmål som enten resulterer i Yoda eller Darth Vader.        
 4.  
 5.             3      La moroa med resultatene stå i forgrunnen. Personlighetsquizzer er populære på grunn av deres resultater. Hvis du er i tvil, viser det seg å være for positivt, vil quizen din trolig være en suksess. Ha det gøy og vær kreativ, men hold publikum i tankene når du designer resultatene. Vilkårlige resultater kan være så forvirrende som de er negative fordi de gir personen følelsen av at de har kastet bort tiden deres når de får et vilkårlig resultat.  
    
  • For eksempel, en personlighet quiz rundt "hvilket dyr ville du være" kan ha bjørnen som et godt resultat. Beskrivelsen kan være noe slikt: "Selv om du nyter en fin, forfriskende lur og blir humør når du er sulten, vet alle hvor mye du elsker barna dine og de tykke bjørnkrammene er oppkalt etter deg." Denne beskrivelsen er morsomt og synes å være personlig fordi det gjenspeiler hvordan en bjørn beskytter sine unger og viser en koselig varme. Begge menneskene kunne forholde seg til begge deler.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Legg til din personlighet eller en bestemt karakter i spørringen din. Enten du sniker eller optimistisk, lag dine spørsmål med en viss stil. Det er en fin linje mellom et morsomt og personlig resultat. Notatet og humor kan ikke lett formidles i tekstform, spesielt hvis personen som gjør quizen ikke kjenner personen som skrev den.  
    
  • For eksempel kan en spott tittel for en quiz være "Hvilken 90-tallet er det en hit-wonder du er?"
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spør utallige spørsmål. Skriv spørsmål som er enkle, men til poenget. Vær kort. Folk vil takle raskt og ikke bli sittende fast i kompliserte beskrivelser.        
 10.  
 11.             6      Vær kreativ om tittelen. Det første som vil friste noen til å gjøre quiz er tittelen. Folk vil ønske å vite hvordan de relaterer seg til tittelen, så vær sikker på å være sterk og overbevisende. For eksempel kan en god tittel være "Hvilken apokalypse ville du best overleve, zombier, vampyrer, roboter eller valper?" 
    
  • 5 Verktøy for å lage en fengende tittel er: uttrykket "Hvor mye vet du om (emne)?", Kjente personligheter, et adjektiv, klassifisering etter type eller sammenligning av folk med populære ting. For eksempel kan du kjenne kjendiser i en tittel som "Hvilken figur fra Walking Dead er du?" bruke. Et eksempel på et adjektiv i tittelen ville være "Hvor passer er du?" En tittel som brukes til å klassifisere noen som en type kan være, "Er du en Bro?" En tittel som sammenligner populære ting for folk kan være, "Hvilken brunsj er du?"
  •  
         
 12.  
             

    3      Lag en Buzzfeed Quiz  ,

    
   
 1.             1      Velg hvilken type quiz du vil opprette. Velg mellom 6 typer quizzer: standard, et enkelt spørsmål, quiz med resultater i%, personlighetsquiz eller quiz, hvor du kan velge en serie bilder fra en liste.  
    
  • En vanlig quiz har et enkelt korrekt svar, men personen som gjør quizen har et utvalg av flere alternativer. Når hun svarer på spørsmålene, lærer hun umiddelbart om svaret var riktig eller feil.
  •  
  • For en quiz fra et enkelt spørsmål er det bare ett spørsmål med en løsning.
  •  
  • En quiz med resultater i% avviker fra en vanlig quiz, fordi personen som gjør quizen, ikke umiddelbart lærer om svarene var riktige eller feil før de kom til slutt på quizet og se prosentandelen, som hun svarte riktig i denne quizen.
  •  
  • En personlighetsquiz gjør at personen som gjør quiz, kan velge fra en rekke svar. Hvert svar er tildelt et annet resultat. Antall svar som samsvarer med resultatet, bestemmer utfallet av spørrekonkurransen.
  •  
  • En quiz med en serie bilder stiller et spørsmål med flere mulige svar. Folk ser etter alt som gjelder dem, og deler dette med andre som også har gjort quiz. I en quiz med bilder er det liknende, bare de bildene blir brukt i stedet for tekst.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag et kortfattet navn. Vær kreativ og gi din quiz en tittel som vil gjøre det skiller seg ut. Adresse publikum med humor og nysgjerrighet.        
 4.  
 5.             3      Vær humoristisk og frekk. Lag en quiz med en løs tone og legg til så mye personlighet som mulig. Sett leseren i spøk. Det er en fin linje mellom sarkasme og fornærmelser, men tekstene dine bør ikke være tomme.  
    
  • Skriv overbevisende og gjør en positiv uttalelse. Personen som gjør denne quizen ønsker å se seg selv, har bekreftet at hun har tatt seg tid til å svare på dine spørsmål. Tilfreds med humor og en positiv melding om seg selv.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Velg morsomme eller provoserende bilder. Frisse bilder kan hjelpe folk med å se meldingen de ønsker å formidle. Et ansikt kan tiltrekke seg personen og en kort tekst forteller resten av historien.  
    
  • Bruk bilder og innhold som du har rettighetene til når quizen blir offentliggjort. Pass på at du bruker det opprinnelige innholdet eller har tillatelse til å bruke andres arbeid. Hvis du bruker bilder, må du kontrollere at de er royaltyfrie, dvs. at de har Creative Commons-lisensen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skriv det med publikum i tankene. Det blir enklere å lage quizen din hvis du forestiller deg hvem som skal gjøre det. Snakk direkte til personen for å gjøre quizen fokusert og underholdende. Dette vil også gjøre quizen din mer personlig og koble til personen som gjør det.        
 10.  
 11.             6      Vær kort. De fleste spørrekonkurranser skal ha færre enn 10 spørsmål, spesielt hvis de skal brukes på sosiale medier. Folk har et kort oppmerksomhetsspenn på nettet.        
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (18)      
Hobbyer populær:
Sy babyhodebåndet.

Hylle ut en kokosnøtt.

Lag ballistisk gel.

Utvikle et puslespill til et objekt.

Rayquaza i Pokemon smaragdfangst.

Bevel jeans.

Vinn på FN.

Bygg en pappkasse.

Lag enkle korttricks.

Tinker cat ears.

Sjansene for å øke en kongelig flush.

Kopier fotografiske utskrifter til en datamaskin.

Bor et hull i et skall uten en boring.

Design et eventyrkort for Minecraft.

Snakk en stave.

Lag emalje og støpt såpe.

Hekle rosene.

Lag perle gardiner.

Smør et lærbelte.

Lag et Paracord Combat Armbånd.

Lag mokasiner.