Home \ Hobbyer
 

Gjør mokasiner.

 

I de kalde vintermånedene kan du enkelt få frostige føtter når du går rundt hjemme. Plasser deg foran peisen og gjør noen mokasiner til å varme føttene dine, bli koselige og stilige mens du henger rundt hjemme. Følg trinnene nedenfor for å lage et par enkle lærmokasiner.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lag mønsteret ditt  ,

    
   
 1.            1      Velg en papirkurv og kut den opp slik at den har størst mulig overflate. Papirposens overflate må være stor nok slik at du kan trekke de to fotene på den.        
 2.  
 3.             2      Ta en penn eller en blyant og trekk din venstre fot med en sømfradrag på ca 3 mm.        
 4.  
 5.             3      Hold foten på papiret og dra fingrene rett ned fra det høye indre vrangen på foten din, markeringspunkter hvor de er i kontakt med papiret. Tegn en rett linje ved å koble til punktene du nettopp har merket med en ballpenn eller en blyant.       
 6.  
 7.             4      Ta foten av mønsteret, fortsett linjen du nettopp trakk ned til hælen på oversikten og utvide den på enden av hælen med 2,5 cm. Denne kantingen blir såkalt moccasin og skal ligne en fot med en T-form i midten.       
 8.  
 9.             5      Sett håndflatene på papiret og legg tommelstikkene på T-formen slik at neglene og de øvre ankler berører.        
 10.  
 11.             6      Trykk på fingrene sammen og la dem røre på pekefingeren. Tegn den ytre kanten av hendene på mønsteret.       
 12.  
 13.             7      Start ved siden av mønsteret hvor du har markert utsiden av håndflatene, og trekk linjene til toppen av fotkanten og hælets underlag for å danne en trekantet form med en avrundet spiss. Legg ½ cm mellom avrundet tå og tær og 2,5 cm mellom trekantens og hælens base.       
 14.  
 15.             8      Kutt ut hele trekanten. Dette er ditt mønster for venstre fot. Når du slår den over, har du mønsteret for din høyre fot.                 
 16.  
             

    2      Overfør mønsteret ditt.  ,

    
   
 1.             1      Ta et stort stykke lær minst 48 x 38 cm og tegne hele trekantet mønster på venstre fot med blyant på innsiden av læret. Skriv en "L" på innsiden av foten for å minne deg på at dette stykket vil bli din venstre moccasin og gjøre et punkt der T overlapper.       
 2.  
 3.             2      Vri mønsteret over og gjenta det forrige trinnet for høyre fot. Skriv en "R" på innsiden av læret og gjør et annet punkt der T krysser.       
 4.  
 5.             3      Etter overføring av begge trekantede mønstre kan du kutte ut fotgrensen fra papirmønsteret. Du kutter bare ut det eneste mønsteret som ser ut som en grov oversikt over foten din.       
 6.  
 7.             4      Trekk venstre såle på et nytt stykke skinn og skriv en "L" på innsiden for å minne deg på at denne grensen er for venstre såle.        
 8.  
 9.             5      Vri det eneste mønsteret over og gjenta det forrige trinnet for høyre fot, vær forsiktig med å markere en "R" på innsiden av læret.        
 10.  
 11.             6      Bruk saks til å kutte alle fire stykkene ut av læret.        
 12.  
             

    3      Sy mokasinerne sammen  ,

    
   
 1.             1      Ta en sadelnål og trå en kunstig sene, og la en ende på 2,5 cm. Du må ha en streng som er lang nok til å sy sammen hele skoen. En lengde på en arm er nok.       
 2.  
 3.             2      Plasser venstre trekantstykke på venstre sålestykke med de grove sidene mot hverandre. Den avrundede toppen av det trekantede stykket skal passe over tæren til den eneste vingen.       
 4.  
 5.             3      Start i midten av tærne og begynn å sy kantene på sålen og trekantet stykke sammen med en enkel søm etter eget valg. En flat søm er bra for mokasiner. Avslutt en flatt søm ved å knytte en knute i enden av strengen og starte på bunnen av stoffet, peke nålen opp gjennom begge lagene og nedover i samme linje med oppstikkingen for å lage en fast søm , som klemmer utsiden av de to lærstykkene. Fortsett å stikke nålen litt vinklet gjennom de to lagene, som kommer ut ved siden av forrige søm.  
    
  • Arbeid fra toppen av tåen til hælen og tilbake til tåen.
  •  
  • For et mer polert utseende, plan for større sømfradrag og brett kantene på lærmønsteret innover før du syr.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Brett moccasinen i midten og sy opp på baksiden av hælen der din Achillessenen vil være. Korssting legger til en fin berøring når du syr baksiden av hælen.       
 8.  
 9.             5      Ta tak i sakset ditt og kutt et 2,5 til 5 cm spor fra toppen av kneet innover til det punktet du gjorde tidligere, hvor T-formen overlapper læret. Ikke skjær dette stykket helt, det vil fungere som skoens tunge.       
 10.  
 11.             6      Gjenta dette til høyre fot med nøyaktig samme prosess.        
 12.  
 13.             7      Klipp av alle løse tråder, sørg for at stingene er faste, og du er ferdig!        
 14.  
             

    4      Legg til broderi  ,

    
   
 1.             1      Legg frynser til toppen av moccasinen din. Ta et stykke lær rundt 8 inches bredt som er lenge nok til å dekke toppen av moccasinen din. 
    
  • Klipp ut rektangelet med saks og fortsett å kutte skinnet i strimler, etterlater ca. 2,5 cm ubeskåret kant øverst. Du kan lage hver kant på samme bredde, eller forskjellige bredder er alternativer.
  •  
  • Ta det frynsede lærstykket og legg den faste delen av læret rundt kanten av moccasinen med kantene vendt utover. Pass på at de to sidene av læret møtes på baksiden av skoen, slik at fransømmen passer på hælsømmen.
  •  
  • Trekk nok kunstig sene i sadelnålen til å sy hele kokkens kant. Et stykke så lenge avstanden fra fingrene til albuen din er mer enn nok.
  •  
  • Lukk det frynsede lærstykket med det kreative søm du vil ha på kanten av moccasinen. Du kan også bruke forskjellige typer tråd, for eksempel farget silke, for å gjøre moccasins enda mer personlige.
  •  
  • Gjenta med den andre moccasinen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Legg perler på kanten din. Hvis du vil legge perler av hvilken som helst farge, form eller størrelse til moccasins, er kantene et perfekt og enkelt sted å sette dem der. Trekk bare perlene på kantene og bind en knute på enden slik at de ikke faller av. 
    
  • Hvis du vil være helt sikker på at perlene ikke vil gå av, kan du legge til litt varmt lim i midten av knuten for å unngå at det lekker.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

      

                   
Hobbyer populær:
Pusheen tegner katten.

Tegn Harry Styles.

Lag en liten bøyle ut av husholdningsartikler.

Gjør såpeboble vann.

Heng dartbordet.

Gjør kløende pulver.

Lag en halsrulle.

Lag skinny jeans.

Utvikle fargeprøven.

Spill sjakk som nybegynner.

Slett kors knuten.

Bygg en enkel elektrisk motor.

Lag stenciler for sprøytemaling.

Gjør en hoppekule selv.

Lag flytende såpe.

Spor mangaen.

Lag et periskop.

Dekorer et hårbånd.

Vinn lotteriet.

Lag en rose.

Lag en vann destillasjon plante.