Home \ Hobbyer
 

Bygg en robot.

 

Vil du vite hvordan du bygger din egen robot? Det er enda enkelt og er ganske billig! Følgende veiledning vil vise deg hvordan du bygger en "BeetleBot" som beveger seg som "Roomba" roboter (støvsugerrobotene). Dette er et flott robotbegynnerprosjekt for nesten alle alder og erfaringsnivå.

                  

Hva du trenger .

      

            

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Fest varmekrympeslangen på motorens akse. Klipp av et stykke av slangen slik at den er litt lengre enn akselen, fest den på den og krymp den sammen ved hjelp av en lighter eller et loddejern. Du kan nå danne flere lag med økende diameter fra rørene for å danne ekte "hjul".       
 2.  
 3.             2      Plasser bryterne på baksiden av batteriholderen. Fest bryterne til bakenden av batteriholderen på den flate siden. Det skal være slutten der kablene kommer ut. Plasser den i en vinkel i hjørnene, slik at kontaktene som er lengst unna den spaklignende metallstangen som går inn i enheten, berører enhetens sentrale linje.  
    
  • Spakene, som selv er bryterne, skal være på utsiden nær kablene.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Plasser metallstrimmelen. Plasser 2,5 cm x 7 cm aluminiumstrimmelen bak bryterne, senter den og bøy den fremspringende delen ned i en 45 graders vinkel. Fest den med varmt lim. La det være helt solid før det fortsetter.        
 6.  
 7.             4      Fest motoren til metallvingene. Bruk varmt lim og fest motoren til de nedre sidene, slik at "hjulene" berører bakken. Merk motorens polske merker når hjulene roterer i forskjellige retninger. Pass på at en motor er "feil" i forhold til den andre.        
 8.  
 9.             5      Form bakhjulet. Du trenger et bakhjul, slik at roboten din ikke drar. Ta et stort papirklipp og bøy det til TARDIS planløsning eller et hus med en middels rund ball øverst. Plasser den på den motsatte enden av de utstående kablene og fest endene på papirklippet til sidene av batteriholderen med varmt lim.        
 10.  
 11.             6      Lodde roboten. Du trenger loddejern og lodd for å koble de elektriske kablene inn i robotdelene. Du må være veldig forsiktig med å sørge for at den fungerer. Det er flere tilkoblinger som må opprettes:  
    
  • For det første en lodding en forbindelse mellom de to bryterne..
  •  
  • Da lodges en liten kabel mellom de to sentrale tilkoblingene på bryterne.
  •  
  • Løs to kabler, en fra den negative motoren og en fra den positive motoren til hovedforbindelsen ved bryteren.
  •  
  • Løs en lengre kabel mellom de resterende tilkoblingene på motorene (for å koble motoren sammen).
  •  
  • Løs en lengre kabel mellom motorens baktilkobling til motoren og baksiden av batteriet, på det punktet der de positive og negative linjene møtes.
  •  
  • Ta den positive kabelen fra batteriholderen og loddet den til den sentrale delen slik at tilkoblingene på bryterne blir berørt.
  •  
  • Den negative kabelen fra batteriholderen fører til den sentrale tilkoblingen til en av bryterne.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bygg føleren til roboten. Kutt gummi- / plastendene av flikene, brett i to papirclips (til de tar form av en billeantenner) og fest flikene til probene med ekstra varmekrympeslange.        
 14.  
 15.             8      Fest sensorene til bryterne. Fest probene til bryterne med tappene og limen (om nødvendig, bør de også være enkle å klippe på).        
 16.  
 17.             9      Slå på roboten ved å sette batterier i den. Roboten bør bevege seg på samme måte som "Roomba roboter" (støvsugerrobotene). Han vil bare ikke pusse gulvet ditt. Sannsynligvis. Gratulerer! Husk å lære din lille de tre lovene i roboten.                  
 18.  
            

Tips .

      

            

Advarsler .

      

              
Hobbyer populær:
Spill Mikado.

Sy på glidelåsen.

Lag et slangeskudd med hånden.

Bland maroon farge.

Spill Mikado.

Lag en fransk knute.

Erobre kamplinjen i Pokemon Emerald Version.

Lag en papirkube.

Bygg en sterk katapult.

Lag et hull i et belte.

Endre et urbatteri.

Tegn Wolverine.

Lag et hjørnebokmerke.

Lag shorts.

Lag puffete maling selv.

Ramme et puslespill.

Spill terningspill med 2 terninger.

Tegn en skallle.

Vik penger for et pengetre.

Bygg et skur ut av hauger.

Reparer en fastkjørt stifter.