Home \ Hobbyer
 

Gravering.

 

Kunstnere og skrivere har i mange århundrer gravert metall eller tre, og en rekke kunst er skrevet. I dag kutte banebrytende cutters og andre maskiner design i plast, edelstener og andre utfordrende materialer som blir jobbet med. Til tross for alle disse rike, varierte skikker, kan du begynne å grave deg selv med bare noen få verktøy.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      graver metall  ,

    
   
 1.            1      Velg et verktøy. Du kan bruke hammer og meisel, men håndbevisende eller pneumatiske "graver" eller "graveringer" er vanligvis ikke for dyre og gir mer stabilitet og kontroll. Hvis du allerede eier en Dremel med en karbid bor, kan du prøve å bruke den i stedet. 
    
  • Det er mange forskjellige former for tips eller biter for graveringsverktøy. Firkantet "V" kutt er en av de mest allsidige.  
  •  
  • Uvanlig myke metaller kan bli gravert med kompass eller en håndkniv, men presisjon og 3D-utseende kan være vanskelig å oppnå.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg et stykke metall for å trene på. Hvis dette er ditt første graveringsprosjekt, bør du holde deg borte fra dette arvelige armbåndsuret. Øv et objekt som du ikke har noe imot skade. Et mykere metall, for eksempel kobber eller noen messinglegeringer, kan bli gravert raskere og lettere enn stål eller andre harde metaller.       
 4.  
 5.             3      Rengjør metallet. Rengjør metalloverflaten med en fuktig klut og fjern deretter fuktigheten med en tørr klut. Skru metallet med såpevann hvis det fortsatt er skittent og tørk det deretter. 
    
  • Hvis metallet er dekket med et beskyttende lag, som ofte er tilfelle med messing, trenger du ikke å fjerne det. Graveringsprosessen skjærer imidlertid gjennom dette laget, så du må bruke et nytt lag etterpå hvis metallfargen skal forbli konsistent.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tegn eller skriv ut et design. Hvis du jobber på en liten del eller er gravering for første gang, tegner du eller skriver ut et design som inneholder enkle, fordelte linjer. Tricky, detaljert arbeid kan være vanskelig uten trening og kan ende opp med å rote opp eller uskarpe når du er ferdig gravert. Du kan kanskje tegne design direkte på metallet. Hvis ikke, tegne eller skriv ut den riktige størrelsen, og følg deretter det neste trinnet for å overføre det til metallet. 
    
  • Hvis du graverer bokstaver, gjør du dem så jevn som mulig ved å tegne dem mellom to rette parallelle linjer trukket med linjal.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Overfør designet (om nødvendig) til metallet. Følg dette trinnet hvis du vil bruke et design på metallet; Hvis det allerede er på metallet, gå til neste trinn i stedet. Hvis du ikke finner de spesifikke materialene du trenger, søk på nettet etter en av de mange andre måtene å overføre et bilde på. Legg merke til at de fleste av dem også krever en slags spesialutstyr. 
    
  • Legg en maling eller shellac på stedet du vil grave, og vent til det er mest tørt og litt klebrig.
  •  
  • Tegn designet med en myk blyant på polyesterfilm (Mylar).
  •  
  • Dekk tegningen med Tesafilm. Gni over båndet med neglen eller med en polermaskin og løft det forsiktig ut.
  •  
  • Fest tapeet på det malte metallet. Slip den på samme måte med neglen og fjern den deretter.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tuck i metallet ditt. Gravering er mye lettere hvis du bruker en hylse eller en vinkel for å forhindre at metallet glir. Du kan også bruke en håndholder som gjør at du kan holde den med et fast grep i en hånd, men vær oppmerksom på at dette øker sannsynligheten for kutt eller riper. Hvis du bruker et elektrisk verktøy eller hammer og meisel som krever to hender, anbefales en klemme som holder metallet til et bord eller en annen robust benkeplate.       
 12.  
 13.             7      Kutt inn i designet. Foreta tegningen med det valgte verktøyet ved å trykke trykket på spissen i vinkel for å meisle ut metallstykker. Prøv dine første forsøk på å holde slutten på verktøyet ditt i samme vinkel gjennom graveringsprosessen. Begynn med en rett linje i begge retninger til den er en dristig, dyp kutt. Bruk disse som utgangspunkt for å flytte til resten av linjene. For å grave en linje med en kompleks form, for eksempel en J, ferdig den rette delen først. Når dette er fullført, kan du gå videre til den vanskeligere utrullede delen.        
 14.  
 15.             8      Lær om det. Gravering er et kunstform som folk praktiserer og forbedrer gjennom livet. Hvis du er interessert i nye teknikker, maskingravering, eller praktisk råd om hvordan du utvider verktøysettet, er det mange kilder tilgjengelig: 
    
  • Søk på nettet for "Graveringsfora" for å finne graveringer. Hvis du er interessert i en bestemt art, kan du kanskje finne et forum eller underforum som spesialiserer seg på edle metaller, stål eller andre typer metallgravering.
  •  
  • Søk etter bøker om gravering. En bok om gravering går trolig inn i mer detalj enn det du finner online. Hvis du ikke er sikker på hvilken bok du skal begynne med, kan et graveringsforum være stedet å spørre.
  •  
  • Lær av graver i nærheten av deg. Dette kan bety at du registrerer deg på en folkehøgskurs, eller ser etter en graveringsstudio i nærheten av deg som holder unike verksteder. Hvis du er seriøs om å gå lengre i graveringsverdenen, bør du vurdere å tilby å jobbe som lærling ved en graver for gratis eller tilmelding i et ettårig graveringskurs.  
  •  
                   
 16.  
             

    2      Gravtre med elektrisk verktøy  ,

    
   
 1.             1      Velg et roterende verktøy. Nesten hver "Dremel" eller "Milling" -bit kutter gjennom tre. En ruter kan settes til å kutte til en konstant dybde for enkel bruk, og anbefales for skilt og andre enkle tregravering. Alternativt gjør et håndholdt verktøy det enklere å endre vinkelen, slik at du kan eksperimentere med forskjellige skjæreformater. 
    
  •   Beskyttelsesbriller anbefales når du bruker et roterende verktøy for å beskytte deg mot flygende partikler.
  •  
  • Hvis du planlegger å lage komplekse motiver med ekstrem detalj, bruk en CNC-maskin.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg en utskåret bit. Det finnes mange forskjellige biter eller øvelser som du kan legge ved på slutten av verktøyet for å oppnå forskjellige typer kutt. Bullnose og Cylinder Bits er nyttige for hule eller flate overflater, mens Tear Form of Flame Till gir deg fin kontroll over skjærestilen ved å endre vinkelen. Det er mange flere biter til spesielle formål hvis du bestemmer deg for å holde oversikt over graveringen.       
 4.  
 5.             3      Tegn eller overfør et mønster til treet. Ved gravering av tre er detaljgraden bare begrenset av bredden på skjæreverktøyet og nøyaktigheten av hendene. Hvis du er usikker på å tegne frihånd på treet, skriv ut et mønster på en tynn polyesterfilm, som Mylar, og hold den på treet.        
 6.  
 7.             4      Dra mønsteret med verktøyet. Slå på det elektriske verktøyet og legg det forsiktig ned i treet. Flytt den sakte og jevnt over hele designen. Det tar overraskende lite dybde for å oppnå et tredimensjonalt utseende, så prøv å begynne med en grunne furrow og deretter gå over den en gang hvis du er misfornøyd.       
 8.  
 9.             5      Legg på treet (valgfritt). Hvis du vil gjøre graveringen mer, kan du prøve å male kutteområdet. Mal opp den opprinnelige flate overflaten i en annen farge for å skille seg ut. Farge eller gjennomsiktig treglass hjelper også å beskytte treet ditt fra slitasje.       
 10.  
             

    3      Gravtre for utskrift for hånd  ,

    
   
 1.             1      Velg Graveringsverktøy. Det finnes et utvalg av ikke-elektriske håndgraveringsverktøy som du kan bruke. Velg to eller tre verktøy for forskjellige effekter for å lage detaljerte bilder, som du kanskje ser dem i en bok fra 1800-tallet. Her er tre vanlige typer tradisjonelle håndgraveringsverktøy:  
    
  •   Spitsticker brukes til å skjære flytende linjer.
  •  
  •   Graveringer Lag linjer som svulmer eller krympes ved kutting, avhengig av endringen i vinkelen til verktøyet.
  •  
  •   Flatjern med runde eller firkantede tips meislet store områder ut av skogen for å lage hvite mellomrom i det trykte bildet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Påfør et tynt lag med blekk til treet. Ta en flaske svart vannpenn blekk og bruk en børste eller klut til å dekke en flatt blokk av tre. Dette resulterer i de områdene du allerede har kuttet for å skille seg ut, så det er viktig å ikke bruke så mye blekk som det siver under overflaten.       
 4.  
 5.             3      Kontroller om grensesnittet er utarbeidet. La bleken tørke helt. Hvis det er tørt, sjekk om treet har en grov "haug". Hvis det er tilfelle, fjern det ved å polere det med et papirhåndkle.        
 6.  
 7.             4      Støtt treet (valgfritt). En liten skinnsandbag gir utmerket støtte til skogen og gir solid støtte uansett hvilken retning du presser. Tvinge treet til et bord anbefales ikke, da du må flytte blokken rundt mens du graver.       
 8.  
 9.             5      Hold graveringsverktøyene. Hold verktøyet som du vil holde en datamus, med hånden håndtaket håndtaket lett. Trykk med pekefingeren mot den ene siden av metallhåndtaket og trykk på den andre siden med tommelen. Resten av håndtaket i din buede håndflate; Hvis du graver, skyver du mot enden for å påføre trykk.        
 10.  
 11.             6      Grav treet. Trykk verktøyet inn i treet i grunne vinkler for å grave. Slå langsomt trebjelken med den andre hånden mens du trykker fremover med verktøyet. Ikke kutt mer enn 1 centimeter om gangen før du justerer håndens stilling. Du trenger sannsynligvis litt øvelse før du kan kutte jevnt. 
    
  • Hvis verktøyet lukkes raskt og stopper, er vinkelen sannsynligvis for bratt.  
  •  
  • "Graver" -verktøy kan gradvis flyttes til brattere eller grunne vinkler for å utvide eller begrense den trukket linjen. Dette kan ta litt øvelse til du kan bruke den riktig, men det er en utmerket ferdighet for gravering av tre.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Eksperimenter med din tilnærming. En måte å starte med en treskive på er å først klippe utsnittet av bildet og gjøre det litt for stort, slik at du kan finjustere detaljene med et mindre verktøy. Det er mange stiliserte former for skygge, men en serie små, hovedsakelig parallelle linjer i et overlappende "nedbørsmønster" gir ofte den mest naturlige effekten.        
 14.  
 15.             8      Legg blekk til tresnittet. Når treet er kuttet, vil du kunne overføre bildet til papir så ofte du vil. Kjøp et rør med oljebasert avlastningsblekk til dette formålet. Påfør en liten mengde til den flate, buede delen av treet og spre et godt lag over hele overflaten med en håndrulle eller malingsrulle. Hvis nødvendig, legg til mer blekk og fortsett å rulle med jevnt trykk til hele overflaten er jevn.        
 16.  
 17.             9      Overfør designen din til papir. Legg et stykke papir på den våte blokken, vær forsiktig så du ikke beveger den når den kommer i kontakt med blekk. Gni baksiden av papiret med et poleringsverktøy eller noe glatt, flatt objekt. Plukk opp papiret etter å ha glemt det, og du bør ha en utskrift av bildet ditt. Gjenta dette så mange ganger som nødvendig, rulle ut ekstra blekk når blokken tørker ut. 
    
  • Hvis polermaskinen ikke glir lett, kan det gis akkurat nok fett til å gni på håret uten å fargelegge papiret.  
  •  
  • Se etter et "poleringsverktøy" fordi disse verktøyene, når de brukes av andre yrker, også kalles polermidler.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Rengjør verktøyene dine. Etter en terpentin eller vegetabilsk oljetrykk og en ren klut, tørk blekket ut av trekanten og verktøyene. Lagre tresnittet ditt for senere bruk hvis du har tenkt å skrive ut igjen.       
 20.  
            

Hva du trenger .

    

Metall:

   

Tre:

   

Håndgravert tre & amp; Skriv ut:

              

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (19)      
Hobbyer populær:
Hekle en ullhue.

Spill kabal.

Trykk på Lotto tall.

Hekle rosene.

Lag lanyards.

Sikre glideskruer.

Tinker himmel lanterner.

Tegning for barn.

Registrere falske Yu Gi Oh kort.

Tegn en fotball.

Sy på en sofa deksel.

Heklet skjerf.

Trekk av kontaktpapir.

Lag Steampunk Glasses.

Endre størrelsen på en ring.

Lag eksplosjoner.

Lag et skriveveske.

Jeg spiller aldri.

Ordne bilder.

Tegn et skip.

Tegne et anime ansikt.