Home \ Hobbyer
 

Lag en fransk knute.

 

En fransk knute er en broderingsteknikk som skaper små stramme knuter som kan danne vakre blomstercentre og andre aksenter på et vakkert stykke håndarbeid i grupperinger. Når du er ferdig med å sy, hekle eller strikke noe, kan du dekorere den med små "prikker".

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.                    1      Tre i garnet i nålen. Du kan lage dette med en tråd som er ca. 30 cm lang, eller med tre separate tråder av brodertråd. Hvis du lager en fransk knute i stoff, bør du bruke en nål med større øye og tykkere tråd eller til og med garn.  
    
  • Hvis du bruker separate trådstrender, behandle endene av garnet separat - bind en knute nær enden av en av trådene, men knytt ikke den andre. Gjør tråden med den knutne enden litt lenger enn de andre to. Denne strengen er anker av knuten; de andre to gir ham volum.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Styr nålen din opp fra baksiden. Trekk tråden gjennom hele lengden på strengen, og styr knuten til kanten av materialet.  
    
  • Hvis du bruker flere tråder av garn, strammer knuten en streng og de løse ender går gjennom. Slik må det være.
  •  
  • Hvis det er et broderi-lignende stykke, bør du også forankre tråden til baksiden av stykket ved å strikke noen få masker gjennom det.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Pek nålen ned og pakk tråden tre ganger rundt nålen. Sett spissen av nålen tilbake bare en tråd av de to fra punktet der den kom opp fra baksiden. Trekk deretter ledningen rundt nålens base, og gjør begynnelsen av knuten.  
    
  • For å trene: Ta tråden med venstre pekefinger og tommel (eller høyre hvis venstre hånd) ca 5 cm fra stoffet. Vreng tråden rundt deg rundt nålen - to ganger for en liten knute, tre eller fire ganger for en større. Trekk strengen stramt slik at den glir ned nålen hvor du kan se knuten som den er klar og venter på å danne.
  •  
  • Hvis du jobber med et større vevd stoff, for eksempel en stramine, bør du gå tilbake i siden av det opprinnelige hullet, slik at du ikke trekker knuten på baksiden.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Trekk strengen ned gjennom den dobbelte viklingen og gjennom stoffet. Pek nålen tilbake til stoffet der du først kom igjennom. Når du beveger deg gjennom, fortsett å holde tråden med venstre hånd med en lyssløyfe som holdes av tommelen slik at den ikke skjelver. Trådene knytter seg så til riktig form.  
    
  • Hold spenningen i strengen hele tiden - knuten skal begynne å danne før nålen er jevn gjennom. Hvis du gjorde det riktig, danner det dobbelte wrap en tett liten "knopp" på punkteringsstedet - den franske knuten.
  •  
  • Ikke rev - du kan ødelegge alt ditt harde arbeid. Trekk sakte slik at strengene dine ikke kommer i klemme og knutet på feil måte.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Anker knuten på baksiden. Dette fungerer bedre hvis du har stoffet på en fast overflate, for eksempel en bok eller et magasin, i stedet for å peke nålen i kneet. Hvis du vil fortsette å knuse, kan du enten knytte den ned eller forankre den til eksisterende masker. Å forankre dem garanterer at de ikke vil stige.  
    
  • Gjenta trinnene ovenfor som ønsket. Hvis du vil ha en liten samling av det, bare start på nytt i trinn 1, bare en tråd eller to vekk fra den første franske knuten. Fortsett å gå til du er fornøyd med grupperingen din. Til slutt behersket du den franske knuten.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ferdig.                  
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Hobbyer populær:
Karikaturen riktig.

Å lage former.

Gjør et sverd.

Lag en rustling baby leketøy.

Maling med sprøyteteknikk.

Identifiser tresorter.

Å lage hårbånd.

Tegne en bruskanne.

Lag en smykker boks.

Slip en galg slynge.

Bygg et pinhole kamera.

Tegne en realistisk hund.

Lag en bolle fra en plate.

Legge tregulv.

Lag LEGO steiner fra grønnsaker.

Strikketepper.

Lag et løpepapirplan.

Sy en vest.

Lag en Wordle.

Lag en bil ut av papir.

Lag et kart forsvinne.