Home \ Hobbyer
 

Spill boccia.

 

Boccia, den italienske versjonen av Boule-spillet, er et avslappet, men strategisk spill med historiske røtter. Sannsynligvis oppstått i det gamle Egypt, Boccia var veldig populært, spesielt under romerne under keiser Augustus. Den fikk stor popularitet i USA og Europa i begynnelsen av det 20. århundre under påvirkning av italienske innvandrere. Boccia i dag er en beroligende konkurranse for å tilbringe noen hyggelige timer i friluft med noen gode venner.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forberedelser  ,

    
   
 1.            1      Få et sett med bocce baller. Et standard sett inneholder 8 farget Boccia baller - hver en farge, vanligvis grønn og rød - og en mindre ball som heter Pallino eller målballen. 
    
  • Ulike vanskelighetsgrader blir ofte gjort mulig med baller av forskjellig størrelse. Mens nybegynnere eller barn noen ganger bruker mindre baller, brukes større baller av avanserte spillere. En vanlig Boccia ball har en diameter på 107mm og en vekt på 920g.
  •  
  • Et standard sett kommer til minst 10 euro, et profesjonelt sett vil koste deg 50 euro.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg lagene dine. Boccia kan spilles av to singel spillere eller av to lag med 2, 3 eller 4 spillere hver. Lag med 5 eller flere spillere anbefales ikke, da det er færre baller enn spillere, noe som betyr at ikke alle får sin sjanse til å kaste.       
 4.  
 5.             3      Definitivt et lekeområde kalt bocce ballen. Hvis du ikke har en offisiell bocce kurs, kan du selvfølgelig alltid spille på et åpent område, men et veldefinert sted er å foretrekke. Et offisielt spor er 4,5m bredt og maksimalt 26,5m langt, med hvert rektangulært område skal være tilstrekkelig med omtrent dimensjonene 4,5m x 26,5m. 
    
  • Offisielle boccia rinks er begrenset til tre eller annet ikke-metallisk materiale. I de fleste tilfeller er høyden på dette gjerdet 25 cm.
  •  
  • Merk en fulle, hvis ikke gitt, hvilken spiller må ikke overstige når du kaster.
  •  
  • Noen spillere foretrekker å slå en avstandspinne i det eksakte sentrum av feltet. Dette markerer punktet hvor Pallino må kastes ut i begynnelsen av spillet. Dette er en av de mange variasjonene i hvordan man spiller bocce, selv om det ikke er standard.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Spillet  ,

    
   
 1.             1      Kast en mynt eller ved en tilfeldighet bestemme hvilket lag som skal kaste Pallino. Det spiller ingen rolle hvem som starter, fordi lagene bytter hvert sett med det første søppelet.       
 2.  
 3.             2      Kast pallen inn i den angitte sonen. Teamet som vant eller var fast bestemt på å kaste mynten, har to forsøk på å kaste Pallino inn i en bestemt 5m sone som slutter ca 2,5m før slutten av banen. Hvis førstelaget ikke klarer å kaste Pallino i denne sonen, kan det andre laget prøve. 
    
  • En alternativ regel er at pallino bare må kastes over et bestemt merke midt på banen.
  •  
  • Hvis du ikke spiller på en ekte bocce ball, kan du kaste pallino som du vil, bare hold det langt nok unna spillerne for å holde spillet fra å bli for enkelt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Etter at Pallino har blitt kastet, må den første kulen kastes. Laget som kastet Pallino må også gjøre det første kasta med en bocce ball. Målet er å bringe ballen så nær Pallino som mulig. Spillerens sving må ligge bak Foullinie, som er ca 25 cm fra starten av kurset. 
    
  • Det er flere måter å kaste ballen på. De fleste spillere gjør et underkastet kast ved å dekke ballen med håndflaten ned og deretter enten hooting den høyere i luften eller ruller den nær bakken. Noen andre foretrekker imidlertid å dekke ballen øverst i stedet for bunnen, og så berøm det på samme måte.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ha det andre laget kaste. Laget som ikke var der ennå, får nå sin sjanse. En av spillerne deres kaster og prøver å få ballen så nær Pallino som mulig.       
 8.  
 9.             5      Bestemmer hvilket lag som kan kaste de resterende ballene sine neste. Laget hvis ball er lengre unna Pallino kan nå kaste de resterende tre ballene på rad, og prøver alltid å komme så nær Pallino som mulig. 
    
  • Det er lov å berøre Pallino med ballen. Den eneste praktiske effekten når du treffer Pallino er at du må justere vinkelen for neste kaste.
  •  
  • Når ballen ligger direkte mot pallino, blir det ofte sagt at det "kysser" pallino. Hvis en ball i slutten av en runde rammer Pallino, er det ofte verdt to poeng.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Så er det andre lagets tur til å kaste alle ballene sine. På slutten av et sett skal alle 8 baller fordeles på forskjellige avstander rundt Pallino.       
 12.  
             

  Del 3      Punkttelling og fortsettelse  ,

    
   
 1.             1      Bestemmer hvilket lag med ballene sine nærmere Pallino. Etter at alle kaster, får laget poeng hvis ballen er nærmest Pallino. Dette laget får ett eller flere poeng, avhengig av hvor mange baller som er nærmere Pallino enn motstandernes lag. Det andre laget får ingen poeng.       
 2.  
 3.             2      Ett poeng per ball teller, som er nærmere pallino enn neste ball i det andre laget. Avhengig av hvilke regler du bruker, kan baller som berører Pallino eller "kiss" belønnes med to i stedet for ett punkt. 
    
  • Hvis de neste ballene fra begge lagene er like langt fra Pallino, blir ingen poeng tildelt og et annet sett vil bli spilt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hopp til den andre enden av bocce ballen og spill et annet sett. Legg til punktene i slutten av hver setning og begynn alltid med neste setning i den andre enden av sporet.       
 6.  
 7.             4      Fortsett å spille til et lag har samlet 12 poeng. Alternativt kan du spille opptil 15 eller 21 poeng.       
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Det er det du trenger .

             
Hobbyer populær:
Lag en enkel bamse.

Spor mangaen.

Kjør en fotoblogg.

Lag Flubber.

Lag en fleece pute uten å sy.

Lås opp Mario Kart Wii Rosalina.

Lag en blindsting.

Tegn et dragehodet.

Bygg en pennpistol.

Lag en Flexagon.

Bøying av tre.

Å lage en larve.

Fargestoff nylon.

Maling på lerret med oljemaling.

Ta en palett fra hverandre uten å bryte den.

Antiquing metal.

Sy et stoffbelte.

Bygg usynlige hyller.

Utvikle Scyther.

Å lage en mamma.

Lag en konvolutt for et gratulasjonskort.