Home \ Hobbyer
 

Lag en badmatte fra kork.

 

Vinkurker som akkumuleres over tid, kan brukes til mange praktiske ting. En av disse bruksområder er å forvandle dem til et visuelt og teksturistisk badmatte som føles "glitrende rent" underfoot. Dette er et relativt enkelt prosjekt som du enkelt kan gjøre selv. Det endelige produktet kompletterer perfekt med mange stiler på badet fra moderne til rustikk.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Samle korkene. Når du har samlet korkene, må du kontrollere at du har nok sammen, da du trenger omtrent 150 til 200 korker. Hvis det ikke er tilfellet, kan du få det fra bryggerier eller leverandører for vinprodusering, håndverksbutikker eller nettleverandører. Du kan også spørre på en lokal bruktbutikk, som noen ganger tilbyr samlinger av gamle kurver. Hvis du bruker brukte korker, må du sørge for at de er rene. De bør være fri for støv, voks eller annet smuss. Varmt såpevann er best for å få det rent. Vær imidlertid oppmerksom på at de må være helt tørre før du starter prosjektet. 
    
  • Kork som har vinflett myke natten over i en bolle med vann som du legger til en liten mengde blekemiddel. Dette bør fjerne vinflettene. Skyll dem rent og la dem tørke grundig før du bruker dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Del hver kork i halv lengde. Vær spesielt forsiktig så du ikke spretter fingrene dine. Det er nyttig å bruke arbeidshansker i løpet av denne arbeidsprosessen og plasser hakkbrettet på en glatt overflate, for eksempel en silikonematte før du begynner å jobbe. Ta mange pauser fordi du har et stort antall kurver til å jobbe med, og om mulig få hjelp fra en venn. Hvordan kutte korkene i halvdeler: 
    
  • Legg korken oppreist på skjærebrett eller kartong og kutt fra topp til bunn. Hold korken på toppen med fingrene og kutt pent inn i to stykker.
  •  
  • Lekk sidene av korken når sidene blir tynne. Gni forsiktig sandpapiret over sidene og midten for å få en jevn og ren overflate.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Design grunnlaget for bathmat. Bruk et plastbord eller en dusjmatte som en base for å fungere som grunnlag. En forhåndsformet gummi dusjmatte er det beste alternativet, da det har en god struktur for dette formålet. Matten din vil være elastiskere enn å bruke en plastpute. Som et mer stabilt alternativ kan du bruke et vannavstøt tavle som båtbygging, kryssfiner (eller vikle treet i plast eller olje det - med det sistnevnte alternativet, senere stikker vil føre til noen vanskeligheter). 
    
  • Endre størrelsen ved å bruke en ekstra dusjmatte som et eksempel på dimensjonene, eller måle måttene på matten til din egen preferanse. Vurder dimensjonene på ditt bad når du bestemmer størrelsen på matten.
  •  
  • Klipp basen med verktøykniven eller en skarp kniv. Hvis du trenger å måle basen, bruker du en linjal eller rett kant for å markere konturene du vil kutte.
  •  
  • Legg dusjmatten eller kutt plastplaten flatt på gulvet eller annen flat overflate. Klipp mat eller matte enten på et skrivebord eller utenfor huset, slik at du ikke vil skade gulvet eller møbler. Det gjør ikke vondt for å sette en spesiell helbredende matte for kutting.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ordne korkhalvdelene på ytre kant av puten eller matta. Begynn med å lage en kant med korkhalvdelene rettet vertikalt langs kanten av matten: 
    
  • Juster korkene slik at enden av hver kork treffer sidene av matten eller puten.
  •  
  • Fullfør hele overflaten av matten med korker til matten eller puten er dekket med korker. Hvis du ikke kan få en perfekt finish, klipp noen korker slik at de passer i hullene.
  •  
  • Påfør varm lim på den flate siden av hver kork og trykk godt på matten eller puten. Bruk en fille for å fjerne overflødig lim som kan komme ut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sett de resterende korkene på matten. Lag et mønster eller design som justerer kurken ved å arbeide deg fra utsiden til innsiden med de resterende korkhalvdelene. Fortsett med enten det vertikale mønsteret, eller vurder å plassere korkene med horisontal orientering og bytte med hver ny rad. 
    
  • Det kan være lurt å legge ut korkhalvdelene først for å sette et bestemt mønster og deretter holde dem på matten når du er sikker på at de passer alle sammen. På den måten vil du ikke begynne å jobbe og deretter bli sittende fast fordi mønsteret ditt ikke passer, eller du ikke liker hvordan det ser ut.
  •  
  • Kutt korkene i form, om nødvendig, for å passe på matten eller underlaget. Hold kniven eller saksen hendig hvis du må justere størrelsen på korkhalvdelen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      La ditt arbeid tørke helt før du bruker det. Det kan være lurt å bruke et lag av beskyttende tetningsmasse som polyuretan eller korkforsegler på toppen av korkbadmatten til vanntett det. Kork kan lett motstå små mengder vann (de har jo lenge vært i vinflasker), så lenge det ikke er konstant vått. Du vil sikkert finne at matta vil vare for alltid hvis du ikke har en tendens til å sette gulvet under vann hver gang og legg et lite håndkle over matten før du går inn på dusjen, kommer ut av dusjen. På den annen side er det det samme som med alle møbler på et bad. Det er en risiko over tid som mugg vil danne på den. Dette kan unngås ved å plassere matten et sted hvor det kan tørke med god luftcirkulasjon. Hvis det settes i solen omtrent en gang i måneden, kan du være sikker på at den vil tørke ut helt. Påføring av en sealer avhenger av din personlige smak, og du kan spørre din grønne byggematerialeleverandør hvis de velger et miljøvennlig forseglingsprodukt.                 
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hobbyer populær:
Løs matematikkspillet i Ib.

La et egg lande sikkert.

Heklet blonder.

Gjør lim.

Hvordan lage en 3D snøfnugg ut av papir.

Lag Fluffy Slime.

Evolve Pichu.

Kryssfinerbøyning.

Vinn på Baccarat.

Lag blister slim.

Sy en badedrakt selv.

Tegn Spongebob Squarepants.

Spill boccia.

Beskytt landsbyen din i Clash of Clans.

Bygg et leketøykiste.

Fang de tre legendariske fuglene i Pokemon FireRed og LeafGreen.

Spill dataspill.

Lås opp Mario Kart Wii Toadette.

Lag en væske som lyser i mørket.

Gjør blomster fra leire.

Lag en snøklot.