Home \ Hobbyer
 

Distinguish messing fra kobber.

 

Kobber er et enkeltmetall, så hvert kobberstykke har omtrent samme egenskaper. Kobber, derimot, er en legering av kobber, sink og ofte andre metaller. Fordi det er hundrevis av forskjellige kombinasjoner, betyr det at det ikke finnes noen enkelt, idiotsikker måte å designe messing på. Bortsett fra det, er fargene på messing ofte uttalt nok til å skille den fra kobber.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Kjenne etter farge  ,

    
   
 1.            1      Rengjør metallet om nødvendig. Både messing og kobber utvikler patina gjennom årene, vanligvis i grønt, men noen ganger i andre farger. Hvis ingenting av metallet er synlig, prøv metoder for å rense messing. De er mest egnet for begge metaller; men for å være på den sikre siden kan du bruke et kommersielt tilgjengelig messing- og kobberrengjøringsprodukt.        
 2.  
 3.             2      Hold metallet under hvitt lys. Hvis metallet er tungt polert, ser du kanskje feil farger på grunn av reflektert lys. Se på det i sollys eller under et hvitt neonlys, ikke under en gul lyspære.       
 4.  
 5.             3      Kjenne den rødaktige fargen på kobber. Kobber er et rent metall og har alltid et rødbrunt utseende. Sentmyntene har kobberbelegg, så dette er et godt utgangspunkt for en sammenligning.        
 6.  
 7.             4      Undersøk gul messing. Ordet messing refererer til legeringer som inneholder kobber og sink. Ulike deler av disse metaller gir opphav til forskjellige farger, men de vanligste typer messing har en dempet gul farge eller et gulbrunt utseende som ligner på bronse. Disse messinglegeringene brukes ofte til maskindeler og skruer.  
    
  • Noen messinglegeringer har et grønngult utseende, men denne legeringen, kalt "forgyllende metall", brukes kun for noen spesialiserte formål for dekorasjon og ammunisjon.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lær mer om rød eller oransje messing. En annen vanlig messinglegering kan se oransje eller rødbrun hvis den inneholder minst 85% kobber. Denne typen messing finnes vanligvis i smykker, dekorative lukninger eller rør. Ethvert spor av oransje, gult eller gull betyr at varen er laget av messing og ikke kobber. Hvis messinglegeringen er nesten helt kobber, kan det hende du må sammenligne den ved siden av koperen eller et smykke. Hvis du fortsatt ikke er sikker, er det enten kobber eller messing med så høyt kobberinnhold at forskjellen kan være ubetydelig.       
 10.  
 11.             6      Velg forskjellige messing. Messing med høyt sinkinnhold kan se lysgull, gulaktig hvit og til og med hvit eller grå. Disse legeringene er ikke vanlige fordi de ikke kan behandles av maskiner, men du kan finne dem i smykker.                  
 12.  
             

    2      Andre identifiseringsmetoder  ,

    
   
 1.             1      Hit metallet og lytt til lyden. Siden kobber er ganske myk, bør den lage en myk, rund lyd. En test fra 1867 beskrev lyden av kobber som "død", mens messing gir en "klar ringende lyd". Dette kan være vanskelig å vurdere uten erfaring, men å lære det kan være nyttig når du arbeider på antikviteter eller samler metalldeler som en hobby. 
    
  • Dette fungerer best med tykke, faste metallobjekter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Søk etter preget koder. Messingartikler laget for industriell bruk har ofte preget kode på dem for å bestemme nøyaktig legering. I både europeiske og nordamerikanske systemer begynner koderne for messing med en C fulgt av flere tall. Kobber er ofte ikke merket, men hvis du vil være sikker, kan du sjekke koden med denne veiledningen: 
    
  • Det nordamerikanske UNS-systemet bruker messingmarkeringer som begynner med C2, C3 eller C4, eller mellom C83300 eller C89999. Kobber, hvis merket, har koder fra C10100 til C15999 og C80000-C81399. De to siste sifrene blir ofte utelatt.
  •  
  • I dagens europeiske system begynner både kobber og messing med C. Messing slutter med bokstaven L, M, N, P eller R, mens kobber ender med A, B, C eller D.  
  •  
  • Eldre messing kan ikke matche dette systemet. Noen eldre europeiske standarder (brukt til nylig) angir symbolet for elementet etterfulgt av en prosentandel. Alt som inneholder "Cu" og "Zn" betraktes som messing.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sjekk hvor hardt metallet er. Denne testen er vanligvis ikke veldig nyttig fordi messing er bare litt vanskeligere enn kobber. Noen typer behandlet kobber er spesielt myke, slik at du kan klø dem med en krone (noe som aldri er tilfelle med messing). I de fleste tilfeller er det imidlertid ingen egnet gjenstand som vil skrape en gjenstand, men ikke den andre. 
    
  • Kobber er også lettere å bøye enn messing, men det er vanskelig å knytte nøyaktige konklusjoner fra en test (spesielt uten å skade objektet).
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                Les mer... (14)      
Hobbyer populær:
Gjør en hoppekule selv.

Lag en varig boble løsning.

Lag en henger fra et kokosnøtteskall.

Lag et teppe av t skjorter.

Lag en 3D briller selv.

Gjør såpe deg selv.

Spiller dominoer.

Bygg et skur ut av hauger.

Dekorasjon av stearinlys.

Tegn påskekaninen.

Utfør et enkelt magisk triks med en mynt.

Få en bok med gjennomsiktig plastfolie.

Tegne en tegneserie frosk.

Fjern sømmer, vippet til venstre.

Sy et sengeteppe.

Fjern en fast skrue.

Lag et klistremerke.

Fjern lim fra et tregulv.

Påfør og bruk benlim.

Kobber alder.

Mal en silke skjerf.