Home \ relasjoner
 

Avtale med irreverente mennesker.

 

Når du møter noen som er uhøflig eller respektløs, er det vanskelig å vite hvordan man skal reagere. Du kan argumentere med alle følgende spørsmål: Skal jeg ignorere denne respektløse personen? Er jeg en dørmatta hvis jeg gjør det? Skal jeg stå opp for meg? Hvis ja, hvordan? Vil det gjøre situasjonen verre? Les våre tips om hvordan du skal håndtere respektløse mennesker slik at du er bedre forberedt neste gang noen kommer til Starbucks, ignorerer dine ønsker eller er bare uhøflig.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Evaluer situasjonen  ,

    
   
 1.            1      Bestem om personens respektløse oppførsel er utilsiktet og upersonlig. Disrespectful og unfriendly atferd er alltid irriterende og noen ganger bare uutholdelig. Men ikke alle uhøflige atferdene er de samme, så hvis du oppfører deg med respektløs oppførsel, vil strategien din avhenge av om du mener at den offensive handlingen er forsettlig og / eller personlig. 
    
  • Din kollega kan gjøre deg gal med sin konstante boblegummiblære eller kanskje du jobber hjemmefra og partneren din fløyter gjør det umulig for deg å konsentrere deg.
  •  
  • Du kan klage på deres irreverente oppførsel, men det er sannsynlig at disse menneskene bare følger sine "uhyggelige vaner". Disse dårlige vaner påvirker andre negativt (i dette tilfellet, du!), Men de som ikke har gjort det, er uvitende om hva de gjør, og sannsynligvis ikke vil uttrykke sin intensjon om å være respektløs for deg. Du er bare den påskueren som føler seg forstyrret av denne oppførselen.
  •  
  • Du bør ha dette i bakhodet når du bestemmer om eller hvordan du skal svare på disse personene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestem om respektløs oppførsel er utilsiktet, men personlig. I denne typen angrep har personen ikke tenkt å være uhøflig, men deres handlinger er fremdeles rettet mot deg. 
    
  • For eksempel er du klar til å slippe en selvsentrisk venn: hun inviterer deg til kaffe hver uke for å dele nyheter, men bruker all sin tid på å snakke om problemene sine uten å spørre ,
  •  Din oppførsel er utvilsomt selvcentrert og respektløs. Hennes oppførsel er personlig for deg (hun tar ikke hensyn til dine behov og ønsker og bruker deg til eget formål), men det er sannsynlig at hun ikke vil gjøre det for å bevisst ignorere eller skade deg. Sannsynligvis er hun ikke engang klar over at samtalen er ensidig.  
         
 4.  
 5.             3      Bestem om respektløs oppførsel er bevisst, men upersonlig. Disse typer angrep og respektløs oppførsel er klassifisert som "normbrudd". I disse tilfellene vet aggressoren nøyaktig hva han gjør, og han sikkert sikkert også at et generelt tabu er for denne oppførselen (eller han vet andre anser det som uhøflig). Han bryr seg heller ikke om regelen eller tenker ikke helt på hvordan hans oppførsel påvirker andre. 
    
  • Hvis ens respektløse oppførsel er bevisst og upersonlig, betyr det at de har til hensikt å oppføre seg, men ikke nødvendigvis forsøke å forstyrre eller skade deg spesielt.
  •  
  • Noen som køer opp i supermarkedet vil gjøre det, og er mest sannsynlig klar over den sosiale normen at de ikke er. Denne oppførselen er ikke rettet mot deg. Personen skynder seg ikke foran deg fordi han ikke liker hvordan du ser ut. Enten tror han regelen er kontraintuitiv eller han anser hans nåværende behov viktigere enn din.
  •  
  • Et annet eksempel er noen som røyker foran inngangen til en offentlig bygning. Denne personen vet selvsagt at hun røyker og andre passerer henne av (og sikkert vet at mange mennesker ikke føler behov for annenhånds røyk), men enten bryr hun seg ikke om den sosiale normen for å ikke røyke i nærheten av andre eller har overbevist seg om at røyking ikke plager noen.
  •  
  • I begge tilfeller prøver denne personen ikke spesielt å røyke røyk inn i ansiktet ditt når du går forbi.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bestem om den irreverente atferden er bevisst og personlig. I disse tilfellene vet aggressoren nøyaktig hva han gjør, og du er faktisk målet for denne oppførselen. Avhengig av hvordan han vil beskrive sin oppførsel, kan han godt være villig til å innrømme at det er uhøflig og respektløs. 
    
  • Kritiserer moren din for eksempel kostholdet ditt når du besøker henne? Denne typen respektløs oppførsel er bare uhøflig og faktisk tilsiktet og personlig: det er personlig fordi det adresseres direkte til deg og har til hensikt at moren sier akkurat hva hun sier til deg.
  •  
  • Vær imidlertid oppmerksom på at selv i disse tilfellene retter ikke personen seg direkte mot å skade deg. Din mor forhåpentligvis ikke kommenterer din andre servering av dessert fordi hun ønsker å få deg til å føle deg dårlig, men hun er tydelig sikter mot en slags kritikk (selv om hun kanskje kaller det "kjærlig omsorg").
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Kontroller atferden din mot respektløs adferd  ,

    
   
 1.             1      Gå ikke automatisk til negative konklusjoner. Å gå gjennom trinnene ovenfor vil hjelpe deg å forstå hvorfor motparten din er så uhøflig eller til og med respektløs, men det er ikke alltid lett å bedømme om andres uhøflige atferd er forsettlig eller personlig. I disse tilfellene kan vi bli fristet til å akseptere det verste av den andre personen. Dette gjør imidlertid bare vår egen frustrasjon og sinne sterkere når vi faktisk vil fjerne våre negative følelser. 
    
  • Selv om vi er villige til å innrømme at for eksempel personen som presset seg i køen ikke forsøkte å belaste oss spesielt, er det vanskelig at vår første tanke ikke er følgende: "Hva for en bastard! Denne fyren tenker ikke på noen andre enn seg selv. »Selvfølgelig er det mulig at denne fyren er en bastard , men det er også mulig at han bare ikke så deg.
  •  
  • Personen som kom foran deg mens du kjørte, var absolutt hensynsløs og handlingen var farlig. Men før du viser henne fingeren, vurder at hun kanskje nettopp har fått en forferdelig melding og rushing til sykehuset.
  •  
  • Din kollega kan gjøre deg gal med sprengningen av tannkjøttboblene, men før du stempler henne så fullstendig selvcentrert, bør du vurdere muligheten for at hun er tyggegummi for å slutte å røyke eller forholde seg til angst.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gjør ditt beste for å vise medfølelse for andre. På samme måte som du ikke bør akseptere de verste mennene - selv de som er spesielt respektløse - bør du også prøve å være medfølende. Gjør ditt beste for å gi deg mulighet til å forstå deres oppførsel.  
    
  • Kelneren til favorittrestauranten din kan være uheldig og uhøflig når du bestiller. Ta deg tid til å se deg rundt i restauranten: er det travlere enn normalt? Synes du mangel på ansatte? Selv om du ikke ser noen tegn som forklarer servitørens uhøflige oppførsel, bør du huske at han har en stressende, krevende jobb der han må mestre multitasking og håndtere mange menneskers behov samtidig - for en ofte ganske lav lønn.
  •  
  • Vi sier ikke at forståelse for at servitøren, for eksempel, er uhøflig, rettferdiggjør sin oppførsel, men forståelse og medfølelse vil hjelpe oss med å komme over lovbrudd.
  •  
  • Selv om du er sikker på at personens handling er forsettlig og personlig (som din mor som kritiserer spisevaner), hjelper det situasjonen når du prøver å forstå og empati med den andre personen. Din mors kritikk gjør vondt, det bør ikke bli neglisjert, men hvis du tenker på hvorfor hun gjør den kommentaren, så kanskje du føler din sinne litt dårligere.
  •  
  • For eksempel, hvis moren sliter med sin vekt, kroppsproblemer eller selvtillit, så kan du konkludere med at hun blir villedet av sine egne usikkerhet mot deg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ignorer respektløs oppførsel, hvis mulig. På dette tidspunktet har du kanskje funnet ut at den irreverente atferden som forstyrret deg, var for eksempel uavhengig og upersonlig. Hvis dette er tilfelle, kan du bestemme at det ikke er veldig fornuftig å konfrontere den andre personen. Til slutt bestemte du deg for at hun ikke forsøkte å fornærme deg personlig og kanskje ikke har handlet bevisst. I tilfelle av mer opprørende respektløshet (som bevisst, personlig respektløshet) er det gode grunner til å tenke på å ignorere personen. 
    
  • Vi kan tro at det alltid er viktig å stå opp for oss selv og å konfrontere dårlig, uhøflig eller støtende oppførsel. Vi har kanskje blitt fortalt at det er et tegn på selvtillit eller at det er et tegn på svakhet eller lavt selvtillit å lene seg tilbake og tåle. Vi kan til og med tenke at hvis vi ikke klarer å møte aggressoren, øker vår egen frustrasjon.
  •  Tvert imot er det overbevisende grunner til å ignorere respektløs oppførsel, om mulig, for å bevare vår egen sunnhet. Undersøkelser viste nylig at deltakerne som kunne ignorere uhøflige mennesker i stedet for å samhandle med eller konfrontere dem, var bedre i stand til å gjøre kognitive oppgaver senere. Det ser ut som at avstand og ignorering av respektløse mennesker er en god strategi for å beskytte deg selv og bevare din generelle fred og ro.    
         
 6.  
 7.             4      Bestem hva du ikke kan tolerere. Ikke alle respektløse oppføringer kan ignoreres. Det er lett å unngå den uhøflige kassererlinjen, men hvis for eksempel kollegaens preferanse til å sladre rett utenfor døråpningen din forhindrer deg i å møte tidsfrister, må du utvikle en strategi for å motvirke denne oppførselen. 
    
  • Tenk nøye på om det er små endringer du kan gjøre for å unngå å se den personen. For eksempel, hvis partneren din plystre irriterer deg mens du prøver å jobbe hjemme, er det mulig å gå til et roligere sted eller bruke ørepropper?
  •  
  • Du bør ikke være den eneste som trenger å endre, men husk at det er lettere å forandre deg selv enn andre. Det største problemet med å håndtere respektløse mennesker er læringsprosessen av hvordan du håndterer det. Det er ingen garanti for at vi kan utløse endringer i andre mennesker.
  •  
  • Så hvis vi kan lære å ikke bli forstyrret av andre, eller bare å gå vekk eller forandre miljøet, kan situasjonen være mye enklere å løse.
  •  Likevel handler det om å holde balansen: Du bør ikke være den som gir innrømmelser, spesielt når den irreverente atferden kommer fra en venn, kjære, kollega eller noen som vanligvis er en del av vårt hverdagsliv, som vi ikke vil eller ikke kan utelukke fra våre liv.  
         
 8.  
             

  Del 3      Den andre personen står overfor  ,

    
   
 1.             1      Ikke låsing. Du har bestemt deg for å konfrontere den respektløse personen, og det er viktig å nærme seg situasjonen nøye. Fanning ut av ren raseri gjør bare motstanderen din defensiv og øker spenningen. 
    
  • Når du har bestemt deg for å snakke med den andre personen, unngå unnvikende ord. Ikke svar på din mors kritikk: "Du er en dømmende grusom kvinne!" Prøv å uttrykke din klage i "I-språket": "Mamma, jeg føler meg dømt og dårlig når du sier den måten spiser for mye. "  
  •  
  • Det sier seg selv at du bør unngå å svære ord. Du kan tro at den uhøflige servitøren er en rykk (eller verre), men å ringe til ham som ikke tjener en god hensikt og ende opp som en bastard.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vær direkte, men høflig. Hvis du bestemmer deg for å appellere til en aggressor for sin forstyrrende oppførsel, må du ikke slå bushen eller svare passivt-aggressiv. Identifiser problemet klart og forklar nøyaktig hva du vil fra den andre personen. 
    
  • Partneren din kan til slutt ta hensyn til irritasjonen din når du sukker høyt og ofte nok når han går forbi skrivebordet, fløyter diagonalt, og hun kan bare tro at du er frustrert om arbeidet ditt (eller så fanget opp i fløyte hun innser det aldri).
  •  
  • Situasjonen vil bli løst mye raskere og mer effektivt hvis du erklærer din frustrasjon på en måte som er så overbevisende som mulig, rolig og vennlig: "Darling, jeg er ikke sikker på om du vil høre at du fløyter, men jeg har nettopp Problemer med å konsentrere meg om prosjektet mitt. Har du lyst til å forlate symfonien i kjøkken og stue? "
  •  
  • Når kolleger møtes igjen utenfor kontoret døren for en sladderrunde, kan det føre til at de beveger seg når du lukker døren. Men dette vil ikke komme deg langt for å forbedre dine arbeidsforhold med noen av dem.
  •  I stedet hodet utenfor og prøv følgende: "Hei folkens, unnskyld meg for å være spoilsport, men jeg har en kunde på linjen, og det ville være svært nyttig hvis du kunne flytte til frokostrommet. Takk! "  
         
 4.  
 5.             3      Avtale direkte med aggressoren hvis det er mulig. Enten du er bekymret for en servitør, arbeidskollega eller søsken, er det alltid bedre å klargjøre situasjonen direkte før du vender deg til en høyere rangering. Hvis du går til en veileder for den aktuelle personen for en klage, risikerer du å være mer smidig og utilsiktet baner vei for en hårdere straff enn du forventet. I tillegg gjør du deg selv til et tilbakeslag. 
    
  • Du kan bli fornærmet av den uhøflige oppførelsen av tjenesten din, men før du ber deg om å se sjefen din (og etter at du har bestemt deg for at denne oppførselen virkelig må løses), gjør ditt beste for å håndtere situasjonen direkte å klargjøre operasjonen. For eksempel, hvis du setter tallerkenen foran munnen uten å si et ord, prøv følgende: "De ser ut til å være opprørt. Gjorde jeg noe som gjorde henne vondt? "
  •  
  • Hun kan bare være en elendig servitør og har ikke engang innsett at hun forlater hennes frustrasjon med deg over et annet bord. Hvis du går rett til sjefen sin, risikerer du å bli straffet eller til og med avvist.
  •  
  • Hvis du går direkte til sjefen din for å klage på sprengningen av bobbelgbobler, kan den fornærmende oppførselen stoppe, men hvis du ikke har snakket om det med den fyren før, så kommer du til å bli ganske smålig foran sjefen din stå der og presenter deg som noen som ikke kan løse sine problemer alene. I tillegg, hvis klagen fortsatt kan spores tilbake til deg, har du fått negativ følelse mellom deg og en kollega.
  •  
  • Selvfølgelig kan ikke hver respektløs oppførsel rettes opp, og du kan ende opp med å søke hjelp fra en overordnet. Hvis du diskuterer dine bekymringer med den fornærmende personen, sørg for at du har oversikt over dem (skriv notater med tidsstempel eller e-post til deg selv som dokumenterer diskusjonene) at situasjonen er eskalerende.
  •  
  • Hvis motparten din reagerer med fiendtlighet eller ikke stopper fornærmelsesadferd, så ikke nøl med å ha en samtale med en veileder (en leder, sjefen din, etc.).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Drep henne med vennlighet. Den gylne regelen forteller oss å behandle andre slik vi ønsker å bli behandlet. Dette er en god regel du bør følge for mer enn en grunn: det forteller oss å behandle andre med respekt og godhet, som som sådan allerede er bra, men det er også en god guide til vår oppførsel som vi Mye mer sannsynlig å få det vi vil ha. Hvis vi er snille mot andre, vil de pleie å være vennlige for oss. Hvis du prøver å svare på noen som er uhøflig og respektløs, bør du ikke rase eller reflektere over hans aggresjon, men prøv å svare med et smil eller et fint ord. Ofte vil denne uventede responsen bringe personen ut av hans nastiness. 
    
  • Hvis kollegaen ignorerer deg hver morgen i heisen, peker han ut med et vennlig smil og en "God morgen John".
  •  Hvem vet, kanskje han ikke er en morgenperson eller til og med lider av en sosial fobi eller kanskje han bare er en unfriendly bastard. Kanskje han tiner noe og blir vennligere, etter at du har møtt ham varmt. Og hvis ikke, blir hans respektløse oppførsel vektlagt mens du skinner med dyd.  
         
 8.  
        
Relasjoner populær:
Å formidle sitt synspunkt.

Beklager en escapade.

Finn nye beste venner.

Komfortabel noen.

Hjelp en kjæreste med et knust hjerte.

Håndtere rasistiske foreldre riktig.

Pass på at en gutt beklager det.

Vær en god venn.

Tiltrekk kvinner.

Vet om en jente eller gutt ligger til deg.

Komfortabel en venn som har blitt seksuelt misbrukt.

Fortell din beste venn at du har utviklet følelser for henne.

Vet sikkert om en gutt liker deg før du spør ham om en date.

Leser en person.

Slett en elsket.

Det første kysset.

Bruk kroppsspråk slik at en gutt vil ha mer.

Å komme over en venn vil ikke lenger være din venn.

Glemte noen.

Bestemme om man er homofil.

Vær trofast mot din venn eller kjæreste.