Home \ relasjoner
 

Ledere.

 

Ekstraordinære ledere stiller spørsmål til å lære bakgrunnen, angi retninger, få de riktige menneskene i de riktige stillingene, og sørg for at alle ressurser brukes i henhold til de høyeste prioritetene. Samtidig motiverer de folk til å gå utover seg selv for å maksimere resultatene. Og de gjør det alt etisk! Det høres veldig utfordrende ut, men du vet sannsynligvis allerede at du er leder. Tid til å sette din energi på rett spor!

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Kom til toppen  ,

    
   
 1.            1      Vær en profet. Bra, så du har utgangspunktet. Du er en del av en gruppe som bør ta en bestemt retning. Men for å bli leder av dette laget trenger du en visjon. Vær en profet. Kunne identifisere hva som må skje. Gjør hva som kan tenne gnisten for å løsne kreativiteten til laget ditt. Realiser hvordan individet jobber.  
    
  • En god leder ser "neste store ting". Da datamaskinen ble oppfunnet, så Steve Jobs iPhone. Da Justin Timberlake og Usher så på YouTube, så de Justin Bieber. Hvis du ser neste trinn, bør du også se hvordan det kommer. Hvordan kan teamet maksimere sitt potensial? Hvem er bra for hva? Hvilke potensielle problemer kan oppstå?
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vær tålmodig. Du kan ikke bli ledende i mikrobølgeovn. Du må bli en leder i en stor matlagingskanne. Med andre ord tar disse tingene tid. Du må være tålmodig. Du må gå denne veien oppover stigen. Det vil være svært få muligheter til å bare gå inn et sted og si, "Her er jeg!" Og så ta bare ledelsen. Og hvis det er mulig så må du spørre deg selv hvorfor!  
    
  • Ingen leder er en god leder hvis han ikke ble ledet. Du må være student for å være en god leder - eller du vil ikke forstå noe om laget ditt. Du ville aldri velge en president som ikke var borger, ikke sant? Det samme stemningen gjelder for de enkelte lederskap. Hvis du ikke vet hva det betyr å være en del av et lag så kan du egentlig ikke lede. Så vær tålmodig, ta deg tid og din tid kommer.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vis styrke. Hvis det bare er en ting en leder må ha ved siden av synet, så er det styrke. Ingen leder har noen gang kommet til toppen uten ryggrad, uten impuls, uten hevet hode, uten å "tro på seg selv". Vis ditt lag som du kan gå videre, og ditt lederskap vil ikke være i tvil.  
    
  • Det er forskjell mellom styrke og arroganse. Det er en forskjell mellom en leder som vet at han er opprettet for å lede og en leder som mener han er den eneste som kan lede. Din karakter må være sterk, du må være trygg i dine beslutninger, og du må være trygg, men det betyr ikke at du ikke bør gjenkjenne lagets evner (og dine egne "evner").
  •  
         
 6.  
 7.             4      Anta at du ikke har strøm. Høres rar, men det kan ikke være mer sunt. Lederen som nyter sin kraft og klamrer seg til det, har snart ingen. Anta at du ikke har noen, og du vil være mer overbevisende (fordi du må være), du vil kunne forholde seg mer til et lag (du er på samme nivå), og du vil ikke være ute av kraft være beruset (du har ingen grunn til det). Og husk, du har bare makt fordi teamet ditt tillater det. Du kan ta dem bort umiddelbart. Hvem har virkelig dem da, makten?  
    
  • Det handler ikke om autoritet til å være en god leder. Det handler ikke om kontroll, og det er absolutt ikke et strømstyrke. Det handler om ytelsen til laget ditt. Hvis du må ta et skritt tilbake slik at alle er glade, "danser" og bruker sitt potensial, så vær så snill. En god leder er bare en god leder når han "forstår" sin makt. Det er ikke ropt høyt fra toppen av fjellet eller utstilt som i en moderne Versailles. Hun er bare der.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Angi et lagsmål. For å være leder må du ha et lag som strever etter "noe". Hvis et lag ikke oppnår noe, er det bare en gruppe mennesker på ett sted, forhåpentligvis ha en god tid sammen. Det må være et klart definert mål der alle deltar. Ditt lederskap vil hjelpe deg med å finne ut hva det målet er.  
    
  • Pass på at alle er tydelig klar over hvor de jobber. Hvis noen ikke forstår det, vil de ta en sti som produserer noe annet! Hver person trenger ansvar som maksimerer sin verdi og gjør dem til en integrert del av den ordspråklige kaken.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se i speilet. Her er en morsom liten oppgave du kan prøve: lage en liste over alt du ønsket å oppnå i det siste året. Så gå gjennom denne listen og finn ut hva du egentlig har oppnådd. Gi denne listen til en venn og spør ham om han ville leie deg. I så fall kan du se deg selv som en våpenhvile, noen som gjør ting. Hva er dommen?  
    
  • Vi ser ofte oss mye verre enn vi er. Se på denne listen. Gjenspeiler det faktisk hvordan du ser deg selv? Hvilke svakheter bringer det til lys? Hvilke styrker? Spør den samme vennen hva nedskrevet sier.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Identifiser behov for lederskap, om nødvendig. Hvis du er en del av et lag som fungerer bra, og du plutselig får ansvaret og prøver å lede... Vel, du kan skifte skip. Å lede, må være et lag som må ledes. Ellers er du bare en "diktator" på jakt etter makt håpløst. Uansett hvor du er - i et klasseprosjekt, i et basketballlag eller på kontoret - gjenkjenne den nåværende situasjonen. Oppstår ingen? Hva er situasjonen? Er det enda et gap å fylle?  
    
  • Ingen lag fungerer effektivt når det er for mange kokker på kjøkkenet; for mange høvdinger og ikke nok indianer. Disse ordsprogene er der for en god grunn! Heldigvis er det ganske vanskelig å ignorere når medlemmene av teamet ditt går rundt som kyllinger uten hoder. Du anerkjenner mangel på lederskap når du ser dem. Og så kan du fylle det gapet!
  •  
                   
 14.  
             

  Del 2      Lei laget ditt til suksess  ,

    
   
 1.             1      Bruk kombinatorisk kjemi. Hvis Helen Keller var på laget ditt, ville du ikke bruke den til telefonmottak, ikke sant? Du ville ikke bruke Lennie til å passe på for skrikende, dramatiske tenåringsjenter. Du ville ikke gi Voldemort den beste staven. Folk (som betyr teamet ditt) har individuelle styrker (og svakheter). Det er din jobb som leder for å sette dem der de trengs. Det er din jobb å tenne denne kjemien mellom folket og deres innsats.  
    
  • Som du leder, vil du (sannsynligvis) delegere. Så la Helen lese, skrive og inspirere andre. La Lennie ta vare på kaniner. La ikke-ring-hvis navn - kan gjøre rekrutteringsoppgaver. La alle maksimere sitt potensial - de vil bli lykkeligere og du vil også bli lykkeligere.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Administrer forventningene. Hvis du vil bli USAs president, er det en dårlig ide om ditt slagord "ALT ER PERFEKT I 2016!". Det skjer bare ikke. Du kan ikke lede laget ditt med forventning om at alt vil alltid gå glatt og alt vil alltid være helt fantastisk. Nei. Du må være realistisk. Du må være positiv, men du må være realistisk. La teamet ditt vite hva som skal skje underveis. Du er jo profeten.  
    
  • Det er viktig å møte forventningene både på makro og mikronivå. Du må ta hensyn til lagnivå og til individnivå. Vet alle hva hans egne forpliktelser er? Hvordan passer det inn i det større bildet?
  •  
         
 4.  
 5.             3      Flytt forsiktig over med motstand. Alle fokuserte lag har muligheten for at det er mennesker som er uenige og at det er mennesker som er uenige med "deg". Det vil være de som tror at "de" burde ta ledelsen, det vil være de som bare ikke liker stilen din, og det vil være de som bare tror at laget ditt skal ta en annen retning. Det er normalt. Din jobb er å få henne ombord.  
    
  • I de fleste tilfeller vil disse menneskene være minoriteten (hvis de er flertallet, vil du sannsynligvis bli fordrevet). De to andre gruppene er de som står bak deg og de som vil gå i alle retninger. Du må ta vare på de som står bak deg og lette dem med en brann som ikke gir noe annet valg enn å smitte de andre. Hvis du gjør det riktig, vil de andre spørre hvorfor de bruker så mye tid på å være så vanskelig!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se utenfor boksen. Dette ligner på det du er "en profet", men det må gjøres på en kontinuerlig måte. Din visjon for teamet ditt må endres etter hvert som du beveger deg fremover - det som synes riktig på en dag kan være utrolig feil. Så mens klokken tikker og du fortsetter å komme med innsatsen, ser du utenfor boksen. Hva kan gjøres, som ikke gjøres enda for å gjøre det "enda bedre"?  
    
  • Ofte vokser folk i sine stillinger. Dette betyr at de av dere ofte er fulle av gode ideer, men de sier egentlig ikke noe, eller de utvikler ikke ideene fullt ut fordi de føler at de ikke er i riktig posisjon. Pass på å høre på "alle" uavhengig av hans / hennes status. Noen kan ha denne ideen som lyser opp en lyspære i hodet ditt, hvem vet det?
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold deg etisk og rettferdig. En god leder er noen som respekteres og du kan ikke respekteres med mindre du er etisk og rettferdig. Teamet ditt kan se ut som om de ikke ser deg nært, men hvis du vri på moralen din, så vil de legge merke til det. Hvis du gjør kutt, husker de det (og kommer tilbake til det). Så hvis du vil at laget ditt skal spille, må du også spille.        
 10.  
 11.             6      Gi teamet følelsen av å være nødvendig. Hvis du er # 142 Factory Worker, er det lett å savne din betydning. Det kan være at du leder en gruppe mennesker som alle føler at de ikke er veldig viktige, enten de sier det eller ikke. Når det skjer, forblir produktivitet (og suksess) naturlig minst. "Du" kan unngå dette ved å få dem til å føle seg nødvendig. La dem få vite hva de gjør, hvorfor det betyr noe og hvordan det vil påvirke folk. Merk henne. Gi henne beskjed om at du ser på henne. Hvis du tar vare på dem, vil de bryr seg mer.  
    
  • Husk at du er leder, ikke sjef. Du styrer ikke bare henne. En ape kunne også gjøre det. Du er der for å få mest mulig ut av dem uavhengig av situasjonen. Så vær reell i å håndtere dem. Hvis de liker deg så vil de ønske å gjøre jobben sin. Hvis de ikke liker deg, vil de gå på den første sjansen som kommer seg.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Vær en effektiv leder  ,

    
   
 1.             1      Være en rollemodell. For å være en effektiv, god leder, kan du ikke leve av mantraet "Gjør det jeg sier, ikke det jeg gjør." Du må eksemplifisere eksemplet du vil at laget ditt skal følge. Hvis du ikke gjør det, hvorfor skal de samarbeide? Hvorfor skulle du lykkes? Hvis laget ditt går i noen retning, er du ikke en stor leder. Så vær den rollemodellen de trenger for å vise dem veien.  
    
  • Selv om du ikke tror du er en rollemodell, er det deg. Du er i den naturlige posisjonen for det. Noen ledere er mer som venner, noen er mer som sjefer (og noen er mer som diktatorer), men de er alle rollemodeller. Teamet ditt ser opp til deg. Bruk din makt til å gjøre det bra!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Være fleksibel og tilpasningsdyktig. Ingen kan forutsi fremtiden. Datamaskiner blir bedre til å forutse trender, men de kan fortsatt være veldig, veldig gale. Fordi det er slik, er det ekstremt viktig at du forblir adaptiv med hensyn til endringer. Tenk deg at Apple stoppet etter den første datamaskinen! Eller Ford ville ha stoppet etter modellen T! Hvis Britney stoppet etter "Baby One More Time!" Samfunnet er i stadig endring, og du (og teamet ditt) må bytte med det.  
    
  • Dette er sannsynligvis mer fornuftig for en langsiktig leder, som for eksempel et selskaps president eller kaptein for et fotballag. Men selv ledere av et skoleprosjekt må forbli åpne for endringer! Hvis Pedro har en bedre ide enn hva du gjør akkurat nå, bruk henne. Hvis Jane ikke går i skole, se etter alternativer. Selv små hindringer er en måte å vise at du ikke vil avvike fra ditt valgte kurs.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vær mentor. Folk vil i stor grad være veiledet. De foretrekker ikke å ta sine egne beslutninger (på den måten kan de ikke bli skylden hvis de går ned i avløpet) og å bruke andre til å belyse stien. På grunn av dette er du i en naturlig posisjon til å være mentor. Bruk din innflytelse til å gjøre det bra! Hvis noen spør deg om råd, så hjelp ham. Tross alt vil en god leder ta vare på andre gode ledere!        
 6.  
 7.             4      Ikke kink motstand. Mike Tyson er rapportert å ha sagt, "Alle har en plan til han får en på ansiktet hans." Aldri snakket truerere ord, Mike. Hvis du "tar hendene på deg selv" (noe som betyr at noen rocker båten, opprører mot ditt lederskap, etc.), hva vil du gjøre med det? Svøm med havstrømmen? Eller drukne?  
    
  • Forresten er det riktige svaret det første. Alle gode ledere opplever motstand. All. Husk Nelson Mandela, hadde han det bare? Mor Teresa? Morgan Freeman? Det har ingenting å gjøre med hvor bra du er, og den har alt å gjøre med posisjonen din. Det vil alltid være hatere. Alltid. Det betyr at du gjør noe og at du mener noe. Det er en del av ledelsen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forbered teamet ditt og deg selv. Et enkelt eksempel ville være å forberede en tale til en stor gruppe. Ikke bare trenger du å vite hva du sier, hvilke verktøy du trenger, hvem kommer til å være der, men laget ditt (i dette tilfellet, sannsynligvis publikum) må også vite detaljene. Hva skal du snakke om? Hvordan kan de få informasjon om det på egen måte? Hvordan kan du utstyre deg selv til å være nyttig? Når alle er forberedt, er det mye lettere!  
    
  • Selvfølgelig kan du ikke forberede deg på noen hindringer. Det er uunngåelig. Men du kan forberede deg på en ujevn reise - med overvåkning av forventningene. Hvis alle sliter med holdningen at det ikke kommer til å være lett (men da forhåpentligvis lønner seg), så kan du unngå stor sukk, rystet på hodet, og vel, arbeidsgivere!
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ignorer situasjonelle konflikter. Det er bare god forstand. Hvis Joni og Judy kjemper for den siste stiften, må du ikke forstyrre. De hevder sannsynligvis om et annet emne, og det er ingen av bedriftene dine. Du trenger ikke å bekymre deg for de private forholdene til laget ditt. Hvis det ikke har noe å gjøre med arbeidet, så vær bare et nøytralt parti. Det er best for alle.        
 12.  
 13.             7      Vis gjenkjenning. Hvis teamet ditt gjør en ekstraordinær jobb, la dem få vite at de gjør ekstraordinært arbeid. Når alle girene beveger seg, se fram til det. La laget ditt være glad for det. Påpek at du ser det harde arbeidet rundt deg. Fordi du vet noe? Du kunne ikke ha gjort alt dette alene. Som en god leder, innser du at det er en lagkonkurranse og at alles andel teller. Alle fortjener anerkjennelsen.  
    
  • Det er best hvis det er ekte anerkjennelse. Det vil ikke vare lenge for en hyklerisk leder å lage et lekende smil på ansiktene sine. Finn noe om hver persons arbeid som du kan kommentere på. Hvis du ikke kan, må du enten åpne øynene dine eller de bør ikke være med i teamet ditt!
  •  
         
 14.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  Les mer... (6)      
Relasjoner populær:
Lag en mann å le.

Forbered en romantisk middag hjemme.

Få en jente til å like deg.

Fortell en jente med tekstmeldinger som du liker henne.

Hold en jente flørt med vennen din.

Ta tak i houseguests som bare ikke vil gå.

Forbered deg på en elskedes død.

Som en gutt, finn en venn.

Vet når forholdet ditt er over.

Opprettholde relasjoner.

Forsøk at du har det bra uten han.

Finn ut om han er den rette.

Vend fra et vennskap til et forhold.

Som tenåring, å være forelsket i en person av samme kjønn.

Skriv med kjæresten din.

Gjenkjenne om en jente du aldri har snakket med, liker deg.

Vurder din relasjonsstatus.

Håndtere vanskelige mennesker.

Ha et godt forhold til kjæresten din.

Ta vare på eldre.

Finn ut om vennen din er riktig for deg.