Home \ relasjoner
 

Ikke sladder.

 

Selv om sladder ikke alltid er dårlig, kan det være utrolig skadelig. Det er godt å lete etter måter å begrense ditt eget sladder, og ikke forholde seg til andres skvaller. Se trinn 1 for å komme i gang, håndtere sladder, både deg selv og andre!

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Hold deg unna sladder  ,

    
   
 1.            1      Sorter ut negativ sladder fra resten! Ikke alle sladder er dårlige, så du trenger ikke å kutte det helt ut av livet ditt. Du bør imidlertid lære å skille mellom ufarlig sladder og den slags sladder som gjør vondt til folk.  
    
  • Personer som sladder (og de fleste gjør dette en eller annen gang) bruker ikke mye tid på å få fakta. Faktisk har de vanligvis den informasjonen de distribuerer andre eller tredje hånd.
  •  
  • Det er også en forskjell mellom ventilasjon av damp med en venn av tillit over en person eller en hendelse, og intervenerer for å distribuere giftig feilinformasjon (eller ensidig informasjon) til en haug med mennesker. Med mindre noen er farlig (en voldtektsmann eller en tyv), trenger du vanligvis ikke å trompet konfliktene dine.
  •  
  • For eksempel, å fortelle folk at du har hørt at Harry lurte på sin kone bokføring, er ond skvaller (selv om det er sant, folk trenger ikke å vite det). Hvis du er Harrys kone, og finne ut at han jukser deg, kan du fortelle folk (spesielt folk som familien, hvis de spør deg om hvorfor du skiller eller avklarer det, hvis Harry begynner å si at han har det Skilsmisse påbegynt fordi du jukser ham).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spør deg selv hva poenget er å gjenta informasjonen! Folk er sosiale vesener, og sladder er en del av det sosiale rammeverket. Det kan bidra til å opprettholde sosiale normer og kontrollere folks verste instinkter når de tror at folk skal være oppmerksom på hva de gjør. Det kan imidlertid også brukes til å ødelegge et rykte og øke sladderens status på bekostning av andre mennesker.  
    
  • Noen spørsmål å vurdere om din informasjon: Skader de deg? Er de bevisbare (kan du støtte sladder med faktuelle fakta i stedet for hearsay)? Gjør jeg dette for å føle meg bedre eller å løfte min status? Er det noe jeg hørte secondhand eller thirdhand?
  •  
  • Hvis du sladder, fordi det setter deg i sentrum av oppmerksomheten eller polerer opp ditt ego, må du stoppe. Det er der de skadelige aspektene av sladder kommer inn i spill. Pass på informasjon er en ting (eksempler: "Har du hørt at de legger til en ny fløy til biblioteket?" Eller "Har du hørt at den kristne kom til sykehuset? Du skulle sende ham et kort.") Men skadelig sladder er en annen (eksempel: "Jeg har hørt at Sandra sov med alle i Human Resources, så hun får en kampanje, og det gjør vi ikke.")
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn ut problemet bak sladderet! Noen ganger er årsaken til at du sprer skvaller om noen, at du er sur på ham eller noe han gjorde. Tenk på hvorfor det han gjør irriterer deg så mye!  
    
  • For eksempel: Hvis du stadig snakker om å snakke om at Jane er en slik slus og alltid setter på gutta, stopp og spør deg selv hvor problemet er! Er det at du er sjalu av oppmerksomheten som Jane får? Har Jane noen gang en slik interesse? Selv om Jane faktisk sover med en mengde menn, hva har det å gjøre med deg?
  •  
  • Du burde virkelig komme til bunnen av problemet, spesielt hvis det er noe som har gått på en stund (spesielt hvis du har snakket om samme person eller situasjon igjen og igjen).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gjør noe om problemet! Noen ganger, i stedet for å bare utsette deg for hver person du møter, bør du finne en løsning på kjerneproblemet. Dette kan kreve at du snakker med personen du sladrer om, men det kan ofte fremme et sunnere og mer tillitsfullt nettverk av relasjoner.  
    
  • Noen ganger, hva du trenger å gjøre er å fjerne noen fra livet ditt. For eksempel, i stedet for å snakke om hvor uhøflig og hensynsløs din ex-kjæreste var (og fortsatt er), slutte å plage henne, slipp henne av vennelisten din på Facebook, og slett henne fra telefonen din. På den måten, i stedet for å kaste bort energi, snakker om det, kan du fortsette og snakke om ting som er morsommere.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gi deg en glede-spesifikk tidsbegrensning! Hvis du ikke kan hjelpe, men snakk om en bestemt person, gi deg selv en viss tid til å snakke om det! Når tiden er opp, er du ferdig og kan fokusere dine energier på noe mer positivt.  
    
  • Begrens deg til mellom 2 og 5 minutter (om mulig per dag) for å snakke om det! Ikke gi deg selv samme tid for hver person!
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Unngå sladder med andre  ,

    
   
 1.             1      Snakk med bestemte skyldige i privat! Hvis du prøver å håndtere vedvarende sladder, ta det til side og diskutere problemet! Spesielt hvis du er noen i autorisasjonsstilling, må du kanskje bekymre deg for sladder situasjonen.  
    
  • Forhandle med kroniske sladder! Finn ut hvem de er og prøv å unngå dem! Hvis du ikke kan unngå dem, ikke gi dem tilfredshet med å formidle informasjon til deg! Hvis de prøver å sladre, endre temaet eller gå bort! I motsetning til folk som bare sladrer fra tid til annen, er det ikke sannsynlig at kroniske sladder vil avskrekke deg fra å snakke med dem litt.
  •  For eksempel: Hvis din svigersønn Dan fortsetter å diskutere søskenene dine rundt deg og snakke om at søsteren din er en hyena og din bror en tyv, ta ham til side og spør ham hva problemet er med søskenene dine! Fortell ham at det ikke er hensiktsmessig å dele informasjon om dem med andre mennesker! Hvis det er et problem (din bror faktisk stjal noe fra ham, for eksempel), hjelpe ham med å håndtere det!  
  • Husk at menn er like sannsynlige å sladre som kvinner, selv om det ofte ikke kalles sladder, men menn kan også videresende skadelig eller unøyaktig informasjon.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn en passende reaksjon! Hvis noen kommer til deg med et saftig stykke skadelig sladder, finn en måte å avværge situasjonen på, eller gjør sladder oppmerksom på den skadelige naturen av hva det står!  
    
  • Noen måter å gjøre oppmerksomheten forsiktig på for skadesløsheten: "La oss se dette fra Xs synspunkt!" (hvor X er utsatt for sladder) "Hvorfor snakker du så mye om X?" eller "Hei, kanskje kan vi finne en måte å fikse det på."
  •  
  • Prøv å finne en måte å komme til bunnen av offerets problem med offeret! Hvis han er en kronisk sladder, må du sannsynligvis stille ham litt vanskeligere.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Endre emnet! Noen ganger må du bare bruke negativ sladder og fokusere på noe mer positivt. Prøv å gjøre dette uten å skylle på skvaller, fordi det kan slå sin sinne på deg!  
    
  • Når de begynner å sladre, si noe sånt, "Hei, la oss se hva vi gjør etter jobb i dag!"
  •  
  • Du kan også si noe som "Denne samtalen har blitt ganske negativ X. La oss snakke om noe positivt!" (spesielt hvis motivet til sladder er negativt).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kom deg ut! Hvis du ikke kan snakke om motivet, er det best å forlate eller forklare at du ikke er interessert i å høre den slags sladder. Du kan irritere sladderpersonen, og hun kan si ting om deg som kaller for å bli motsagt. Det kan imidlertid være best å ikke bli involvert i denne typen situasjon.  
    
  • For eksempel kan du si noe som, "Hei, jeg er ikke interessert i å høre ubegrunnede rykter om så og så." eller "Jeg er ikke veldig interessert i hva seksualitet X har."
  •  
  • Hvis du bare ikke vil gjøre en stor avtale ut av situasjonen, kan du bruke en unnskyldning: "Jeg må komme tilbake til jobb." eller "jeg må gå hjem nå." etc.
  •  
         
 8.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

      

        
Relasjoner populær:
Ta en gutt med en kjæreste.

Vet om din beste venn elsker deg.

La en venninne vite på en fin måte at du ikke er romantisk interessert i ham.

Vær en elsker ved tredjepartsmetoden.

Avtale med uberørt kjærlighet.

Avtale med din venn å gå ut med din forelskelse.

Gjør ex sjalu.

Gå ut med en selvsikker pike.

Håndtere rasistiske foreldre riktig.

Gi deg selv feminin.

Tårer opp jenter på Facebook.

Få en gutt til å be deg om telefonnummeret ditt.

Leser en person.

For å gjenvinne sin ex kjæreste.

Gjenkjenne når en jente ikke gjengjelder dine følelser.

Gjenkjenn hvis du liker en jente.

Utgivelse.

Ikke vær egoistisk lenger.

Vær venn med gutter.

Håndtere mennesker fra hvem man blir ignorert.

Forlater en kvinne.